- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy Buds3 - vissza a kályhaezüsthöz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android szakmai topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
-
bkercso
nagyúr
Hordozhatónál erős kompromisszumot kell kötni a tápellátás és a hőleadás, meg a hely miatt is. Én is törekedtem a komoaktságra a MomentDAC-nél, de így is nagy és 4W-ot fogyaszt (kikapcsolt fejeserősítővel) Az ASRC, a chipenkénti tápstabilizátor és az A-osztályú analóg rész sokat fogyaszt és fűt....
-
bkercso
nagyúr
Köszöi. Igen, elhittem a katalógusadatokat (amit egyébként Somogyiéknál fokozottan nem szabad) és az alapján méreteztem a dobozt WinISD-vel. A vatta mennyiségét meg fülre kísérleteztem ki, hogy pontos, megfogott, mégis telt basszusa legyen. Ehhez akkoriban egy Panasonic RP-HT010-es fejhallgató volt a referencia, de ma is megállja a helyét a végeredmény.
Rumcsaka: Nem semmi szépségek! Milyen elektronikát tettél alájuk?
Szerk.: Már látom a cuccaid között. Jó választás! -
bkercso
nagyúr
Találtam képeket a mélynyomómról. Nem mai darab, 8 éve építettem. 20 literes, 16 cm-es hangszóró van benne, illetve kapott egy olcsó magassugárzót is, hogy szélssávúként is használható legyen. Egy rövid ideig használtam is így egy albérletben. Egyszerű kéziszerszámokkal készült (fúró, fűrész, reszelő és csavarhúzó), élei lekerekítettek és lemosható műanyag tapéta borítása van. A 19 mm-es pozdorját asztalossal vágattam méretre, az oldalfalak között pedig 10 cm-enként keményfa merevítőket kapott, amik a mágneskört és a többi lapot is támasztják. Igazi hőskori munka, nem gondoltam volna, hogy megmarad mostanáig.
-
bkercso
nagyúr
válasz
maszekember #32 üzenetére
Ez egy régebbi kép, azóta az egyik fejeserősítő változott, más nem. Balra 2 fejeserősítő látható, de csak az egyiket használom (az Invertory-t, ami ezen még nincs rajta), fölötte van a kicsi fekete dobozban a MomentDAC. Jobbra a handobozon a kis 2.1-es, amiről már tettem be képet, mellette az asztalon a tápja. A DAC tápja nem látszik. Van még egy USB-s táp, ami a DAC USB-vevőjét látja el, hogy ne a zajos USB-ről kapja a tápot.
A hangdobozok Visaton FRS8-ak, 1,5 literes zárt dobozban dolgoznak 160 Hz-től felfelé. A mélynyomó meg régi Somogyi 16 cm-es polipropilén membrános, 20 literes reflex dobozban. Ezek is saját készítésűek. A hangváltó aktív, benne van a kis erősítőben, másodrendű szűrőkkel.Meg van még egy passzív crossfeed is, a DAC és a fejeserősítő között. Általam módosított Meier-kapcsolás.
A fejesem SRH440, arról most nem teszek fel képet.
A hangszóróimnál/fejesemnél van elérhető áron jobb cucc is, de én szeretem őket...
Szerk.:
attika89 #41: Ez sértés! -
bkercso
nagyúr
válasz
maszekember #30 üzenetére
"és le is írná a tapasztalatait"
Akkor viszont lehet, hogy érdemes ide belinkelni a fejeserősítős meg az mp3-játszó s topikokat, és azokba is ezt a topikot az 1.hsz-be hogy ne legyenek ennyire szétszórva a tapasztalatok. Vagy csak túlparázom?Más: az előképzettségre nem válaszoltam. 10+ éve hobbi, suliban nem tanultam elektronikát. Mindenesetre sokat kell(ene) kísérletezni a hifiben.
-
bkercso
nagyúr
válasz
maszekember #12 üzenetére
DIR9001-SRC4192-PCM1794, az I/V-konverterek és a differősítő diszkrét műveleti erősítők (saját-fajta). Az órája is diszkrét, egy tapasztalt villamosmérnök barátom terbezte. Az USB-vevője PCM2902, de van koax bemenete is. Most nézek majd neki valami jobb koax-imenetes hangkártyát. Minden fokozatnak külön IC-s tápstabilizátora van. Az analóg jelútban viszont már sehol sincs IC az egész láncban (hangfalasban sem). -
bkercso
nagyúr
válasz
maszekember #4 üzenetére
A kapcsolási rajzokat részben más saját, részben internetes projektekből ollóztam, kb. egy hónapot tájékozódtam előtte a témában. A NYÁK-tervezés 40 óra volt, az építés 10. Anyagáron 35-40k (kisker bruttó).
Igen jól szól, de mivel árulom is, meglincselnének, ha összehasonlítanám mással. De mások írtak már róla a másik topikban.Sokáig a másik két képen látható erősítőket hajtotta, de a CKKIII-at már lecseréltem az Invertory prototípusára.
-
bkercso
nagyúr
Remélem, a DIY-vonal is erős lesz a topicban! Kezdem én.
CKKIII fejhallgató-erősítő, JLH Shunt Reg táppal (utánépítés):
2.1-es kis erősítő. A mélynyomó egy 12W-os hidalt autóerősítő IC-t kapott (TDA7375), a többi csatorna műveleti erősítő által szabályzott diamond buffer. Most már mindkét műveleti erősítő diszkrét benne, a képen még csak az egyik. 12V-os külső, simatrafós stabilizált tápról jár:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- LEGO klub
- Diablo IV
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Samsung Galaxy Buds3 - vissza a kályhaezüsthöz
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Valve Index VR Kit
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest