- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
batman.
senior tag
Szia!
Elolvastam az előzményeket. Igen, erős gyanú volt rá, hogy az ssd, ssd-vezérlő elektronikája, ssd tápellátása okozza a problémádat, de végül is nem jeleztél vissza HDsentinel szerint milyen az állapota az SSD-nek, így én nem is javasoltam semmit, de ha jól látom más sem...
Akkor a sata kábelt, ssd-t kizártuk.
Nekem a következő gyanús alkatrész a táp, illetve annak csatlakozója, (de ez nem jelenti azt, hogy vegyél másik tápot).
Amit nem hagynék ki: modulok egyenként memtest, processzor érintkezőinek szemrevételezése.
Mivel voltak "kék képernyőid" így nem ártana telepíteni a BlueScreenView -t az értelmezésben itt kaphatsz segítséget, de a sima event log-ban is tudnak segíteni.
Ebéd után visszajövök. -
MrDerekas
addikt
-
MrDerekas
addikt
"Ha ide bedugom a megfelelő csatlakozót akkor a gép még ennyire sem indul el"
Első blikkre megkockáztatom, hogy mégsem a megfelelő csatit dugtad oda. Abba vagy 4 vagy 8 vagy 2x4 pines CPU csatinak kell mennie. Ez nélkül meg szinte természetes, hogy próbál indulni a lap, de nem képes betölteni a bios sem. Szóval elsőre ellenőrizd azt a csatlakozót! -
feco1
csendes tag
Hali!
Ezt ennyi infóból elég nehéz megmondani. Sok hardver okozhatja ezt a hibát. Csipogást csak akkor fogsz hallani, ha rá kötötted az alaplapra a csipogót.
Ezeket egyben vetted, már az eladónál ez így egyben működött(alaplap+ram+proci), vagy te válogattad össze?
Találkoztam már ilyen hibajelenséggel:
-rosszul volt beszerelve a proci(a paszta mennyisége is gond lehet, láttam már a proci széle alá is befolyt ezüst alapú pasztát, ez meg jól vezeti az áramot, zárlatot okoz, kuka lett alap.)
-nem volt kompatibilis a ram az alaplaphoz(hibás volt a ram, vagy foglalat)
-hibás volt az alaplap( itt lehet bios hiba is)
-rossz táp
-rossz, vagy nem jól érintkező videókari....És egy furcsa jelenség(első alkalommal találkoztam vele), pár hónapja a saját gépem elkezdett magától be-ki kapcsolni. Viszont csak a ventilátorok felpörgéséig jutott el. Aztán pár napig rendben működött, úttanná ismét előjött a hiba. Mérgemben rácsaptam az asztalra(nálam a gép az asztalon van), úttanná helyrejött. Kis kutatás után észrevettem, hogy a ház bekapcsológombja kicsit szorul és nyomva tartja a mikrokapcsolót. Teszt képen rákötöttem a reset gombra az indulást, rendben működött napokig. Kicsit igazítottam a nyomógomb fészkén (ki kellett reszelni 0,5 mm-t a felső élből, mert meg volt ereszkedve a gomb, ezért feszült neki). Már rendben működik...
Én az ilyen jellegű hibánál(frissen összeszerelt vagy hardver cserélt konfig nem működik) darabokra szedem, majd újból össze rakom a gépet(figyelve a megfelelő illesztésekre, a paszta mennyiségére...), Ha még mindig fennáll a hiba, egyesével cserélgetem az alkatrészeket, ha lehetséges másik gépben kipróbálva...
Ez egy jó játék...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jogász topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Futás, futópályák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest