-
Mobilarena
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Lipton #64228 üzenetére
Én is csak megerősíteni tudlak hogy jól teszed.
Fékbetétben én a helyedben gyárit, vagy EBC-t vennék.
Fék és kuplung olajban sem érdemes eltérni a gyári 4 -től, mert az 5.1-et cserélheted évente, a 4-et elvileg 2 évente.
Olajszűrőből kizárólag gyárit vennék a helyedben. kb 1000ft- a különbség.
Légszűrő csak gyári, régi kidob, légszűrőház kipucol, új bekak.szvsz.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Lipton
őstag
válasz Ferdzsoo #64252 üzenetére
EBC megrendelve már, ma megyek érte - pont arra van dolgom.
7100 10W40 szintén + k&n olajszűrő (egy helyen volt és jó áron)
5.1-es let, meglátom milyen, nem egy nagy dolog elvileg cserélni és nem is olyan drága, max jövőre megint 4-es lesz benne.Légszűrőt nem rendeltem még meg, húzok a gyári fele én is erősen.
Csere óta 4e van benne, nem olyan sos.Szelepeket hagyom most. Valamikor az év folyamán meg lesz egy lánc szett csere és egy teleszkóp olaj+szimering de ezeket már nem én csinálom majd meg.
-
Zoi13
újonc
Szép jó napot mindenkinek!
Egy Kawasaki Ninja 250R boldog tulajdonosa vagyok. Egy jó szerelő kellene nekem, aki átnézné a motoromat még a szezon előtt valamikor, mert van pár dolog, ami nem igazán tetszik rajta...
Valaki esetleg tudna nekem ajánlani valakit?
Budapesten lakom, a legjobb a környéken lenne valaki.Köszönöm szépen: Zoi
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
Hi,
Ahogy láttam itt fórumon akkor Kawaszati-t szokták ajánlani, csak azt írják, hogy nála mindig elég nagy a várakozási idő. Én a Red-Line-nál voltam és ott is megcsinálták amit kellett rendesen, nem volt semmi gond. Mind a kettő hivatalos Kawa márkaszervíz ha jól tudom.
Hello darkness, my old friend...
-
AndrewTdi
addikt
válasz TommyGun #64246 üzenetére
Az általad linkelt "keveset futott" már nincs is meg. Vagy gyorsan elszaladtál érte?
-
ALI_G
veterán
Venni fogok egy 250-es beverly robogót, amit nem tudok éjjelre elzárni. Immobilizeres, szóval inkább csak alkatrésznek lehet egy ilyet elvinni. Van egy erős láncom és tárcsafékzáram. Odatudom láncolni egy betonba öntött vasrúdhoz a lépcsőház bejárata mellett, aminél mozgásérzékelős világítás van. Azt tudom, hogy a láncot aki akarja, az levágja erővágóval és 2 ember feltudja tenni egy platós autóra viszonylag hamar (5 perc se). Mit érdemes még szerintetek tenni, hogy ne vigyék el? Lopás cascot lehet ilyen motorra kötni? Sajnos a közelben nincs garázs, de van egy nagyobb parkoló szenben az épülettel és közepesen forgalmas az utca, jó közvilágítás, de alapvetően az útról nem látható a motor.
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
Hát az immobiliser nem ér igazából semmit. A lánc kiindulónak jó, ezzel a motortolvajok 5%-át már el is hárítottad kb!
A legtutibb ha előfizetsz egy GPS-es nyomkövetősre! Attól ugyanúgy elviszik, de ha nem matricázod fel, hogy ebben ilyen van, akkor talán nem védekeznek ellene (nem blokkolják a jelet), és riasztás után még megtalálható. Persze ennek havidíja van, de baj esetén jól jöhet...*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
sajtee
őstag
válasz Polemius #64236 üzenetére
Olvasgattam, kérdezősködtem róla. Eddig nagyon úgy tűnik, hogy valami 2005-6 utáni GS 500-as lesz a gép
Egy dologtól viszont félek... 183 centi vagyok. Az ülésmagassága milyen?
Nagyon megtetszett. Bár sok ocsmányat hirdetnek, de egy szép fényezés csodákra képes.A supermotoról sajnos lemondtam egyelőre. De szerencsére ezzel beleférnek rövidebb túrák is két személlyel. Csomagot nem szoktunk vinni, doboz nem kell
-
Something_
őstag
Nem tudom, hogy neked megoldható-e, de nekem úgy lesz, hogy beszerzek egy elmozdulásérzékelőt a ház riasztójához. [link]
Év elején köttettem be a házba egy hibrid riasztórendszert, ehhez lehet még egy plusz "házat" bekötni, ez a "ház" lesz az elmozdulásérzékelő. Mindig aktív lesz a kapcsolat ha be van riasztva az eszköz, ergo hogyha a jelet lefogják, akkor is riaszt a ház szirénája.
Más kérdés, hogy ez akkor hatásos, hogyha valaki van otthon, de rajtunk kívül van még egy ember aki az ikerfél másik részében lakik, szóval több az esély, hogy kijön szirénázás esetén. Plusz hogyha nem vagyunk otthon és beriaszt, akkor nem hiszem, hogy sipákoló szirénánál még rászánnak 5 percet, hogy felrakják a futóra a motort. Kb 30 méterre van a kapu és a motor alvóhelye.E mellett még van a hátsó kerékre rakva egy tárcsafékzár. Láncban nem is gondolkodtam, normálisan nem tudnám lerögzíteni és még az 50k-s láncot is levágják pikkpakk.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Something_ #64263 üzenetére
Tehetnél rá GSM kommunikátort. Ha Paradox, akkor meg főleg, akár hangmodult... felhív, elmondja, hogy riasztás van, stb. Ki tudod kapcsolni, be tudod kapcsolni. Plusz tennék mellé egy IP kamerát vagy többet - pénz kérdése - hogy rögtön mobilon rá tudj nézni a ház körüli dolgokra.
Ha kell infó vagy árat akarsz ellenőrizni, akkor szólj. Ez a szakmám...
-
-
StoneBridge
senior tag
Holnaptól indítom a városi ingázós, motorral bejárós szezont. Végre itt a jó idő, még a reggelek kell hogy egy kicsit alakuljanak.
Motorkiállítás, amire most első alkalommal mentem szerintem nem volt rossz.
Ami zavart, hogy sok helyen semmi kedvezmény nem volt, mondjuk ez legalábbis érdekes árpolitika..., látszólag így is akadt vásárló. Oké.
Fasza, hogy itthon nagy készlettel boltot nyit az Alpinestars. Próbáltam a kiállításon egy kesztyűt is, igen jók, de végül a hétvégi akció miatt egy Dainese D1 carbont vettem.
Ja és megérkeztek a motorblokk bukógombák a gépemhez, amit nyomatékra kell húzni, ha jól olvasom hideg blokknál... úgyhogy az meg olajcsere miatt szerviz lesz a héten.Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...
-
Something_
őstag
válasz V.Stryker #64264 üzenetére
Úúú, este szerintem kapsz egy hosszú e-mailt. Ennél szürkébb árakat nem láttam máshol Innen van a szettem MG5050 az agya.
[ Szerkesztve ]
-
demars
addikt
Sziasztok!
900-as hornet első mocinak...??
Lenne itt a közelben egy eladó, állítólag patika, nagy becsben tartott járgány, gyönyörű bordó színben...
Picit félek azért tőle, inkább 500-asok felé kacsingatok ( cb, cbf, gs)!
Mennyire féljek ettől a 900-as honda-tól??Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
ALI_G
veterán
válasz AndrewTdi #64276 üzenetére
A hornet egy annyira jó, hogy egy kezdővel is elhiteti, hogy megtudja zabolázni. Úgy lehet irányítani mint egy biciklit, ami veszélyes. Nincs félelem vele és fals visszajelzést ad a vezetői tudásról. Hamar át lehet vele esni a ló túloldalára. Nekem 600-asom volt, az is ott hagy minden autót 2x, de egy gs 500 már totál más.
Aláírom, hogy az ember jobb csuklóján múlik többnyire és a tréning elvitathatatlan, must have, de a fentiek kiegészítik. -
törölt tag
Igen. Van az Avast mobilkeresője és egy Mobile Alarm alkalmazás, ami figyeli a szenzorokat (gyro, hang, táp, stb.). Ha bármelyikben változás áll be, arról a beállított módon értesíti a nálam levő telót. Ha úgy ítélem meg, hogy ez nem vakriasztás, akkor a telómról kiadom a megfelelő parancsot a másik telón levő Avast -nak. Ez bekapcsolja a GPS -t és a parancsban megadott időközönként küldi a teló koordinátáit. Ezt évekkel ezelőtt teszteltem. Azóta vannak kifinomultabb lehetőségek is (pl. E-Robot).
-
válasz baboss #64277 üzenetére
A 400-as Eliminatoron a BT45-el nagyon meg voltam elégedve. Esőben is jól tapadt és télen sem volt vele bajom. 30k Kekhold-ban. De igazából megnézném a hátsó gumid milyen és annak a párját nézném előre.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
törölt tag
Igen, ez az Alarm alkalmazás. Az Avast -ból az Anti Theft van telepítve és arra való, hogy a másik telóról küldött parancsokat hajtsa végre. Avast SMS parancsok.
-
ALI_G
veterán
válasz #79335424 #64286 üzenetére
Mennyit fizetsz a sim-ért ami benne van? Erre a feltölthető a legolcsóbb?
Megnéztem casco-t, de 60/évért nincs értelme egy 300e Ft-os robogóért (50.000 önrész). Igaz ha minden jó megy, akkor max erre a szezonra van kitéve a kleptománoknak.
baboss: asszem van egy használt hátsóm, dunlop d212, a majré lekpott, de középen még használható. Mondjuk ez közúton gyorsan ledarálódik.
[ Szerkesztve ]
-
demars
addikt
válasz FIREBLADE78 #64284 üzenetére
Köszi srácok!
Gondolkodok a dolgon... Hétvégén megnézem, nem kötelező megvenni!
Ami miatt mindenképp szeretnék ráülni, az a testtartás... Fontos, hogy "jól érezzem" magamat rajta...
Ha ez teljesül akkor sztem belefér a 900 ccm is!
ER5-ön tanultam anno, azt nem szerettem... Folyton csúszkáltam az ülésen és picit kényelmetlennek éreztem a lábtartót...Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Archer
őstag
válasz FIREBLADE78 #64284 üzenetére
Eljárkálni el lehet, de úgy nem tanul meg motorozni, ha fosik a gázmarkolattól, azért mégis csak egy visszafojtott CBR900-as blokk van benne.
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
demars
addikt
válasz Archer #64293 üzenetére
Igen... Emiatt félek picit!
Tényleg nem felvágásból, de van önkontrollom! Nem akarok megfeküdni vagy ottmaradni! De szeretnék azért szívesen rápattanni...!
Még végig kell gondolnom...Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
ALI_G
veterán
válasz #79335424 #64290 üzenetére
Mondjuk 20-ért már van gps tracker. Első amit találtam.
baboss: olyan is van, jó kockás
[ Szerkesztve ]
-
demars
addikt
Szívem szerint ezt nézném meg!!
Túl olcsónak tűnik... Esetleg valaki megnézte ezt már??Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest