- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
asdf_
veterán
válasz simpley #55501 üzenetére
Van egy evek ota tarto trendje a ket vonalnak. Ha nem tortenik valami elkepszto nagy valami, akkor halal evidens a helycsere. Eddig nem tortent, es nem is nez ki ugy, hogy fog, fel ev mulva meg mar vezet is a Voda.
A Diginek meg eloszor frekvencia kene, hogy barmilyen szempontbol is szamolni kelljen/lehessen veluk. Ha nem jol jonnek ki az NMHH-val valo perlekedesbol es nem palyazhatnak frekire, akkor mintha nem is leteznenek, a tesztkartyas bohockodassal nem lehet felkerulni a terkepre. -
4Grider
nagyúr
Én úgy gondolom, hogy nagyjából semmit nem jelent az, hogy valakinek 27% a piaci részesedése a másiknak meg 26%. Lehet, hogy 20% piaci részesedéssel is ki lehet termelni annyi pénzt, mint a másiknak 30%-al. Márpedig egy befektetési társaságot mi más érdekelne, mint a pénz...
-
tomp
félisten
-
DevKiller
senior tag
+1
A Vodafone-nál is lehet jó tarifacsomagod, ha kunyerálsz. Nahát ez nem minden embernek bejövős...
A Net sebesség az tényleg felejtős 3G gyorsabb mint a 4G és még a 3G-t akarják lekapcsolni
Mindenestre, szerencsétlen egy banda.Egyedül a Telekom van Magyarországon aki miatt elmondhatjuk, hogy van valahol ez az ország mobilnet, hívások és minden más terén.
HONOR 50 5G 128/6 GB (Telekom HU/ Telekom HU)
-
törölt tag
válasz DevKiller #55507 üzenetére
Nem baj ha a voda fórumban a voda mellett teszem le a voksom?
simpley & David2135: kb azóta vagyok vodás ('99.06.30) mint amennyi idősek lehettek. Soha semmi panaszom nem volt rájuk. Persze nem a speedtest van mobilon a kezdőképernyőjén mint nektek , hanem csak használom a szolgáltatásukat. -
Nethooligan
tag
válasz #79813376 #55508 üzenetére
Tudod mindenkinek mások az igényei.
Nekem még nem volt gondom a Voda netsebességével, másnak meg kevés az adat és a sebesség is.
Telekom? Kösz, de nem! Biztos van olyan használat, amihez megfelelő, de nekem túl drága lenne, vagy mehetnék hozzájuk vezetékes szolgáltatásokra is, hogy normális ára legyen a mobilnak. Igaz a vezetékes akkor is drága. -
DevKiller
senior tag
válasz #79813376 #55508 üzenetére
Használnám énis ha tudnám...
Nem vagyok vodafone gyülölő, nagyon jó percdíja van ami miatt most is használom. Ettől független a mobilnet trágya. Lecarnám a sebességet ha normálisan menne a face vagy a yt. Hát nem így van...1. Kép 4G
2. Kép 3G(természetesen semmi lassítás nincs az előfizetésemen)[ Szerkesztve ]
HONOR 50 5G 128/6 GB (Telekom HU/ Telekom HU)
-
MadMancs
veterán
válasz DevKiller #55510 üzenetére
Én is Voda mellett teszem le a dolgom. Egyenlőre egy tuti simmel teszteltem a hálózatot. Bevált. Így Telekom lemond és még van rendelve 2 red SIM. Hiába nagyobb 4G lefedettsége telekomnak és majd 2x akkora a sebessége ( Telekomnál átlag 90/30 at vodánál 30/10 et mértem). Ha épp nincs 4g telekom halott míg voda megy szépen 3g is. Nekem fontosabb az hogy mindig legyen használható net ( vodánál H+ on 3/1 Az átlag amivel youtube is megy normálisan még, Telekomnál el se indul speedtest),mint az hogy gyors legyen de nem mindenhol működik . A teljes EU korlátlanság meg visz mindent.
Várpalota - székesfehérvár - mór vonalon forgok. Egyik se kisváros.[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
jgreg
csendes tag
Sziasztok! Hát igen. Egyre többen kezdik felfedezni hogy a 3G szolgáltatás jobb mint az agyon zsúfolt 4G. Először is nekem az tetszik benne hogy marad a net a 3G n hívás közbe. Minta pár helyen jobb is lenne a térerő. Elvileg nincs kihasználva a 3G már csak kb 3% ban ezért a sávszélesség is nagyobb ill több marad. Asszem a max 21 Mbps azzal már egy HD videó is megy. Hova kell több? Én úgy vettem észre hogy a teló automatán nem vált le 3G re ha szinte full eltömődött a 4G. Meg alap beállításként mindenkinek a 4G n van. Ezért lehet az agyon zsúfoltság. :-(
-
MadMancs
veterán
Igazából valószínűleg maradni fogok énis 3G only. Minek több? Amire kell elég. Az hogy nem vált le 4G is képes ( VoLTE). De rájöttem felesleges. Egyetlen indok ami 4G mellett szól az az energiatakarékosság ( bár esetemben hogy gyenge 4G és normál 3G között váltogat elveszik ez az előnye is). Viszont inkább hazamegyek 40% al mint 60al úgy hogy hol működött hol nem.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
-=RelakS=-
veterán
Ezt segítenétek értelmezni?
Videó felbontás
Az EU Video Passban az Előfizető kérésére a videó tartalmakat 480p (SD) felbontásban tesszük elérhetővé. A mobilra optimalizálás igénylésére és lemondására a szerződéskötés során, illetve üzleteinkben, vagy a 1270-en van lehetőség.
Ez azt jelenti, hogy csak akkor van ingyen a youtube a RED Live-ban, ha 480p-ben jön? Egyáltalán ez Magyarország területére is vonatkozik, vagy csak az EU más országaiba? Érteném ez alatt, hogy itthon meg akármilyen felvontásban is ingyen Youtube jár.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
tomp
félisten
válasz DevKiller #55507 üzenetére
Kunyerálni kell? Miért maguktól nem adnak? Na itt a gond!
Oké nekem a Telenor felajánlott már olyan áron tarifát amit csak a 26éven aluliaknak járna de megkaptam volna. Csak az 1év hűség miatt utasítottam vissza mivel most hűség nélkül is olcsóbban kapom a korlátlan tarifát.
Azért is lassabb a Voda mivel kevesebb frekijük van így ahogyan egyre több ügyfelük lesz egyre jobban fog terhelődni. Oké van már 3CA is náluk sok helyen B1+B3+B20-al de sok telefon csak 2CA-ig megy így már kapásból leterhelik a B3+B20 párost. B7-et meg ők se nagyon használják. Ha jól tudom a metróban csak nekik van B7 de azért mivel csak azon van nekik 20MHz-es blokkjuk.dod
Nem a speedtest miatt kell nekem a gyors net hanem ha felhőbe megy az adat akkor ne 10-20Mbittel menjen. Ugye több idő ezáltal több energia.
50-60Mbittel felfelé sokkal hamarabb végez és az akksit sem eszi. -
MadMancs
veterán
válasz Caldera #55515 üzenetére
4G valóban energiatakarékosabb ha stabil erős a jel. Tapasztalom is hogy valamennyivel jobban merül 3G-n. Most már uj albiban vagyok, de múlt hétig előzőben UPC szórakozott, otthon is 4G volt, annyit merült teló közepesen aktív használat mellett ( kb 6 óra) mint munkahelyen 3G hálón össz kb 15perc messenger használattal 8 óta alatt. Láttam AOD on hogy úgy merül óránként 6-7% ot hogy hozza se nyúltam. Mig Telekomos simet használtam 4G-n addig alvó állapotban 2-3% volt a merülés. Ez kb 1 hónapos tapasztalat 2-2 hét 3G és 4G n.
-
törölt tag
-
tomp
félisten
válasz #79813376 #55519 üzenetére
Teljesen meg is szűnik a B3-as jel? Vagy csak esetleg a CA-t kapcsolják le róla?
Ha átállítom a telefont max 2CA-ra és ahol 3CA megy ott nem látja a telefon a 3. frekit ha már 2frekihez kapcsolódott. Egyszerűen nem keres több frekvenciát ha megvan a 2db. Meglévő bandot keres de új bandot nem! -
tomp
félisten
válasz #79813376 #55522 üzenetére
Nekem a OnePlus akkor is jelez 4G+ kapcsolatot ha csak 1db band van mivel a jelzése azt tudatja, hogy a kapcsolódott band képes CA-ra de nem azt jelenti, hogy van is CA!
Azaz 4G+ jelzéssel 1db band: vagy kiesett a másik a bázisállomás műszaki hibája miatt vagy a másik band jelszintje nem megfelelő a CA-hoz.
Amikor műszaki hiba volt a telenornál és komplett Pesten leállt az összes B3 akkor a 4G+ is eltűnt mivel a megmaradt B20 nem volt képes CA-ra.
Ahol 3CA van pesten ott sem volt 2CA a meglévő B7+B20-al mivel a B20 megszűnt CA képesnek lenni. Azaz ott is csak 1db band ment. Vagy B7 volt vagy B20.Én rákérdeznék a vodánál!
-
törölt tag
S9-nél a "+" tényleg ca-t jelez.
Most pl. elindítottam egy videót 1080p-ben és át is váltott"4G+"-ra. Szerviz menüben is mutatja a B3-at 15MHz-cel és a B20-at 10-zel.
Azután adatkapcsolatot váltottam a telekomos kártyára, elindítottam egy másik videót, és az csak 1-2 másodpercre villantja meg a kijelzőn a "4G+"-t, a szerviz menüben is szépen látszik, hogy csak egy pillanatra villan be a B20. Úgy látszik ennyit számit a +5MHz (15 voda vs. 20 tkom).
Mindegy. Csak mint érdekesség írtam az éjszakai sztorit. -
simpley
őstag
" most hűség nélkül is olcsóbban kapom a korlátlan tarifát."
Akkor most Telenorod van? ---> a céges flottát, mobil előfizetéseket most variálják át és ha nem lesz ilyen kedvező mint most, visszaváltom a Telenorosom számlásra..
"így ahogyan egyre több ügyfelük lesz egyre jobban fog terhelődni"
Bizony, ideje lesz rágyúrniuk a hálózatukra....signed by simpley.
-
törölt tag
válasz simpley #55525 üzenetére
A norvégok kivonultak, 2022 áprilisban lejár az 1800-as frekvenciákra a használati jogosultság. Nem hiszem, hogy maradni fog a tnor hatalmas spektruma. Lesz majd 1,5 év múlva szép kis viszlátdata kivezetés....
Mert azt nem tudom elképzelni, hogy a voda még 1x elköveti azt a fiaskót, amit a 2014-es tenderen.... -
MadMancs
veterán
-
DevKiller
senior tag
Nem hát, míg a többiek eszik a kefét mert semmit nem tudnak alkotni 5G ügyben, addig a Voda már építkezik. A DIGI-nek is van már egyébként erre megfelelő sávja, székhelyükön használják is. Mérési eredményből 100 mbps-t láttam.
Semmi bajom sincs a vodával szimpla felvetés volt, hogy ott ahol lakunk nem jó. Ettől független a városban ahol vagyok nappal ott meg ő teljesít a legjobban.
Nagyon kevés a spektrum, így ha sok vodás össze gyűlik ezen értékek megjelennek. Minden teló alapból 4G-n van és ezért terheljük le ennyire. 3G-n minden jól elfut, és nem kell szórakozni a 4G-ről leváltással hívásnál(ami terhelt hálózaton vicces tud lenni...van, hogy el sem indul a hívás)
(#55517) tomp:
Vannak bizonyos országok ahol a pénzünkért nem ennyi jár. 5 EU-ból megoldasz mindent korlátlanul (igen már megint Romániával jövök) itt meg 3000 ft-ért örülünk gyepet 5 giga netnek meg hálózaton kívüli hívásnak.. WOW fejlődünk testvéreim!
Csak óvatosan jegyezném meg, hogy mindenkinek korlátlan nete van ott, és mégsem ennyire terhelt a mobilnet.HONOR 50 5G 128/6 GB (Telekom HU/ Telekom HU)
-
viktorhu
veterán
válasz DevKiller #55531 üzenetére
Peruban helyi simre feltöltöttem nem egészen 1000 forintot, rendszerüzenetben kaptam rá csomagajánlatot: 10 napig korlátlan hívás és sms, 1200 mega net, korlátlan whatsapp, instagram és facebook meg a szolgáltató videószolgáltatása. A lefedettség is jó volt, városokban tökéletes 4G+, és vidéken is teljesen jó ahhoz képest, hogy milyen hegyvidékük van.
-
MadMancs
veterán
Úgy látom vodafone kicsit igazítgatja 4G hálózatát. Errefelé ( Székesfehérvár külterület) eddig nagyon gyenge 4G, de többnyire 3G volt elérhető. Most meg meglepve tapasztalom:
-
4Grider
nagyúr
válasz MadMancs #55534 üzenetére
A Voda kezdett el először játszani a B1-el itthon. Térerőt viszont azzal a frekvenciával ez a szolgáltató ennyi toronnyal nehezen tud elérni (csak sávszélességet tud egy kicsit növelni), tehát nálad új tornyot kellett valahol telepíteni, ha eddig sokkal rosszabb volt a térerő...
-
MadMancs
veterán
válasz 4Grider #55535 üzenetére
Nem azt írtam hogy B1 miatt lett jó. Hanem hogy azon területen ahol eddig sima LTE se nagyon volt , most hirtelen CA elérhető jó térerővel. Ami lehet igen akár egy új torony eredménye is. A lényeg hogy fejleszt.
-
törölt tag
Nos....minden jel arra utal, hogy csökkentett üzemben működik a voda (legalábbis felénk) az "alvós időszakban".
Reggel, délben, este: B3 az alap, ha csak böngészek nincs "CA" + ehhez kapcsolódik a B20 ha elindítok pl. egy 1080p-s videót.
Éjjel: B20 az alap. Próbáltam úgy is, hogy azt érzékelje a rendszer kellene a plusz sebesség (speedtest méréssel, voda alkalmazásból indított méréssel), de ennek ellenére sem jelent meg a "CA". A B3 mintha le lenne kapcsolva.
Reggel ismét visszaáll a B3+B20 állapot.
2 egymás melletti állomás esetén is ez van.
Telekom végig B3, ha indokolt belép "CA"-val a B20-is.
Szerviz menüben néztem.Másik lehetőség, hogy minden éjjel jön a gonosz manó, aki elrontja a telefonom, majd reggel a jó tündér megjavítja.
-
Caldera
aktív tag
válasz #79813376 #55537 üzenetére
Már én is észrevettem, hogy időnként éjszaka gyengébb a térerő. Nem elemeztem ki, hogy melyik frekvenciákon, de otthon ugyan oda van letéve éjjel-nappal a telefon és az éjszakai jelerősség sárga szokott lenni a fogyasztási statisztikába.
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
MadMancs
veterán
válasz #72445440 #55539 üzenetére
Sziasztok. Megjött ma voda SIM ( Red Live)
Lenne egy kérdésem amiben ügyfélszolgálat se tud segíteni. Azt megtudtam tőlük hogy youtube app korlátlan, youtube music app nem. De mi a helyzet akkor ha youtube appot használom lezárt képernyővel amikor is szintén úgy viselkedik mint a music egyik funkciója, azaz csak az audiostream megy?Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
MadMancs
veterán
válasz #72445440 #55541 üzenetére
Köszönöm. Akkor majd próbálgatom.
Még egy kérdés. Szerződést merre találom?
Megrendelés után jött egy tervezet. De az csak terv. Rá is van írva. Keresnem a végleges szerződést de nincs. Email se, my vodafone fiókban sincs semmi.
-
MadMancs
veterán
válasz -=RelakS=- #55543 üzenetére
Erre én is kivancsi vagyok. Értelmezhetetlen a leírás. Nálam alapból aktív az EU Video Pass. Amiben erről a 480p ről halandzsázik valamit, árról semmit hogy fölötte mi van. Illetve rendelhető egy Video Pass szolgáltatás is havi 5000ért akinek leírása egy az egyben megegyezik a masikkal. Egyenlőre azt sem tudom hogy most azt csak elfelejtették red keretein belül ingyen aktiválni, vagy nem is kell illetve hogy most youtube korlátlan vagy csak 480p ig az.
Mod:
Sikerült egy okos red asszisztenst kifogni.
Szóval ha van EU Video Pass akkor sima mar nem kell. Csak annyit jelent hogy ezzel eu ban is korlátlan.
Ami feketeleves. Csak 480i felbontásig nem fogyaszt adatot. Felette igen.[ Szerkesztve ]
-
MadMancs
veterán
válasz -=RelakS=- #55547 üzenetére
Itthon is.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz MadMancs #55548 üzenetére
Akkor sok értelme van... Köszi!
Így úgy néz ki, hogy a Go Net is megfelel a 15 gigájával egy ezressel olcsóbbért, mint a Red Live.
2GB-nál szirénázik egyet a telefonom, de nem minden hónapban sikerül elérni[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
MadMancs
veterán
válasz -=RelakS=- #55549 üzenetére
Igazából 480p nél se olyan nagyon vészes a videó minőség. Látszik persze de azért nem élvezhetetlen. Illetve használati szokás kérdése. Nekem javarészt youtube = zene. Mint prémium előfizető eddig music appot használtam, de mivel az szipkázza az adatot ezért marad az hogy YouTube app megy a háttérbe. 144p,244p, 360p nél a hang is rosszabb, viszont 480p, 720p nél már nem találtam különbséget 1080i hez képest. Szóval nekem így is jó, azt mondjuk nem értem miért jó vodának hogy ugyanaz a klipp 70mb forgalommal ( audio & videó stream) nem számolódik, ~6mb forgalommal ( audio only ) már viszont eszi adatot. Én ha szolgáltató lennék pont afelé terelném usereket hogy kevésbé terheljék a hálózatot.
Új hozzászólás Aktív témák
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- Vezetékes FÜLhallgatók
- PlayStation 5
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest