- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Mire lesz elég a Z Fold8 extra akkumulátora?
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- MWC 2026: Óriásakkut tuszkoltak egy szupervékony hajlíthatóba
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei Watch GT Runner 2 – óra a futóra?
Aktív témák
-
rii
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
Nekem egy ismerősöm kért kölcsön 170,000 Ft-ot, tavaly decemberben 2 hétre. Azóta eltelt egy kis idő. Nyaggattam már érte párszor, holnap ismét felhívom. Utoljára, többet nem.
Nekem 170,000 Ft nem ér annyit, hogy most haragudjak valakire. A szükséges konzekvenciákat levonom, legközelebb jobban megnézem kinek adok kölcsön, és mivel az üzletben nincs barátság, ezért papíron is el fogom majd ismeretni az összeg átvételét.
De még 1.000.000 Ft-nál sem gondolnék arra, hogy verőlegényt küldjek rá, vagy sajátkezüleg keressem meg, és mondanám neki: ''...jó, akkor költsd orvosra!''.
Szerintem egy ilyen helyzetben nem az erőszak a megoldás, hanem a megadás, méltósággal kell felülemelkedni. Az én esetemben például ha neki az jó, hogy 1 barát minusz, illetve részemről rosszhírnév esetleges terjesztés, illetve az Ő lelki békéje ugrott, akkor magára vessen. Ő sokkal többet veszít, mint én a 170,000 Ft-ommal.
Nekem sikerült embernek megamaradnom, míg Ő elbukott ebben a küzdelemben. Számomra ez sokkal fontosabb, mint hogy rárohanjak, és kierőszakoljam belőle a pénzemet.
Ha a létfetartásom forogna kockán, az más kérdés, de nem fogok pitiánerkedni. Nekem még van lelkiismeretem.
Köszi, hogy végigolvasatd.....
Aktív témák
- A tajvani chipgyártóknak is beteszi a kaput a Hormuzi-szoros lezárása
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Analóg fényképezés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Dobozos Új HP OmniBook 5 Flip 2-in-1 érintőkijelzős laptop i5-1334U 16gb ram 512ssd Garancia
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz UDIMM PC RAM, több db- számla, garancia
- Gaming PC! Ryzen 5700X / RTX 3070 / B550 / 32GB 2666Mhz / 512GB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár INGYENES SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest