Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• szmegma

aktív tag

válasz Apollo17hu #1320 üzenetére

Termeszetesen tobb mezo van, csak a lenyegeseket irtam be.
    A datumokat egy php funkcio generalja, mindig az aktualis nap es az azt koveto 30 nap datumait listazza ki a selectbe.
    A szoveges leiras passzol, mivel a 10 karakteru szamok (1358236800) timestamp ertekek, ezek taroljak a full idot: 2013-01-15 08:00:00
    Az elozo irasomat megprobalom leegyszerusiteni:

Egy selectben levo ora erteket kivalasztva (pl. 08:00), fusson vegig a munkasok adatain, hogy 8 orakor melyik datumokon (maximum 30 napra elore) van legalabb egy szabad ember?

Elso variacio (hasra utott ertekek alapjan):
    Ha 2013-08-08 napjan 6 orakor az elso munkas dolgozik es 9 orakor fejezi be, akkor o nem szabad.
    Ha 2013-08-08 napjan 9 orakor a masodik munkas dolgozik es 11 orakor fejezi be, akkor o nem szabad.
    Ha 2013-08-08 napjan 8 orakor az utolso munkas dolgozik es 9 orakor fejezi be, akkor o nem szabad.
    Vegignezte a munkasokat, hogy ki-mikor dolgozik es a 2013-08-08 datum nem szabad, mivel mindenki foglalt a kivalasztott oraban (08:00).
    Igaz, hogy a masodik munkas nem dolgozik 8 orakor, hanem 9-kor kezd, de 1 orat kell szamolni mindket iranyba, amit foglaltnak veszunk.

Masodik variacio (hasra utott ertekek alapjan):
    Ha 2013-08-08 napjan 6 orakor az elso munkas dolgozik es 9 orakor fejezi be, akkor o nem szabad.
    Ha 2013-08-08 napjan 10 orakor a masodik munkas dolgozik es 11 orakor fejezi be, akkor o szabad.
    Ha 2013-08-08 napjan 8 orakor az utolso munkas dolgozik es 9 orakor fejezi be, akkor o nem szabad.
    Vegignezte a munkasokat, hogy ki-mikor dolgozik es a 2013-08-08 datum szabad, mivel a masodik munkas nem dolgozik a kivalasztott oraban (08:00).

Igy mar tisztabb?

Elarulom, hogy az adatbazis tablak mezoi meg nem veglegesek; folyamatosan szerkesztem, ha mashogy jobbnak latom.
    Pl., ezt a +- 1orat is amit az elso variacioban emlitettem, vhogy mashogy fogom megoldani, valoszinuleg eltavolitom a finishing_datetime mezot, mivel felesleges, hiszen a kezdo idopontbol egy orat le kell vonni, ehhez a munka hosszat hozzaadni + meg 1 orat es mar meg is van egy munkas napi idolefedettsege.

Koszonom.

Új hozzászólás Aktív témák