- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
kovimre #10465 üzenetére
Vagy itt mazsolázz. Nekem egy jó régi van: 353.06 de még nem volt vele gond. [Régi driver link]
Érdekes, csak a memória órajelet emeli meg 3 kijelzőnél?
-
Csupingo
veterán
válasz
gyurkikrisz #10422 üzenetére
Ha a megfelelő tápellátást jelzi a led, akkor nem lehet kikapcsolni. Ha valami extra csicsa, akkor elvileg a Geforce Experience LED Visualizer control-nál lehetne kapcsolgani, az experiencen belül.
-
Csupingo
veterán
Itt játékot is adnak hozzá. Ha érdekel jó, ha nem, akkor elpasszolod és még jobb vétel a kártya.
-
Csupingo
veterán
Talán a g1 gaming a legcsendesebb. 68-ért nem is olyan rossz vétel. Bár szerintem túlzás 3 ventilátor egy 960-ra. Bármelyik normálisabb hőcsöves két ventis kártyát meg lehet venni. Egyik sem süvít. Zaj teszt. Pl.: msi gaming, asus strix, gigabyte wf2oc
-
Csupingo
veterán
válasz
balage25 #10245 üzenetére
Ilyet találtam: Windows 8.1 Known Issues:
- With a 3DTV connected and the resolution set to an HD3D resolution through the NVIDIA Control Panel, the display flickers constantly after installing the driver via INF over driver version 320.49. [1315116]
- [3DVision] While a stereoscopic 3D video with stereoscopic 3D enabled is played, the monitor refresh rate switches to 60 Hz after changing the resolution using the Windows control panel. [1314811]Read more: http://drivers.softpedia.com/get/GRAPHICS-BOARD/NVIDIA/NVIDIA-GeForce-Graphics-Driver-36472-64-bit.shtml#ixzz466mMvV74
Esetleg nézd meg 1-2-vel régebbi driverrel is.
-
Csupingo
veterán
válasz
majorp80 #10193 üzenetére
Molexből 8 pines átalakítót is adtak hozzá? Ha igen, kipróbálhatnád, hogy azt használod és még a táp 6-osát dugod be. Nekem pl. máshogy pörgette a ventilátorokat egy fsp 350-nel, mint egy chieftec 500-al.
Ez az a kártya? Már van ehhez is új bios, talán segítene. Másik géppel, vagy táppal nem tudod kipróbálni?
Érdekes, mert ennél a változatnál nem szokott bohóckodni a ventilátor. Milyen tápod van amúgy? -
Csupingo
veterán
válasz
roberto7 #10190 üzenetére
Szerintem azért a legtöbb helyen nem cserélik vissza, hacsak nem elég rendes az eladó, de ez ritka eset, sajnos. Viszont ezzel a dologgal együtt kell élni. Többnyire a középkategóriától kezdve bármilyen kártya cicereghet, r9 380, gtx 970, r9 390 stb. Általában magas fps-nél jön elő. Sokaknak segített, ha pl. 60-ra maximalizálták az fps-t külső programmal.
Long man engedelmével.
-
Csupingo
veterán
Világos. Ezeket figyeltem én is, de a végeredmény mégis kicsit mellbevágja az embert.
-
Csupingo
veterán
válasz
kisza25 #10120 üzenetére
Hoppá, most akartam írni hogy a MSI Gaming GTX 960 4GB 68-ért játékkal már egész jó árban van, pláne ha az ember az áfát is el tudja intézni, de most néztem vissza, már 75. Jó gyorsan mozognak az árak.
Igaz, tényleg nincs nagy különbség a 950 és 960 között. Talán a 950-en többet mernek húzni gyárilag. Bár olyan 960 is van, ami szintén alapból eléri az 1450 MHz-et. Szerintem egymáshoz túl közel sikerült kiadniuk a két kártyát. -
Csupingo
veterán
válasz
Cingáriusz #10094 üzenetére
A 95 fokot már soknak mondanám (persze annyit nem szeretnék látni). Még nem olyan vészes a helyzet. Ha zavar, akkor kicsit tekerd feljebb a ház ventiket ha lehet, vagy a kártya ventilátorát pl. msi ab-vel.
-
Csupingo
veterán
válasz
LiteCross91 #10088 üzenetére
Hasonló tudású (halk, hűvös) a két kártya. Ha az msi-hez húz a szíved, vedd azt. Pláne most, hogy tomb raidert is adnak mellé, így tényleg megéri. Ha nem lenne hozzá játék, akkor a gigát mondanám, mert úgy nem érne meg 10 ezer Ft töbletet az msi.
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
Gaboman #10048 üzenetére
Gyurex17 babrálta már.
-
Csupingo
veterán
válasz
bitmad #10040 üzenetére
Tessék, a tied új dobozzal.
-
Csupingo
veterán
válasz
bitmad #10035 üzenetére
A kártyára rá van írva a típusszám, az alapján megnézheted az adatait.
Ilyen doboz képet még az oldalukon sem találtam. Talán csak egy új kiadású doboz, amin már a TWIN FROZR hűtést jobban kiemelik, de a másikon is ez van. Csak a pontos típuszámok ismeretében lehetne többet mondani. -
Csupingo
veterán
válasz
Zozzz2000 #9988 üzenetére
Nem tudom. Azt sajnos ritkábban említik, hogy melyik csinálja. A tulajokat kéne megkérdezni.
(Nekem pl. a gts 450-es kártyám fsp 350-es táppal, eléggé pörgette a ventilátort bekapcsolás után egy kis ideig, aztán egy chieftec 500-al már nem csinált ilyet. Nem tudom miért volt, de mintha a táp miatt lett volna.) -
Csupingo
veterán
A giga xtrem is. Az msi gaming is.
Több evga is, általában amin acx hűtés van.
Pl. ez a palit is.Talán már minden márkánál találni, csak néha egész borsos felárat kérnek érte.
-
Csupingo
veterán
válasz
rayoliviero #9919 üzenetére
Nem szokott.
-
Csupingo
veterán
válasz
rayoliviero #9909 üzenetére
Talán meg. Valami multi gpu módot kell a biosban bekapcsolni. Hogy úgy fog e működni ahogy szeretnéd, azt nem tudom.
-
Csupingo
veterán
válasz
rayoliviero #9885 üzenetére
Ha hdmi-vel használod, akkor a felbontásnál a kimeneti dinamika tartományt szokták teljesre állítani.
-
Csupingo
veterán
Nofene. Pedig én is egy ips monitorban gondolkodtam, ha cserélnék. Akkor ha aktuális lesz, majd jól utánaolvasok a konkrét típusoknak. Melyiknek vannak tűrhető színei és nem jellemző rá az ips hibái?
-
Csupingo
veterán
válasz
kisza25 #9842 üzenetére
A wf2 oc-nál 1241-et ír az oldaluk, az xtreme-nél 1304-et. De még ha jóval magasabb is lenne alapból, arra még nincs garancia, hogy mondjuk megy 1600 Mhz-en, amin egy mezei 960 már nem. De ha megy is, láthatatlan a különbség.
A 380x miatt szerintem nem szállhatnak el annyira az árakkal. Már így is durva árak vannak a középkategóriában.
-
Csupingo
veterán
Ezzel szemben a 950 Xtreme egy jó dolog, mert az kis tuningal tényleg ott van a következő szinten lévő kártyák nyakán.
-
Csupingo
veterán
Ez az, hogy nem várok semmit, mert sok értelme nincs. Egy szénné húzott 960 hoz kb. 6-8 plusz fps-t. Szinte csak a Pistiknek jó, hogy elmondhassák: militari alkatrészek víz alatt tesztelve stb...
Mark023: pedig én is vártam egy kártyát ebbe az üres sávba, de szerintem egy tuningolt 960 kevés oda.
A 380x szerintem egy jól eltalált helyen és árban van. Egy ahhoz hasonló nvidia kari kellett volna.
Kár, hogy sose szerettem az amd-t, a drivereiről nem is beszélve. -
-
Csupingo
veterán
válasz
rayoliviero #9808 üzenetére
Nekem egy sima hátlap csak 4-5 mm-rel szélesíti ki. Ha legalább ennyi helyed van, akkor szerintem nem lesz gond. Legrosszabb esetben le is lehet venni a hátlapot.
-
Csupingo
veterán
válasz
gyurkikrisz #9612 üzenetére
Vállalható. Gyárilag nem félpasszív, de megoldható, a fórumozók közül is páran megcsinálták. (Bár nem tudom, hogy milyen hőfokokat produkált akkor. Talán nem éri meg piszkálni.)
Egy gondja szokott lenni, hogy hajlamos véletlenszerűen felpörgetni a ventilátorokat. Ezért már adtak ki is hozzá egy biost, ami ezt orvosolja, vagy pedig a min. ventilátor fordulatot kell legalább 1300-ra állítani és elvileg az is megoldja a problémát. Amúgy nem rossz kártya és ez van szinte a legjobb árban. -
Csupingo
veterán
válasz
tibcsi0407 #9524 üzenetére
Úgy látom, csak gépigény növelésre használják, nem arra amire kéne.
-
Csupingo
veterán
válasz
Ed3r_X_ #9502 üzenetére
Mostanában több helyen is panaszkodtak, hogy html5-nél szaggatnak videók. Állítólag azzal van baj. Esetleg Flash-el is nézd meg.
Bocsánat, régebben panaszkodtak, nem néztem, hogy mikor írodtak a cikkek, de készült is hozzá progi.
-
Csupingo
veterán
A tápcsati nélkülieknek igazán levihetnék az árát. Cél gépbe, vagy mezei felhasználóknak príma lenne. De gondolom ezzel az "extrával" inkább magasan tartják az árát.
-
Csupingo
veterán
válasz
dethroner #9387 üzenetére
Akkor itt is... Ezt még megnézhetnéd, mert a felsorolásba ezt említi annál a dll-nél.
d3dx10_42.dll (by Microsoft) - Direct3D 10.1 Extensions
d3dx11_42.dll
d3dx9_42.dll - Direct3D 9 Extensions
msvcr100.dll - Microsoft® Visual Studio® 2010 (Microsoft® C Runtime Library) -
Csupingo
veterán
Nem lehet, hogy valami miatt megemeli az órajeleket 135 MHz-ről (m:202) ? Gpu-z-vel megnézhetnéd.
Nekem is ilyen kártyám van, de ha egyből max-ra terhelem gpu-z-vel akkor már 45 °C-nál bekapcsolja a
ventiket. (Alapból 40 fokon áll) Nálad lehet hogy pl. három kijelző miatt, vagy más miatt magasabb órajelen megy, de ettől a kisebb terheléstől csak 60 fokon indítja a ventilátorokat. Ezt kéne kinyomoznod.
Esetleg egy Malwarebytes-t lefuttatni. -
Csupingo
veterán
válasz
sid.:Rc211v #9288 üzenetére
A g1 gaming 2 GB-os 65 körül kezdődik, a 4 GB-os 70 körül. Az egyik legjobb hűtése van, viszont szép nagy 3 ventilátoros kártya. Állítólag válogatott alkatrészekből készül. Nagyon nem lehet mellényúlni a 960-as szériával, szinte az összes normál méretű két ventilátoros megoldás igen halk és elég hűvös.
-
Csupingo
veterán
Pl. a giga gtx 960 g1 gaming is világít.
-
Csupingo
veterán
Az tényleg durva, hogy régi játékokban gyorsabb a 6970, mert ennél a táblázatnál a kanyarban sincs, a 960-hoz képest. Elhiszem, de attól még érdekes.
-
Csupingo
veterán
http://us.hardware.info-n. Nem ismerem az oldalt, csak gyorsan néztem olyat, ahol több kártyát tesztelnek.
Ez tomshardware:A techpowerup-on 27 db-t mértek az evga-nál.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
bagaba1 #8945 üzenetére
Az egy másik giga.
Itt az összes 9xx-es kártyájuk.
Állítólag meg lehet babrálni a kártyákat, hogy leálljanak a ventilátorok.tsigalko87: nem piskóta az az uzsis doboz.
-
Csupingo
veterán
Nálam érdekes a venti indulás, egy giga wf2 oc 960 esetén.
Gpu-z-vel nézve: ha hűvösebb van a szobában és a kártya 35 fokos, akkor a tesztnél már 40 foknál indul, de ha melegebb van és 41 fokon áll, akkor 45 foknál indul a ventilátor. -
Csupingo
veterán
Jó megnézem. Bár engem sok effekt zavar (pl. a vízcseppek szépek a képernyőn, de alig látok tőlük, ilyen a kameralencse is stb.) Meg valamelyik high-on elmossa az egész képet, mintha homályos lenne. Ki kéne kisérleteznem, hogy mikor éles a kép recék nélkül. Néha sok autónál is ugrik egy nagyot és 3 méterrel odébb kerülnek.
-
Csupingo
veterán
válasz
bobalazs #8613 üzenetére
Jaaa, hogy csak az asztalra lép ki? Azt hittem leáll, újraindul a gép. Megnézhetnéd másik vga driverrel is.
Ugyanilyen kártyám van, én még a hozzáadott régi drivert használom és nincs gond. 353.06
(Azt lehet hogy írja, hogy az eszközillesztő leállt, helyreállt csak mondjuk nem jelenik meg a tálcán?) -
Csupingo
veterán
válasz
sarasota123 #8596 üzenetére
A sima alap órajelei: 1127 MHz / Boost : 1178
Az oc: 1216 MHz / BOOST: 1279
Az oc-t venném, ha még olcsóbb is. -
Csupingo
veterán
válasz
sarasota123 #8593 üzenetére
Gondolom a kis (17 cm) kék csíkosra gondolsz. Az egy kicsit melegebb, picit hangosabb és érdemes rögtön biost frissíteni rajt, mert véletlenszerűen fel szokta pörgetni a ventilátorokat. Persze jó kártya az is, de ha van helyed, akkor mindenben jobb a nagyobb wf2oc.
-
Csupingo
veterán
válasz
guftabi96 #8589 üzenetére
Nem éri el a hőfok határt? Pl. 65 °C-ot? Akkor szokott magától visszavenni, talán az okoz ilyen kis akadásokat.
Vagy talán a memória tellik be, ha 2 GB-os a kártya. Esetleg jól tekerd fel a ventiket, hogy biztos ne melegedjen és próbáld ki úgy is.A procit is monitoroztad, hátha az throttlingol?
(#8587) Mark023: a más felépítésbe lehet valami, mert a wf2-es gigák 1366-ig boost-olnak alapból, a g1 gaming meg 1455-ig. Persze 2 kattintással bármelyik 960 feljebb húzható. Kb. 30 Mhz eltérést meg szinte észre se lehet venni.
-
Csupingo
veterán
Van hőcsöves 950-es giga is. Igaz a válogatott szériából.
Ha jól láttam nem olcsók, 57-től kezdődnek.
-
Csupingo
veterán
Több kijelzőnél már hallottam, hogy némelyik kártya feljebb emeli az órajelet. (Főleg amd kártyákra jellemző) Bár nekem 2 kijelzőnél nem csinálja.
Nem tudsz valami régebbi drivert ráerőltetni a win10-re próbaképp?
Pl. itt is írnak róla.Ezt egy fórumon írták: "A kártya egyébként nem áll vissza 2D órajelekre a következő esetekben sem:
- több megjelenítő használata
- 60 Hz-nél nagyobb monitor képfrissítési frekvencia (ha minden igaz, ez csak bizonyos felbontás felett okoz emelet órajelet)" -
Csupingo
veterán
Ha még nem olvastátok volna. Ph-n négy 960-at teszteltek: "Kisebb eltérések azért akadnak, ugyanis az ASUS 56 Celsius-foknál kapcsol fel, majd 41 °C-nál le. Az EVGA feljebb rakta a lécet, ugyanis a kártya 66 Celsius-foknál pörgött fel és 50 °C-nál kezdett leállni, míg a Gigabyte 43 °C-nál indult be és nálunk végül 30 °C-nál nyomta be a féket. Az MSI esetében 62 Celsius-foknál állapítottuk meg az indulási pontot, majd az 50 °C-ot átlépve pörgött vissza nullára."
-
Csupingo
veterán
Ennél a kártyánál csak 65 C foknál indulnak el a ventilátorok. Ez a normális működése. Ha zavar, akkor egy minimális ventilátor fordulatot beállíthatsz, amin mindig menne. Lehet, hogy idővel kiadnak hozzá olyan biost is, ami előbb kapcsolja a ventiket.
-
Csupingo
veterán
válasz
NoObSzajBoT #8245 üzenetére
Tüzet kell rakni a gép alatt, mint szibériában a kocsiknál.
Bocsánat! Én is egy másik tápot javasolnék. -
Csupingo
veterán
válasz
NoObSzajBoT #8145 üzenetére
Nem mozdultak el a sata kábelek is? Vagy halálán van a táp, vagy beragad a bekapcsoló gomb?
A proci hűtő nem lazult le?Igaz, talán frissebb biosszal stabilabb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Call of Duty: Black Ops 6
- Assetto Corsa EVO
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 16e - Black - Használt, újszerű, Alza 3 év garancia!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest