- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
Becsületes bios resetet csináltál már azóta, hogy nem megy 1600-on?
Cmos jumper clear állásba, elem ki vár pár percig, elem vissza, jumper normal állásba.
Akkor jó, ha az időt visszaállítja kb a lap megjelenésének, vagy a bios kiadásának időpontjáig.
Természetesen áramtalanított állapotban és utána ha próbálod mindenféle felesleges USB-s kütyüt húzz le a gépről. -
04ahgy
nagyúr
Majd számolj be az eredményekről.
(#34617) sestertius: sajnálattal hallom. Te is számolj majd be, mit reagáltak.
(#34616) Brigand: Én nem vitatkozni akarok, de tudok mást felmutatni, 32 bites oprendszerrel: Ubuntu 11.11, i386 (32 bit) lazán elvan 16GB RAM-os gépen, és látja, kezeli is. A Windows desktop 32 bites rendszereknél ez a 4GB egy mesterséges korlát.
(#34614) szacsee: szívbajos nem vagy, azt már észrevettem. Én elég régóta vagyok a számtechben, és láttam a te esetedhez is hasonló érdekes dolgokat, miszerint külön az alkatrészek mind hibátlanok voltak, együtt meg K.O.
HGyu
-
M_o_g_y_i
őstag
Nem tudom, hogy mi a fr@nc van ezzel a memóriával, mert elvileg f@x@ tuningos, feszültség is alacsony, tehát mennie kéne jobban is. Túl sok feszkót nem akarok adni, akkor inkább használom CL9-en.
Meddig próbáltad növelni, ill. mennyin használod?
A tesztet olvastad? Abban elég impresszív teljesítményt nyújtott... -
M_o_g_y_i
őstag
Persze, alap JEDEC-norma szerint 9-9-9-27 lenne 1,5V esetében, viszont egy tesztben elég szépen vitt szorosabb időzítést is.
Persze nem 100% a tuning sikere, ezt jól tudom, de "illene" neki legalább egy CL8/1600-at tudnia, elvégre egy 1954MHz-re 1,5V mellett képes memóriáról van szó.
Az oké, hogy CL11 mellett tud csak (elvileg) ilyen magas frekit gyakorlatban 7-9-5-15/1600MHz/1.6V vitt a linkelt tesztben.
Neked milyen lapban/procival nem megy 1600-on?
Azért azt tudjasimán. Na jó, k.csög CL9-en...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- SK Hynix 16GB / 32GB 5600MHz Laptop RAM!
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest