- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
anderledani
őstag
válasz
anderledani #23123 üzenetére
Volt szervizben most, náluk nem jelentkezett a hiba. Hazahoztam most (még) nálam se. Valami melegedéshez lehet köze? Most használom, hogy bemelegedjen.
-
mezis
félisten
válasz
anderledani #23123 üzenetére
Ez már elegendő információ ahhoz, hogy határozottan kijelenthessem: MEGHIBÁSODOTT a 12 éves monitorod tápegysége. A 230V-ból valahol elegendően nagy áram (legalább 0,03A) jut el a csatlakozók "testjéhez".
-
mezis
félisten
válasz
anderledani #23118 üzenetére
Valahol kóbor áram keletkezik, több mint 0,03A.
- Koax kapcsolatot szüntesd meg egy újabb kísérletre.
- TV-t is húzd ki a konnektorból.
- Elennőrizd PC házad védőföldelésének meglétét (a villany óráig!).Ekkor jöhet egy újabb próba a monitorra. Ha nem kapcsol le a védőföldelés, akkor apránként vissza az eszközöket. A koax-al kezdeném, de sürgősen becsavarnék egy galvanikus leválasztót, akár lecsapja, akár nem.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
anderledani #23118 üzenetére
az pedig Fe relé
[link]
-
mezis
félisten
válasz
anderledani #23116 üzenetére
Üdv.!
- Az a biztosíték amit lever, érintésvédelmi FI relé ?
- Az internet, TV koax kábelen érkezik?
-
Kernel
nagyúr
válasz
anderledani #18870 üzenetére
Persze, épp azért engedélyezi az YCbCr lehetőséget, mert felismeri, hogy a kijelző támogatja. Hogy ez alapján, vagy ki tudja, de ilyenkor TV-nek tekinti.
Ami szimplán monitor (vagy akként azonosítja) annál ez az opció meg sem jelenik, legalábbis amivel én teszteltem. Amikor felcseréltem a TV-t és monitort (megfelelő DVI-átalakítóval, kábellel), cserélődött az érzékelés is. Ha két TV van rajta (mint most is, mert TV-t használok monitorként is), akkor mindkettőnél azt jelzi.
Tv-monitorokat is TV-ként azonosítja, de ott már van olyan csavar is, hogy D-subról monitor lesz ugyanaz.
-
Kernel
nagyúr
válasz
anderledani #18868 üzenetére
Mert az egy ilyen Nvidia/AMD téma, de én konkrétan az Intel integrált GPU-t teszteltem. Direkt kíváncsi voltam annak idején, hogy mit, miért csinál.
DVI vagy HDMI kimenet, vagy kábel mindegy volt neki, mindig a készülékből kiolvasott DDC infó alapján döntötte el, hogy TV vagy monitor.
-
Kernel
nagyúr
válasz
anderledani #18862 üzenetére
Pedig az YCbCr beállítás TV-hez való inkább, nekem az Intel drivernél nem is jelenik meg azon a kimeneten, ahol monitort érzékel. De ha mindkettő TV, akkor mindkettőnél választható az YCbCr.
Számítógépes tartalomhoz elvileg full RGB átvitel kellene, más kérdés, hogy feltűnik-e valakinek.
Elképzelhető olyan is, hogy a fehéregyensúly rendben van, mégis pirosodásra hajlamos a kép, az emberek arca stb. nem természetes.
Ilyenkor jó a TV-k menüjében található piros-zöld eltoláson zöld felé billenteni egy kicsit, ami nem a fehéregyensúlyba avatkozik be (tehát fekete-fehér képen például nem tol el semmit), hanem a színdekódolásba nyúl bele.
Ezért is vált be nekem a PotPlayer, amin lehet P-Z eltolást is állítani. Kiraktam távszabályzóra, mert a különböző videók néha másképp pirosodnak, ilyenkor korrigálok rajta.
Ez persze nem segít a problémádon, csak a példa kedvéért említem, hogy ilyen is van. Az mindegy, hogy milyen digitális kimenet, elvileg a másik kártya sem színezheti másképp a képet, bár nem kísérleteztem még ilyennel. Valószínűbb, hogy a monitor színez csak.
-
Kernel
nagyúr
válasz
anderledani #18860 üzenetére
Jel nélkül lemegy készenlétbe, majd onnan nem ébred fel?
Nem teljesen egyértelmű, mert a kikapcsolt állapot vagy készenlét nem ugyanaz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest