- Motorola G86 - majdnem Edge
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem nyílnak a Foldok?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Long Man #13764 üzenetére
Köszi szépen.
Közben még elizélgettem ezzel 2 órát
Úgy tűnik, hogy az AA beállítások rontják a minőséget és a teljesítményt is. Ha letiltom az összes AA beállítást, akkor a játékok is simábban mennek és jobban is néznek ki. Lehet ilyen, hogy egy javító opció nem javít, hanem ront?
A beállításokban most mindent úgy állítottam be, hogy vagy kikapcsoltam, vagy majd az applikácó eldönti a beállításokat. Illetve a játékokban is megnéztem a beállításokat, hogy minden szinkronban legyen.
Dishonored nem sokat javult, Shadow of Mordor megdöbbentően szép, Skyrim most már simábban fut, a Rise of the Tomb Raiderben pedig nyertem 10-15 FPS-t úgy, hogy a minőség nem lett rosszabb. Itt viszont kapok egy hibaüzit, ki akartam próbálni a DX12-t, de ezt kapom, van erre valami megoldás?:
-
törölt tag
válasz
Long Man #13762 üzenetére
Általában 2-3 éves vagy régebbi játékokkal játszom, még jó darabig szerintem ez így lesz. Köszönjük a Steam támogatását.
Itt általában a legnagyobb ajánlott kártya a GTX970 szokott lenni, de inkább a GTX660 vagy 460.
Gondolkoztam cserén én is, hogy végre kilépjek a 2 gigás vga kártyák árnyékából (most épp 950), de eddig nem volt még rá szükség / igény. Ha viszont a fenti beállítások lennének a jók, akkor tényleg váltanom kellene, de szerintem még nem ez a helyzet, mert összességében romlott a megjelenítés minősége. Néhány esetben hagytam, hogy az applikáció döntse el a beállítást vagy kikapcsoltam dolgokat, de több variáció létezhet itt is.
Néhány beállítást nem tudom még pontosan micsoda, vagy milyen hatása van, szerintem ezeket majd egyesével kipróbálom ha lesz kis időm, mert szeretném megérteni ez hogyan működik.
Amiken most kísérletezek: TES Skyrim, TESO TU, Rise of the Tomb Raider, Shadow of Mordor, Dishonored
De egyébként most vettem meg a Classic Doom csomagot.
Szóval próbálkozom még.
-
törölt tag
válasz
Long Man #13760 üzenetére
6-7 játékot próbáltam, egyértelmű javulás van kontrasztban és élességben, szinte újjászülettek a játékok néhány részletben. De néhány esetben nagyon nagy a változás sajnos negatív irányba. Általánosságban úgy tűnik hogy kopárabb lett minden játék. A Dishonored egyenesen elvesztette a valósághű jellegét, a textúrák szinte nincsenek is, minden sima, kopár, néha a 3D jelleg sem látszódik igazán.
Egyedül az Elder Scrolls online az, ahol nagyon minimális változás történt.Ez nem tudom miért van, még nem látom az összefüggéseket és nem minden tűnik konzisztensnek. Tegnap 2 órát szöszöltem ezzel, ma csak egyet. Amikor a drivert telepítettem, akkor azt hiszem nem tiszta telepítés volt, bár mielőtt bármit is állítottam volna, visszaállítottam az eredeti állapotot.
Szerintem várok már kicsit a következő driverig, hátha több időm lesz rá + addig még keresek több infót. -
törölt tag
válasz
Long Man #13756 üzenetére
Megcsináltam ezeken a videókon lévő beállításokat, néhány dolog változott:
+++
-a környezeti fények sokkal szebbek
-stabilabb fps számok (bár nem volt cél az fps növelése)
-mintha minden játék kicsit gördülékenyebben menne
-a textúrák sokkal élesebbek és kontrasztosabbak lettekde sajnos van több negatív hatás:
---
-Skyrim alatt a víz borzasztóan néz ki
-Skyrim alatt az fps stabil 60, de a kép majdnem "hullámzó", mintha rendszeres időközönként begyorsulna majd visszalassulna, mintha egy rosszul feldolgozott videót néznék
-Rise of the Tomb Raider teljesen szétesett, már sima high beállításon sem megy rendesen, nagyon darabos, eddig a 2-3 éves játékokkal nem volt baj
-bár stabilabbnak tűnnek a játékok, lomhábbnak is, minta nem minden képkockát látnék, bár egyáltalán nem szaggat, oldalazó mozgásnál viszont mintha darabos lenne kicsit
-közelről némelyik textúra életlen
-a belső világítások vízszintes csíkot húznak, mintha lens flare lenneSzóval egyelőre úgy tűnik, hogy nem feltétlen lett minden jobb, de nem tudom mitől lettek jobbak vagy rosszabbak a dolgok.
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson #13754 üzenetére
Azokat meg szoktam nézni, de pl. nvidiánál van olyan, hogy ambient occlusion, ez nem szokott lenni a játékokban.
Van valami jól bejáratott beállítás játékokhoz? Kellene valami irányvonal. -
törölt tag
Sziasztok,
Kinek milyen beállításai vannak a control panelben? Physix-et átállítottam GPU-ra, de a Manage 3D settingsben nem minden tiszta.
Sok beállításnál nem tiszta, hogy a Quality vagy a Performance a jobb?
Ezek az élsimításos dolgok és egyéb dolgok sem tiszták, FXAA és egyebek.Amit észrevettem a kártyák közötti váltáskor (GT630 - GTX660 ez nagyon jó volt, megkockáztatom jobb, mint a mostani - GTX950), hogy a részletek nagyon zavarnak, ha nem szépek. Mint például a szálló füst vagy felhők, vagy a kis virágok, fényjátékok, megvilágítás, hasonlók.
Vagy van valami guide arra, amit mindig be kellene állítani és mindig ugyanarra a beállításra?
-
törölt tag
válasz
AllTheBest #13700 üzenetére
Az Nvidia Control Panelben érdemes a Manage 3D settings részt beállítani.
Nálam a Skyrim SE és a Dishonored nagyon pöpecül fut, semmi akadás. -
törölt tag
válasz
Bjørgersson #13582 üzenetére
Arról, amelyik még nem érkezett meg.
Az előző hsz vége egy GTX 660-hoz kapcsolódik. -
törölt tag
Köszönöm az infókat mindenkinek.
Közben feltelepítettem, kíváncsi voltam mit csinál. Nos, ami pro, az az, hogy a játékaim akadás mentesen és folyamatosan futottak, viszont nem olyan jó minőségben, igaz a 60fps mindig megvolt, de ehhez le kellett mondanom a finom részletekről, főleg a fénnyel kapcsolatos dolgokról.
Kontra, hogy míg a Skyrim alatt pont a részleteket vette el tőlem a játék és állította azokat medium vagy low állásra, addig a DAI alatt pont a részletek minőségét nyomta fel maxra, és a többit állította medium-ra vagy high-ra. Ami annyiból még furább, hogy a DAI kártyaigénye kisebb, mint a Skyrim SE-é.
Kipróbáltam a felvételt is, mert kíváncsi voltam milyen lehet a házimozi közepéről és tévén visszanézni / hallgatni a játékomat, de naivan azt gondoltam, hogy veszi a hangot is Dolbyban. De nem tette.
Így viszont nem sok hasznát látom tényleg, mert nem streamelek, nem töltök fel youtube-ra sem, igaz a gépem bírná, de eddig is manuálisan töltöttem le a drivereket és a beállításokat is manuálisan adtam meg minden játékban. Igaz néha izzad a gép rendesen és főleg a havas részeknél hallom, ahogy szegény felnyög, de van bőven venti és hűtés ahhoz, hogy ne legyen probléma.
-
törölt tag
Sziasztok,
Ha minden igaz, akkor jövő héten megérkezik a GTX 950-es kártyám.
Eddig nem nagyon foglalkoztam az Experience progival. Van haszna? Tudom van benne sok funkció és képes beállítani a kártyát a játékokhoz is. Ez mennyire jó / pontos?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Witcher topik
- Gumi és felni topik
- Synology NAS
- Nikon DSLR topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest