Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adamka16

    őstag

    válasz kiskornel #6766 üzenetére

    Egyik vadászhaverom is mondta, ha szükségem lenne hálóra akkor szóljak, viszont tapasztalatból mondta, hogy 90%-ban lószart se ér... ha nem szigetelt dobozkából kukkolsz amin el van vezetve jó magasra az "ember szag",akkor reménytelen kukkolni - nyílt terepen leginkább. Viszont ahol én fotózom ott elkelne a nagyobb tele, mivel fekete gólyákat fészkükben 250-el nagyon harmat kukkolni, 1-2 km-re sasfészket találtak, volt benn vagy 2-3 fészeklakó, ha közelebb mész valamelyik szülő riasztja őket és a világ minden pénzéért sem jönnek elő... állítottam volna bunkert? egy frissen felszántott területre? kiröhög a világ...400-500-al simán megcsíptem volna őket, pedig nagyon sokat vártunk, hogy valamit csak.. sikerül.. de semmi. spektivben egyszer megkukkantottam aztán annyi volt. És itt nem érdekelt volna, hogy egy picit lágy, egy picit életlen a kép...
    Gyönyörű szürke gém párt is el tudtam kapni, viszont kevés volt teljes 250-en az obi.. és mivel magánterület a tó ami körül vannak, így hosszabb időt ott sem tudok eltölteni, hogy úgy igazán letelepedjek álcázva magam.
    Azt gondolom, hogy hobbi szinten simán jó egy bigma bárki bármit mond..ha 400 ha 500 a vége. Akinek pedig baromi sok pénze van tud rá áldozni, az meg nem hiszem, hogy a 100-400-at venné meg, egy jobb minőségű fix obi helyett. Ezek a nagy átfogású obik afféle kényszermegoldások és bármelyik ilyen telében lehet találni hibát, de ha a hibák ellenére annyival olcsóbb is mint a konkurens obektív hasonló átfogással... akkor miről beszélünk??
    Akinek baromi sok pénze van, vagy ebből él netán ahol ezeket az objektíveket munkaeszközként használja, az vegyen drágábbat/minőségibbet, de én 22 éves tanulóként nem kergetek akkora álmokat (pedig még a bigma is ezen a határon van), hogy én ilyen-meg ilyen hiperszuper jó minőségű objektívet szeretnék venni x millióért. Hobbiként minek?!

    Megpróbálok PÜ-t írni neki, csak nem harapja le a fejem.. :U
    Mellesleg egy fickó akinek 50-500-a van, válaszolt és tökéletesen meg volt vele elégedve, pedig nem 1-2 hónapig használta hanem több évig, annyi idő alatt meg szerintem előjön, ha szar lenne az obi és szar képet is csinálna.. vagy vak volt a tulaj biztos..
    De ez a téma amúgy sem ide tartozik, csak gondoltam feldobom ha ennyire aktív a topik.

    ez azt hiszem felejtős: utoljára bejelentkezve: 2011-03-09 13:29

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák