- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- A Telekom is beszáll a használtpiacba
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
htsnorman
csendes tag
Megvan a Gigabyte 2060 WF OC.
Minden akadás, stuttering, power drop, usage spike eltünt. itt is van minimális coil whine de ez már nem zavar.
a CPU használat is leesett nincs már ilyen 90-100% csak nagyon ritkán Origin játékoknál amik híresen CPU gyilkosak. amugy 50-70 max 80% átlagba. Szóval nálam tényleg a kártya volt a szar .
-
htsnorman
csendes tag
... közben én ma kapom meg a gigabyte 2060-at úgyhogy írok majd tapasztalatokat, de már érzem hogy remegve fogok hazamenni.
Azóta volt nálam, r9 290, r9 290x, rx 470, gtx 1060. Semelyik nem receget be... kizártam a procis és egyéb hardware és szoftware gondokat mert már csak megőrülök ettől a folytonos nyomozástól. -
htsnorman
csendes tag
válasz gyantaszuz #1035 üzenetére
nagyon meglepne ha az r5 2600 3.9re húzva és 4.2ön a i5 9600k és bottleneckel a 2060-al. 2080akat hajtanak ezek a CPU-k.
-
htsnorman
csendes tag
válasz turbokappa #1029 üzenetére
Próbáltam, régivel, újjal, közepesen régivel, közepesen újjal maximum rosszabb lett.
-
htsnorman
csendes tag
Ram tesztek voltak, minden tökéletes. 2733-ra huzva is ment a prime meg a memtest és úgysem volt BSOD vagy fagyás. Vettem 3200-es Predatorokat is, mert én is gyanakodtam ramra, 2 napig azzal is teszteltem, nem volt változás.
Afterburnerben, az látszik hogy a GPU power esik le először aztán nyilván pár ms múlva vissza esik a proci is "rákorrigálna?!". Egyértelműen a VGAból. Volt 3 tép mellett is mind 750-es. Nálam jelenleg egy CM GX 750W, ezt nem gondolnám gagyinak és volt mellette már vagy 5 kártya, semelyik nem sikitozott. Más VGA ebbe a buldba rakva tökéletes. AMD 290, 290x, Geforece1060 voltak tesztelve, sehol semmi, microlag. Az érdekes, hogy az APEX Legends (ami alapból érzékeny játék, és szar az otimalizálás.) az AMD kártyákkal jjátszik boldogan. berakom az RTX 2060-at és MINDEN meccs közepén Dxgi device hung error és a windows panaszkodik hogy az apex.exe eldobta a videókarit... komolyan már csak ide tudom visszavezetni. ráadásaul egy r9 290Xnek az áramfelvétele is nagyobb és mivel ott már talán van egy kis GPU bottleneck a procit még jobban dolgoztatnia kéne, DE nem. -
htsnorman
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni mert már az őrület határán vagyok.
Megpróbálom rövidre fogni:
Új build építés:
Gigabyte AX 370 Gaming 3
Ryzen 5 2600
16 GB DDR4 2666
RTX 2060Oké, összerak, minden játéknál szinte microsutterek, cpu gpu power leugrik véletlenszerűen nem tudom mihez kötni, gpu 100% cpu 40-60%. Videókari vissza garira mert valami nem oké.
Közben felbuzdulva, hogy lehet hogy nem is a kari a szar INTEL build:
Rog Strix Z390-H
Be quiet! pure rock slim
i5 - 9600k
16GB DDR 2666
RTX 2060A kártyánál nyilván nem talált semmit rendeleneset a cég. Oké, új buildba be és jön az érdekesség.
Változatlanul furák a játékok, de talán egy fokkal jobb a helyzet, VISZONT, kb megállásnáélkül 80-100%on pörög a CPU és akkor vannak a sutterek amikor a 100%ot megnyalja (ugyan az a jenelség mint a ryzennél) oké. bios manuálisan 4200-ra a 9600k, max 65-70fokon pörög terhelésen is igy. ugyan az minden, gyanusan a cpu usageel tudom összekötni ezeket a microsuttereket. Teljesen elvesztettem a fonalat, hogy hol lehet baj... a Kari ELVILEG jó, meg nem is tudom hogy ilyet csinálhat hogy túl pörgeti a CPU-t, Prime95 3órán át ment minden oké. az érdekes hogy Benchmarkoknál egyszerűen tökéletesen minden, nincs megakadás (minden bizonnyal ezért mondta a cég hogy nincs baj a kártyával). Valakinek valami ötlete ? (minden energia takarékosságos meg nvidia control panel, meg bios perforamnce beállítást próbáltam.)