Hirdetés
- iPhone topik
 - „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
 - Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
 - 9000 mAh-s Redmi készül
 - Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
 - Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
 - Google Pixel topik
 - Milyen okostelefont vegyek?
 - Amazfit Bip 6 - jót olcsón

- 

Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.

Új hozzászólás Aktív témák
- 

SSP33DY
aktív tag
Köszi a válaszokat!! Megszívlelem, és nem hagyom "auto"-n a DRAM Voltage lehetőséget a biosban

Üdvicsek, SSP. - 

SSP33DY
aktív tag
Üdv urak! Sziasztok!
Lenne pár kérdésem, és látom, van, aki tényleg érti is amit ír!
Szal' anno, amikor tavaly megvettem a vasamat, (és szerencse az ismeretségemnek) lehetőségem nyílt rá, hogy egy nagy számtek bolt raktárában azt rakjak össze, és olyan konfigban, ahogy nekem tecccccik!! (persze sajnos ki is kellett fizetnem..
 )Ami tuti volt, és "adott":proci Intel Q9650, vga akkor 9800GTX. Ehhez kerestem alaplapot, és memóriát.
Így lett először egy Asus Striker Extreme alaplapom.. és elkezdtük belepakolni a különböző márkájú ramokat.. Mivel az 1066-os ramok közül a Kingstone-al volt hajlandó 5 percnél többet fagyás nélkül menni, ezért választottam másik alaplapot.. (4 db. Striker Extreme-et próbáltunk ki!!!
És jött az Asus Rampage Formula..
Bár nem támogatja az SLI-t, mégis ez tünt a legstabilabbnak... geil, ocz, kingstone, és még vagy 4 márka után eljutottunk a kingmax ramokig.. de ekkor már majdnem könnyeztem..(pedig így 35 évesen nem illik..lol)(természetesen volt 3 azonos proci csere is, hátha..!!) Na végre elindult a cucc a 4 db 1gigás 1066-os ramok ellenére 800 MHZ-en.. Windóz feltesz, X48 chipset feltesz, és az éppen aktuális driverek.. És vártam a csodát. Ekkor már 2 nagy tiszteletenek örvendő pc mágus, egy elektromérnök, és a tulaj is ott állt mellettem.. hogy "mmii vvaann??"Vas újraindít, bios jól megnéz...
Ott a lehetőség, semmi buhera, csak az adott listából kiválasztottam, hogy a ramok bizony 1066-osak.. Restart.. Gép indul,boot képernyőn ott vigyorog az 1066.. már látom az xp feliratot.. aztán 2 perc után megúntam a nézését.. és restart. Ugye alaplap oks, minden értéket visszaállít gyárira. Itt már többen izgultak, és a főnök, aki "szakember" már ott tartott, hogy felhívja a gyártókat, hogy micsoda szarokat adtak el neki![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lényeg a lényeg! Addig-addig, míg este nem lett, és meg nem állapodtam a vasammal, hogy bizony NEM tudja kezelni alapból az 1066-os ramokat, vagy nem tudom. Olyan 840-és 960MHZ között szokott futkosni a ramok MHZ száma, de stabilan 1066-ban egy bebootolás után max 2-3 perc..
Kérdezném a tisztelt hozzáértőket.. MIÉRT?
alaplapom most: Asus Rampage Formula, proc:Q9650, 4db. 1igás 1066-os kingmax, és 2 napja egy GTX 275 vga. (a "régi dógok' " 2 db sata winyo, 650-es táp, 1 dvd író)Illetve MIÉRT 2:
Nagy nehezen a barátomnak is össze jöt annyi lóvé, hogy az asszony ne tudja, és vett egy alaplapot, egy procit, és egy ram kittet..
Ezt:
ram:GEIL Value 4096Mb DDR3 1333Mhz CL7 KIT
vasaalap:GIGABYTE GA-EP45T-UD3LR
és a proc:INTEL Core2 Quad Q9550 2.83GHz 775 BOXA helyzete ugyan az, mint nekem 1 éve! A ramok NEM működnek 1333-on! Csak ha visszavesz, de akkor sem stabilak!
Válaszokat köszi!, Üdv, SSP.

Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - Építő/felújító topik
 - Valami baja van a tápomnak
 - Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
 - exHWSW - Értünk mindenhez IS
 - iPhone topik
 - Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
 - Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
 - Renault, Dacia topik
 - Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
 - További aktív témák...

- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
 - 4X4Gb Adata XPG 2400Mhz XMP DDR3
 - Corsair Vengeance LPX 8GB 2 Darab, DDR4 3000MHz CL16
 - Kingston Fury Beast 4x32 GB DDR4 RAM 3600MT/s CL18
 - Kingston FURY 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3600MHz CL16 Renegade Black - Garancia: 2034.10.07 ALZA

- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
 - ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
 - AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 512GB 5500M macbook garanciával hibátlan működéssel
 - BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB be quiet! Pure Base 500 FX 750W
 - ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással

Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
 fudi2002