- Youtube Prémium és ChatGPT
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Mobil flották
Aktív témák
-
McJames
senior tag
Nyomatató ugyanaz: PS, mirror? főleg PS és ua. tényleg? ilyennel én is szívtam egyszer régen, akkor ismerkedtem meg az Acrobat és pdf kifejezésekkel. Azóta (ha vkit sért esetleg akkor bocs) nézem azt is, hogy milyen a chipset és minden ok. Nekem korábban otthon VIA volt, bent nem.
Keret: na, ez azt hiszem talált. Inkább bekezdéshez szoktam rögzíteni, aztán ha szükséges, akkor egy másikhoz... :)
Memóriakezelés: sajnos ez is igaz, ezért is írtam, hogy ''valamivel jobb''.
És még valami, amit sokan nem is tudnak vagy ha igen, akkor elfelejtenek: a Word - szövegszerkesztő és annak nagyon is kiváló. A kiadványszerkesztő az egy más kategória, és más program, és még véletlenül sem MSWord-nek hívják.
Persze a szóban forgó program is jó kisebb kiadványok elkészítésére, de ennyi, többet várni tőle cca. 70E Ft-ért nem is lehet. Tessék megnézni egy Quark xx, vagy egy Adobe yy, de akár egy Publisher árát, meg azt, hogy ezekhez mennyibe kerül egy helyesírásellenőrző plug-in, meg ez, meg az...
Hát nem csoda, hogy ezeket a profi (értsd: kifejezetten kiadással foglalkozó) cégek használják. -
McJames
senior tag
Tördelés.
Már ezer éve úgy dolgozom a Worddel, hogy otthon és a munkahelyemen azonos típusú Word (is) van. A mh-i nyomtató van otthon is beállítva - ez utóbbi sajnos csak virtuálisan - és így semmi problémám nincs. Az automatikus tördelést tudomásom szerint teljesen kikapcsolni lehetetlen, hiszen ettől (is) szövegszerkesztők a szövegszerkesztők. Viszont a tördelést szabályozni lehet és persze szükséges is. Sajnos a megnyitás utáni tördelést leállítani nem lehet, viszon nagy terjedelmű dokumentumokkal történő munka esetén egyrészt célszerű a változatok mentését nem ugyanazon file-ba mentetni (a fileméret jelentősen csökken), illetve a csatolt file-ok használata (ez esetben fő és mellékdokumentumok). Ja és a csatolt és beszúrt állományok megjelenítése is ki- és bekapcsolaható és célszerű is használni, gondolok itt a rajzokra, képekre.
Ha pdf-fel is kell dolgoznom, akkor Linotronic 500-at szoktam megadni (bár lenne...), így még semmi gondom nem volt.
Wordben 150 oldalnál többet egyszerre gondozni hülyeség (volt). Az XP memóriakezelése már valamivel jobb.
Fejezetszámozás.
Szinte biztos, hogy elrontottál egy beállítást (többnyire sikeresen leüt az ember fia egy olyan ''ritka'' bill. kombinációt, aminek hatását azonnal észre sem veszi). Javasolt átnézni nyomtatási nézetben és a nem látható szerkesztési jelek bekapcsolásával a dokumentumot, és ''hiba'' észlelése esetén megnézni az adott funkció párbeszédablakában a beállítási lehetőséget.
Amúgy a ''rejtélyes hibák'' alapvető forrása a szakasztörések helytelen (véletlen/vétlen/nem tudatos) használata.
Aktív témák
- Youtube Prémium és ChatGPT
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Gurulunk, WAZE?!
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- VR topik
- Windows 11
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest