- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Byk01
őstag
válasz
Laslow #25678 üzenetére
Hát, mivel csak ez a két objektív van stabilizátorral a keresett gyújtótávolságokban, akkor azon máris kár filózni, kell-e. Egyébként írtam is, hogy fölösleges, ha gyerekfotóra kell. A gyerek folyton mozog, így hiába a stabi, ha a téma bemozdul. Egy 50-es obival nem lehetetlen kitartani az 1/50-et DX vázon sem, és az már simán az az idő, ami alatt egy gyerek "a szoba másik végében van".
-
randras_83
addikt
válasz
Laslow #25675 üzenetére
Szerintem vegyél egy 35-öst meg egy 50-est. A kettő együtt 80k körül megvan. Az 50-es tud ám szűk lenni beltérben. A VR hiányát kárpótolja a fényerő. Nekem is van mind a kettő, pont azért mert szívtam már az 50-essel, nem volt már hely mögöttem csak a fal.
Ja és ahogy előttem is mondták nyugodtan vegyél használtat, jó áron ki lehet fogni jó állapotúakat.
-
Byk01
őstag
válasz
Laslow #25675 üzenetére
Problémamegoldás1: ragaszd le a 18-105-öt 35 mm állásban, hogy ne tudj gyújtótávolságot változtatni, és használd úgy egy ideig hasonló célra, mint amire akarod, aztán ismételd meg 50 mm-en fixálva. Ezek után már könnyen eldöntheted, melyik a jó neked.
Problémamegoldás2: ha kell a stabilizátor, akkor ne 50, hanem 45 mm-en fixáld a 18-105-öt, mert jelenleg a Tamron SP 35/1.8 VC és az SP 45/1.8 VC rendelkezik stabilizátorral az ilyen gyújtótávolságú fixek között.
Mondjuk a gyerek hamarabb fog bemozdulni, mint hogy ne tudd kitartani az adott záridőt.
-
.DLL
veterán
-
-
Zozzant
addikt
válasz
Laslow #15493 üzenetére
Ne fotózz f10 fölött
Obit úgy cserélj hogy a lehető legkevesebb ideig legyen obi nélkül a váz és lefelé legyen fordítva, ne huzatban stb. Szerezz be egy szelepes körtepumpát ami nem ugyanott szív mint ahol fúj akkor nem a port szívja be és fújja rá. 2-3-szor belefújni felnyitott tükörnél.
-
Dr V
őstag
válasz
Laslow #15495 üzenetére
Tudtommal a szenzoron lehet előcsalogatni a porszemeket szűk blendével, fehér felületen lőtt fotóval. Szal én a szenzorra gyanakszom.
Az objektív nem poros belülről?
Új v használt vásárlás (obi, ill váz)?
A vázad 100%, h tudja a manuális szenzor tisztítást: ilyenkor felcsapja a tükröt, h hozzáférhess a szenzorhoz. Nézd meg jól megvilágítva a szenzort, látnod kéne rajta néhány porszemet. Esetleg nagyítóval vizsgáld az érzékelőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged