Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #92251648

    törölt tag

    válasz tvamos #41086 üzenetére

    Mármint ki akar mindenkiből fotóst faragni?

    Biztos vagyok benne, hogy az amatőr fotósok többségét nem a technika korlátozza, legtöbben a saját tudásuknál magasabb szintű gépet használnak. Azt hiszik, ha vesznek egy komolyabb masinát, attól majd jobb képeket készítenek és sajnos ezt támogatják a fórumos segítségnyújtások is. Hősünk a vásárlás előtt napokig rugózik azon, melyik objektív ad élesebb képet, aztán megveszi a csoda cuccot, készít pár tucat(nyi) képet és máris vége a nagy lelkesedésnek. Ha ránézünk azokra a fotókra, be kell látnunk, hogy egy kitobis 1000D, vagy valami alap kompakt, vagy akár egy komolyabb okostelefon is bőven elég lett volna rá.

    Bulifotókhoz, családi események, a gyerek növekedésének megörökítéséhez felesleges DSLR masina, de sajnos az terjedt el, hogy ezekkel a gépekkel lehet csak jó képet készíteni. Tévedés, az általuk nyújtott előnyök csak egy gyakorlott fotós kezében jönnek elő. És hiába a pengeéles képet adó csodaobi, ha fotósunk képtelen normálisan fókuszálni, komponálni.

    Befejezem az okoskodást, mert sok hatása úgysem lesz. Csak olyan jó lenne, ha legalább néha helyükre kerülnének a dolgok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák