- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
félisten
válasz
idam92 #106031 üzenetére
Mondjuk nem értem miért itt kérdezed, ez nem LAN-t meg speedtestet támogató topik.
Nyilván ugyanazokra a speedtest szerverekre méricskélsz és PC-n ezt nem biztonsági szoftverrel szűrt forgalmú böngészőből, hanem parancssorból teszed. Ha így is tettél, akkor sem itt kellene kitárgyalni a droidos/windows-os speedtest eredmények különbözőségeit... -
4Grider
félisten
válasz
kicsiakocsi #106005 üzenetére
Mert NSA esetén a 4G az alap, valószínűleg azokat listázza, de azért illene feltüntetnie az 5G sávot is (N78).
SA esetén csak az 5G sávot láthatod. -
4Grider
félisten
válasz
szabonagyur #105992 üzenetére
Nem volt fizikai sim előzménye?
-
4Grider
félisten
válasz
Katicza #105968 üzenetére
Az igen jelentős többség nem lakik olyan helyen, hogy így rálásson egy/több 5G cellára, mint te.
Az SA-hoz nem kell állítani semmit, ha az előfizetéseden engedélyezik és a helyi bázison is bekapcsolják, akkor a router azt fogja használni. Az sa hálózat azért jó, mert nem csak 100 MHz-et tud használni az N78-ból, továbbá a használatával elvileg csökkenni fog a csomagkésésed. -
4Grider
félisten
válasz
Viktor0610 #105900 üzenetére
Meg sok minden mástól is. Pl. hogy engedi-e VoLTE-t használni a szolgáltató az adatcélú kártyát.
-
4Grider
félisten
válasz
Cravaly #105877 üzenetére
Egyébként honnan szedtétek, hogy a TP-Link NX510v olcsóbb lenne mint a ZTE MC801A? Csak mert ezek az eszközök nem szerepelnek az árlistákon. Vagy szerződésben szerepel rájuk kártérítési összeg? Melyiknek mennyi? Azért kérdezem, mert azért a TP-Link nem kicsit jobb szoftveresen, azaz a helyi LAN/Wlan tekintetében, szóval simán el tudom képzelni, hogy jóval drágább, mint a ZTE routere...
-
4Grider
félisten
válasz
grobi007 #105864 üzenetére
Amikor ezeket a stabil Gbps-os sebességeket és az 1 ms csomagkéséseket olvasom, akkor mindig felmerül bennem a kérdés, hogy miért hiszik azok, akik ezeket elvárják, hogy egyes egyedül nekik építenek ki egy sok 10 millió Ft-os bázisállomást? De tényleg, ki gondolja azt, hogy ma egy 5G-s bázishoz elmegy több 10 Gbps?
-
4Grider
félisten
-
4Grider
félisten
válasz
donjohnson #105819 üzenetére
Viszont eSIM-et vissza lehet váltani fizikai sim-re (ugyanazzal az ügyintézéssel, amivel hagyományos sim-et cseréltél) és máris kihúzták alólad a számot, amire változatlanul jöhetnek a banki sms-ek.
-
4Grider
félisten
válasz
akaszajanos #105719 üzenetére
Valami user errorra tudok csak gondolni, ha ugyanez a sim ugyanezzel a ZTE routerrel máshol működött, itt meg még 4G-re sem regisztrál fel.
Gondolom az már alap, hogy adat vagy hangcélú sim esetén eltérőek a beállítandó apn-ek (net és online).
A ZTE auto módba van állítva, nem piszkáltad el a régi helyszínhez képest ugye? Ha piszkáltad, állítsd a routert alaphelyzetbe a megfelelő menüponttal. -
4Grider
félisten
válasz
yanna #105690 üzenetére
Nem valószínű. Ha hibás lenne, nem lenne jó térereje, és/vagy soha nem látna 3CA-t rajta és nem adott időpontban történnének meg a váltások (hiszen ezeket nem a modem kezdeményezi).
Ez egyértelműen bázisállomás beállítás. Valószínűleg egy komolyabb telefonnal is ugyanezt csinálja adott időpontban, viszont egyáltalán nem biztos, hiszen az egyeztetések modemenként eltérőek lehetnek. -
4Grider
félisten
válasz
aprokaroka87 #105683 üzenetére
A TP-Link soha nem a 4G/5G modemjeről és az azokhoz tartozó antennákről volt híres. Viszont a LAN-t/Wlan-t nem kicsit jobban megoldja egy ugyanolyan soc-al (mert abban már több évtizedes tapasztalata van), mint a régi 4G gyártók (ZTE/Huawei).
-
4Grider
félisten
válasz
yanna #105669 üzenetére
Emlékeim szerint azért foglalták írásba, mert az NMHH kötelezte őket a garantált sebesség betartására az esetek 100%-ában. Ezt földrajzi értelemben és időben is tartaniuk kellett volna. Márpedig ez lehetetlen. Pincében, hegyek között, de még az alföldi tanyavilágban is lesz rengeteg olyan pont, amikhez bázisállomást nem, vagy csak soha meg nem térülő befektetéssel lehet megépíteni. Ezek után teljesen logikus lépés volt az, hogy a szolgáltatók a garantált sebességet 0-ra húzták le, hiszen a fenti helyeken 72 óra után a kötbérekből jól meg lehetne élni.
-
4Grider
félisten
válasz
Sword #105655 üzenetére
Ha jól emlékszem, már lejárt a próbaideje. Az ő routerjéhez csak 5G külső antenna csatlakoztatható bontás nélkül. Mivel nem az övé a router és nála nincs 5G, ez sem járható számára.
Nincs más lehetősége, mint hogy ettől pontosabban riportolja írásbeli bejelentésekkel a problémáit, és bízik abban, hogy előbb-utóbb eljut a problémája az illetékes csoporthoz. Mivel a garantált sebességet mindig megkapja, felügyeleti hatóságnál sem menne sokra. -
4Grider
félisten
válasz
Krystal_s #105650 üzenetére
Én nem.
Ilyen szintű támogatást sehol a világon nem kapsz, mert ezeket a bázisállomásokat több száz/ezer előfizető használja, így nem hagyják már befolyásolni magukat egy-egy előfizető által, mert annak mindig rossz vége lesz. Korábban ui. volt rá példa, hogy így állítgattak. Tanultak belőle, ma már inkább a szállítói támogatásra és a saját hálózatmérnökeikre hallgatnak. És persze mindig kísérleteznek, tehát ha valami konfiguráció valahol be van állítva, szinte biztos lehetsz benne, hogy előbb vagy utóbb változni fog. -
4Grider
félisten
válasz
aprokaroka87 #105589 üzenetére
Annyira nem egyedi a jelenség, anno mikor a Velencei tavon bekapcsolták az 5G-t, csak távoli 2G-re mentek a telefonok jó ideig, ha elment az 5G térereje. Kellett a hálózati csoportnak néhány hónap, amíg egymáshoz hangolták az aktív eszközeiket.
-
4Grider
félisten
válasz
Viktor0610 #105582 üzenetére
Azért azt ne felejtsétek el, hogy ő a két kilométerre lévő következő falu bázisállomását használja. Ilyen távolsághoz pedig nem árt jó helyre (minél magasabbra, arra néző ablak mögé) tenni a belső antennás routert.
-
4Grider
félisten
válasz
Krystal_s #105574 üzenetére
Nincs egzakt válasz mobilnetnél, hiszen mindig az adott helyszín/szituáció dönti el, hogyan tovább. A ZTE-ből kifotózott képeid engem inkább arról győztek meg, hogy a távolság ellenére nincs komoly probléma nálad, én még csodálkoztam is a B1-es összefogást is tartalmazó fotóidon.
A te döntésed volt a mobilnet ilyen távolságból, itt senki nem próbált rábeszélni. Ha pedig ír neked valaki akár segítő/jobbító szándékkal, abba rögtön beleszállsz. Az biztos, hogy szolgáltatótól annyi segítséget nem fogsz kapni, mint itt a fórumon kaptál. Szóval így kóstolgasd azokat, akik tapasztalatot próbálnak átadni... -
4Grider
félisten
válasz
Krystal_s #105564 üzenetére
Itt a nagy többség nem szorul rá, hogy a szomszéd falu bázisállomásán lógjon. (Ezt sem pejoratív írtam.) Aki igen, beszerzett már magának ehhez megfelelő routert, bár ezek jellemzően sokkal kevesebbet tudnak (többnyire Cat6-osok), mint a te csicsás szolgáltatói routered, ámde kültériek és irányba állíthatóak, a megfelelő frekvenciák pedig többnyire ilyen távolságból simán összevadászhatóak és beállíthatóak rajtuk. Én is rákényszerültem anno az egyik telephelyünkön, ma már csak backup megoldásként van fenn az épület tetején.
https://mikrotik.com/product/lhg_lte6_kit (igen, jól, látod, 100 Mbps portsebességgel)
https://mikrotik.com/product/lhg_lte18 (ez már LTE Cat18, gigás porttal) -
4Grider
félisten
válasz
aprokaroka87 #105557 üzenetére
Én nem egész 400 méterre vagyok az aau-tól. Az erkélyről/ablakból szabad szemmel (na jó, távcsővel) látom a kockát, még sincs mindenütt a lakáson belül lefedettség. Ugyanonnan a Telekom fos N28-as 5G-je meg még a pincében is jön. Na persze, valamit, valamiért...
-
4Grider
félisten
válasz
aprokaroka87 #105554 üzenetére
Térkép szerint sem tudják lefedni. A 3500 MHz esetén pedig a térkép erősen elméleti, hiszen nagyon nem mindegy, hogy egy épület bázisállomás felőli részében vagy, vagy az átellenes oldalon.
-
4Grider
félisten
válasz
aprokaroka87 #105552 üzenetére
Ránézve a templomtoronyra, már nekem is.
-
4Grider
félisten
válasz
aprokaroka87 #105535 üzenetére
Nyilván ami közelebb van...
-
-
4Grider
félisten
válasz
lipido #105520 üzenetére
A yeti a legtöbb helyen 3500 MHz-en tolja az 5G-t. Ennek a magas frekvenciának az előnye a marha nagy sávszélesség, a hátránya a rossz terjedés. Ha x db fal van a készülék és a bázisállomás között, azon nem fog átjutni a jel. Ha közvetlen rálátásod van a bázisállomásra, akkor mennie kell.
-
4Grider
félisten
válasz
Marcell1578 #105482 üzenetére
Én nem várok országos 5G bekapcsolást, mert ahhoz AAU-knak kellene lenni mindenhol. De nem látom, hogy ahol fejlesztve lett, de nincs 5G, oda a kockák felkerültek volna...
-
4Grider
félisten
Azt írta: Wifi nélkül nem megy értelemszerűen a volte.
Erre írtam, hogy ez nem értelemszerű, mert a VoLTE-nak nincs köze a WiFI-hez, a VoLTE-nak legalább 4G-re van szüksége. Tehát olyat nem írtam, hogy a VoLTE egyenlő volna a 4G-vel, mindössze azt, hogy szüksége van 4G hálózatra, azért a neve Voice over LTE. -
4Grider
félisten
válasz
adika4444 #105467 üzenetére
Bridge módban csak, mert a saját routereken megy a site-to-site vpn. A mi kasszarendszereink munkaállomásonként bőven elvannak 64 kbps-al, ahol hálózatos nyomtatás van, oda kell 1-2 Mbps/munkaállomás. A vagyonvédelmi rendszerek is elvannak néhány 10 Mbps-al. Vagyis nem igazán foglalkozunk vele, hogy 200-300 Mbps vagy 800-900 Mbps van az 5G-s helyszíneken, mert egy 20 munkaállomásos egységet is simán elvisz 60-80 Mbps.
-
4Grider
félisten
válasz
Krystal_s #105465 üzenetére
Jó pap holtáig tanul, nekem is van bőven mit. Minden telephelyünkön olyan szolgáltatót használok, amit előzetesen felmértem, hogy ott a legjobb. Szerencsére nincs olyan boltunk, ahol a legjobb szolgáltató netjét antennázni kellene, az én tapasztalatom ui. az antennák hasznáról erősen vegyes. Ilyen távolságból viszont, ahonnan te kényszerülsz a mobilnet használatára, mást most sem írnék, ha nem tudnám azóta, hogy szétszedés és forrasztás nélkül 4G külső antenna nem sokat ér az MC801-en.
-
4Grider
félisten
72 órát írnak minden aktiválásra. Kérdés, hogy most a posta milyen gyorsan kézbesíti vissza az általad aláírt papírokat. Esetleg próbálj rájuk telefonálni, ha letelt a 72 óra.
Mindig elmondjuk, hogy ha azonnal/gyorsan kell net, akkor nem online ügyintézünk. Ez mindegyik szolgáltatóra igaz. -
-
4Grider
félisten
válasz
mucsgyver70 #105365 üzenetére
Telekom szerintem nem ad kártyás előfizetőknek.
-
4Grider
félisten
Rengeteg pro és kontra érv van mellette, ellene.
Ha pl. ellopják a telefonom, akkor nem tudják belőle kiszedni a SIM-et, vagyis el kell ássák, meg kell mikrózniuk, szét kell törniük, ha nem akarják, hogy távolról megtaláljam. Ha viszont fizikai SIM van benne, azt könnyű kivenni, mert nem védi semmi. -
4Grider
félisten
-
4Grider
félisten
válasz
Sword #105229 üzenetére
Ezt a másként konnektálást felejtsd el. A kereskedők terjesztik az otthonnetes eladások során, hogy dedikált frekvencia, meg hasonló butaságok. Max. az SA használatát teszik számukra az elsők között elérhetővé (meg persze egyes flottás előfizetőknek is), ettől függetlenül telefonban is pont ugyanúgy fog csatlakozni a bázishoz, mint modemben/routerben.
Folyamatosan cserélgetjük a sim-eket az eszközeinkben, semmi gondot nem jelent a kitört sim visszatétele a keretbe. Ha félsz, hogy a helyén kilazul, akkor lehet celluxot a hátára ragasztani. De felesleges ragasztózni... -
4Grider
félisten
válasz
donjohnson #105227 üzenetére
Telekomos telefon az már minimum 5 éve független.
-
4Grider
félisten
válasz
Krystal_s #105216 üzenetére
A bázisállomásokon lévő aktív elemek konfigurációnak állításához külön csoport van minden szolgáltatónál. A feladatuk az hogy a monitorozással gyűjtött adatokat elemezzék és az ebből levont következtetések alapján finomhangolják (egymáshoz is) a berendezéseket és telepítsék a gyártói frissítéseket. Így nyilván nem fog a bázisállomás évekig ugyanazzal a konfigurációval müködni.
-
4Grider
félisten
válasz
RoyalAirForc #105175 üzenetére
Igen nagy eséllyel a cellatársainál ugyanennek kellett történnie. Hacsak nem a saját routere próbál firmware-t frissíteni. De az nem szokott ennyi ideig próbálkozni.
-
4Grider
félisten
-
4Grider
félisten
válasz
Landsmann #105082 üzenetére
Jó eséllyel ezek a VoIP szolgáltatók Magyarországon nem is állnak senkivel üzleti kapcsolatban, ide a hívás már az x-edik partneren keresztül jön. Egy külföldi trunk-öt pedig nem fogsz letiltani azért, mert a hívások 0.001%-a csalás. Hatóságnak lenne esélye utána járni a külföldi társhatóságok segítségével ezeknek a VoIP szolgáltatóknak, kérdés, mennyi idő alatt és mennyi időre érnének el vele sikert.
-
4Grider
félisten
válasz
zoli62 #105063 üzenetére
Ha nem a yeti hálózata irányából közlekedik a hívás a hívott fél hálózata felé, akkor azzal a yeti sem tud mit kezdeni. A Telekom is csak azokat a hívásokat tudta letiltani, ahol az ő hálózatukon keresztül megy a hívás, azt is csak úgy, hogy tiltja az adott hívószám külföldi hívásainak(roaming) lehetőségét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- További aktív témák...
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest