Drágábban indíthat az új iPhone SE

2025 tavaszán érkezhet az új SE, az Apple az 500 dolláros határig emelhet valamennyit az áron.

Idén nem valószínű, hogy új iPhone SE érkezik, marad a kínálatban a főgombos 3. generáció és mellette az iPhone 13-as, mint olcsóbb opció azoknak, akik újonnan vennének Apple telefont. A következő, 4. generációs iPhone SE állítólag 2025 tavaszán debütál, az eddigi 429 dolláros kezdőárat pedig az Apple a pletykák szerint 469 dollárra emeli. A 9to5Mac forrása szerint a cég megpróbálja az 500 dolláros határ alatt tartani legolcsóbb iPhone-jának árát, viszont az eddigi tapasztalatok alapján az újratervezett formával áremelés is jár. Például a belépőszintet képviselő 10. generációs iPad is jelentősen drágábban kezdett a 9. generációnál, majd az Apple idén, egy év elteltével csökkentette a 10. generációs modell árát, egyúttal kivezette a 9. generációt a termékpalettáról.

Balra a 3. generációs iPhone SE, jobbra pedig az iPhone 14, amiből a 4. generációs SE születhetBalra a 3. generációs iPhone SE, jobbra pedig az iPhone 14, amiből a 4. generációs SE születhet Balra a 3. generációs iPhone SE, jobbra pedig az iPhone 14, amiből a 4. generációs SE születhet [+]

Az eddigi információk szerint az új iPhone SE az iPhone 13 és iPhone 14 formáját, illetve 6,1 hüvelykes OLED kijelzőjét örökli meg, a Touch ID rendszert a Face ID-ra cseréli. Kérdés viszont így, hogy a kínálatban marad-e a 14-es modell jövőre, és ha igen, miként fogja az Apple megkülönböztetni tőle az SE-t? Várhatóan a kamerák számában lehet a válasz: az SE egy széles látószögű szenzorral dolgozhat, akinek pedig ultraszéles kamera is kell, az minimum 100 dollárral drágábban megkaphatja a számozott alapmodellek között.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés