Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz mukibuci #29523 üzenetére

    Nem írtam azt, hogy kevesebb a 3680 mint a 3000. Azt írtam, ha visszaolvasol, hogy nehéz lehet kontroll alatt tartani egy ekkora opciós díjat a költségérzékeny feltöltősöknél, és csak pontosítottam a te számításod.
    És ebből a szempontból könnyebben kontroll alatt tartható egy ilyen előfizetéssel amivel példálóztam, mert ott a számlafizető befizeti a 990 Ft díjat, és biztos benne, hogy az egymás közötti ingyenes beszélgetés rendben van. Ellenben a Max tarifa esetén, ha egyikük nem fizeti be, akkor a másik valójában nem csinált mást, mint vett 100 percet és 100 megát amit egy hónap alatt vagy elhasznál, vagy elveszett (pont, mint egy előfizetésnél). Persze utóbbi megoldás előnye, hogy bárkivel működik az ingyenes beszéd, tehát ez egy vegyes megoldás, előnyökkel-hátrányokkal.

    A 990 Ft-os opciót csak azért írtam, hogy példát hozzak, hogy van más megoldás is az általam tipikusnak gondolt helyzetre (család, barátok stb). Az is lehet, hogy nem ez lesz a tipikus, de nekem ez jutott róla eszembe.

    Szerintem a gyakorlatban majd elválik, mennyire lesz sikeres, mindenesetre a kezdeményezés jó, mert legalább mozgásba hozza a kicsit befülledt tarifákat. Ezért jó a vodafone a piacon, mert az összes jelentősebb tarifaújítást ami most eszembe jut, ők hozták be (emlékszem még az első vitamax city-re, ami minden hálózatba ugyanolyan percdíjjal engedett telefonálni).

Új hozzászólás Aktív témák