-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ssgt1981
senior tag
Zoom objektívek körében hasonló vagy nagyobb átfogással milyen alternativája van a Nikon 18-105-ös objektívnek?
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz tvamos #35498 üzenetére
Először azt hittem, hogy rosszul olvasom, a D7100-ed árát. Aztán másodszorra is kerestem még az 1-est. Ez brutális, én most készülök 210-ért venni egy 18-105-ös kitobival, de már nem vagyok olyan lelkes
Amúgy igaz, hogy így már bőven túl vagyok a kereten, de én is szeretnék főként a benti fotózásokhoz egy nagy fényerejű fixet. Erre nem gondoltam eddig, de igazad lehet, hogy az 50mm-es DX-en szobában már sok lehet.
Amúgy az 50-es obinál szerintetek markáns különbség van az 1.8-as és az 1.4-es között? Csak emiatt vacilálok még a d5500 és d7100 között mert az 5500-höz ugyanannyiért a 18-105-ös kit mellett jár a Nikkor 50mm 1:1, 4D is.
Amúgy gondolom portréra még jobb is mint a 35mm-es csak szobában családot, eseményt fotózni sok az 50-es ahogy tvamos is mondta.
May the force be with you!
-
tvamos
nagyúr
válasz N.GÁBOR #35502 üzenetére
Volt, hogy jol jott a 10mm (Nikon 1-en ekvivalens 27) a benti csaladi fotokhoz. De azert altalaba annal lehet meszebb menni, mashogy komponalni, esetleg megkerni a csaladot, hogy mozduljanak egy kicsit.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
csacsi77
senior tag
-
Byk01
őstag
Azért a fényerő sem mindenre megoldás. Pl. egyre kisebb lesz a mélységélességed, és nem fog beleférni nem hogy a család, de még egy ember sem.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
aleister
veterán
válasz N.GÁBOR #35502 üzenetére
Az 5500-höz annyira ne akarjál 1.4D-t, mert nem lesz vele AF-ed!
Egyébként az 50 1.4D egy kivételesen rosszul sikerült obi. Egyáltalán nem éri meg váltani rá. Sőt, szerintem az 50 1.4G is elég gyenge lett. A Sigma art brutális ezen a téren, de annak meg kell fizetni az árát.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
-
veterán
Vakuzni nem akarok, mert nem szeretem.
Egyelőre én sem szeretem annyira - de csak mert még nem értek hozzá eléggé. Viszont valami alap dönthető-forgatható vaku meg egy ráhúzható softbox anyagilag sem éppen a világ vége. Főként, amikor szűkös a tér... mert pl. milyen igazán gyors nagylátót tudunk a Sigma 18-35 200+ rugós ára alatt? Én legalábbis semmilyet. (Szerk. - esetleg még a 20/1.8G valami durva akcióban picit bekarcolhat a Sigma alá, de az is 235 körül megy egyelőre, és januártól inkább csak drágább lesz.) Mindenki nyalja agyba-főbe a 35/1.8-at, de szobába még az is gyakran túl hosszú (tapasztalataim szerint... aztán persze lehet, hogy nektek nagyobb szobáitok vannak).
Ne abból indulj ki, hogy pofánvágsz mindenkit a popuppal, aztán olyan lesz, mintha atomvillanásba néztek volna. Gyakorlattal, megfelelő (és megfizethető) vakuval akármilyen sötét kitobi mellett többre mész szobában, mint akármilyen gyors fixszel.
(Mondanom se kell - ha a buké miatt is kell a gyors, az egy teljesen más tészta...)
[ Szerkesztve ]
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
aleister
veterán
válasz N.GÁBOR #35509 üzenetére
Is-is.
Az obiban nincs motor, ami önmagában nem lenne gond, de a vázban sincs sajna. AF-S jelölésű obikat nézzél, különben csak MF-ed lesz.(#35510) zolikaDB
Ez egyrészről nem igaz, más részről némileg pongyola..
Nem a D jelölés jelenti azt, hogy nincs benne motor, hanem a sima AF. Több olyan lencse is van, ami D-s, mégis van benne fókuszmotor.
A manuális obi meg nem egyenlő az MF-fel. Az előbbinél rendszerint nincs fénymérés, blendevezérlés sem. A szóban forgó vázon ilyenek a non-AI, AI, AI-s lencsék és a különböző adaptergyűrűvel felpattintott régi analóg üvegek.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Throme
veterán
Nekem se a szent gráll a fényerős fix. Ha van a szobában fény (nappal) még okés, de így is csökken a dinamika, és kisgyerek esetén nem elég az 1/60, 1/100 (hacsak nem alszik), valamint a színek se olyan teltek.
A kis dof nem rossz, csak kerüljön a megfelelő helyre.
Iso is megugrik. Hiába a magasabb iso-t tűrő szenzorok, melózni kell a zajszűrésért.
Szerintem külső vakuval plafonra villantva, alacsonyabb iso-n jobb képek lesznek, pláne ha valaki jpg-ben tolja és így nem igazán utómunkázik.
Ilyenkor is lehet használni tág rekeszt, ha kreatívkodni is akar valaki...Kisbabát (és azért mást se) nem illik atomvillanásban részesíteni, főleg szembe nem.
Ilyenkor csak fix. De később...
Szabadban is egy 17-50 jobban használható gyerekhez, ha már kell a kisebb dof.
Tájkép nem rohan el...Igen, és még jön amit írsz. Nekem a 35mm fix is sokszor szűk...
Kisebb fókusztáv ilyen árban nem igazán van....szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
-
marcitp
őstag
válasz N.GÁBOR #35509 üzenetére
Ezt olvasd át, elég korrekten, normálisan leírta a kolléga, nem találgat, meg féligazságokat ír.
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
Byk01
őstag
válasz marcitp #35519 üzenetére
Annyit azért hozzátennék, hogy az AF-P, úgy tűnik, nem vadhajtás, de mivel új fejlesztés, gyakorlatilag betehető az AF-S ... G sorba azzal, hogy csak a motor működésében van különbség.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
marcitp
őstag
Igen, valóban, az kimaradt...
Arról tudtok valamit, pl af-p vr-es obik mikor lesznek kompatibilisek a 7xxx szériával?
Nekem annyi infóm van, mintha az af menne (a vázon van af/mf kapcsoló), a vr meg nem, mert menüből ugye nem indítható.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
csacsi77
senior tag
válasz r.levente75 #35523 üzenetére
Szerintem videózni még mindig jobb egy Panasonic vagy Sony.
De ha Nikonnal kell, akkor ez a legjobb megoldás.Öreg fater megoldja!!!!
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz marcitp #35519 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást. Nagyon jó, hogy szóltatok mert simán megvettem volna ezzel az 1.4-es plusz obival ezt a d5500-at.
Már értem, de azért párszor még tuti vissza kell keresnem az infókat.
Amúgy a D7100-at áruló srác nagyon jó fej, a 210 talán nem is vészes a markolatért, gépért meg a 18-105-ért meg szállításért.
Amit viszont mondott, hogy a 18-105 azért patika állapotú mert egyáltalán nem volt vele megelégedve így azonnal a polcra tette.
Gondolom a 18-105-nél ha a hosszabb végről letudok mondani jobb lehet lényegesen (mindent csak olvasás alapján mondok, nem volt még semmilyen) egy használt
Sigma 17-70 mm f2,8-4,0 Objektiv (DC, Makro, OS, HSM, 72 mm) ugye?[ Szerkesztve ]
May the force be with you!
-
Snoop-y
veterán
válasz N.GÁBOR #35525 üzenetére
Nem ismerem azt a Sigmat de 70 -nel is fenyerosebb mint a nikon (5.3)
Valamint a 18-105 a sarkoknal nem tul eles. (en probalnam eladni a helyedben ha kittel egyutt szerezted)New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Throme
veterán
válasz Snoop-y #35526 üzenetére
Én is próbálnék sigma 17-70-et, de annak a szélei is lágyulnak f2.8-on (17mm) és CA-znak is (persze lehet korrigálni pl LR-ben).
F8-on meg már jó, de azt a 18-105 is tudja.(#35525) N.GÁBOR : Kezdetben jó lesz az a 18-105. Egy vakuval szobában is simán jó. Egyedül a kreatívkodást f1,8 , 2,8 -on kell feladnod.
Egy képszerkesztő (pl LR) használattal tovább tudod "csinosítani " a képeket.
Később látni fogod , hogy milyen obi kéne helyette, ha egyáltalán "kinövöd" azt a lencsét...szvsz
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz N.GÁBOR #35525 üzenetére
17-70 passz... de az újabb Sigma-kkal nincs baj. Mondom ezt úgy, hogy éppen egy 18-200 C-t cserélek vissza a Nikon 28-105re (abszolút csak szentimentális okokból), meg éppen vettem egy Sigma 105 OS-t, és eddig tetszik.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
csacsi77
senior tag
válasz anaqer #35528 üzenetére
Én most Canonon használok 17-70 f/2,8-4 DC OS HSM C-t. Jól összerakott, nem lötyög, nem csúszik ki az ormánya. A stabi átlagos, közel hajolva hallatszik. LV-alatt nagyon hangos az AF, nem nagyonlehet használni.
Az AF fotó alatt pontos, de még csak szobában teszteltem. CA van, de LR leszedi.Öreg fater megoldja!!!!
-
veterán
Nezegettem a Nikon 50mm f1.4-et és akkor bukkantam a Sigma 50mm f1.4 Art obira. Ennyivel jobb lenne a sigma? Legalabbis az ara alapjan.
-
aleister
veterán
válasz Pulsar #35530 üzenetére
Igen,
Az új Sigma artok és az új Tamron SP fixek minden korábbi obit aláznak. Beleértve a majd fél millás Nikkor 58 1.4-et is. Optikailag egyedül a több mint 1 misis Zeiss Otus 55 1.4 tudja ezt a szintet, de az ugye MF. Ilyet mondjuk még nem volt szerencsém kipróbálni.szerk: remélem anaqer kolléga nem voltam túl szakmai
[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
veterán
Köszi a válaszokat. Akkor lehet érdemes gyüjtögetni a Nikon 50 f/1.4 helyet erre?
Az auto fokusz nem izgat, de art-ból nem találtam motor nekülit. -
subidu
tag
válasz Pulsar #35533 üzenetére
Nekem Nikon 50mm 1.4 Afs van , a D750-hez. Szerintem nagyon jó képe van. Már sokan ezt a kombót is túlzásnak tartják hobbi célra.
ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR
-
aleister
veterán
-
tvamos
nagyúr
Mit használjak lightroom helyett Linuxon? Tudtok ajánlani valami tutit?
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
r.levente75
addikt
Sziasztok
Ez az optika AF-P DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR a d7200-al kompatibilis?
Ezt írják:
Az automatikus és a kézi élességállítás közötti váltásra és a VR be- és kikapcsolására a fényképezőgép menüjét használhatja.* Mivel az objektíven nem található kapcsoló, ezért nem lehetséges a beállítások véletlen módosítása, amikor a képet el szeretné készíteni.
Ez csak az 5500,5300,3200 tudja. Mi az igazság ebben? -
gergo5991
őstag
válasz r.levente75 #35537 üzenetére
kompatibilis szerintem, ahol van az obikioldó ott lehet a nikon d7200on kapcsolni a auto/manuál fokuszt, ha meg benyomod az ottani gombot a 2 tárcsával tudod változtatni a fókuszmódokat + a fókuszpontokat.
-
marcitp
őstag
válasz r.levente75 #35537 üzenetére
Ezt kérdeztem én is nemrég, nem jött válasz.
Ha minden jól megy, ma pont lesz ilyen a vázon (7200), beszámolok.
Egyébként láttam kitben, csak mennie kellene, illetve találtam egy felh. véleményt valamelyik angol oldalon, megy a júzernek.
Ma kiderül, ha minden igaz. Tök jó egyébként, hogy hivatalos infó nem nagyon van, csak amit írtál, hogy a három vázzal kompatibilis, arra vonatkozóan, hogy a többivel mikor meg hogy, semmi.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
marcitp
őstag
válasz r.levente75 #35544 üzenetére
Igen, ajànljàk videòra.
Ha meglesz, beszàmolok!https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
marcitp
őstag
válasz r.levente75 #35546 üzenetére
Kb 5 perce van a gèpen, ès megy rajta.
Af nagyon gyors, ès szinte hangtalan teljesen. Sztem a vr is megy. Csak lcd-n làtom mèg a kèpet, 18mm-en erösen vinnyettàl, menüben ràraktam a legmagasabb korrekciòt, ìgy kb jò. Nagyon gyors/pici/könnyû, amennyire làtom, èles is, de nyìlvàn monitoron derül ki. A frontra viszont kell a szürö mindenkèppen.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
r.levente75
addikt
válasz marcitp #35547 üzenetére
Most jöttem haza, én is ki tudtam próbálni a fotoplusba. Műkszik a gépen, tényleg baromi gyors a videónál is a fotónál nagyon gyors. Hangja semmi, szerintem videózni kíváló lesz. Viszont valszeg a gép kezelésében vagyok még tudatlan, de nekem nem sikerült a gépet af-c re tenni, ugyebár az lenne a követő af, hogy videózás közben ne kelljen mindig expogomb lenyomásával élességet állítanom. A vr nálam is ment, legalábbis fotózás közben, ez alap volt, viszont nem tudom hol lehet kikapcsolni a gépen. Az af manuálba csak a gépen kapcsolható bal lenti m,af kapcsolóval, ugye ez nincs az optikán. Ha manuálba állítok élességet videózásnál vagy fotózásnál élő képnél, kapok e róla visszajelzést, hogy az elésségállító gyűrű tekerése közben mikor éles a kép, vagy ez csak szemre megy és majd kiderül a nagytévén hogy mit csináltunk. Én a régi d70-hez, mérten ott a kijelzó zölden mutatta amikor az élesség az adott ponton megvolt. Itt ezt nem tapasztalom főleg videó élőkép módban.
-
marcitp
őstag
válasz r.levente75 #35548 üzenetére
Videòròl nem tudok nyilatkozni, af mòd vàltàst fentebb leìrta Gergô. Af visszajelzö pötty meg tudod, van a keresöben.
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- PlayStation 5
- Videó stream letöltése
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Politika
- Proxmox VE
- Óvodások homokozója
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gitáros topic
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest