- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
válasz
koko52 #57364 üzenetére
De akkor nem értem hogy a gép miért nem indul el? Újraindul folyamatosan, nem tudom hányadik boot-ra de előjön az az üzenet mintha nem lenne bent a winyó amiről bootoljon a rendszer. Resi majd vissza BIOS-ba, és akkor látom hogy a Windows Boot Manager nem az első helyen van, illetve ilyenkor az alap MHz is visszaáll.
Ezért kérdeztem hogy a XMP alatta kettővel ugye kézzel a legördülő menüből is be lehet állítani hogy hány MHz-en menjen a RAM, és véletlenül nem-e kell ezt is beállítani.
Nem akarnám kockáztatni a rendszert hogy hazavágjam vele és lehessen újra telepíteni az egészet, csak nem értem hogy miért nem indul bootol a gép.BIOS nem a legfrissebb, lehet azt először lefrissítem.
-
jozsi252
veterán
-
jozsi252
veterán
Illetve egy másik RAM kérdés. Egy Z370-es alaplapnál lehetséges hogy azért nem lehet az XMP profilt betölteni mert mind a 4 RAM slotba van RAM? Ugyanolyan típus mindegyik, de nem tölt be a win. XMP-t Auto-ra rakva meg minden tökéletes.
Vagy az XMP-nek mennie kellene 2 illetve 4 RAM-al is? Egy non-k proci van benne. -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van egy H270 Pro4 alaplap mellette pedig egy i7-7700 proci, valamint Corsair Vengeance 4x4GB RAM. Csak egy kicsivel kellene több RAM bele, és az lenne a kérdésem hogy az járható út hogy kiveszek 2db 4GB ramot, majd beletolok 2x8GB-ot?
Nem fog a memóriavezérlő hülyét kapni hogy van a gépbe 2db 4GB-os RAM, meg 2db 8GB-os RAM?
Gondolom ha működne akkor úgy kellene elosztani hogy A1 B1 slotba legyen mondjuk a 4-4GB az A2 B2 slotba pedig a 8-8GB-os RAM? -
jozsi252
veterán
válasz
koko52 #53619 üzenetére
Mostanában amilyen lapokkal összeakadtam, egyik sem ilyen volt. Nem csak a berakás "nehézkesebb" hanem a kivétel is. Legalábbis Asrock lapoknál amik vannak nekünk, a lap széléhez közeli fület kipattintom, aztán elég nehézkesen jön ki a ram. Értem én hogy a másik végén automatán pattan be a helyére, de azért oda is rakhattak volna valamit. No sebaj, ez legyen a legkevesebb.
Igen arra vigyáztam természetesen hogy a párok úgy kerüljenek be ahogy te is leírtad. Cmos-t viszont nem csináltam meg. Igazából arra gondoltam hogy tök ugyanolyan ramok kerülnek bele (elvileg) így nem lehet gond.
-
jozsi252
veterán
válasz
koko52 #53613 üzenetére
Megpróbáltam, először nem akart működni mert a proci ventilátorja lelassult felpörgött lelassult felpörgött.. kikapcsoltam a gépet, kivettem a 2 régit hogy megnézzem az újakkal mi a helyzet, akkor betöltött a gép és kiírta a rendszer hogy 4GB ramot lát. Kivettem a B2 slotból a ramot, majd újra visszaraktam és itt már a köv gép bekapcsnál látta a 8GB-ot. Utána beleraktam a régi 2x4GB-ot és akkor már látta az egész 16GB-ot.
Szóval a gond a b2 slotba levő rammal volt, vagy valami kontakthiba lehetett, vagy lehet hogy nem volt rendesen a helyén, de most már tökéletes.
Nem tudom ki hogy van vele, de jobban szerettem a régi alaplapokat ahol mind2 végén volt olyan kis fül a ramnál. -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van egy gép amiben van CMK8GX4M2A2400C16R ram. Ez 2x4GB-ot jelent. Most vettem hozzá CMK8GX4M2A2400C16 ramot. Elvileg ugyanaz csak annyi hogy a borda nem piros hanem fekete, azért sincs a végék az R jelölés. Ennek ellenére ugyanúgy fog dualba menni az is?
Gondolom nem várható semmi gond? -
jozsi252
veterán
Sziasztok
A ram beállításaiban nem vagyok otthon, ezért kérnék egy kis segítséget. Most vagyok gép upgrade közbe, amit vettem az egy Asrock Z170 Pro4 alaplap, i5-6600 proci, illetve CORSAIR 8GB Vengeance LPX DDR4 2666MHz CL16 KIT CMK8GX4M2A2666C16 RAM.
Na most az alaplap beállításaihoz nem nyúltam, legalábbis ami a RAM részt érinti. Most így van beállítva.
A ram ugye 2666MHz-es, viszont itt ha jól látom, akkor 2133 van beállítva. Ahhoz hogy 2666MHz-en menjen a RAM, a DRAM Frequency-nél át kell állítani 2666MHz-re? Vagy ez a beállítás jó így ahogy van?
-
jozsi252
veterán
sziasztok
Ismerősöm összerakta a gépem, egy p67a-ud3-b3 as lapom van 2x2 gb ddr3 1333mhz-es memóriával, és úgygondolom hogy nem dual-ba mennek a ramok, linkelek képeket hogy mi hol van a lapon.
Az alaplap : [link]
A Ram : [link]
Cpu-Z : [link]
Az első kép alapján 1 es illetve a mellette levő 2 es foglalatba vannak benne a ramok, illetve ahogy nézem a cpu-z memory fülét ott azt írja ki hogy channels single, szóval akkor magyarul most a ramjaim nem dualba mennek? akkor fog abba menni ha a 2 memóriát az 1 es illetve 3 as foglalatba rakom illetve másik esetben a 2 es illetve 4 es slotba rakom be őket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800MHz) INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged