Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dr. Akula

félisten

válasz Narxis #22 üzenetére

Ja és nem képesek számon tartani hogy ugyanarra a gépre aktiválod egy Win újratelepítés után, nem másikra, így ha nem deaktiválod előtte (mert mondjuk beszart a Windows és már nem tudod), akkor simán ki fogja írni hogy ez a kulcs már használatban van, így jártál. Utána lehet levelezgetni a fogalmatlan ügyfélszolgálattal, amelyiknek 4x kell elmagyarázni a dolgot mire úgy-ahogy felfogja, meg mutogatni a Kaspersky által küldött számlát. Én pl. haverral vetettem meg, aztán ha addigra kitörölte volna a levelei közül, akkor beszopom, vehetem meg újra. Ráadásul egy 2 éves licensz volt, és már az 1. évben elbuktam volna. Így vegyetek Kasperskyt. Amúgy nem rikácsol mint a Defender vagy a free cuccok (Avast és barátai) hogy minden vírusos, jaj világvége, letörli, ne nyisd meg... És kevés erőforrást foglal le. Csak hát a licenszelése az botrányos.

Marad a Norton, ami nem tudom mennyire volt képes azóta leküzdeni az irreális erőforrás használatot, de abból is csak a gémer verziót szabad megvenni, az alap simán ráindítja a víruskeresést a játékra. Ez mondjuk a Kapserskynél alap dolog hogy nem. Aztán van még a románoknak valami híres vírusirtója (az se tökéletes), meg a csehszlovák Nod32, és kb. ennyi ami számít. Meg az alap Windows Defender, ami sok éve még az élvonalban volt, most nem tudom maradt-e még, de ha igen, akkor sokat lehet spórolni egy legális Windowssal.

[ Szerkesztve ]

• Pikari

addikt

válasz Narxis #22 üzenetére

Ez a kaspersky saját limitációja (volt 2019-ben). Az ő döntésükön múlik, hogy honnan és hogyan engednek licenszeket aktiválni.

A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

Új hozzászólás Aktív témák