- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xantomas
őstag
Igen igen
Köszönjük a lehetőséget, és a soksok tapasztalatot!
Nagy taps mindenkinek. -
Xantomas
őstag
Jó volt az ELTÉ-s tanárral való interjú... elöltette a bogarat bennem
Már csináltunk haverokkal LPT portról vezérelt kis távirányítású autót(pontosabban annak az elektronikáját, s szimuláltam sikerrel, de a fránya anyagiak...) Valami azt súgja, hogy megvan a téma a következő MTHra. Az alapok, és a tudás elméletben már megvan.
Egy héten belül kezdek is a modblogba előzetes rajzokkal.
[Szerkesztve] -
Xantomas
őstag
Közel egy órát gondolkoztam rajta, hogy kommentáljam a dolgot... Nem teszem meg. Úgy érzem hogy minden benne van a blogban amit a szinfal mögüli világról, és a dolgokról gondoltunk.
Hogy az illető nem lett kizárva szerintem jobb ötlet volt. Így mindenkinek nyílvánvaló, hogy kiről is van szó, viszont ha megtörtént volna a dolog és nem lenne megnevezve az illető, akkor találgatások és mutogatások lennének. Így pontos a dolog. Ha neki megérte...
Többet inkább nem írok, még lincshangulat szítása miatt vádolnak meg...
[Szerkesztve] -
Xantomas
őstag
Viszont egy nagy kérés: Aki tudja, az írja már ide le hogy melyik is volt a z ő gépe, mert OK, hogy a civil nevét megtudtam, és emlékezek rá, de a nickeket nem tudom hova tenni.
Kezem én mint citromdíjas:
Citroen faház. -
Xantomas
őstag
Úgy érzem a dolgok ismeretében, hogy a következő kiállításra, már holnaptól elkezdtem a felkészülést.
Mivel a kudarcot mint szót nem ismerem, csak a tapasztalat szerzést, és a biznyításvágyat, érzem és tudom, hogy tudok olyat alkotni ami lemossa a következő mezőnyt (hú, de nagy az egó) viszont annyi új emberrel megismerkedtem, egy merő új ötletet és tudást szippantottam magamba, amitől úgy érzem, hogy ha a következő ház építésében valamiben elakadok, lesz kitől segítséget kerjek!
Na jó, mellesleg 2 szavazotot leadtam én is
Bzoleyéhez hasonló ötletek nekem is felröppentek, mármint az azonosítást, és a közvetlenebb kérdez-feleleket említve.
Sajnos szavazással kapcsolatban max csak annyit lehet tenni, hogy a szavazókat a belépő jegy számkódjával szortírozni, és az esetleges duplikált szavazatokat kiszűrni. -
Xantomas
őstag
(oh, konkurens fórumba?
de nekem pszt
)
Meg kell hagyni hogy az első közönségdíjas szerintem se érdemelte meg az első helyezetet, max a harmadikat... Bevallom kicsit forrni kezdett az én fejem is mikor a vélhetően apuka a kezembe nyomta a kitöltött szavazólapot (2x-is, másodjára próbaként, de úgy érzem elég jellegzetes fej és testformám van, és a beszédemről is elég könnyen kitűnök a sorból, hogy ne lehessen véletlenül se összetéveszteni valakivel )... vagy ennyire hajtott valamire a nagy hevületben, vagy ennyire vak, hogy nem vette észre hogy nemsokal 11 utántól ott legyeskedtem mások, gépe körül, és ha éppen volt bennem annyi energia és pihentség akkor kérdeztem (ami azt feltételezi, hogy nekem is közöm volt a dologhoz).
Nem lehordani akarom, mert tényleg miniatür részletekig kidolgozott, és precíz munkával volt ott, de nem a legötletesebbel. -
Xantomas
őstag
Tudod ki volt a sajtoreferens? Félre kellett volna hívni, hogy ''szerencsetekerjünk'' már egyet
Hogy megöregedett... Mármint mióta láttam a TVben...
Nem volt semmi baj a géppel. Ez is olyan mint mikor:
Két alteros művész sétál az utcán. Egyszercsak az egyik megszólal:
-Hé, oda ''rettyintsek'' a küszöbre?
-Hagyd úgy se értenék!
Ez áll fent nálunk. Bőrömön érzem, hogy a rokonok se értik mire jó ez, pedi g vannak műértők/képzőművészek a családban de ez nekik is túl absztrakt. Még kell egy kis ídő, hogy oda jussunk mint az autótuninggal. Jelenleg a ''kályhacsőkipufogónál'' tartunk moding terén, magyarán a házilagos megoldásoknál, de idő múlva mi is elérjük a manufakturális profi gárdával dolgozó tömeges moding stúdiók létjogosultságát. -
Xantomas
őstag
Az autó-számítógép kategória egyértelmű győztese a Subaru Impreza, amely egy érthetetlen kék henger, krómrudakkal.
Hajrá Bzoley
Rögvest mögötte az a gép, amely önmagában gépjármű, egy konkrét pimpmobil makett, amelyet a riporter megkönnyezett.
Ezen ritka nagyot derültempimpmobil
A Citroën-számítógép koncepcióját tekintve érdekes, de kiforratlan darabnak tűnt, amely ugyanakkor a hobbipluralizmus szellemében a faszámítógép kategóriában is indul.
Na igen...
Másik: valaki megmagyarázná töppedt agyamnak, mi az a hobbiplularizmus?
[Szerkesztve] -
Xantomas
őstag
Egy új, de nem a lagújabb cikk rólunk...Bővebben: link
Már bánom, hogy ennyire félkész állapotban vittem el a házat. Még talán a maradék csiszolásra, festésre váro alkatrészeket, szárnyasan felnyíló előlapot, s a többi cuccot is vinni kellett volna.
Viszont nem is láttátok, hogy más színen világít a kész szélső plexi elől, ha a cd ill ha a winyó van használatban
[Szerkesztve] -
Xantomas
őstag
Szerintem mostanában a mod egyre jobban eltolódott, a hogyan csináljunk minnél drágább, jobban világító cuccokból, minnél csilivilibb izét, a con pedig a felismerhetetenségig NEM számítógépre emlékeztető, talán mindennapokban használható ezközt.
A galéria működik: Bővebben: link -
Xantomas
őstag
Majd valamikor fönt lesz a galéria:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Xantomas
őstag
Azt szeretném tudni hogy akik kint voltak a kiállításon, azok közül kinek van macskája, és ki az aki oda is van tőle.
+1 ember szerény személyemben...
Átnéztem a modblogokat, és ott vettem észre higy sokak lefényképezték a kis drága dögöt is -
Xantomas
őstag
Őtlet nekem is van.
Maradjunk annyiban, hogy marad a Citroenes témaViszont sikerült egy lány szeémében valakit találnom, aki viszont a festéssel, és az egyébb grafikai résszel fog foglalkozni.
Ez max 80cm magas lesz.
Még mindíg érdekel hogy hol, találom azt az irfanwiev plugint... -
Xantomas
őstag
Viszont nem fényképeztem sokat, pedig sokkal többet akartam, de annyira időigényes dolog, és minden másodpercen ''bocsi'', meg ''lécci''...stb kijelentéseket tenni, mert sokan beálnak a kamera elé...
Nemsokára teszem fel a galériát. Viszont úgy tudom, hogy az Infan wievnak van egy olyan kiegészítése amivel galériát lehet étrehozni HTML lap kiegésízéssel. Azt hol találok? nem akarok notepaddal scriptet írni...lusta és fáradt vagyok.
-
Xantomas
őstag
A Quake ház nagyon nagy volt. Ha figyeltétek ment a gép, ami azt jelenti, hogy nem szemét. Majd a készítő elmondja a titkot, de én ismerem
A Subaru ház élőben sokkal jobb mint a képeken. Érdemes volt kinézni, és annak aki vitte a gépet, annak mindenképpen.
Viszont sok ház volt, ami egyáltalán nem tetszett, én még mindíg a hagyományos, régimódi casemod pártján vagyok. Utálom az összevissza világítós kütyüket.
Ha nyereményt nem, tapasztalatot, és új ismerősöket mindenféleképpen nyertem, ami nem elhanyagolható dolog!!! (Sőt, a cél is az volt, mert tudtam hogy semmi esélyem, mint első moder, moding tapasztalat, és szerszámhasználati tapasztalat nélkül.)
A helyhiány szörnyű volt, de szerintem nem is úgy készültek, hogy ennyi néző és gép lesz.
(VISZONT MÁR MÁSODIK NAPJA NEM MEGY A RADIKALMOD!!!) -
Xantomas
őstag
Képek?
Mindenféleképpen. Összeguberáltam 2 gigányi memóriakártyát. Lesz hely fényképezni. -
Xantomas
őstag
35.
Harry, az én házamat csak imbuszkulccsal lehet kinyitni. Összesen csak 8 csavar is van benne (már ami látható).
[Szerkesztve] -
Xantomas
őstag
Kész a gép.
Egyenlőre egy kép a vázról. Este belerakom az alaplapot (most éppen használom), plexi oldalfalat, elektronikát, világítást.
Egy helyen megsérült a festés, azt már nem fújom, de át kell kenni újra. Még korigáljuk, és holnap 2 körül uccu neki.
Egy kép így gyorsan:
Bővebben: link -
Xantomas
őstag
Én, én én!!!
Éppen festeném le a házat. Gondoltam teszek egy próbát, lefújok egy deszkát.
Hát nem éppen matt az eredmény. Megnézem a flakont, hátha roszat vetem, de nem: matt acélszürke, kupakja is egyezik, akkor mi a baj? Mindenesetre nem matt, hanem nagyon szép fényes szürke. Menjenek a tudják hova...
Most vehetek új festéket. -
Xantomas
őstag
Én nem úgy emlékszem, mintha kihírdették volna, régebben is, hogy konkrétan milyen díjak lesznek. Most vagy nagy titkolózás lesz, és durva jutalmak lesznek, vagy óriási fenékpuszi a Férfi WC-ben
Igaz csak az utóbbi MTH3-n votlam ott személyesen, csak megnéztem a gépeket majd jöttem is el, mert sügetett az idő. -
Xantomas
őstag
Viszont ami izgat (nem fel), hogy tulajdonképpen, hogy lesz a bejutás?
A szervezők kijönnek elénk a bejárathoz, odaadják a versenyzőknek a a bilétákat, és ügyesen kézenfogva besomfordálnak, vagy egyszerűen megvesszük a jegyünket, bent megkapjuk az előbb említett bilétát, majd kifelemenet visszatérítik?
Vagy egy mégegyszerűbb mód: berontunk hentesbárddal, és nagy ''Motttttek Hal'' csatakiáltással lemészároljuk a securitiseket, hátunk mögött vontatva a kiskocsinkat, és már lehiggadtan bevisszük a csarnokunkba, és mármár ''tanárúrasan'' leizzadva, halk, japán szamuráj indulókal elkezdve moromolva imádkozunk a lelki békénkért. -
Xantomas
őstag
Ohhó, nekem lesz cecces a dolog.
16-17-18 osztálykirándulás. 4 évig nem voltunk sehol se, max a suli km-es körzetében levő játszótéren. Nem tudom, hogy fogom megoldani, de minden bizonnyal drága jó barátok hazahoznak és visznek vissza.
Most leszögezem, ha csúnyát mondok akkor valakire, vagy szídom valamelyik rokonát, akkor nem kell komolyan venni
Az a konf. amit viszek, sajnos nekem is a napi ''cuccos'', de holnaptól nem fogom nélkülözni, végre 2 hónap multán lesz működő K7alaplapom. Felőlem ott maradhat, mert úgyis a látvány lesz a lényeg, nem a teljesítmény.
Aki meg nagyon bízik az alkotásában, és nagyon tetszik a zsűrinek, az úgyis a végére kap ''cserelapot''
Összeszámoltam mennyit kell még költeni a gépre...
Oldalplexivel, rendelt féltükör fóliával, gittel, meg a szétvágott tápra ráccsal együtt, 6E-nél járok. (Ez egy ''anyámmal élek, babettával járok, izzirájder'' technikusnak, nagy kiadás).
Igazábol, az a vicc, hogy a legőszintébb, baráti véleménynyílvánítás szeint vissza kéne lépnem, mert úgyse fejezem be. Más szerint meg: ''Tökjó, ezamiez?''. Szülői méltatások szerint: ''Tedd le a pincébe, rakd bele a macskát, úgyis van patkány, az belemegy, mivel pont úgy néz ki mint egy patkánycsapda.''
Miután a 3. közös CD - Rack takaróelemet ''keffentettem el'', mert vagy a motor helyét teszem rosz helyre, vagy egy mmrel kerül a vágás arrébb, vagy egyszerűen nem lesz szép, a kedvem is kezdi elvenni.
Az, hogy elvigyem, és vízzel kivágassam igencsak súlyos összegekbe kerűlne. -
Xantomas
őstag
Nem hiszem, hogy sokan belehalnának abba, hogy otthagyják a gépüket.
Más viszont a helyzet akkor ha az illető az ország valamely távoli pontjából jön, és nem 10-15 perc kocsival a BNV-ig, mint nekem.
A megoldás: ha nagyon féltik, akkor olyan HW-t pakoljon bele, amiért nem akkora kár ha netántán valami óriási kegyetlenég miatt ellopnák (bár ez egy mod tekintetében, ami ráadásul egyedi is, ki olyan hülye hogy ellopja?)
Ha pedig elviszik, akkor úgy tudom az exponak van rá biztosítása, (illetve azt mondta egyik ismerősöm aki a Volvo Standon lesz oktoberben, hogy a bérleti díjban benne van)
Bár én inkább féltem a kiváncsi ''nagyon'' hozzáértő kezektől, főként a 3-10éves korosztályra asszocilva.
Valszeg valamikor a köv. hét közepén hozom haza a suliból, hazafele jövet a gépet, szóval egy ideig biztos ott lesz. -
Xantomas
őstag
Nemsokkal a nyitó feszültség fölött járatom őket alapból, szóval azérrt nincs olyan brutkó fényük.
Potival állitom a fényerőt. Eddig nagyom király összhatású a cucc. Roszabbra számítottam. Kezd elburjánzani a karácsonyfa effekt... Vissza kell magam fogni. Elvégre nem a világítás a hangsúly, hanem csak a plexik éppenhogyi kivilágítása, hogy látszódjanak a minták, és a fa áldott hangszigetelő hatása.
A maradék Ledből a bringára kerül világítás -
Xantomas
őstag
Ugyan ezt akartam írni
A ház alakja elérte a végleges formáját, ''bevakoltam'' és begletteltem a rontott részeket. Még a hátulján és az elején levő kisajtót kell megcsinálni, aztán simára polírozni majd festeni. Kijavítottam a törött plexi szilákat.
Készül az elektronika. Huhahaha.
Kapcsolóval lehet váltani hogy termoellenllás vagy porméterrel szabályozza a ventik fordulatszámát, vagy szimplán 12V-ot kapjon. Már 2 a 4 áramkörből megvan, de nem tudom folytatni mert nem vettem elélg pottit
Ts 317es regulátorokat használok, de a várakozásokkal ellenben nem melegszik, még kézmelegre se.
Szerintetek elég lesz 40 magasfényű LED a hangulatos bevilágításához? Nem kell hogy vakítson, csak sötétben látszódjanak az alkatrészek. -
Xantomas
őstag
Exp-lollerrel nem enged be a fórumba, és tegnap tök fehét volt egy hozzászólás után az összes topic
Akkor ma megírom a jelentkezést, és egyben továbbítom a kérést is hogy írja oda hogy ki mien táborban áll rajthoz.
Túl vagyok a nyelvvizsgán, végre foglalkozhatok a hobbimmal, és befejezhetem a gépet.
A kintlevő cégek közül imádom a Flash-comot. Itt vannak a szomszédba és nagyon rendesek, hozzáértőek, (bár néha nem, de mindenknek vabnnak rossz napjai)..
Elmentem egy 6cmes ventit venni mert bedöglött a hűtőm erre a srác egy venti áráért odaadta az egyik 8cmes ventis prochűtőt, rendesen áron alul.
[Szerkesztve] -
Xantomas
őstag
Vidd ki a gépet, mert.. Irgumburgum! Én is nagyon kiváncsi vagyok rá, mert a képek nem mutatnak semmit se!
Szerintem 30 gépből lesz 2 autós ház...
Betéved a faluról a parasztbácsi és amúgyis csak annyit fog mondani:
''Níd mán asszony! Mennyi íígőjük maradt karácsonyrúl... hogy ezek mire pazarolják az áramot!''
(Csak a szélsőségek kedvéért írtam)
Szerintem nem azt nézik majd hogy mit fanatizál a készítő, hanem azt, hogy hogyan néz ki, mi van benne. A fenét se érdekli hogy autós vagy nem autós. Ha 15 Barbie gép lenne ugyanaz a LIAN-LI ház babarózsaszínben, belül UV reagens rózsaszín cucc... na akkor aggógj.
De mivel a tied csőház, Subaru felirattal, az enyém hátmitismondjak formával, Citroen felirattal.
Lefogadom hogy 4 gép lesz, amin vagy egy AMD logó lesz zöld világítással, vagy egy Intel kék világítással. Bár ne legyen így.
A következő téma ''Ekszöszájzbúk, avagy nesze neked montenbájk'' de lehet, hogy átalakítom, és nem Citro lesz, hanem az előbbi, nagy vörös giccses ''flémekkel'', és néhány törött-olvadt küllővel. -
Xantomas
őstag
A sponzorok engem is érdekelnek, meg a kiállítók is (mármint azok amik közvetlenül a MTH4 standon lesznek). Személy szerint nem a nyerés a fontos, hanem a környezet és a hangulat.
Még tökölgetek pár napot aztán nevezek.
Szerintem már így is valószínű az előzsűrizés, mert ahogy látom szaporodnak a jelentkezők, mint a nyulak, bár odaírhatnák, hogy casemod vagy casecon módban indulnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- Apple MacBook
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Blood Message - Egy újabb akció-kalandjáték Kínából
- Elektromos autók - motorok
- Autós topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest