- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic V2 - origami
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Mobilhasználat külföldön
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
Laraxior #9486 üzenetére
Igen csak 1 napos a reg... ezért furcsa, meg ezek a nagyker árak alatt vannak.
INTEL C2Duo E8400 3,00GHz LGA775 6M/1333 28.000 Ft BOX
Intel s775 Core2Quad Q9550 2,83GHz 49.990 Ft BOX
Intel s775 Core2Quad Q9650 3,00GHz 71.568 Ft BOXQ9650 is... itt majdnem minden az eredeti ár -50%-ért lenne elvihető, de ez így nagyon zsákbamacska... viszont személyes átvétellel lehetne ellenőrizni. Bár ha most el kéne mennem valami kis szar faluba, ami 300km-re van és nem lenne ott a gyerek akkor se örűlnék, mert 600km-nyi üzemanyagom menne el fölöslegesen.
Így viszont simán vennék egy 4870 X2-t meg egy Q9650-et.
Ombi5: Az ilyet lehet csekkolni GPS-el, vagy Google Maps-al.
Lauda: Hajrá...
én még 50km-t se vállalnék be, nem vagyok milliomos, és nem szeretem, ha átbasznak.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #9359 üzenetére
Ahova 730 kevés oda a 760 is az.
Szóval nem.
-
keIdor
titán
Jól emlékszel, mert tényleg nem voltak. PS3-on leginkább az AA hiánya zavart, meg igen kár, hogy csak 720P van, mert a TV-m bírna 1080i-t is.
Pl. van Intel EIST FSB növelésnél is.
(#9326) ImI87: Nálam Furmark alatt 70°C a VGA VRM, szóval ha ATi-n csak ennyi, akkor a sokkal hűvösebb GeForce-n szerintem kurva sok a 100°C.
-
keIdor
titán
válasz
Firestormhun #9309 üzenetére
Hát ez rohadt jó így PhysX-el! PS3-on már kitoltam a teljest, de közel sincs ám ilyen grafikája!
(Xbox360-on még nem láttam, de ott se szvsz)
Nálam simán Game of the Year ez a játék, sokkal jobban lekötött, mint a tömeg FPS-ek...
Far Cry 2, Crysis Warhead, Fallout 3, Assassin's Creed is nagyon tetszett idén, de ez überel mindent. -
keIdor
titán
SB se melegszik túl? P45-nél az is kioszt néhány PCI-E sávot, szóval elméletileg ha játszól, akkor az dolgozik rendesen minden eszközzel. (VGA, HDD stb.)
CPU PWM-ek esetleg?
Próbáltad amit írtam? PCI-E 101MHz? (nem olvastam vissza)
Amúgy 1602 BIOS-al nálam már jó 100MHz-en is.(#9301) ImI87: Már kiderűlt, hogy kamu. RV790 se lesz...
-
keIdor
titán
Az a + se megoldás, mert láttam már olyan gyártót (azt hiszem Leadtek), aki 9800GTX+ -ra is 65nm-es G92-t szerelt! Meg a 9800GT, 9600GT-nél se lehet tudni biztosra, hogy most melyik van rajta... hibás az nVidia is meg a partnerei is... volt szó arról régebben, hogy lesznek G100, GT200-as kártyák is, ezek lettek volna a 9600, 9800-ak átnevezve, csak ide tuti 55nm-es GPU-k kerűltek volna, de úgy látszik továbbra is szopatják a népet...
Mondjuk mind1, lemondtam már a GTX-280-ról, mert ha ránézel az adatlapomra láthatod, hogy igen tuningos HD4870-em van, ami hozza az alap GTX-280 teljesítményét, szóval nem lenne értelme a váltásnak! 55nm-es GTX-et se veszek, így meg főleg nem, hogy megint át akarnak baszni...
inkább 4870 X2.
-
keIdor
titán
válasz
Cyberpunk #9111 üzenetére
Menne benne PhysX kariként (bár lehet PCI-E 1.1 x4 visszafogná...) csak fölösleges szvsz addig, amig nincs eléggé elterjedve a PhysX. Csak zabálna, fűtene fölöslegesen.
Alien Colonial Marines-el kapcsolatban sajnos túl nagy a csend... Alan Wake fillingje van. Lehet csak 2010-ben/után lesz belőle valami.
-
keIdor
titán
válasz
Dark KillerX #8872 üzenetére
Aki nem néz utána mit, mennyiért vesz, az meg is érdemli... tudod hány ilyen vérpistike van az országban? Kb. egész nap írhatnád a lebeszélős hsz-eket... hagyd rá, majd rájön és legközelebb okosabb lesz...
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #8832 üzenetére
Jó lesz az tuti! Addig el leszünk a CoD5, Fallout 3, Far Cry 2 trióval.
-
keIdor
titán
Lassan kezdenek visszatérni a régi árak. Gainward GTX-280 és Galaxy GTX-280-at már tudnék 90k-ért, bár BFG, XFX még mindig 115k felett van.
Vannak még érdekes árak... ennyiért már HD4870 X2-t kapni. Jó lenne, ha minnél elöbb lemenne valahol 80k-ra valamelyik kártya és akkor tudnék váltani!
Esetleg aki tud jobb árakat ne tartsa magában!
-
keIdor
titán
válasz
Laraxior #8680 üzenetére
Új revisiót adnak ki belőle (pontosabban a 3.-at) mert gondolom a jelenlegi verzió "nem piac képes".
Röviden erről van szó, és a móka csúszik 2009-re. Jah és nem lesz GX2 se, gondolom megoldhatatlan, mert még mindig nagy a fogyasztás, és a hőtermelés... nVidia-k istene bocsássa ezt meg nekem, de én azt mondom SLi-ért nem is kár.(#8672) schwartz: Nah erről beszéltem, SLi-ért nem kár.
-
keIdor
titán
Galaxy-ból is rengeteg hibás kártya érkezik már lassan 1,5 éve, legalábbis én ezt tapasztalom... lehet nem véletlen, hogy az nVidia partnerei 70%-ától megszabadúl... nV-ből én már csak ezeket venném: XFX, BFG, EVGA, Zotac... esetleg még Asus, MSi, Gigabyte, de a többi... tudom, hogy egy gyárban készűl az összes (Foxconn), de valahogy a többitől az életkedvem is el tud már menni... vagy a matricától már, vagy magától a cégtől, akinek a neve rajta van a kártyán... hatalmasat csalódtam sok gyártóban az elmúlt 1 évben és ezekben ilyen nevek is szerepelnek, mint a Sparkle, vagy a Point of View!
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #8375 üzenetére
Teljesen más a kettő, nem érdemes összehasonlítgatni, de az emberek nagyobb része azt se tudja mik a shader egységek... de nézhetjük ennyi erővel a magméretet is... cm2/teljesítmény, és elég durván nyer az RV770. És ha ramokra gondolunk, akkor meg nVidia nyer ugye RV770 vs GT200.
Ha én lennék az oktatási miniszter, akkor én szigorítanám már a számtech órákat is a suliban, ne csak hülye Office meg ilyenek legyenek... bár magyarországon nem nagyon vállna be, külföldről indultam ki, itthon a fiatalok 90%-a le se szarja... ez egy hülye nép, ezért ilyen az ország is.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #8373 üzenetére
Viszont sokan meglátják a szokásos nVidia logót a játékok elején, és amiatt vesznek GeForce-t. Ez ilyen vegyes játszma, de X800 óta az nVidia jobban "függ" a marketingjétől.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #8365 üzenetére
Veled is teljesen egyetértek, bár nekem így utólag tetszik a Far Cry 2, de vannak fogyatékosságai rendesen... ugyanez igaz a CoD5-re, bár az még csak Beta... Fallout 3 szintén, Red Alert 3 szintén...
De nem véletlen az, hogy a 2006 elötti játékokat valahogy jobban szerettem, jobban vártam őket, és jobban lekötöttek (tisztelet a kivétel, ma is van jó játék, csak régen 30-at vártam évente, most meg 10-12-t...és fele csalódás)
Ha egy játék szép, de belűl meg egy nagy üresség, akkor 30 percig el rombolgatom a környezetet, meg el bohóckodom, el nézelődök, de ennyi... másnap reggel meg már nincs is kedvem rákattanni az ikonra. Szóval szerintem a történet, hangulat még fontosabb is a grafikánál, fizikánál... utobbi kettő egy egy jó nagy + a hangulathoz, játékélményhez, de ennyi... grafikával nem lehet eladni egy játékot.
-
keIdor
titán
válasz
TazLeacher #8354 üzenetére
DX10 sincs, csak marketing, lásd: Crysis. Nincs! Nem létezik! Vagy bocsánat a STALKER Clear Sky és a Far Cry 2 használja már valamennyire, de... DX9-->DX11 szvsz, vagy az is kimarad... értelme egyébként lenne, csak nincs kihasználva...
-
keIdor
titán
válasz
VinoRosso #8305 üzenetére
Szerintem ha lesz GX2 az válogatott GPU-kból fog állni, mert mint írtad is, az egyik legfontosabb, hogy ne egyen meg 400W-ot "egy darab" kártya.
Jó lenne ha letolná a HD4870 X2-t olyan 80.000ft-ra.
ImI87: Miért nem nézed meg a videókat? Annyi van a neten...
Beowulf_78: Tiberium Wars is fix 30FPS volt.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #8270 üzenetére
Ez most kb. arra lesz jó, hogy tudok venni VGA-t meg CPU-t még idén viszonylag normális áron, de 2009-től megérezzük mi ezt...
-
keIdor
titán
Én személy szerint nagyon utálom az nVidia vezetést (nem a kártyákat, ez nem fikázás), úgyhogy jöjjön csak azaz Intel (bár annál a cégnél is vannak érdekes emberek).
Egyébként az RV870 is remélem lesz ennyire sikeres, viszont messze van még. (nyár eleje)
Kiváncsi leszek bejön-e az a Master Chip féle felépítés, amit írtál. -
keIdor
titán
válasz
VinoRosso #8222 üzenetére
Azért tart tovább, mert 1,4 milliárd tranzisztorral már nehezebb dolgozni, és a G92-n már tavasszal dolgoztak, hogy levigyék 55nm-re. Szerintem azért van ekkora csend, mert nem megy könnyen az átállás... egyébként tényleg az játszódik le, mint az R600-nál a 2900XT is szar volt a 80nm miatt, de 65nm-en nagyon jó GPU lett belőle... (RV670)
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #8186 üzenetére
Ezt a sok gyári OC kártya is bizonyítja... de egyébként voltak már ilyen kártyák.
6800 (sima)
6800GS
7600GTO
7900GS
7900GT
8800GT/GTS/GTX (G92) -
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #8183 üzenetére
Én még mindig nagyon megvalósíthatatlannak tartom azt a GT200 55nm GX2-t. Valahogy 500mm2 (498mm2) is soknak tűnik, gondolom a fogyasztás is csak ennyivel csökken... a melegedés meg még eldől, simán lehet, hogy az nőni fog.
Off: nem csak ők...
-
keIdor
titán
Mi van itt dinoszaurusz kiállítás?
-
keIdor
titán
válasz
constantyne #7674 üzenetére
Ezért nem szabad SLi-be fektetni...
-
keIdor
titán
válasz
Laraxior #7663 üzenetére
Áhh értem, akkor tudom ki vitte el...
70k-ért jó lenne nekem is valami GTX-280, mind1 a márka 700MHz-es GPU-val már ki lennék békűlve... annyit még össze is tudnék kuporgatni VGA-ra.
Mondjuk nem mintha gondom lenne ezzel a 4870-el, sőt, kiváncsi leszek a FarCry 2-re DX10.1 alatt, hogy tényleg lesz-e mindenhol élsimítás... de nem ártana erősebb is erre a felbontásra...
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #7653 üzenetére
Éjféltől elvileg 275ft lesz a 95. JET kúton pl. akár 265 is lehet a Super 95.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #7641 üzenetére
Most egyik országban sem könnyű, de itt... szokás szerint a káosz van!
Nesze neked Hungarikum...
Mindenesetre a VGA vásárlás most abbamarad... nincs is miből meg akkora bukó lenne most rajtuk...
#7644: Bezony... de a kocsit akkor se adom el, hogyha már zsíroskenyérre se lesz pénzem, nem érdekel! Akkor eladom mindenem és a kocsiban fogok lakni...
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #7618 üzenetére
Anyám most mondta, hogy 90%, hogy be fog csődölni a vasmű is. Ma valami vezetői gyűlést tartottak, hogy megbeszéljék hogyan tovább, de azt mondja 90%, hogy becsődől! A meleghengermű pl. már 1 hónapja áll. Nincs megrendelés és termelés...
Ha ez bekövetkezik, akkor vége a magyar gazdaságnak, én meg húzok külföldre egyből "nincs mit veszítenem" alapon, ugyanis ha ittmaradnék és eltelne 2-3 hónap már kajára se lenne pénzem, nemhogy gépre, meg kocsihitel, meg minden...a város 70-80%-a is munkanélküli lesz ezesetben...
-
keIdor
titán
Volt ugye arról szó régebben, hogy az nVidia legcsökkenti drasztikusan partnerei számát!
Nos ez megtörtént, méghozzá annyira, hogy csak 6 maradt, és egészen nagy partnerek is kiestek...
Itt a 6, akik életbenmaradtak:
-Asus
-MSi
-EVGA
-Zotac
-XFX
-PalitÉrdekes, hogy ilyen nagy partnerek, mint a BFG, Gigabyte meghalnak...
-
keIdor
titán
válasz
TazLeacher #7475 üzenetére
Nem rád gondoltam szétoffoló hülye alatt ne aggódj... nem téged látlak minden topicban OFF-olni.
Egyébként meg a vitában neked adok igazat.Persze ezt is szoktam! A szürkéket gyakran kihagyom, de amikor a 80%-a OFF? (8800GT, HD4870 topic)
Beowulf_78: A normális árakra várok... de szerintem arra várhatok még egy darabig. Mivel én független vagyok, nem tartozom egyik oldalra sem, így ár alapján fogok dönteni, nem érdekel a szín...
-
keIdor
titán
válasz
boogie84 #7467 üzenetére
Persze ebben is van valami, csak rohadt dühítő, amikor az ember hazajön munkából délután 2-3 óra környékén és benéz a legnagyobb topicokba és azt látja, hogy 300 új hozzászólás van, amit el kell olvasni, különben lemaradsz... és amikor ezt eljátszod minden nap, elvesz 40 percet minden napodból és rájössz, hogy bazdmeg! Ennek 80%-a off! A sok ráérős ember ott tölti el a napja nagyrészét, semmi munka, semmi suli akkor kiborul a pohár...
Idegesítő ám...
Amikor megvettem annó a 8800GT-t, utána a HD4870-et és mind a kettő topicnál azt láttam, hogy semmi értelme az egésznek, egy átláthatlan szar lett a sok hülyétől akkor elég ideges lettem. Az ember várja hátha olvas tapasztalatokat az új driverekről, vagy játékok friss patch-eiről milyen lett, hogyan teljesít a kártyán stb. és ehelyett azt látja, hogy ki mennyire tud OFF-olni akkor...
Szóval valamit tenni kellene...
joshua7: Olvastam... nem is értettem minek hoztak fel, mikor én csak annyit mondtam, hogy majd meglátom mennyi pénzem lesz és majd az alapján választok. Ugye vagy GTX-280, vagy HD4870 X2 jöhetett szóba. Hogy miért nem váltottam eddig? Nézd meg most a két említett kártya árát! A pénzügyi válság nem szerepelt a tervben...
amig ilyen árak vannak, addig marad ez.
Egyébként mióta megtudtam, hogy a FarCry 2-ben lesz DirectX 10.1, azóta nem is akarok nVidia-t... 2009-re szerintem már lesz akkora előnyben az ATi, hogy több DX10.1 cím legyen... így már akar a halál nVidia-t... kell azaz ingyen AA -
keIdor
titán
Ahogy nézem ez a topic is kezd HD4000-esedni...
azaz tele van szeméttel, de egyébként ez lassan az egész PH-ra igaz!
Miért van az, hogy ahol sok tulaj van, ott minden nap 300 hsz születik és abból 250 OFF?Szvsz be kéne vezetni valami korlátot, hogy mindenki csak napi 5hsz-t írhasson egy topicban, vagy valami...
-
keIdor
titán
válasz
VinoRosso #6976 üzenetére
Németekkel kapcsolatban: Nos ez így van, egészen addig, amig meg nem ismernek. Ha látják rajtad, hogy nem lógsz a munkahelyeden, hanem dolgozól, keresed a lehetőséget, hogy mikor mit tudsz csinálni, és teszel azért, hogy jobb legyen, akkor fognak elfogadni. Ezt több ismerősöm is mondta, akik jelenleg is ott élnek. A kezdet nehéz...
Írországról is sok jót halottam, csak tényleg folyton esik az eső.
Dél-Olaszországban még nem jártam, mennyire "biztonságos"? Csak Nápolyban jártam, ami eléggé lent van, de még mindig nem Palermo...
-
keIdor
titán
válasz
Iron Funeral #6960 üzenetére
Azokat már veszteségesen árúlnák, meg akkor hova tennék a 9800GTX-et?
(#6963) Bluegene: Kezdhetsz csomagolni, és... jól teszed! Gyermekeid és unokáid is meg fogják köszönni... főleg akkor, amikor a cigányok már többen lesznek, mint mi és megtörténik az, ami...
-
keIdor
titán
Áhh én ilyen kocka országba ugyan nem mennék...
Ausztria, Németország, Svájc van kiszemelve, de lényegében bármi jó, amit nem úgy hívnak magyarország... ki tudja, lehet 5 év múlva már Románia, Szlovákia, Horvátország is annyira elhúz, hogy lehet menni oda is...
Akitől meg "idéztél" azt az "embert" már rég le kellett volna lőni, ezt utálom még a magyarokban, hogy nem fognak össze... más országban már kivágták volna azt a hulladékot a parlamentből!
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #6937 üzenetére
Így van... az autóárak is most mennek majd az egekbe... egy 5 millió forintos autónál állítólag +1 millió is becsúszhat!
Ebben az országban egyre nehezebb lesz megélni, és nem csak az itthoni helyzet a hibás emiatt... minden drágább lesz! Azt hiszem jobb lesz minnél elöbb tényleg elmenni. Külföldön annyira nem fogják megérezni ezt, mint itthon.
-
keIdor
titán
Itt csak az a baj, hogy hülyének néznek, engem is, téged is. A GT300 (már ha létezik egyáltalán) kb. egy év múlva fog érkezni. Elösszőr a GT200 jön majd ki 40nm-en, kb. fél év múlva (2009 Q2-Q3) az R(V)870-el együtt... viszont ahogy halottam az R(V)870 nem csak egy dieshrink lesz.
Master Chip Design-re és az 1600SP-re (HD5870 X2 esetén 3200SP) számítani lehet!
-
keIdor
titán
Nvidia 270, 290 and GX2 roll out in November
55nm GT200Why you shouldn't get too excited
IF YOU WERE wondering why Nvidia put out the GTX260-216 with a stupid-sounding name instead of the saner 270 moniker, here is your answer. There is a 270 coming, it will have a big brother called the 290, and a dual card code named "China Syndrome"(1).
Yeah, NV is in deep doo-doo right now. The card that was meant to power its way to profits, the GTX280, went from $649 at launch to $499 a few weeks later. A quarter or so on, it is selling retail for sub-$400 prices here and there. AIBs tell us that the 260 costs an ironic $260 to make, which closely matches the teardown numbers we have seen. Toss in the mandatory 15 per cent markup at the retail level, and if you see one for sale at under $300, someone is eating money. Basically, if you can make money on these parts, something is wrong.
On the up side, the 280 is the single fastest GPU on the market. On the down side people don't buy GPUs, they buy graphics cards, and the 280 is not the single fastest graphics card on the market. That honour goes to the ATI 4870X2 by a large margin. With the new-gen GT200 parts, Nvidia loses on all fronts, performance, performance per dollar, and performance per watt, they simply aren't competitive.
That brings us to the new parts, the 270 and 290. They popped up on a PNY price list a few weeks ago, and then were pulled off immediately. This part is what we were calling the GT200b in May, but the public code name is GT206. It is simply an optically shrunk GT200, so clock for clock, you won't get any speed boost out of it. It is meant to fatten up the margins by reducing cost. If the GT200 is a 576mm^2 die, and the 206 is around 460mm^2 (~21mm*21mm die), even with the more expensive 55nm process, NV should save some money.
One big problem though is yield. GT200s started out at 40 per cent yield, that is for the 280 and the yield salvage 260, and were up to a hair above 60 per cent last time we looked. Toss in the smoothly-named GTX260-216, and you screw up the binning a lot. When you transition to a new process, yield almost always goes down, so this part should be back in at the bottom of the yield toilet, not that 60 per cent is out of the bowl, in short order.
So what are the 270 and 290? That is easy, they are 55nm GT200s, aka GT200b, aka GT206. Nothing new, nothing spectacular at all. Why the new name then, other than desperation, if you get nothing different clock for clock? Well, that is easy, Nvidia simply has to bump up margins, and the easiest way to do that is to snow customers.
If you remember what they did when changing the name on the 8800GT to the 9800GTX, it is the same thing. Partners can't make money, and a name change will make the stupid fanbois out there line up. Milking the stupid is a time-honored tradition in the GPU world, and since the 55nm shrink of the G92, the G92b sold less worse when they renamed it the 9800GTX+, it looks like they are trying it again. No, not the GT1xx, this time it is going to be less egregiously renamed to the 270 and 290.
When you shrink a chip, there are three main benefits, area, power and speed, with the last two being a tradeoff of sorts. Going from 65nm to 55nm, you shrink to about 70 per cent of the area, and save a bit of power. The power savings, however, are not quite 30 per cent off the top and, in addition to that, you also lose more on leakage, as smaller structures leak more. People who have done the same shrink at TSMC tell us that you net far less than 20 per cent. Let's be generous and call the power savings 15 per cent.
The 280 has a TDP of 236W and the 260 is at 182W, with the 260-216 somewhere in between. Since the RAM, external circuitry, power regulators and fans don't scale at all, we will ballpark the board level power savings at 10 per cent. That would put theoretical 270s at 164W and the 290 at 212W, at the same clocks, but lets be overly generous and call it 160 and 200, just to give NV the benefit of the doubt.
As always with transistors, you can take the power savings as such while keeping the clocks the same, or keep power consumption the same and jack up speed. Guess which one NV is going to do? Hint: "20W less power consumption!" on the side of the box won't sell many cards. You would be better off airbrushing bigger nipples on the chrome chick cover art.
So, in the end, the 270 and 290 are simply a little faster 260s and 280s. Whoopty-fricking-ding-dong. They will be relaunched as the second coming, and sites that are far to afraid to be cut off will parrot back the NV sermon. It won't be fast enough to beat a 4870X2, not even close, but it will let NV jack up prices just in time for Christmas, giving their partners a desperately-needed few points of margin. NV fanbois will line up for it, and wonder why they took such a bath on the $650 280s they bought.
These cards were supposed to be out in late August or early September, but are now set for November. That is about time enough for a single respin, so something must have gone a bit pear shaped. In any case, it is much less delayed than the GT212, but that is another article entirely. AIBs just got their 270/290 boards recently, so both are a few weeks out yet.
If you are underwhelmed, then the dualie card is for you. We haven't seen a code name for it officially, but NV AIBs are talking about it. Take a 55nm GT200b/206 and put two PCBs together a la the 9800GX2, and you get the idea. There is one minor problem this time... heat.
The G92 (8800GT/9800GTX/GT15x) was coolable, barely, with a single slot cooler. The GT200 is not. Even with a theoretical 20 per cent lower power draw, you would be at 290W for a dual 55nm 260 clone. If you use a 260-216 or jack the clock up, you are at 300+W in an instant, and we can see 350W without trying hard.
Normally, you would do what ATI did with the 3870X2 and downclock it a bit. Not much, just a little, and take the power savings. The problem is that the 260 loses already to the cheaper 4870, and two of them wouldn't be much of a fight against the 4870X2. At a minimum, you need 2 260-216s, or better yet two upclocked 260-216s to pip the 4870X2 and claim a hollow victory.
NV is in a real bind here, it needs a halo, but the parts won't let it do it. If they jack up power to give them the performance they need, they can't power it. Then there is the added complication of how the heck do you cool the damn thing. With a dual PCB, you have less than one slot to cool something that runs hot with a two slot cooler. In engineering terms, this is what you call a mess.
Given NV's problems of late with cooling, (here, here, and here) it is in a bind, but there is no way out of this, none at all. The only thing it can do is resort to unethical tactics, and that is what we think it will do here. The only solution open to NV is to cherry pick ultra low power GT200b parts and make a small run of GX2s that don't burn a hole in the bottom of your case on their way down to the center of the earth.
If this case follows past tactics, NV will make a very small run of parts and claim there is full production. Think 1000 parts or so, most of which go to reviewers. The rest will go to high-profile marketers, think Newegg, and they will sell out. When people cry for more, the usual 'high demand' lines will be spun, and they will dribble out 10-20 cards here and there to keep up appearances.
Pricing will likely be right on top of the 4870X2, maybe $50 more in order to bolster the performance claims, and they will be undoubtedly be sold at a loss. Then again, with the number likely to be made, it is chump change to take a small bath on each one to claim the lead for Christmas.
In any case, if the three upcoming parts, the 270, 290 and GX2 look like naked desperation attempts to grab at a halo, you are right. Upping the clocks will hit NV in the bottom line at the end of the quarter, their margins will suffer because of this stupidity. Fanbois will love it, massively subsidised parts are great deals for consumers. In fact, you will likely see massively discounted 260s and 280s in a few weeks when the new parts hit the street. They won't save Nvidia's bacon, but they may help partner margins. For a short time. At a high price. µ
(1) It was code named "Smoking Sepuku", but Nvidia didn't want to publicly suggest that this strategy was vaguely related to anything honorable, so it was renamed. We saw the memo, it was poignant. (2)
(2) We are, of course, making this all up. -
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #6827 üzenetére
Az RV670 az R600 csökkentett csíkszélességű és javított változata... eredetileg az jött volna ki R600 néven, legalábbis ATi szerint... 80nm nem volt a tervben. Az RV670 igenis sok pénzt hozott az ATi-nak, az R600 meg katasztrófális volt... a G92 meg nem tudom hogy jön ide, az, hogy az nVidia annyira szánalmas, hogy a kártyáit több néven is kiadja arról nem tehet a G92... persze az egy butított G80, csak 65nm-en... de kisebb felbontásra nagyon jó, a 8800GT pl. egy nagyon sikeres kártya volt.
Én Corsair HX1000W-ot, vagy más durva 1KW-os tápot vennék SLi GTX-280-hoz.
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #6790 üzenetére
Részben egyetértek veled, mert itt jó sokan nem látják a fától az erdőt... és élnek a maguk kis álomvilágában (eleve nem értem minek kell szeretni ennyire egy céget, mikor az meg nagy ívben szarik a fejére...) de te is írtál hülyeségeket... a HD4870 ventije már 40%-on elviselhetetlenűl hangos... igaz, hogy hatásos (idle tényleg 40 fok, load meg max 60) de ezt ki bírja ki? Mint egy 800W-os porszívó olyan a hangja... aztán te a 60%-ot már remélem csak viccből írtad.
Ott már hajszárító, illetve 1500W-os porszívó filling van.
Az R600 is mint architektúra jó volt, ma is annak a szíve van az RV770-ben, de maga az R600, mint grafikus mag/illetve VGA csúnyán megbukott... hibás volt pl. benne az UVD, tehát a HD filmeket egyáltalán nem ő számólta, hanem a CPU... illetve az árazás is katasztrófális volt... 8800GTS 320MB-al volt kb. egyszinten, de +30-40%-al drágább volt és sokkal többet is fogyasztott... (GTX-280 igaz mégtöbbet eszik, de cserébe gyors is)
Félreértés ne essék, nem az nVidiásokat védem, én nem tartozom egyik táborba sem, a nőket szeretem... csak te is írtál 1-2 hülyeséget...
-
keIdor
titán
válasz
laragirl83 #6660 üzenetére
Majd ha váltasz 4GB-ra, akkor rákényszerűlsz te is... de itt az Microsoft a hülye, hogy nem támogatja rendesen, meg én Vistából is csak 64-eset adtam volna már ki.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #6587 üzenetére
Hát amiben butított Forma1-es motor van (pl 599 GTB) abban szerintem lehetetlen...
de egyébként tényleg jó kérdés...
-
keIdor
titán
válasz
Motion_Blur #6563 üzenetére
Teljesen természetes... tekercsek okozzák... nálam az alaplap is csinálja blend 8K, meg 12K alatt, meg a HD4870 Crysis intró, menü alatt máshol nem. 8800GTS 512MB is csinálta nálam...
-
keIdor
titán
Az én karim se látott még életében 90 fokot se, egyből egy BIOS moddal kezdtem és voila...
Crysis alatt átlag 65 fokos a kártyám, akkor miről is beszélünk?Szar a gyári ventiszabályozás, ennyi... vagy mondok jobbat! Emlékszel egy bizonyos 8800GT-re?
Ott is ugyanez volt... trehány munka mind a kettő...
Fölösleges a gyártók mellé állnod, mind a kettőnek vannak hibái bőven...
-
keIdor
titán
válasz
Motion_Blur #6387 üzenetére
Jó, most akkor csináld azt, hogy a kártyát teszed alúlra, a súllyokat meg rá.
Ha kibírja, nagyon pöpec kis kártyád van, ha meg nem... íííígy jártááál... -
keIdor
titán
válasz
Motion_Blur #6225 üzenetére
Remélem 1 hétig még legalább tart...
-
keIdor
titán
válasz
boogie84 #6214 üzenetére
Gianni-tól...
Hát október 10.-én lesz fizetés, és 15.-ére már remélem itt lesz a kártya.
Én is szeretnék XFX-et, megmondom őszintén már csak kinézet miatt is, de az 95k, a sima Zotac meg 70k...
nem mind1!
Meg 95k-ért már HD4870 X2-t vennék.....Sárpac: Olvastam, de olvastam annak az ellenkezőjét is... meglátjuk, ha bizonytalan lesz, akkor várok még. Viszont ha Nov. 10.-éig kell várni, akkor már lesz pénz X2-re is.
-
keIdor
titán
válasz
Motion_Blur #6205 üzenetére
Október 15.-e elött valamikor én is csatlakozom a táborba, csak meg kell várni a fizetést!
70k-nál több pénzem szerintem nem lesz VGA-ra, úgyhogy marad a GTX-280 1GB HD4870 X2 2GB helyett... látjátok? Így kell függetlennek lenni, nem pedig ész nélkül szaladni a szín után.
Egyszer ez, egyszer az...
Nemrég arról olvastam, hogy csak jövőre jön ki az 55nm GT200, szóval azt nem várom meg... remélem igaz, mertha a vétel után találja ki megint az nVidia, hogy akkor hozzuk ki hamarabb, felrobbantom az nVidiát meg a kártyáját!
Laraxior: Meg 21 hónappal kevesebb garancia...
-
keIdor
titán
ATi Radeon HD4870 512MB
ATi Radeon HD4870 1GB
ATi Radeon HD4870 X2 2GB
nVidia GeForce GTX-260 196 Core
nVidia GeForce GTX-260 216 Core
nVidia GeForce GTX-280 240 CoreSzerintem mindenkit érdekel... néha a HD4870 és a GTX-280 között alig van különbség.
-
keIdor
titán
Jah és Pisti88+ vagy Laraxior, ha eladnátok az X2-t, mindenképp szóljatok!
Kaptok érte egy QX9650-et lehet... nekem úgyse kell, nektek meg kell valami, amit szét lehet küldeni 3DMark alatt, nemdebár?
4,8GHz-ig elmegy 3DMark06 alatt jéggel, vagy tovább... nekem meg elég lesz egy Q9550, vagy Q9400, a lényeg, aludjatok rá egyet!
-
keIdor
titán
válasz
Laraxior #5979 üzenetére
Lehet nagyon parasztosan hangzik, de nekem mind a kettő tetszik, és mind a kettőt meg is tartanám.
feka007: Igen, de X2 2GB vRAM-os...
és 2GB rendszermemória nekem már kevés... XP-nek elég, de Vistának már nem, úgyhogy ha X2-t veszek, akkor onnantól nálam már csak x64-es rendszer jöhet szóba. Lesz egy XP x64 angol, meg egy Vista x64 magyar.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #5749 üzenetére
Szerintem gyári OC miatt van annyi.
-
keIdor
titán
válasz
Laraxior #5598 üzenetére
Jól látom, hogy 10 meg 20 FPS-ekkel megy?
Ez 1920×1080, vagy 1920×1200? Jövő héten nekem is jön a Full HD monitor, és reménykedtem, hogy HD4870 elég lesz még 2008-ra, de látom esélytelen, ha GTX-280 OC se elég már...
Atyám mibe vágtam én bele...
Már látom a jövőmet... írom a privit Gianninak, vagy Banditnak, mert rendelem a HD4870 X2-t.
Egyébként szép képek, grat!
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #5382 üzenetére
Enthusiast grafikát nézted? Az hogy megy?
mod: Jah látom nem.
#5396: Minek vettél 2900XT-t? 8800GTX-el többre mentél volna...
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #5301 üzenetére
Én is megvettem volna a feketét, csak én már 1,5-2 éve vettem ezt, akkor meg még nem volt.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #5292 üzenetére
Az a baj PH! teszt szerint a CF-el meg SLi-vel, hogy még mindig nagyon driverfüggők, főleg az SLi és mind a kettő rohadt bugos tud lenni az új játékoknál. Az őszi gamedömpingen mindig félhet az ember, hogy most akkor a 2. VGA hogyan fog működni. A másik nagy gond vele az 512MB. HD4870 CF esetében nem adódik össze az 512MB+512MB, hanem marad 512MB, így hiába van 2 GPU-d, ha elfogynak a memóriából. X2-n nem hiába van 2GB már rájöttem... Személy szerint hanyagolnám az SLi-t meg a CF-et is ezek után. 2560×1536-os felbontással meg csak a gond van, folyton cserélheted a VGA-t (vagy VGA-kat). Semmi más csak egy pénznyelő... 1920×1200-on érdemes szerintem meghúzni a vonalat, oda elég még 1 kártya és azt se kell 3 havonta lecserélni. (évente azért ajánlott)
Az X2 mint kiderűlt más tészta... félig-meddig hardveres CF is, azzal nincs ennyi gond, és van elég memória is. Neked is már csak X2-re érdemes cserélned szvsz, és csak arra! SLi-hez még drága alaplap is kell... úgyhogy tartsd meg azt a 260-at.
Amúgy nekem sima TRUE van, legjobb léghűtés, amivel valaha dolgom volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Natural Titanium - Használt, megkímélt
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest