- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Müszi
senior tag
válasz
Dr.Adonisz #13973 üzenetére
Köszi szépen!
Sajnos én sem látok egy videón sem M.2-es csatit viszont ott figyel a kispórolt ODD csatlakozója amit fel lehet használni a benne lévő vinyó csatlakoztatására.
Memória bővítése még kérdéses mert van amelyiken alaplapra integrálva van a gyárilag szerelt 4GB ram és van ahol meg az egy szem slotban figyel. A videódban pl az utóbbi játszik, de itt például a lapra van integrálva ezért még nem tudom, hogy 4 vagy 8 gb-os modul vásárlása lesz a nyerő. -
Müszi
senior tag
Üdv itt mindenkinek!
Érkezőben van egy Lenovo 330-as notebook I5 8250U procival és alaplapra integrált 4gb DDR4-es rammal amit különböző oldalak 2133 és 2400MHz-esnek írnak. Szeretnék rendelni hozzá még 4GB-ot a bővítő slotba.
Tudná valaki, hogy milyet rendeljek ami biztosan passzol ebbe a típusba? 2400-as Crucial esetleg?
Másik kérdésem a HDD-vel kapcsolatos. Cserjem Sata SSD-re, a HDD meg menjen egy USB-s házba vagy van ezekben M.2-es foglalat is? -
Müszi
senior tag
Annyit még hozzátennék, hogyha csak egy rammodulod van most bent, akkor mindenképp érdemes hozzátenni mégegyet. Akár egy 2Gb-osat is, mert úgy már 128bites sávszélességen kommunikál a szintén prociban lévő vezérlővel és ez a HD3000 teljesítményét, ha nem is nagy mértékben, de javítaná.
-
Müszi
senior tag
Hali! Nem, nem lehet. Egyre ritkább a cserélhető VGA-s noti. A két VGA-soknál is zömében integrálják már a dedikáltat is a lapra. Megkockáztatom hogy a foglalatosak rövidesen teljesen eltünnek. Általában azonos sorozatoknál ugyanazt a lapot használják, csak az olyannál mint a tiéd nincsen ráültetve VGA chip meg a V.ramok, tehát csak a prociba integrált muzsikál.
Te tudod mennyi ramzabáló alkalmazást használsz. Véleményem szerint nagy általánosságban bőven elég a 4Gb is. Ugyan most hogy ilyen olcsóak a ramok nem nagy beruházás a bővítés, később meg majd lehet, hogy jól jön. (Főleg ha jön egy árvíz keleten) A 8-nál több már végképp felesleges még hosszú távon is szerintem.
-
Müszi
senior tag
válasz
MaxxDamage #6928 üzenetére
Hali!
Bocs, hogy bele vau-vau, de ez csak annyit jelent, hogy a a lap biosa támogatja az 1866Mhz-es memóriák kezelését. Ettől mág az intel 3.gen. Ivy Bridge procikba integrált memória vezérlői névlegesen 1333 és 1600Mhz-re vannak kalibrálva Pl. Ez a fajta gyári tuning asztali lapoknál már régóta megszokott dolog de notiknál sem ritka mostanában. Az enyémre is ugyanezt írja az Aida. Én is most bővítettem, pontosabban cseréltem a gyárilag bele szerelt 4Gb 1333Mhz-es modult egy ilyen kitre és szuper minden.Az 1866Mhz-es kit jóval drágább és nem igazán gyorsabb, mivel CL11-es időzítésű.
-
Müszi
senior tag
Hali!
Az új notim 1db 4Gb 1333Mhz Nanya ram modullal lett szerelve gyárilag. Az volna a kérdésem, hogyha bővítem csak 1333Mhz ben gondolkodjak? í5 3210-es a procim és tudtommal abban van a memoriavezérlő is ami a spec. szerint 1333/1600Mhz-en képes működni. Mivel ilyen olcsók lettek a ramok, gondoltam beruháznék még erre. A biosban rambeállítások nincsenek. Lehet hogy nincs is hozzá köze. Ha nem menne 1600Mhz-en, akkor elég lenne csak egy 1333Mhz-es 4Gb-os modul is. Persze az eredeti modult egyenlőre eltenném a gar. végett.
Másik kérdésem hogy vajon a 2x8Gb is menne benne. Procitól, laptól, vagy a biostól függ ez mostanában. Persze ez utóbbi csak elméletben érdekel, ennyit már nem szánnék rá, meg nincs is sok értelme.
Köszi előre is a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged