-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vagtam
tag
válasz
Georgy_KOF #27489 üzenetére
Pont tegnap vittem haza egy ugyan ilyen RAM párost, és nálam is ez volt a helyzet, egy Giga p55 UD4 lapban.
Legelőszőr nagy nehezen elindult, de amikor újraindítás után visszamentem a BIOS-ba, hasonló adatokat láttam és nem igazán akart bootolni a gép, csak akkor, ha a 1520MHz-n indítottam (még az XMP profillal sem, sőt mindent autón hagyva sem) .
Be is sz@rtam, hogy mi lehet, de egy gyors BIOS frissítés (F2-ről --> F6 ra frissítette) minden gondomat megoldotta és megy 7-8-7-24/1T/1.6V-on.Frissítsd a BIOS-t és jó lesz
(a giga lapok win-ből engedik updatelni magukat
)
Qru: Köszönöm a válaszod, de mire megjött megvettem a G.Skill-t
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Georgy_KOF #27489 üzenetére
Megadtad a ramnak az előírt feszt? Ha igen és úgy sem bootol akkor próbáld meg, hogy a CR-et 2T-re állítod.
mod:
Kristian: CL6 elég gatyán hangzik de ha nem benchmarkolásra lesz akkor úgy sem veszed észre hogy CL4 vagy 6-ban megy. 4 modulnál többet dropol a lap (több fesz kellhet a ramnak), több a hőtermelése is 4 modulnak és persze nagyobb eséllyel lesz egy kevésbé húzható darab benne mint ha csak 2 modulod van.
Ennek ellenére én inkább a BD-t venném, mert KIT-be válogatott, tehát annyira vacak nem lehet... Sztem tuningban nem rosszabb mint a Value. -
sasha007
tag
válasz
Georgy_KOF #26222 üzenetére
ha 1600mhz es akkor igen
-
SPC3RUN
tag
válasz
Georgy_KOF #23715 üzenetére
értem, köszi a választ!!!
-
yolan
őstag
válasz
Georgy_KOF #23724 üzenetére
Szerintem jobban járnál a giga lappal, de hát majd eldöntöd te magadban.
Privátan megtalálsz, nekem eddig csak pozitív tapasztalatom van, nyugodt szívvel tudok ajánlani emberkéket akiknél jóáron jót tudsz venni, és nem vernek át. -
yolan
őstag
válasz
Georgy_KOF #23713 üzenetére
Kicsit off de szvsz belefér.
A tuti repect:
E8400, nem kell a quad, meg a kindermag, 2-őt sem minden használ ki, 4-el meg mégannyi se tud mit kezdeni, az e8400 pedig bestbuy, főleg egy finom pretested, ami 1.2-1.3 körül viszi a 4ghz-t. Proci ügyben itt nézz szét: [link], én nem csalódtam benne.
Én elfogult vagyok msi ügyben, amim eddig msi volt, vagy nem ment, vagy instabilan, tehát én msi ellen szólok. Inkább a gigabyte háza táján kéne körülnézned szerintem, ha 25-30k-ba gondolkodsz lap téren, DDR2 és E8400 kihajtásához szerintem egy EP45-DS3P, ez gyakorlatilag egy EP45-DS4. EP45-UD3P és DS4 már 35 körül vannak inkább, vagy még szerintem számolj az EP35-DS4-el is, 20k-s árával ez lehet a bestbuy, a p35-ös chipset pedig memóriakezelésben egy picit talán jobb is a p45-től.Ha tervezel crossfire rendszer kiépítést akkor mindenképp x38/x48as chipset kell ugyebár, akkor pedig X48-DS5.
Én vennék rá valami komolyabb hűtést, főleg ha 3-4ghz-n szeretnéd járatni.
Ramokból pedig 800mhz cl4. Én Ősembernél vettem egy 2x2-es 800-as cl4-es crucial-t, ami mondom ment mindenhogy ahogy akartam
, 800-on cl4-ben alacsony feszen, cl4-3-4-10-en, cl5-on 1100-at, nagyon kellemes tudású ram.
Szerk.:
E8400, syC-nél ~30k.
EP35-DS4, Gianninál ~20k.
2x2 Crucial Ballistix, Ősembernél ~12k.
Veszel rá még egy TX3-at, az nem tudom mennyi lehet, de tippem szerint olyan 5-6k.
70-75-ből meg is vagy. Persze egy minőségi tápot is vegyél, ha az nincs, nehogy ilyen Codegen-re kösd rá ezt a rendszert! -
yolan
őstag
válasz
Georgy_KOF #23711 üzenetére
Tömören: NEM!
Bővebben: DDR3 olyan 1600Mhz fölött kezd ténylegesen jobban teljesíteni, persze akkor is csak valamilyen értelmes időzítéseken (cl7). Amennyivel drágább, annyival szerény véleményem szerint nem jobb. A mennyiségből lehet többet tudsz profitálni mind most, mind pedig a jövőben. Egy 800Mhz-s cl4-es memória, körülbelül egy szinten van egy 1066-os cl5-ös memóriával, DDR2-ben természetesen. Szerintem vegyél egy 2x2-es 800-as cl4-es alacsonyabb feszültségű ramot, pl Crucial ballistix, arra a fejem teszem, hogy az fog menni 1066-on cl5-ben is, még 1100-at is megcsíptem vele, 2.0v-on cl5-ben. Aztán meg majd veszel mellé még egy gyan ilyet, és quad channelben 8gb-d lesz, tőled függően, hogy 800-on cl4-ben, vagy cl5-ben 1000mhz felett járatod. Ahogy emelkedik az órajel, úgy emelkedik az időzítés is. Komoly memóriavezérlő kell ahhoz, hogy ne rontson a fos időzítés és memóriakezelés a teljesítményen. Gondolok itt pl az i7-es procikra, ott egy korrekt időzítés és órajel páros komoly eredményeket dob, mert tud is mit kezdeni vele a proci. Egy e8400 vagy akár quad alá is felesleges, jó időzítésű és órajelű ddr2-es párossal ugyan azon a szinten leszel.
Szerk.: Ja, és baromi drága egy korrektebb ddr3-as kit, ha annyira kell a hipertuning megaórajel, akkor abból az árból vehetsz akár 1200-as cl5-ös ddr2-es ramokat is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800MHz) INGYEN FOXPOST
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- HyperX 32GB (2x16GB) Predator DDR4 3200MHz CL16 KIT HX432C16PB3K2/32
- SKHynix 32G DDR4 2400 Szerver RAM - 2 maradt
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest