- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BK87
senior tag
Sziasztok. Van két Kingston HyperX KHX1866C9D3/8GX ramom egy P8H61M LE/USB3 lapban i5 3470 társaságában, és sehogy sem tudom rajta beállítani hogy a gyári 1866 MHz-en menjenek. Ha az XMP-t az 1866-os profilra állítom, fekete képernyőt kapok. Csak 1600 MHz-en működnek. Próbáltam manuálisan is álligatni, de nem sikerült. Valahogy be lehet állítani az 1866 MHz-et, vagy fogadjam el hogy csak 1600-on mennek? Előre is köszönöm a segítséget.
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
Ma vettem egy Kingston 2x8gb DDR3 1866MHz CL9 HyperX Savage ram kitet, egy ilyen [link] H61-es lapba i5 3470 mellé. A BIOS-ban beállítottam az 1866 MHz-et, de sajnos nem ad képet, bármilyen időzítést is állítok be neki. Jelenleg 1600MHz-en megy cl9-ben. Mi lehet a probléma, hisz a ramok sebességét lehet állítani egész 2800MHz-ig a BIOS-ban? Előre is köszönöm a segítséget. -
BK87
senior tag
Sziasztok. Jelenleg 2x4GB Kingston memóriákat használok, és szeretném bővíteni és felmerült bennem, hogy 2x8GB kit helyett veszek egy 8GB-os modult és azt beteszem az egyik 4GB-os helyére, ez mennyire lenne működőképes megoldás? Gondolom a dual channel-től elbúcsuzhatnék? Előre is köszönöm a segítséget.
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy ha tuningnál emelem a memóriák feszültségét +0,4-0,5V-al, akkor a fogyasztás körülbelül mennyivel emelkedik?Előre is köszi a segítséget! -
BK87
senior tag
Sziasztok!
Van egy A-DATA 2x2GB kitem, és azt szeretném megkérdezni, hogy mekkora a max fesz, amit még elbírnak. Az Everest 2,21 voltot ír ki Prime alatt, terheletlenül max 2,24 voltot, a ramok 1020 MHz-en járnak 5-5-5-15-ös időzítések mellett. De amikor bekapcsolom a gépet, néha minden tuning beállítás visszaáll a biosban, szerintem a ramok miatt. Kevés a fesz?
Előre is köszi a segítséget! -
BK87
senior tag
Hali!
Vettem 2x2GB A-DATA Extreme ramkitet, és azt szeretném kérdezni, hogy ezeknek a memóknak mennyi tuningot kellene bírnia?Nekem most 925MHz-en mennek 5-5-5-12-es időzítésekkel 2,2 volton. -
BK87
senior tag
Hi!
Szeretnék venni 2x2GB A-DATA ramot!Van két jelöltem, de nemtudom, hogy melyik lenne a jobb a kettő közül:A-DATA Gaming series 800MHz
A-DATA Vitesta EE 800+MHz
De lehetséges, hogy a két típus között ekkora teljesítménybeli különbség lenne?:[link]
Előre is kösz a segítséget. -
BK87
senior tag
Erre valaki?[link]
-
BK87
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- FortiNet FG-80C
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung DDR5 SODIMM ram kit 16 GB (2X8GB) 5600 MT/s
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- G.Skill Trident Z5 48GB Kit DDR5-8000 CL40 F5-8000J4048F24GX2-TZ5RK
- Akció! 3 hónapos Kingston FURY 2x 64GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast RGB EXPO RAM (128GB)Gari: 8 év
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest