- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
YanezTTrain
tag
válasz
Firkaas #4414 üzenetére
Telitalálat! Kicsit túrni kellett, de rajta vannak amiket kerestem. Találtam egy rahedli német jelzést amit még száz éve nyomtattam ki, mondván egyszer majd jó lesz valamire. NA itt a lehetőség, hogy használjam. Van közöttük olyan amit tudtam mit jelent, de jó pár olyan amiről lövésem nem volt. Ez az oldal egész használható, meg lehet fejteni a jelzések értelmét a segítségével.
-
YanezTTrain
tag
válasz
Firkaas #4331 üzenetére
Üdv! Részben készen. Lesz egy rész ami ott lesz felépítve természetes anygokból, kövekből, szikladarabokból, mohából, mini növényekből, stb. Ez ami a képen van a terepasztal alaprésze, ez már egy jó idelye egyben van. A fejállomáson kívül a többit ott helyben improvizáljuk. Ha minden a terv szerint megy, akkor jól fog kinézni a dolog. Legalább is szerintem.
WERMACHT TOURIST! Az igazi kalandjárat! Utazzon a frontra élményvonattal! Tigrisidomároknak a részvétel ingyenes!
Digi témához még annyit érdemes hozzátenni, hogy megint csak Temofeszt! Ha jól emléxem tavaly A Csíkos műhely is ott volt. De, hogy voltak páran digitális nagyágyúk kint a pavilon soron az biztos. A z21-el most tele van minden, arról biztos rengeteg adat, szóróanyag mifene lesz a kiállításon. Jártam a vasutmodell.com oldalon, ha valakinek kell a piros Roco vezérlőjére magyar nyelvű menü, mert nincs, most ott ingyenesen ráteszik a vezérlőre. Nem reklám, csak hasznos lehet.
-
YanezTTrain
tag
válasz
Firkaas #3996 üzenetére
Jó kis oldal! Ugyan fizetős, de kb fele annyiért, mint amennyibe egy bolti épület készlet kerül. És tényleg van rengeteg minden, amit csak az ember akar az asztalára.
Olyan méretű épületbőség lett hirtelen, hogy komoly tevezést igényelne egy utcarészlet megépítése. Viszont full élethűvé alakítható a környezet! -
YanezTTrain
tag
válasz
Firkaas #3989 üzenetére
Ezek elég picike házak, no meg kiváncsi voltam az összhatásra, milyen térben a dolog, úgy hogy nem kartonoztam be őket. Persze ez utólagosan is megoldható, fog beléjük erősítés kerülni. Az automatákba persze nem mert oly picik, hogy örültem, hogy valamennyire össze tudtam rakni őket. Az asztalon lévő házak mellé elfogadhatóak és szépen át lehet velük vezetni a terepet, csupa ilyen karton épület közé. Akkora bőség van épületből, az ember azt sem tudja melyiket válassza.
A terepasztal mögött van egy 6-7 cm nyitott hely, ahol fel lehet nyúlni, ha az alagútban esetleg történne valami, azt a részt felülről le fogom zárni egy lemezzel és valószínűleg oda a hátterek közül kerül egy utcarészlet kialakításra, az épületek előtt egy utcával, úttest járda, közvilágítás, illetve a fejállomásnál is lesz valami kulissz, de mivel az rajta van teljesen a falon ott kicsit nehezebb lesz az élethű kialakítás. -
YanezTTrain
tag
válasz
Firkaas #3984 üzenetére
Hmmm! Pöpec kis oldal! Egy teljes várost fel lehet belőle húzni, fillérekért. A kivilágíthatóság már más kérdés, ahhoz rendesen meg kell velük szenvedni. De egy nagyítós szemüveg és egy szike (nem tapétavágó, hanem rendes orvosi), megoldja a problémát.
Minőségre is egész jó darabok! Ha egy kicsit még foglalkozik velük az ember szerintem szuper jó környezetet lehet belőlük csinálni. Asszem egy-két darabot holnap ki is nyomatok és rápróbálok a dologra. Minden esetre szedem le a teljes állományt és hamarosan az én oldalamról is elérhetőek lesznek, persze a megfelelő utalással az eredetre, nehogy gond legyen a dologból.
Közben a saját fejlesztésű épület is célegyenesben van, még ma lesz róla kép, amint megszáradt az a néhány ragasztás ami az imént történt rajta.
-
YanezTTrain
tag
válasz
Firkaas #3884 üzenetére
NOHAB! Yessss!!!
Sajnos Marklinék már nem gyártják. Használtban beszerezni elég nehéz, sőt lehetetlen, ha van egy mondjuk az ebay-on, az egekig megy az ára. Marad az, hogy valami egyenáramos gépet fogok átalakítani Marklin üzemre. Ezekben az újabb gépekben már van hely a digi paneleknek gondolom. Egy delta modul és két dióda tökéletesen megoldja az irányváltás és az AC\DC átváltás problémáját. -
Quasi_modo
nagyúr
-
YanezTTrain
tag
válasz
Firkaas #3828 üzenetére
Ö,ö... Konkrétan melyik váltókról is lenne szó? Egy rajz betűkkel számokkal jól jönne az elgondolásod értelmezéséhez.
A terepasztalon nem kötelező az épületeket rögzíteni, azaz felragasztani, stb. Az én asztalomon sincsen egyik sem leragasztva. Az ágy alatti megoldásnál ezt különösen javaslom, mert akkor akár két szintes is lehet a pálya, illetve nagyobb magasabb épületek is készíthetőek, vásárolhatóak, stb. Itt van rengeteg ócskapiac, de Magyarországon is akad rengeteg beszerzési lehetőség esetleg még normál árakkal is. Szóval nem kell lemondani a dolgokról, csak utánajárni.
Az első terepasztal felépítése meg amúgy is hatalmas élmény... -
YanezTTrain
tag
válasz
Firkaas #3824 üzenetére
A nézet menüpontban van egy opcio, befoglaló méret és terület megjelenítése. Ha ez be van kapcsolva, a program folyamatosan mutatja a tervezés során az asztal méreteit, így be lehet lőni, hogy a rendelkezésre álló helyre mit lehet építeni. Ha angola menü akkor a view \ show size and area menüpontot kell bekapcsolni.
Van egy alaplap létrehozása menüpont is, de avval a kész pályát lehet körberajzolni talán. Ennyire nem másztam bele a programba, nekem elég a fentebb említett opció, az asztalméretek meghatározására. Jó kis program, rengeteg vágányrendszert ismer a régi PIKO, BTTB, MARKLIN cuccoktól a modern PECO rendszerekig. Érdemes foglalkozni a programmal, nagy segítség, a papír, cerka, kőrző, vonalzó, számológép korszak után.
-
YanezTTrain
tag
válasz
Firkaas #3813 üzenetére
Nem gondolkodsz inkább egy két pályakőrös megoldásban? Akkor egyszerre tudna két szerelvény menni az asztalon. És még mindíg bőségesen van hely a tároló vágányoknak.Az állomások átmenő vágányait is lehetne kicsit hosszabbra építeni, mert pl. a Nohab és három darab 4-tengelyes gyorsvonat kocsi nem biztos hogy elfér.
A Scram nevű tervező programot javaslom, az oldalamról elérhető a letöltése, avval lehet szabadon tervezni, ismeri a régi BTTB\Zeuke vágányrendszert is. Ha tisztában vagy az asztal méreteivel-miért ne lennél- akkor nagyon tutin be lehet lőni a pálya méreteit, 3D-ben is megnézhető az ötlet, stb...
-
YanezTTrain
tag
válasz
Firkaas #3810 üzenetére
Üdv!
Ha nagyon betegek a kézi váltók akkor el kell őket tenni, jók lesznek egy elhanyagolt, felhagyott gazos vágányszakasz építésénél ahol már nincs vasútforgalom. A sínek mellé egy platós barkasz és pár "fémgyűjtő szakmunkás" és máris kész a magyar valóság!
Én rendszeresen veszek lepattant Marklin M váltókat Ezeknek a javítása pofon egyszerű, az egész váltó lelke egy kb 20 mm hosszú, 3 mm vastag spirál húzórugó. Az más kérdés, mikor le van égve az állítómű és újra kell tekercselni.Szakaszolásokat próbálgatni, meghatározni hova kell tenni. Egy Dremmer és a hozzá való vágókorong nagyban egyszerűsíti a szakaszolások készítését.
-
YanezTTrain
tag
válasz
Firkaas #3794 üzenetére
Egy jó tanács!
A pályádat hosszirányban rövidítsd meg egy negyed egyenesnyivel. A rövid oldalakon életveszélyesen közel vannak a sínek az asztal széléhez. Egy siklás és megy a szerelvény a padlóra. 60-70 cm magasból a Nohab tuti ripityára megy, de a kocsik sem köszönik meg a törődést.
Az állomási átmenő vágányokat mindenképpen szakaszolni kell, ezt két féle képpen teheted meg vagy teljes hosszában szakaszolod a vágányt, ekkor előbb be kell járni a szerelvénnyel a vágányra, és csak utána kapcsolhatod ki az áramot, vagy egyirányúsítod az állomások vágányait ekkor elég csak a vágány elején ahol a mozdony megáll készíteni egy rövidebb szakaszolást. Ez esetben menetirányonként mindíg ugyan arra a vágányra kell érkeznök a vonatoknak, ez némi kötöttség, viszont így lehet automatikus üzemet is építeni.
A kereszt utáni csonkavágányokat mindenképpen szakaszolnám, mert ott leállíthatóak teljes szerelvények.
A csonkákhoz vezető félköröket megint csak érdemes szakaszolni, mert ott is leállítható egy-egy szerelvény. Mint mondtad jelenleg csak két mozdony van, de gondolom lesz majd több is, ezért érdemes már most felkészülni a nagyobb forgalomra. Jól jönnek még majd azok a kézikapcsolású váltók is, már most érdemes beépíteni őket, a kezelőpult közelébe és két csonkavágányt létesíteni tárolásra, mert előbb utóbb úgy is kicsi lesz a pálya a sok vonatnak.
Tapasztalatból mondom, az én asztalom a maga hat méterével nem kicsi, de tíz mozdonyt szerelvényestől mozgatni rajta úgy, hogy valamennyire élethű üzem menjen, nem kis godolkodást igényel. Jelen pillanatban a még rendelkezésre álló 47 cm-es kihasználatlan területre teherpályaudvart mókolok, hogy felszabadítsam a személypályaudvar vágányait a teherforgalomtól. Szóval előbb utóbb minden terepasztal kicsinek bizonyul.Ma megérkezett egy háló és egy étkező kocsi. Négy kocsival és a szerkocsis BR35-el összeállt a királyok vonata - a vonatok királya. Az Orient Express... Már csak Hercule Poirot és Hastings kapitány hiányzik a peronról, hogy tökéletes legyen a hangulat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- World of Tanks - MMO
- Óvodások homokozója
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen légkondit a lakásba?
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Építő/felújító topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest