- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
stifi
senior tag
válasz HUNNIA1920 #6500 üzenetére
nem sokkal több pénzért, viszont sokkal "jobb" képzésért sokkal több időráfordítással lerakhatod az A korátlan jogsit.
hidd el akik lebeszélni akarnak, azok nem hülyék és főleg nem beszariak egy kis szabálysértéstől, de ha így akarod vezetni a vasat akkor is te leszel egy balesetért a felelős, ha nem te okoztad. ha nincs érvényes jogsid érvényes papírokkal, azonnal hárít a biztosítő, a rendőrség megfelezi a felelősséget legjobb esetben is. és pereskedhetsz évekig, milliókért
jó a gondolat, hogy veled ez nem fordulhat elő, de ha már megtörtént a baj, a legrosszabbul fogsz kijönni a sztoriból!
Nincs időm kedvesnek lenni!
-
HUNNIA1920
őstag
Beszéltem ma egy oktatóval, azt mondta, hogy ha minden simán megy és nem bukdácsolok, akkor egy 70 - ből megvan az A korlátlan náluk, meg kb. 6 hét.
Ha összejön a dolog, és addig meg lesz a pénz is, akkor szerintem egy 400 - as Suzuki Bandit - ot veszek."Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
doc
nagyúr
válasz HUNNIA1920 #6502 üzenetére
hat ha 70-bol tenyleg minden megvan, az nagyon korrekt ar! (csak nehogy ez is olyan iskola legyen, ahol baromi alacsony arakat mondanak, aztan haromszor megbuktatnak hogy meglegyen a bevetel...)
-
Varoz
addikt
válasz runner 125 #6468 üzenetére
Estét!
Az-az-, előzést hajtasz végre, csak nem sávátlépéssel.
Ez üti egymást. Ha nem léped át a sávot akkor az nem előzés, csak kikerülés.Más, amiért jöttem.
Kíváncsian érdeklődnék, hogy egy nagy motornak milyen költségei vannak?
Meg például egy Hornet gumija milyen időközönként lesz cserés?
gerg0Előzni tilos táblánál, gépjárművel melyiket előzheted meg?
-Motoros triciklit
-Lovaskocsit
-SegédmotortSegédmotort. Mivel azt meg tudod előzni anélkül, hogy sávot váltanál. Ami nem minősül előzésnek, így nem is vétesz a tábla ellen.
Szóval rosszul volt a gépben.[ Szerkesztve ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Djuree
félisten
voltunk 7végén répáshután, pénteken még jó idő volt, sok motorost láttunk a bükkben, megszakadt a szívem hogy kocsival kellett mennem
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
-
Varoz
addikt
Én így emlékszek.
De most megzavarodtam.
De a kérdésben biztos, hogy a segédmotor a válasz.„Előzni tilos” (32. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az úton előzni tilos; ez a tilalom nem vonatkozik kétkerekű motorkerékpárnak, segédmotoros kerékpárnak és kerékpárnak, valamint állati erővel vont járműnek és kézikocsinak gépjárművel való előzésére, továbbá az úttest közepén levő vágányon haladó villamos előzésére;
A kikerülésre mindenütt azt találtam, hogy csak álló járműnél. Lehet erre emlékszek, csak az álló már kikopott.
Na de kanyarodjunk vissza a fő célomhoz.
Kíváncsian érdeklődnék, hogy egy nagy motornak milyen költségei vannak?
Meg például egy Hornet gumija milyen időközönként lesz cserés?[ Szerkesztve ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Prof01
veterán
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne:
FZR 250R-emre szeretnék gumikat venni.
Gyárilag előírt: előre 100/80-R17 52H, hátulra 130/70-R17 62HTaláltam jó áron Pirelli Sport Demon-t, ami megegyezik a leírtakkal, annyi különbséggel, hogy nem "H"-s, hanem "S"-es, ami tudtommal a sebességindexe a guminak. Tehát 210km/h helyett, csak 180km/h-t bír. A mocimnak pont ennyi a végsebessége, tehát elviekben jó lenne. Szerintetek felrakhatom rá, vagy lehet valami más hátránya?
Köszönöm előre is a választ!
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
-
doc
nagyúr
válasz Daywalker #6508 üzenetére
nekem is egy szazas volt tavaly ilyenkor, azert is lepodtem meg a 70-en (vagy ebben meg nincs benne a vizsgadij, az az atveres)
ELOZNI TILOS tema, akkor ontsunk tiszta vizet a poharba
reszlet a hivatalos KRESZbol (a jogtar.hu-rol):
f) „Előzni tilos” (32. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az úton előzni tilos; ez a tilalom nem vonatkozik kétkerekű motorkerékpárnak, segédmotoros kerékpárnak és kerékpárnak, valamint állati erővel vont járműnek és kézikocsinak gépjárművel való előzésére, továbbá az úttest közepén levő vágányon haladó villamos előzésére;
tehat segedmotoros kerekpart ES lovaskocsit IS szabad eloznivalamint tilos elozni:
c) be nem látható útkanyarulatban, illetőleg bukkanóban, kivéve, ha az úttesten egyirányú forgalom van, vagy záróvonal van felfestve és az előzés annak érintése nélkül végrehajtható; -
Varoz
addikt
válasz Daywalker #6511 üzenetére
Ezek se normálisak.
Megbüntetnek mert nincs bekapcsolva az övem, majd teszem azt rossz helyen parkolok, mert benézem. Viszik a jogsim. Fasza.[ Szerkesztve ]
-
stifi
senior tag
na várjatok, akkor most a kérdésre az idézett jogszabályok alapján segédmotort ÉS lovaskocsit is szabad előzni?
nekem úgy jön le ezt hoztátok most ki az idézett passzusokból, akkor viszont a kérdés hibás, hiszen két jó válasz van benne..Varoz, a Te kérdésedre pedig a válasz 5 év nagymotoros tapasztalattal és kétféle motor használatával:
mivel a Hornetet emítetted, maradjunk akkor ebben a 600+-os sávban.
- egy ilyen motornak 15-25k kilóméterenként elkopik a lánca, egy minőségi láncszett kb 25k
- a légszűrő kb 12k kilóméterenként cserés, szereléssel kb 10k
- a fékbetétek mondjuk 10k kilóméterenként cserések, dupla tárcsánál 4db kell ugye belőle, ennek darabja kb 4k = 16k
- az olaj 6ezrenként cserés, kb 12k a költsége
- a gumi teljesen változó. egy nem túl sportos de azért a motorra való gumi 12-15k-t is el tud menni, egy puha keverék meg 4-6k után is csereérett lehet, vezető habitusától függően. így van az árakkal is, 20-60ezerig bármit találsz hátulra (az első gumi kb kétszer annyit bír, és feleannyiba kerül)
- a biztosítás nagyon olcsó, én 3k körüli összeget fizetek negyedévre
- a hondáknál 24k kilóméterenként van általában nagyszerviz (gyertyacsere, szelephézag ellenőrzés), ezek munkaórában elég költségesek, ha pont akkor cserélsz légszűrőt, láncot, fékbetétet akkor könnyen meglepődhetsz a számla végösszegén...
- ha nyitva tartod a szemed, nagyon sok alkatrészt tudsz szerezni olcsón akár itthon is, fórumokon találni ügyes beszerzőket!az árakat hasból mondtam, bőven van bennük plusz minusz 50%, motor típusától függően, de arra elég hogy rávilágítson: nem olcsó sajnos, és akkor a 450-es benzinár melletti 5-7 literes fogyasztásról még nem is beszéltünk... ha lehet ne is beszéljünk róla...
-
Varoz
addikt
az árakat hasból mondtam, bőven van bennük plusz minusz 50%, motor típusától függően, de arra elég hogy rávilágítson:
Igen, nekem pont ez kellett. Köszöntem szépen.
Azért írtam a Hornetet, mert olyat akarok majd venni.na várjatok, akkor most a kérdésre az idézett jogszabályok alapján segédmotort ÉS lovaskocsit is szabad előzni?
nekem úgy jön le ezt hoztátok most ki az idézett passzusokból, akkor viszont a kérdés hibás, hiszen két jó válasz van benne..
Igen ez így elég érdekes.[ Szerkesztve ]
-
stifi
senior tag
na ezt mindjárt elolvasom, de nagyon érik a rendszámkoszolás művészete így pár sor után..
2 év alatt 3x törtek be hozzám, gyakorlatilag le se szarták az egészet.. "majd a biztosító fizet" elven adtak igazolást hogy jártak nálam, és ennyi, kár hogy a 3 esetből csak kettőre voltam biztosítva, és mondanom sem kell hogy nem jöttem ki nullára sem egyik esetben sem..vicc ez az egész, próbálok higgadt maradni, baromi türelmes ember vagyok.
de már nagyon a határokat cibálják nálam is...Nincs időm kedvesnek lenni!
-
ricsi99
addikt
Sziasztok
Pestiek figyelem ... valakit Motoros ruci nem érdekel? Sok büntit meg lehet sporolni vele...[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Varoz
addikt
Azt mondja: "Ugyancsak 100 ezer forint bírság jár azért, ha a sárgán!!! megy át az autós."
Elmennek a....Jó van egy ilyen is utána. "Azt persze nem mindig lehet egyértelműen megállapítani, hogy az autós ilyen helyzetben meg tudott volna-e állni, de Óberling József, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője szerint a rendőrök ehhez megfelelő szakmai iránymutatást kapnak."
Na de a rendőr azt mond amit akar. Az én szavam az övé ellen. Akkor büntet meg amikor akar.[ Szerkesztve ]
-
stifi
senior tag
válasz ricsi99 #6517 üzenetére
én leszek az első postás 600-as CBR-rel
(#6518) Varoz:
ez a megfelelő képzést kaptak akkor duma, hogy behugyozok a nevetéstől...
a gyakorlatban ez így fog kinézni: megállítanak, fenyegetőznek, szerencsétlen autóst megfélemlítik, mire ő aláírja a bírságot, amivel el is ismeri a szabálysértést és onnantól semmilyen bizonyítási kényszere nincs a rendőrnekremélem Ti, kedves fórumozók ha ilyenért akarnak felelősségre vonni, nem szartok be, és nem írtok alá semmit. a rendőr szava _semmivel_ sem erősebb, mint a civilé. előadják a show-t majd, hogy ez nem így van és írd alá a papírt, de ez csak duma! nem írunk alá semmit! a sárgánál való megállást csak TE tudod eldönteni, hogy kivitelezhető-e, és MINDEN körülményt figyelembe kell venni, műszaki állapot, mögötted nem megfelelő követési távolságot tartó másik autó, utasok lelki állapota és sorolhatnám!
akit ilyenért elő tudnak venni, az valamit nem jól csinál!megj: a pirosat már nem lehet kidumálni...
[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
2. bekezdésre: Engem nem kell félteni. Nekem egyszer nem égett a lámpám éjszaka a bringámon. Egyszerű oka volt. Befagyott, ugyanis tél volt és az enyémen dinamós van.
Addig ugattam a rendőrnek, hogy mégis mi a fenét csináljak vele ha egyszer befagyott, hgoy elengedett.
Persze először magyarázta, hogy miért nem csináltam meg. De nagy nehezen megértette, hogy otthon a melegből kitolva még jó volt. Napközben meg nem kellett és amíg havernál voltam szépen összefagyott.1. részre meg: Hát ez az.
[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
válasz ricsi99 #6517 üzenetére
Sok büntit meg lehet sporolni vele...
Mármint?
Nem lehet motorozni akármiben? Nemá.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
stifi
senior tag
arra gondol, hogy a szerv elengedi a postás kollégákat baszogatás nélkül..
ahogy más köztisztviselőket is, tűzoltókat, vámosokat, börtönőröket, elég ha felmutatják a jelvényt és máris nincs "tudja miért állítottam meg" és "közúti ellenőrzés" rizsa, csak "további jó utat"...vagy nem ebben az országban élsz?
a lámpás sztorihoz pedig: csípőből kell az ilyenre rávágni, hogy induláskor még világított, a KRESZ is annyit mond ki, hogy ellenőrizni kell induláskor ezt-azt, de ha közben romlik el arról igazán nem tehetsz..
én is azt fogom mondani a rendőröknek, hogy reggel még fenn volt a rendszámom, de épp 10 perce esett le, épp csak annyi időm volt hogy bedobjam a csomagtartóba, megsérült a keret és nem tudtam visszaszerelni még, de épp a kútra megyek gyorskötözőért...(fél évig jártam első rendszám nélkül autóval, mert valami paraszt a parkolóban nekem jött és eltört a keret, majdnem elhagytam úgy ahogy van... egyszer állítottak meg civil ruhás rendőrök mert rájuk dudáltam az egyirányú utcában, egyszerűen megálltak és elállták az utat.. - kiszálltak, leálltak emberkedni, hogy indokolatlan duda használat, első rendszám hol van? meg egyébként is nem voltam bekötve.. aztán csak látták hogy nem vagyok egy paraszt, meg nekik sem hiányzott a papírmunka, mindenki ment a dolgára..)
én még bízom abban, hogy ők is emberek valahol, és ha személyesen kell magamért kiállni, akkor sosem jutunk tovább a "legközelebb ne forduljon elő" figyelmeztetésnél.. a sebességmérőkre meg a kamerákra nincs gyógymódom, de ha a megfelelő hangon tudsz dumálni a kékekkel, ők sem lehetnek akkora paréjok, hogy szétszedjenek...Nincs időm kedvesnek lenni!
-
Varoz
addikt
Ja, hogy ja. Erre nem gondoltam.
Ugyan ezen indokból volt annó apámnak az IFA oldalán a saját plakettje (Azon rajta a neve, meg, hogy magánfuvarozó, meg a súlyértékek). Így sokszor tovább engedték, mert csak államiaknak volt az oldalán plakett.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
[lAyCsI]
addikt
válasz HUNNIA1920 #6502 üzenetére
sztem kerüld a belpiacos 400-asokat ha csak teheted
-= No way back from Here =-
-
Varoz
addikt
Napot!
Érdemes lehet külföldről behozni motort?
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
-
Varoz
addikt
Én most csak arra gondolok, hogy nem-e vigyáznak rá jobban például Ausztriában?
IntegraDe most komolyan kérdeztem.
[ Szerkesztve ]
-
-
runner 125
nagyúr
Szerintem nem.
..néztem már én is, de némelyik típus külföldi piaci ára drágább, mint az itthoniaknak, plusz még rájön a forgalombahelyzés, és a reg.adó költsége is.
Az itthon árult külföldi motorok 90%-a sérült volt - noh azokat viszont hugyért adják oda az erre szakosodott neppereknek, akik helyrepofozva - ahogy Integra is írta - gondos, nem dohányzó, első női orvos tulaj körítéssel árulják max 15.000km-rel.
Talán Angliából érheti meg, csak ugye a jobbkormány..
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
senior tag
válasz runner 125 #6536 üzenetére
Ez is Honda..
-
runner 125
nagyúr
..nem tudom ez h kapcsolódok a hsz.-omhoz, én nem vagyok Honda-boozy, de azért faxa.
Bár, ilyen robotok kapcsán már már apokaliptikus kép is elém tárul. Remélem azt nem élem meg, h helyettem egy ilyen fog vezetni.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Varoz
addikt
válasz Topiccsendőr #6535 üzenetére
Igen, így gondoltam én is.
runner 125..néztem már én is, de némelyik típus külföldi piaci ára drágább, mint az itthoniaknak, plusz még rájön a forgalombahelyzés, és a reg.adó költsége is.
Persze, de én most egy árban lévőkre gondoltam vagy esetleg olcsóbban.Az itthon árult külföldi motorok 90%-a sérült volt - noh azokat viszont hugyért adják oda az erre szakosodott neppereknek, akik helyrepofozva - ahogy Integra is írta - gondos, nem dohányzó, első női orvos tulaj körítéssel árulják max 15.000km-rel.
A külföldit, külföldinek is gondoltam. Tehát mobile.de és társai.Igen, Anglia kiesett. Nekem nem kell jobb kormányos járgány.
-
senior tag
válasz runner 125 #6538 üzenetére
(Sorry, csak rákattintottam a legutolsó hsz-re és kész.. )
Én ilyen videók láttán már-már azon csodálkozom, hogyhogy még nincs autopilóta a modern személygépkocsikban.. (már az is létezik ugye a google jóvoltából, valami több ezer mérföldet tettek meg balesetmentesen vele)
vagy valami balesetelkerüléshez beavatkozó automatika. (pl elkerüli a vezető figyelmét mikor túlzott sebességgel közelít az előtte lévőhöz, egy GPS alapján ismert szűk kanyarhoz, megspékelve időjárás figyeléssel - vagy valami ilyesmi)
ilyen rendszert szerintem már bőven tudnának csinálni.. -
runner 125
nagyúr
Gyanítottam, h nem Romániából akarsz betalicskázni valamit. De, továbbra is kitartok amellett, h nem éri meg kimenni rutintalanul motort venni.
Kíváncsiságból ránéztem a mobile.de-n egy 2005-ös 10-20.000km futású VFR-re. Nagyjából 5.000 eurótól lehet kapni olyat, az majd 1,5m. Plusz; oda-vissza út költsége, és az itthoni forg. helyezés, ami bőven + 100k.
01 VS. 02"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
doc
nagyúr
válasz runner 125 #6541 üzenetére
mikor motorvasarlas elott alltam, en is sokat nezegettem a mobile.de-t (mivel sokat jarok ki melo miatt), de arban ugyanott voltak mint az itthoniak, es a sok macera meg pluszkoltseg (regado, forgalomba helyezes, stb) miatt egyaltalan nem erte volna meg
-
stifi
senior tag
nekem egyszer lesz egy fehér VFR-em fehér felnikkel!
-
runner 125
nagyúr
Jaja, elég vad.
Nekem is bejön ez a VFR, ha úgy adódik én is ilyet szeretnék, bár a szín sokadlagos, de az tény, h rendben van nagyon.
-
Prof01
veterán
Szerintem se éri meg. Ezeknek a szemét, féreg törvényhozóknak köszönhetően! De még MO-n belül se, lassan ott tartunk! Idén annyira megemelték a vagyonszerzési illetéket, ha veszek egy öreg, sz@r, 20 éves 1000es motort, arra is ki kell fizetnem 60k feletti vagyonszerzési illetéket (mert ez aztán k**va nagy vagyon!!! ugye? )+ a szokásos törzskönyv, forgalmi, eredetvizsga (= ez is csak egy semmitérő adó...), és a végén 100k-nál járok egy 300ezer-ért vásárolt motornál! Nagyszerű!
Arról nem is beszélek, hogy mennyi egy fiatal 1000-es átírása, inkább belinkelek egy táblázatot, ha valakit érdekel....: [link]Ezek után nem is csodálom, ha sokan ledobják a rendszámot és úgy hajtanak!
[ Szerkesztve ]
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
-
KubanitoS
veterán
Előzni tilos táblánál, gépjárművel melyiket előzheted meg?
-Motoros triciklit
-Lovaskocsit
-Segédmotort
Segédmotort. Mivel azt meg tudod előzni anélkül, hogy sávot váltanál. Ami nem minősül előzésnek, így nem is vétesz a tábla ellen.
Szóval rosszul volt a gépben.Utánanéztem a pontos kérdésnek, amely a következő volt:
Előzni tilos táblánál, gépjárművel melyiket előzheted meg?
- Motoros triciklit
- Lovaskocsit
- Az út mellett különálló sávban haladó villamostA helyes válasz a lovaskocsi volt, mivel az nem minősül gépjárműnek.
Ennél fogva feltehetőleg segédmotor kerékpárt is lehet előzni, mivel az sem minősül gépjárműnek.
A sávelhagyás nélküli előzés is előzés, csak akkor kikerülés, ha a másik jármű áll.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
runner 125
nagyúr
válasz KubanitoS #6546 üzenetére
Bazzz, akkor mégis jól emlékeztem.
-
runner 125
nagyúr
válasz KubanitoS #6549 üzenetére
Az előzni tilos tábla értelmét tekintve baromi egyszerű okból van kint; a _saját sávod_ ne lépd át előzéskor.
Magyarán, egy kerékpárt, segésmotort, másik motort ugyanúgy megelőzhetsz, hiszen az egy nyomon halad, így sáv váltás nélkül meg tudod előzni."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Borderlands 3
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás