Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pappusz
csendes tag
válasz
NEMO1968 #2616 üzenetére
Köszönöm szépen a tippet kedves Némó, megtörtént a vinyó teszt is ahogyan javasoltad, csak egyetlenegy sárga felkiáltójeles bejegyzés van a Hard Disk Sentinel szerint: " ATA ellenőrző összeg érvénytelen" de utánakerestem a google-on, ez állítólag csak a mérés pontosságát befolyásolja például a sebességtesztre vonatkozóan. Most cserélgetem a drivereket ahogyan Drk88 javasolta, csak ez olyan aprólékos dolog. Ha hétvégén nem jutok eredményre akkor irány a szerviz. Az is furcsa a számomra, hogy ilyen fagyásokat általában valamilyen művelet megkezdésekor vagy közben várnék, pl megnyitnék egy nagyobb fájlt, vagy dekódolnék valamit, ezzel szemben kb fele arányban nem is történik semmi, nem is vagyok a gépnél, csak mikor nyúlnék a géphez látom hogy nincs egérkurzor, csak az tűnik el, és semmire sem reagál, vagy másik alkalommal meg csak kék képernyő fogad. Semmiféle szabályszerűséget sem tudok felfedezni a problémában, mint pl a képernyőkímélő bekapcsolása vagy ilyesmi.
-
pappusz
csendes tag
Üdv! Van egy problémám, amit képtelen vagyok megoldani , így segítséget szeretnék kérni: 2 hónapja vettem egy Acer Aspire 5810TZ lapit előtelepített Win7-tel. Ez ugye egy 12 Gb-os külön partíción ül, és onnan hiba esetén eredeti beállításokkal rámásolható a vinyóra. Ennek később még jelentősége lesz. Szóval vásárlás után gépet bekapcsoltam, ment rendben mondjuk fél óráig, majd fagyás - de csontra. Újraindítás - kék képernyő. Tápellátás megszüntet - újraindítom, de felfutás közben a windows zászlónál leáll . Következő indításnál minden rendben, megy fél napig, majd majd a fentieket ismétli, esetleg kék képernyő nélkül, de olyan is volt hogy csak kék képernyő "történt" fagyás nélkül. Képtelen vagyok rájönni hogy mi a hiba. Nézegettem az eseménynaplót, semmi bejegyzés nincs. Frissítettem minden illesztőprogramot, semmi eredmény. (windows upate helyről , és gyártói oldalról attól függően melyik a frissebb.)Eleinte raktam fel a megszokott programjaimat firefox stb, gondoltam ezek okozhatnak valami hibát. Teljes újratelepítés következett.Aztán figyeltem arra hogy csak 64 bites progikat rakjak fel. Akkor sem változott semmi. Aztán újratelepítés. Már ekkor nem raktam fel semmit, csak a vásárláskori állapotában használtam kb 10 percet. Ekkor sem változott semmi. Megdöbbentő hogy gyári beállításoknál is használhatatlan a gép. A szervízt felhívtam párszor azt mondták hogy szoftverhiba, és erre nem vonatkozik a garancia de készséggel felveszik hibára, és ha igazolódik, hogy valóban szoftveres a hiba akkor nekem kell fizetni. Egyébként próbáltam "saját" win7-et is felrakni, egy másik verziót ( a gépen Home prémium van, én Ultimat-tel próbáltam), az eredmény ugyanaz. Most minden eredeti rajta, változtatás nélkül használom, de csak szenvedés az egész. Az a problémám a szervízzel hogy ha elküldöm és nekik éppen nem fog fagyni, merthogy vannak 1-2 órás időszakok hogy működik a gép, akkor fizethetem az egész mókát, és marad minden ahogyan volt.
Szeretnék tehát segítséget kérni, van-e valakinek ötlete mi lehet a hiba? Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Battlefield 6
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Legion 5 Pro 16ACH6H 16" QHD+ IPS Ryzen 7 5800H RTX 3070 16GB 512GB NVMe gar
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 835 G7 AMD Ryzen 5 4650U
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest