- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz
bippeti #3370 üzenetére
bippeti: Baráth Gábor fele LR4-es konyv megvan nekem is, indulasnak jo, de igazan szerintem YT-s videokbol lehet jobban belemelyedni.
Ha szabad ajanlanom YT csatornakat en - szubjektiv velemeny, keretik vigyazni! - Anthony Morganti LR5 training videos playlistjevel kezdenem (term a tobbi LR/PS videojat is erdemes megnezni)
Nemreg fedeztem fel YuriFineArt csatornat, ebbol is erdemes megnezni parat (pl. innet esett le,hogy meg kene baratkozni a dodge/burne-el mert nagyon jo dolgokat lehet kihozni belole)
Jo meg Gavin Hoey csatornaja is, szerintem. Korabban PS-ben dolgozta fel(foleg) a kepeit, de ugy nezem, miota belepett az AdoramaTV-hez inkabb LR-re all ra o is.
Szerintem figyelemre melto meg a B&H csatornaja. Igaz, itt omlesztve van mindenfele Audio/video/fotos cucc, de van par teljes eloadas LR temaban, amit megintcsak erdemes megnezni. B&H-hoz hasonlo meg az AdoramaTV
Matt Koslowskitol is van fenn jopar jo LR-es oktatovideo
Nem ingyenes..khm....cuccbol meg mikor kijott az 5.x foverzio en ezt a Julianne Kost fele Revitalize your workflow lightroom 5 neztem vegig, jopar oras (gyk 2 napos CL-es eloadassorozat), nagyon informativ, nem csak develop reszt,hanem tenyleg a komplett wf-t erinti.
udv
B -
*Ropi*
félisten
válasz
bippeti #3356 üzenetére
Valóban tud a LR automata módot, de az csak abban az esetben ad konzisztens eredményt, ha a forrás képek is egyforma körülmények közt, egyformán lettek meglőve. Viszont ez a legritkább esetben sikerül, így az automata funkció alkalmazása után is jó eséllyel minden egyes képbe külön-külön is bele kell nyúlnod majd.
Egyébként egyetértek (#3357) energomatt-tal.
-
*Ropi*
félisten
válasz
bippeti #3354 üzenetére
Soha nem fogod ugyanazt látni, mert az sRGB kisebb színtér a Melissánál, amiben az LR develop menüje dolgozik (plusz a monitorod színvisszaadási képessége is beleszól a képletbe, mert csak annyit látsz az egészből, amennyi a színterébe belefér - már ha színkezelést is tudó képnézegető programmal nézed vissza: a Windows képnézegető pl. nem tudja, helyette IrfanView + pluginpack). Ez ilyen, meg kell szokni: kezdj el kísérletezni, hogy mennyire kell túlhúznod ahhoz, hogy utána sRGB-ben jól mutasson!
Ha pedig valóban színhelyes akarsz lenni, akkor be kell kalibrálni a monitorodat.
-
-
Balinov
titán
válasz
bippeti #3321 üzenetére
szvsz import, foleg preview rendereles meg export.
ceges laposon hasznaltam 1+ evig az LR5.x-et (i5, 4GB ram, sima noti HDD), majd az uj ceges noti (erosebb I5, 2x4GB) eseten erezheto volt a gyorsulat. Most 6.x-el teljesen jol elvagyok, igaz csak az EM5 rawjaival dolgozm, nem 30+ MP-es monstrumokkal.
Ram sztem meghalalja, notihdd helyett ssd ugyszinten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gyermek PC játékok
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged