- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
qwertly
addikt
Szia!
köszönöm a válaszodatez már kiindulási alapnak jó.Mivel nem vagyok linux-ban power user ezért kérdésem lenne fedorában is így működik a dolog?Mert a linux gépek a Sulix Professional 8, használunk.Jogosultság kérdésem pedig az lenne,hogy nem attól félünk kívülről meg hackelik a hallgatót hanem,hogy egymásnak írják segitenek.Mert ha tudják az adott gép ip címét akkor betudnak jelentkezni a teremben levő másik gépre,azt szeretnénk,hogy az adott gépre bejelentkezett hallgató írhasson csak az adott gépen levő mappába.Ennek a blindelésnek van jelentősége ha így indítottuk el: böngésző címsora: localhost/phpmyadmin. Itt az lett a gond,hogy elején még szépen ment de egyre lassabb és megbízhatatlan lett.és amikor volt a próba érettségin akkor már gyakorlatilag használhatatlan lett vagyis elsőnek nem is tudtak bejelentkezni a teremben levők,de amikor újra indították a gépeket akkor ment a bejelentkezés de nem tudtak beimportálni az adatbázis kiszolgálóba.Ugyan akkor olyan termekben ahol nem dolgoztak még a mysql php ment minden.Mint írtam nem vagyok nagy linux felhasználó,még ha sulink linuxot használ akkor sem,és a suport nem ad támogatást mert,ezek nincsenek benne a repoba. Így minden tanácsot szívesen veszek
-
qwertly
addikt
válasz
martonx #1895 üzenetére
Szia!
Ez is szerepem most már lehetőségek között de,kiesebb munka hogy az legyen egyszerű klikk és nett elvágva.De attól függetlenül miért nem lehet az adatbázis kiszolgálót elérni,és bele importálni ha a gépre van telepítve és nem érettségi módban tudják használni.Másik mint írtam azokra a gépek pedig működtek amelyeket nem használtak előtte.Ill a régebbi gond,hogy rootként lett telepite e mysql és ha más jelentkezik be a gépre akkor nem tud írni a /var/www/html mappába csak a ha chmod 777 paranccsal mindenki által írható és olvashatóvá tesszük,de így más is írhat bele aki tudja az adott gép ip címét.
-
qwertly
addikt
válasz
martonx #1891 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat,nem írtam egyértelműen.Oktatásban vannak gépek,érettségi próba volt így amikor "érettségi" módban vannak a gépek nem tudják a nettet elérni.Ezért lett a kliens gépekre téve a webes fejlesztő eszközök "php, mysql és apache" mint írtam ment is offline módban de amikor érettségi módban lettek téve a tantermek a gépek nem működtek megfelelően.Nem működött a mentés pedig a saját gépükre mentenek a jelszót nem akarta elfogadni és ha rövid ideig nem dolgoztak vele kilépet a program.Az az érdekes.hogy más termekben ahol előtte nem használták a mysql ott elindult azonnal és nem voltak ilyen gondok.Amúgy a teljesen linux alapon működik a iskolai rendszer. [link] Érdekes nem működik a link beszúrás
sulixerver és sulix professional van az iskolában.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem,hogy a linuxra lett telepítve a mysql phpmyadmin és apache lokális gépekre.Mivel a telepítés root jogot igényel így avval lett.De a /var/www/html mappák jogosultsága át lett álitva,hogy chmod 777 hogy a "sima" felhasználó is tudjon belle írni.Ennek az a hibája,hogy ugyan abbol a termböl ha valaki ismeri a gép ip címét tud bele írni.Hogyan tudnám beállítani,hogy csak az tudjon aki arra a gépre be van jelentkezve.Más: ami kínosabb vizsga alatt rettentő lassan indul el a mysql szerver van,hogy kifagy csak 2 kb fájlt hajlandó elmenteni,rövid idó alatt kilép.És alapból megbízhatatlan működik.Nincsen valamilyen hibakeresési mód,linux azon belül is fedora alá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged