- iPhone topik
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
zezoka
őstag
Csak hogy röviden válaszoljak, így jóformán minden benne van: Nekem 3D projektorra van kötve, így tapasztalatom csak azzal van. Monitorom, tvm nem tud 3D-t.
Szerintem kombinálni nem tudod a különböző eszközöket, nálam is pl csak úgy megy a proji 120Hz-en, ha a monitorról átteszem elsődlegesre a projit, sőt, még a monitort le is tiltom.
És ebből már ki is derült, h én 120Hz-en használom, azt az nVidia adó+szemüveg tudja. Hogy tud-e nagyobbat, fogalmam sincs.
Játékot is csak így próbáltam: projektoron 120Hz-en nvidia szemüveggel.
-
zezoka
őstag
1. Ha a tv generálja a 3D-t, akkor a tv-hez való szemüveg kell (több fajta is van aktív, passzív a gyártóknál). Ha a szg generálja a 3D-t, és a minimum 120Hz képes megjelenítő csak megjelenít, akkor viszont kell egy 3D Vision kit, ami áll ugye a szemüvegből, és a kis lecsapott fejű piramis alakú infra jeladóból.
2. Kábelest nem nagyon találni sehol, tesóm nemtom honnan szerezte, talán ebayről. Megjegyzem a kábelesnek nekem ronda volt a képe. Először nem, de aztán észrevettem, hogy a finom átmenetes színek durván leromlanak, pixeles átmenet lesz (mint mikor a színmélységet visszaveszik a win-ben). Sokszor élvezhetetlen. Az aksisban is megfigyelhető ez, de jóval kevésbé.
3. Nemtom, de nekem mióta megvan (tél vége, tavasz eleje), eddig kétszer volt töltve az első feltöltésen kívül. 3-4-5 filmet végig lehet nézni vele, aztán csak azért dugtam fel, hogy nehogy film közben merüljön le. Szerintem ezzel ne foglalkozz.
-
zezoka
őstag
válasz
Anroluhala #657 üzenetére
Naszóval! A Te projid azért jó, mert a hdmi csatin is át tudja vinni a 120Hz-et, ami külön csatlakoztatható BlueRay lejátszónál jó, mert rákötöd, és lejátszod a 3D-t, ami ezek szerint sikerült is.
Viszont, ha szg-re kötöd, akkor vagy HDMI-n kötöd rá, mert ugye akkor itt is tudni fogja fogadni a 120Hz-et, vagy VGA kábelen. Nekem utóbbi van, de szerintem ebből a szempontból mindegy is.
-Kell egy nvidia illesztőprogi, ami már jópár éve alapból tudja a 3D-t, tehát akármelyik is van fent, elvileg tudja. Viszont a legfrisebb a legfrisebb játékok (és legfrisebb projektorok) ismerete miatt kellhet.
-Gondolom az infra adó és szemüveg adott.Dolgok menete:
Elvileg más nem kell! Összekötöd a projektort a géppel (HDMI - fontos, h a kábel is 1.4 legyen - vagy VGA). Számítógép felismeri. Kiírja a proji nevét. Kiválasztod azt a felbontást, amin tudja a 3D-t (azaz a 120Hz-et). Ez gyanítom az 1280x720 lesz. Átmész egyel lejjebb a 3D-be, ahol bepipálod a 3D-t. Mivel a projidat felismerte a sz.g. rendesen nevén, és az Acereket ismeri az nvidia progi (enyém Benq, az nincs a listában, így át kell verni, h azt higgye Acer), így benne lesz a listájában, tudja, h az tud 3D-t, ezért az anagliph mellett megjelenik a már rádugott, és közben felismert, feltelepült 3D Vision. Kiválasztod, varázslót lefuttatod.Elvileg ezután már megy a 3D, egy pl Stereo playerből indítható a 3D film, ott választod az nVidia 3D-t és hogy HSBS, OU, vagy stb, és villan a proji, vált 120Hz-re és bodlogság (esetleg F7-el jobb-bal csere).
Játéknál már nem emlékszek pontosan (lévén nem szoktam játszani, de kipróbáltam). A 3D résznél elvileg benne van, h mik azok a játékok, amivel hajlandó együtt működni, támogatott (jó hosszú lista). Ki tudod váélasztani, h milyen célkereszt legyen, meg hasonlók, és hogy milyen gombkombinációra kapcsoljon a 3D, és "mennyire legyen mély a tér". Aztán belépsz a játékba, és ott a grafikai résznél lehet, h van 3D rész, vagy a megnézett gombkombinációval aktiválod a 3D-t.
-
zezoka
őstag
válasz
sámítógépés #655 üzenetére
Jaja, igen, van valmi trükközés az 50-60Hz-et tudo megjelenítőknél is, csak abban nem vagyok képben. Sorry.
-
zezoka
őstag
Passzív technikához fizikailag kell két vetítő, bár valahogy a tvkben is valamelyik gyártó tud passzív szemüveges technikát, de annak olyan is a képernyője. Nagy többség tvkben is aktív szemüveges. Szóval ha egy passzív szemüveges tvt veszel, és arra kötöd a gépet, akkor igen.
Progi oldalról meg tök mindegy, 120Hzet tudnia kell adott felbontáson, azt ennyi. Onnantól meg már a lejátszó progin jelölöd ki, h milyen szabvány szerinti 3D-d van:
-
zezoka
őstag
Nem, mert a moziban polarizáció elvén működik a szemüveg, egyik szemednél függőleges, másiknál mondjuk vízszintes polarizálással, a két vetítőnél szintén hasonlóan, amikor is ennek megfelelően egyik szemedbe az egyik vetítő, másik szemedbe csak a másik vetítőből jut kép.
Remélem nem írtam túl nagy baromságot! Egy a lényeg, az egy passzív technika, ez a 3D vision, vagy DLP meg aktív (kell bele elktronika+tápellátás a szemüvegbe)
-
zezoka
őstag
Driver szinten az összes nVidia tudja gyárilag évek óta! Hardver kell hozzá!
Pl egy nVidia 3D Vision2 kit (jeladó+szemüveg). Ezeket külön kell megvenni.
Nameg persze a videókártyának is kompatibilisnek kell lennie (értsd: tudjon kiadni adott felbontáson - amin a monitorod/tvd meg tudja fogadni - a 120Hz-et).
Vagy, egy DLP-s projektor kell, hozzá DLP-s szemüveggel! Nekem ez nem annyira jött be, nVidia Vision jobb szvsz.
-
zezoka
őstag
válasz
sámítógépés #636 üzenetére
Nálam egy adó, két vevő van, ketten nézzük asszonnyal a 3D-t! Tök jól műxik!
Adó fényereje nem csökken attól, h több szemüveggel érzékeled a fényét, tehát elvileg akármennyi lehet!
Én vettem egy kitet és egy csak szemcsit a kettes verzióból.
-
zezoka
őstag
válasz
sámítógépés #635 üzenetére
Én Benq projim Acer H5360nak van felismertetve, mert az nVidia támogatottsági listában Benq proji nincs benne, Acer meg igen, és végig sem megy a szemüveg beállítás varázsló különben.
Annyi "hátrány", h a Benq 1280x800 helyett így 1280x720 van "csak" (mert Acer definiciójában ott tudja a 3d-t), de filmnél olyan mindegy, általában úgyis csak alacsonyabb mint 720. .
-
zezoka
őstag
Feladták elvileg a rendelésemet a Piximania-nál!
-1 nVidia Vision 2 kit (szemüveg+vezérlő
-1 nVidia Vision 2 szemüvegÚgyhogy tesómnak visszaadhatom a vezetékes, meg a vezetéknlékülijét, mert lassan megjön nekem is!
-
zezoka
őstag
válasz
Ladislaoca #616 üzenetére
Igen, ez egy nVidia Vision 2 típusú szemüveg, és a hozzá tartozó infra jeladó (nem átalakító).
De a lényeg, hogy 2-es típus, nem pedig 2db szemüveg (kicsit félreérthető, mikor a 2 után rögtön ott a szemüveg szó), egy szemüveg van hozzá (mert alapjában véve game-reknek van játékhoz). Amúgy az nVidia Vision 1 és 2 között van kis különbség: kicsit nagyobb az újnak a "lencséje" - ezáltal világosabb lesz a kép, és kényelmesebb a viselete - állítólag! A jeladó jó a régihez, újhoz egyaránt, mert ugyanaz.
Tehát ha az ember pl filmet akar nézni mondjuk párjával, akkor kell hozzá még egy szemüveg, amihez már nem kell infra jeladó (én is ezt fogom tenni januárban, mert a DLP link 3D nem jön be filmnézéshez.
-
zezoka
őstag
Nem tudja valaki, hogy a Stereo Playert hogy lehet rávenni, hogy spdif módban küldje a hangot, mint pl a vlc? Ja, és persze a videókártya HDMI-n keresztül, mert nekem a hifi csak így vált át DD vagy DTS üzembe, egyébként csak PCM Stereo az 5.1-es film. VLC-nél simán működik, Wave Out, Spdif pipa, és ennyi.
Ezenkívül a Pover DVD-ben miért nem választható a 3d-nél az nVidia Vision 3d? Csak mert ott meg jó lenne a hang!
Ahol jó a 3d, ott nem szimipi a hng, hol meg jó a hang, ott meg nem megy a 3d!
-
zezoka
őstag
Nekem úgy ment egy Benq MW712-vel, hogy analóg kábelen rákötve a P&P monitor helyett felraktam neki egy Acer H5360-as info fájlt, és így annak ismerte fel. Mivel az a projektor pedig benne van az nvidia Vision listában, gond nélkül engedte. Az egyetlen bibi, hogy Acernek 1280x720 a natívja, Benqnak meg 1280x800. Tehát csak 1280x720-ban műxik csak nVidia Vision 3D-vel.
Viszont: Mitől lehet az, hogy a Stereo Player -ben az alig különböző színek mentén (tenger, felhők, arcok, stb) egy pixelsereg alakul ki, mint mikor a Win 32bitesről 16bitesre van állítva...
Érdekes, hogy vezetékes 3d szemüveggel nagyon durván látszik, infrással már nem annyira, de látszik. Lehet szoftveres gond? Mert első alkalommal tökéletes volt mindkettővel. (most ismerkedek a 3D-vel)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux haladóknak
- iPhone topik
- EAFC 25
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Opel topik
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- További aktív témák...
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI Gaming X Trio 3060
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest