-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
azerazer
csendes tag
Sziasztok!
D7100-hoz melyiket ajánlanátok az alábbiak közül:
Sigma 28-70mm F2.8 EX D
Tamron SP AF 17-50mm
Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC
Sigma 18-50/2.8 EX
Tokina AT-X Pro 16-50mm f/2.8 DX
-
tvamos
nagyúr
válasz anaqer #35893 üzenetére
Koszonom! Legalabb ezt tudom, kb. mennyit er.
Ahogy en latom, a D7000 olyan 100 ezer korul lehet? Az jo ar? Vagy annyiert rajtam marad?
A QUANTARAY TECH-10 NF AF 70-300mm 1:4-5.6 D MACRO mennyit erhet? Eredetileg 20 ezret gondoltam, de nem tudom, hogy realis-e erte.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Throme
veterán
válasz azerazer #35901 üzenetére
Ha én vennék fényerős zoomot, akkor a frissebb sigma 17-70mm f2.8-4 "C" (igaz hogy van AF tuning a vázban, de ehhez már passzol a dokkoló és jobban állítható, ha gond lenne a fókusszal), vagy sigma 17-50mm f 2.8 lenne a választott.
Ezeknek néztem utána.Sokan ajánlják a tami 17-50mm f2.8 obit is.
A listád első és uccsó tételéről majd írnak, akiknek van tapasztalatuk
szvsz
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok.
Ismét én Egyszerűen nem tudok elnyugodni, míg nem kapok választ xdd
Nos, van egy Nikon D3300 gépem, ami nincs még 1 hetes sem. Vásárolni szeretnék hozzá, akár itthon, akár külföldről cuccot ( ebay stb ) , gondolok itt ilyenre :
Valami objektív védő , hogy amikor használom, akkor még véletlen se tudjam össze karcolni az objektívet vagy ha a szabadba fotózok, akkor a por ne száljon rá az objektivre vagy valami, valami előtét kéne rá. Olyasmit tudok valahol venni itthon, vagy ebayről?
Napellenző mennyire éri meg ebayről?
AZ LCD kijelzőre, milyen védőt érdemes venni, hogy ne karcoljam meg véletlen sem?
[ Szerkesztve ]
-
nigtfall
csendes tag
válasz zeus_2k14 #35904 üzenetére
Hello,
Objektív lencse védelemre én UV szűrőt használok. A lencsét Lens Pen-nel tisztítsd (elméletben az nem karcol) A por ellen nagyon nem tudsz védekezni, tisztítsd sokat az objektívet, gépedet (körte pumpa, Lens Pen stb ) Én minden komolyabb fotózás után tisztítom a gépet, obit.(ez ajánlott is szerintem ) A táskáról sem feledkezz meg, mert sok piszok kerül át róla a gépre.
Napellenző: Én a 18-55 ös obimra rendeltem Ebayról, de az passzos volt, pedig majdnem egy ezres volt.
LCD kijelző védelem : Rövid távon sima kijelzővédő fólia (lehet kapni méretre vágható fóliát),de ezzel az a baj, hogy egy idő után elválik az oldala (tapasztalat ) Hosszabb távon az üvegfólia a favorit, mert az nem jön fel, nem karolódik. Az én gépemen GGS üvegvédővolt ,
[ Szerkesztve ]
Búúú - Mondta a boci
-
Throme
veterán
"ha a szabadba fotózok, akkor a por ne száljon rá az objektivre "
Elkerülhetetlen, hogy por kerüljön az obira, obi lencsére, vagy akármire amit a szűrő menetbe csavarsz, de még az obi sapkára is.
Az obin, vagy UV szűrőn lévő pár szem por nem fog a képen látszódni.Én napellenzőt használok, mint írtam, majd az UV szűrősök írnak valamit.Napellenzőt én már rendeltem ebay-ről. Simán megéri. Egyszerűbb, mint az eredeti, de annyi pénzért simán megéri és betölti a funkcióját.Már 3,5 éve használok fix hátsó LCD-s gépet mindenféle fólia, vagy műanyag akármi nélkül, és még nem karcoltam össze. Előtte kihajtható lcd-s gépet nyúztam. Csak szállításkor csuktam be LCD-vel a váz felé. Annak sincs baja.
Ebay-ről azt is lehet rendelni, mármint fóliákat. Felmész és egy megbízható eladótól a d3300-ra szűkítve a keresést eredménnyel jársz.Az jó ha félted a géped, de egy bizonyos szint felett inkább tartsd vitrinben és fotózz mobillal... megelőztek...
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Csak aztán ez a nagy széltől is óvás nehogy a végén a használat kárára váljon.
-
zeus_2k14
senior tag
válasz r.levente75 #35916 üzenetére
semmi, 700 Ft-t fizettem, ingyenes a szállítás
-
zeus_2k14
senior tag
válasz r.levente75 #35918 üzenetére
paypalon keresztül, magyar forintba, igaz rájön a paypal díja is, ami nem sok , max 100 Ft
[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
válasz #Morcosmedve #35920 üzenetére
hopppp ...ez engem is érdekel, ....de a paypal fiókomban nem találom ezt az állítási lehetőséget , ....tudnál segíteni hol keressem?
-
fireman123
őstag
válasz fireman123 #35921 üzenetére
közben rájöttem, hogy fizetésnél lehetett kiválasztani, viszont a paypal topic szerint pár hónapja az ebay-en nem működik ez a választási lehetőség , ....minden más oldalon működik [link]
-
zeus_2k14
senior tag
és amúgy a fényképezőnek mekkora rázkódást kell kibirnia? ha esetleg ahogy emelem fel az asztalról és véletlen kicsúszik a kezemből vagy valami..
-
-
#Morcosmedve
veterán
válasz fireman123 #35922 üzenetére
Az szép, nem vettem azóta akkora értékben, de jó tudni, hogy okoskodik az eBay.
© asszongya'hogy
-
Throme
veterán
válasz azerazer #35928 üzenetére
Tami 17-50 non VC (remélem jót linkeltem)
Igaz angolul beszél a srác, de mutatja is miről....
Az hogy canon vázon próbálgatja szerintem nagy jelentősége nincs.Én is a sigma 17-50-en gondolkodom...
A 17-70 C obinak annyi az előnye a nagyobb átfogáson felül, hogy dokkolóban beállítható, ha nem lenne tökéletesen éles, és a 70-es vége makrót is tud. De itt már "csak" f4-et tud, ami még mindig jobb a kitobis 70mm.nél.szvsz
[ Szerkesztve ]
-
azerazer
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
El is dőlt, a sigma 17-50 a befutó.... -
g.killer
aktív tag
Sziasztok!
Új a gépem, a dslr-ek terén nincs még nagyon tapasztalatom, mennyire érzékenyek a hidegre? Mondjuk tegnap elmentem este sétálni vele jól áthűlt a fémváza, arra figyeltem, hogy lassan melegedjen föl és kivettem belőle az aksit nehogy baja legyen. De nem áldoznám be pár képért a gépet ha nem tesz neki jót. Úgy gondolom a D610-nek bírnia kéne de nem tudom mi a tapasztalat.A válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
JohnyBlue
addikt
válasz g.killer #35933 üzenetére
ha bentrol mesz ki akkor maradjon egy jo darabig a taskadban. miutan priman megfagyott a gep eloveheted es terhelheted.
ha kint befejzted a fotozast beledobod a taskaba ugy ahogy van. melle dobsz egy rakat silicon gelt, vagy rizset, vagy macskaalmot es masnap meg kiveszed a taskabol a cuccot. vagy x ora mulva.
amugy a lenyeg a fokozatossag.
kari elott volt valami csaladi fotozas de a vaku kint volt a kocsiban. a 25fokos lakasban folyt a vakurol a pára... elmormoltam egy imat es kibirta az egy oras melot
[ Szerkesztve ]
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
Snoop-y
veterán
válasz g.killer #35933 üzenetére
Magara a hidegre nem erzekeny tulzottan siman lehet vele lodozni -20 korul is. Amire erzekeny az a para (ha gyorsan melegited fel) silica gel tasakokat kezdheted gyujteni
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
g.killer
aktív tag
válasz Snoop-y #35935 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Macsakalom meg silica van itthon egyedül táskám nincs még Tegnap is úgy csináltam, hogy kézben vittem aztan egy jo 20perc seta utan hasznaltam majd a hazba bejovetel elott kivettem az aksit a gepet leraktam a pincebe 30percre cirka 15 fok van ott aztan vittem fel a szobaba és csak lefekvés előtt kapcsoltam be, neztem meg mukodik-e.(Bocs az ekezetekert telefonrol irok)
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
quby
őstag
Mar irtam valahol, silica gel beszerzesehez ötletet. Bementem egy kinai ruha/cipő boltba es az elado rogton adott vagy fel köbmétert ...😛
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
marcitp
őstag
válasz g.killer #35936 üzenetére
Tuti jól csinálod, és én is féltem nagyon, de szerintem annyire nincsenek cukorból!
Sokat aggódtam én is, még a 300-al is, meg rá is kérdeztem, ha valaki pl kocsiban viszi sokat, kátyús út, stb-stb, bírnia kell. A 300-am is kaphatott rendesen, expó is "sok" van benne olyan 100k körül, de egyben van, működik. Az akkuk is meglepően jól bírják.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
zeus_2k14
senior tag
és ez a gél tasak megoldás lenne? Mert én sem merem kivinni a gépet Honnan tudok rendelni olyan tasakot?
-
hajospeti
tag
Sziasztok! Tudtok segíteni? Olyan vázat keresek, amelyiknek van magasabb vakuszinkronja, persze külső vaku csatlakozása esetén. A d90-et néztem, az hasonló szint mint a mostani d3100-am, de az csak 1/200at tudja. Valahol azt írják hogy képes 1/4000-re is a d 90.Tehát az az érdekes, hogy ha valamit fotózok napközben, azt meg tudjam villantani, mert a derítő túl gyenge fényt ad. Egy yungnou vaku van:565ex speedlight.
-
Byk01
őstag
válasz zeus_2k14 #35939 üzenetére
Ezeket a gépeket használatra, és nem babusgatásra tervezték. Semmi bajuk nem lesz a rendeltetésszerű használattól.
Nyilván a páralecsapódást nem szeretik, de ha jól be vannak zárva, amikor beviszed a lakásba, nem lesz semmi gond.Pár tipp: [link]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
rekid
addikt
Itt egy hamratponti táblázat amiből kiolvasható mikor milyen körülmények között fog "sírni" a fényképező/vaku vagy bármi ha kinti hidegből becipelitek melegbe.
Gyáva népnek nincs hazája!
-
rekid
addikt
válasz forceberg #35944 üzenetére
Persze, érdekességnek szántam.
Viszont meglepő, hogy a "bedobom a fűtetlen garázsba/lépcsőházba majd a lakásba" módszer is tud meglepetést okozni.Pl. Vidd be a mostani -4 ről egy 10 fokos (40-50%) garázsba. Már ott kicsapódhat. Majd vidd be a 10 fokos gépet a 22 fokos 60%-os lakásba, és még ott is lehet meglepi.
Gyáva népnek nincs hazája!
-
hajospeti
tag
De ezzel a vázzal megoldható lenne ez, vagy nem? (D3100)
-
Roachy
senior tag
Por ellen védekezni fölösleges, mert nem lehet. Előbb utóbb mindenhova bejut.
A napellenző szerintem jobb mint az uv szűrő, mert a lehetséges sérülések többségétől még jobban is védi a lencsét. Amitől nem, ott nagy valószínűséggel az uv is kevés. Ami ráadásul egy plusz lencse tag, egy újabb akadály a fény útjában. Simán okozhat nem várt csillanásokat, tükröződéseket, egy keveset a fényerőből is levesz, de torzíthatja is a képet. Szóval én is napellenző párti vagyok.
Egyébként ezek az optikák meglepően sokat ki tudnak bírni. Ahogy írták már, az esés az igazi veszélyforrás, az gyorsan lenullázhatja a technikát.
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest