- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- One UI 8: a kis fejlődés is lehet hangos
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
bigdady
nagyúr
Hali
Feltöltős egyenleget mire lehet el lőni? Lottó már nem megy.. -
4Grider
nagyúr
válasz
tobias88888 #77495 üzenetére
Nekem akkor jelent meg a qr kód az ügyfélszolgálati felületemen, miután deaktiváltam az eSIM-et az előző telefonban. Azt beolvastam az új telefonon és azóta is használom.
-
dchard
veterán
válasz
"Azt mondták nem költöztethető."
Erről azért nem ártana valami írásos bizonyíték, mondjuk az ÁSZF-ből. Nem azért mert nem hiszem el neked, hanem azért mert a vodás ügyintézőnek nem hiszem el
Nem ez lenne az első, hogy nem pontos informácókat adnak át.
-
MadMancs
veterán
válasz
A nem költöztethető eleve nem igaz. Mert én S20+ ból költöztettem át S21 ultrába esimet. Annyi hogy előbb deaktiválni kellett s20-ban.
Aztán lehet prepaid és postpaid eSIM között tényleg van különbség.
-
MadMancs
veterán
válasz
tobias88888 #77493 üzenetére
Nálam nem kérték egyszer sem.
Mondjuk én havidijast váltottam illetve később eleve eSIM el rendeltem, de mindkét esetben szimplán felkerült QR my Voda fiókba. De miért is kellene eszköz azonosító amikor Voda eSIM költöztethető, azaz több szót használható különböző eszközökön?
Mindenesetre köszönöm a kiegészítést hogy feltöltősnél másképp működik.
-
MadMancs
veterán
válasz
tobias88888 #77491 üzenetére
Igen eSIM.
Tuti kártyát először valsd át eSIM re (csak üzletben lehet ha nincs havidíjas elofizetésed). Utána lesz QR és biztonsági kódod is.
-
tobias88888
őstag
Galaxy Watch 4-re próbálnék rátenni egy vodafoneos Tuti100as kártyát. Mobilcsomag beállításánál azt írja hogy szükségem lesz egy QR kódra vagy aktiváló kódra. Aktiváló kódra példákat is dob:
LPA:1$oper...
12345
https://operat....
Tudja valaki ezek milyen kódok? Esim lenne? -
Petya XT
senior tag
válasz
Marcsello31 #77487 üzenetére
A "megharagszom" luxusát már régen elengedtem. Sajnos néha jár így az ember, az ügyintéző egyébként minden tekintetben példamutató volt, az meg feltételezem nem az ő hibája, hogy egy ilyen helyen nem kapott képzést a kütyükkel kapcsolatban. Örül, hogy van munkája. Én meg hiába foglalkozom hardverekkel, ehhez pont nem értek. Megnézzük a lehetőségeket, kipróbálom a telefonon is, ha nem oké, akkor meg azt, hogy milyen lehetőségek vannak, amivel helyre lehet rakni ezt a dolgot. És teljesen igazatok van, érdeklődhettem volna itt is, hogyan is érdemes kivitelezni ezt a dolgot. Köszönöm az infókat nektek, megírom, hogy mire jutottam.
-
Marcsello31
őstag
válasz
Petya XT #77485 üzenetére
Próbaképpen mindenképpen megèrnè a telóval is megnèzni, ha vele jó, akkor sajnos
Router ketyere nem, ha mindent sikerült kizárni ès akkor sem jó, akkor nem te tehetsz
Róla hogy nem jó. Ès ezzel elvileg meg lehet szüntetni a szolgáltatást.
Nem tudom amúgy hogy hánynak jó ez a net, de sztem fele fele arányban.
Ès valahol joggal haragudhatsz az ügyintézőre aki rá beszélt a dologra,
"Ezt nem bántás kèpp írom". -
Petya XT
senior tag
válasz
SztiviVander #77482 üzenetére
Köszi a tippet meg fogom nézegetni őket.
Itt meg előtte lett volna érdemes kérdezni, mert az üzletben dolgozók 95%-a kb annyit ért hozzá amennyit te
Elhiszed, hogy ez meg se fordult a fejembe? Hogy valaki ennyire satu hozzá? Próbáltam a legnagyobb körültekintéssel eljárni: Eszköz: 150/20, oldalon kiírva becsült átvitel 70 felett.... Plusz azt mondja, ez tuti jó. Ez nem áll össze, már ami a korrektséget illeti. Sajnos. De legalább tanultam valamit.
-
Petya XT
senior tag
válasz
Marcsello31 #77480 üzenetére
Van egy telefonom, az újabb fajta, egy Huawei P20 Pro, abban ki fogom próbálni, de tartós használatra hotspotként esély sincsen, mert az az egy telefonom van. Tehát mindenképpen vennem kell a normális routert. Szomorú ez, hogy egy szakboltban átvágják az embert, mert nem is volt szempont, hogy a legolcsóbb legyen, elmondtam az ügyintézőnek, hogy az otthoni vezetékest akarom kiváltani, direkt rákérdeztem az HBO, Netflix dologra, azt mondta, hogy biztos jó lesz. Emellett amikor dolgozom, akkor is lenne internet a telefonon. Ahogy a dolgok állnak ez még eltart egy darabig.
Esetleg tudnátok javasolni egy megvásárlásra érdemes routert? -
-
SztiviVander
addikt
válasz
Petya XT #77478 üzenetére
Nem kuka, de ezek kb ennyit tudnak. Cat4-es, nem tud több sávot összefogni, 1x1 N-es wifi, nulla nyereségű antenna, kézzel nem tudsz semmit beállítani benne, persze hogy gyenge az eredmény. Ha jobbat akarsz akkor jelenleg a ZTE MF296C az egyetlen jó választás a vodafone-nál, ha onnan akarsz. De lehet emagról, alzából, MM-ből, egyéb pc üzletből is venni lte routert, csak ott azért kicsit mélyebben kell zsebbe nyúlni érte. Koratavasszal még volt hüvej b535 is vodánál, én azt vettem volna akkor ha nem lett volna már saját eszközöm. De paramétereiben ez a zte is okénak tűnik, cat6, ca képes, 2x2-es ac wifi, 4 lan port. A szappantartónál mindenesetre fényévekkel jobb. Persze ezt nem viszed zsebben. Valamiért valamit.
-
Itt meg előtte lett volna érdemes kérdezni, mert az üzletben dolgozók 95%-a kb annyit ért hozzá amennyit te. Ritkán lehet olyat kifogni aki kicsit is képben van arról hogy pontosan mit is tud az amit rád akar tukmálni. -
Marcsello31
őstag
válasz
SztiviVander #77479 üzenetére
Nem, de félek hogy ha a vevő nem tudja mi az nem èrt hozzá, akkor rá tukmálnsk egy olyan routert ami pont az othonában nem lesz jó, ha sehogy sem jó neki akkor nem bajlódnèk vele, ha tud másik routert kèrni ami jobb, igaz drágábbis, lehet jobban menne,
Mert másik frekin mozogna, de ha terheltsèg miatt rossz, akkor èlhet vele, de èn mèg próbálkoznèk. -
SztiviVander
addikt
válasz
Marcsello31 #77477 üzenetére
Most ezt úgy mondod mintha a vodánál csak egy fajta lenne és nem lehetne használhatót is venni. De lehet. Csak akkor nem a legolcsóbb noname cat4-es hordozhatót kell kérni.
-
Petya XT
senior tag
válasz
Marcsello31 #77475 üzenetére
Köszi, majd kitalálok valamit akkor, de akkor ez a router a kuka kategória?
-
Marcsello31
őstag
válasz
Petya XT #77472 üzenetére
Szia! Ezért is írtuk másoknak hogy teszteljen egy nem előfizetéses kártyával, Az hogy a térkép mit mond relatív, a valós időben a valóságban az adott helyeden kel tesztelned a 4gt és a sebességet, Én ezért nem vettem a Vodától router modemes hotspotot, mert csicsa így csicsa úgy, De valjóban egy alap valami, Ami szerintem jobban szeret a B20on lenni, mint egy felsőbb frekin.
Több oka is lehet, Ha jó a vételed 4gn,
Akkor:
1, sokan lógnak az adott tornyon "cellán"
2. B20on vagy amit ugye a vodás routerek nem írnak ki", és ő legalábbis nálam nem megy feljebb 10megánál,
3. Nem olyan csatornán vagy ami gyorsabb lehetne, vagy az adott tornyon nincs ilyen csatorna, bár kétlem mert nálam két csatorna van.
Ha van telefonod vagy olyan akinek van telefonja azzal kellene megézni és egy netmonster appal hogy mire meg hogyan csatlakozol, Meg kellene nézned egy másik eszközön is hogy mi a szitu. Majd mások is próbálnak segíteni.
Nálam a Vasárnap kuka, de a többi okés.
Próbáljátok meg hogy mi a helyzet másik telóval, talán lesz valami hasznos infó. -
4Grider
nagyúr
-
csaszi75
senior tag
válasz
Petya XT #77472 üzenetére
Nem a lefedettségi térképet kellene nézni, hanem egy tesztelős számmal (ami lehet feltöltős, vagy kölcsön céges.. vagy bármi..) az adott helyen az elérhető sebességeket - vásárlás előtt..
De ha már megvetted, akkor a SIM-et tedd át egy újabb telefonba és azzal oszd meg a netet.. Úgy teszteld. Esetleg több telefonban is hotspot megosztással. Esetleg valakitől kölcsönkérni egy újabb fajta 4G routert.
Ezek a régi szappantartók nem egy.. öö hogyismondjam?nem egy csúcs készülékek.
-
Petya XT
senior tag
Sziasztok,
Segítséget, ill. információt szeretnék kérni. A minap előfizettem egy évre a korlátlan XXL csomagra, a boltban adtak hozzá egy R219Z hotspotot, modemet, nevezzük bárhogy. Előtte megnéztem a lefedettségi térképet, a lakhelyem teljesen rendben van 4G szempontjából, ill. az eszköz specifikációja szerint is rendben kellene lennie a hálózati sebességnek.
Azonban van egy kis probléma, botrányosan lassú. Le irányba "meglódul" 5 Mbit/s-al, utána visszaáll 1-1,5 Mbit/s -ra, a feltöltés 10 Mbit/s. Ez egy videó lejátszáshoz is nagyon kevés, az oldalukon nem ezeket az értékeket láttam. Szaladtam egy kört a városban, de szinte mindenhol ilyen lassú. Több, mint csalódott vagyok.
Van esetleg valami praktika, vagy vigyem vissza a boltba az egész cuccot?Előre is köszönöm!
-
csaszi75
senior tag
válasz
Chereiose #77470 üzenetére
Ez alapján elég egyértelmű:
"belföldi díj"
"Az 1-es roaming díjzónán kívül a hívások számlázási egysége 60 másodperc, az adatforgalomé pedig 100 kB."
https://www.vodafone.hu/szolgaltatasok/roaming/-/country/torokorszag#feltoltokartyas
De úgy látom, nem minden elérhető szolgáltatón adják ezen az áron..
Vodafone, Turk TelekomVeszel egy Tuti kártyát..
Arra aktiválsz adatot.. De ugye kell a Vodafone APP.. hogy aktiválj, meg hogy ellenőrizd az adatmennyiséged.
20 GB adat 4990 forint, s "30 napig felhasználható egyszeri 20 GB adat (belföldön, ebből 15 GB az EU-ban is)."
https://www.vodafone.hu/extrak-kiegeszitok/feltoltokartyas-opciok
Nekem ez simának tűnik.. -
Chereiose
addikt
Sziasztok!
Törökországi utazás miatt szeretnék egy vodafone feltöltőkártyás simet, mert ha jól látom ők eu roaming alapján adnak neten kint is. Az járható út, hogy pl. egy auchanban veszek egy ilyen tuti100 simet, majd mobil appal azon belül veszek adatkeretet? Ha jó helyen nézegettem az árakat, akkor 5-6 ezer Ft-ért van 15-25gb adatroaming, ez így valid?
Vagy egyszerűbb bemennem egy értékesítési pontra, és ott mindent elintéznek?
-
válasz
Landsmann #77467 üzenetére
“nem lenne egy nagy történet 1-2 mondatban azt is beleírni, hogy mi az ami változik”
Ahonnan indult a szál: [link] abban a posztban, a mellékelt képen olvasható tájékoztatás pontosan megfelel az elvárásodnak (és ez így is életszerű).
Az “akként módosul, hogy” szakasz után a változás rövid leírása szerepel. -
ledgeri
nagyúr
válasz
#33802016 #77466 üzenetére
Pont ennek a helyzetnek kéne megszűnnie!
Adott időben fognak bevezetni valamit (szóval már tudják, hogy létezik), arról a dokumentumnak kint kell lennie minimum egy hónappal előtte, és a változásról ki kell küldeniük információt. Miért nem lehetséges, hogy az utóbbi kettő időpontja ugyanaz? -
Landsmann
addikt
Mondjuk ha már kiküldik az értesítést a változásról, nem lenne egy nagy történet 1-2 mondatban azt is beleírni, hogy mi az ami változik. Nem kell litánia meg hajszál pontosan, de mondjuk annyit beleróhatnának, hogy például szolgáltatás kivezetés, díjváltozás, stb. Azért már ez is sokat segítene. Egyszer-kétszer én is megnéztem a Yettelnél, de olyan körülményes volt az egész, hogy inkább hagytam a fenébe. Ráadásul érdemi infó nem volt benne. Inkább a honlapon a közleményeket szoktam átbogarászni, hogy van-e benne olyan ami érint.
-
törölt tag
válasz
ledgeri #77464 üzenetére
Annál előbb válik elérhetővé, minthogy életbe lépjen. Viszont sokan már nem fogják megnézni, maguktól utólag, vagy csak később jut eszükbe, ha eszükbe jut.
Lauda, amiért én kerestem őket, ott az ügyfélszolgálat is átirányított, hogy írjak panaszt. Nem minden esetben tudnak segíteni szóban.
-
törölt tag
-
törölt tag
Ha pontosan tudod a szabályokat, és ezeket idézed is nekik, pláne ha írásba is foglaltatik, akkor azért az segít.
Megérkezett a kötbér
Természetesen a maximumot kaptam, amint az járt is. Igaz, h ehhez végül 2 kört kellett futni (mármint a panaszkezelésben, előtte meg v 5-öt...), úh ritkán dolgoztam ilyen alacsony órabérért... -
törölt tag
válasz
Landsmann #77448 üzenetére
Akkor örülhetek, h csak az egyik kártyával szívtam meg, és így nem számítok szv-nek
A kötbéren még hadakozunk, mert fogalmuk sincs róla, h mi áll az ászf-ben...
A másik kártyán minden csont nélkül ment, a 3.-on az elején volt egy nagy döcc, de azóta minden rendben évek óta. Mondjuk, azt a döccöt még tök simán és gyorsan megoldották, még példásan a panaszkezelést is... -
törölt tag
válasz
Zsolt,72 #77442 üzenetére
Tájékoztatnak a tájékoztatásról. Mire életbe lép a dolog meg már nem fogod megnézni, mert elfelejted, hogy volt ilyen üzenet, nem arra vársz, hogy megnézhesd végre
Vagy később is küldenek értesítést, hogy elérhető olvasd el. A többség így sem úgy sem olvassa el ezeket.
Aktív témák
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Diablo IV
- Nintendo Switch
- Samsung LCD és LED TV-k
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen egeret válasszak?
- BIOS frissítés
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest