- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
iO
csendes tag
válasz
Beldar #31154 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod! Szerencsére annyira nem vagyok árérzékeny, ha lenne, akkor inkább vennék új objektívet és nem használtat. (A határt inkább az ésszerűség szabja nálam, hogy feleslegesnek tartom a profi felszerelést megvenni, mert nem hiszem, hogy ki tudnám hozni belőle azt, ami miatt drágább.) Használt objektív kiválasztásánál pedig nem is tudom, hogy mire kell figyelni...
A 100 mm-es biztosan előnyösebb az elsődleges felhasználáshoz, hiszen messzebbről is tudnám fotózni az apróbb élőlényeket, de nem tudom mennyire probléma a képstabilizátor hiánya? A 60 mm-esen pl. emiatt gondolkodom. Portréfotózáshoz inkább a 100mm-est ajánlják.
Illetve érdekelne az emberek véleménye pl. a EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM-ről is, bár ez a látószög ahogy olvastam inkább statikus dolgok fotózásához jó. A led-gyűrű meg csak parasztvakítás (rossz szóvicc, tudom), vagy tényleg hasznos?
-
csodavas
tag
válasz
Beldar #31079 üzenetére
Köszi szépen! Ez még EF bajonettes. Hogy mire is szeretném használni, igazából mindenre is. Események, legyen az családi vagy baráti, hangulatfotózásra, életképek megörökítésére, szóval tényleg mindenre. Illetve most próbálkozom a portrézásba egy kicsit jobban belemerülni(kismama fotózás, párok fotózása, meglátjuk mennyi potenciál van még ebben a telített szakmában. Az biztos hogy eddig nagyon tetszik az obi, tényleg álmaim objektívje volt.
-
jeni
félisten
válasz
Beldar #31067 üzenetére
lehetséges ,hogy a
Canon Lens EF-S 18-55mm IS II obi nem gyári menetes,hogy nem lehet a lenti szűrőt rátenni?
Hoya UX II UV szűrő (58mm)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest