- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- VoLTE/VoWiFi
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bocsek
aktív tag
Sziasztok! drei mobilinternet ausztria, hui flat 10 feltöltős csomag. havi 15 euró, korlátlan, kérdésem hogy nem kell havonta töltögetni 15-tel, ugye? elég ha mondjuk most decemberbe feltöltöm 5 havi, 75 euróval és akkor a téli szezon le van tudva feltöltésügyileg? hóforduló mikor a havidíjat levonná pedig akkor van mikor a kártya aktiválva lett?
-
imation
csendes tag
Sziasztok.
Következő kérdésem lenne külföldről rendelnék telefont Huawei Ascend P1 LTE,és az lenne a fő kérdésem hogy magyarországi szolgátatokkal menne e a telefon? Úgye itthon 3g az 2100mhz-en megy és ahogy olvastam a telefonról 3gben tudja ő is kezelni(HSDPA 850 / 1700 / 1900 / 2100) csak valami megerősítést kérnék mert elég új ez a dolog nekem. -
Sztbeni
őstag
válasz
goreckij #490 üzenetére
Kambodzsai mobilszolgáltatók:
Van még kettő, de azok nem tűnnek komolynak.
Vietnámi mobilszolgáltatók:
Viettel
MobiFone
Vinaphone
Vietnamobile
Gmobile (korábbi Beeline)A legtöbb oldal van angolul is, nézz körbe. Többet segíteni nem tudok, mert még nem jártak egyik országban se, de remélem ez is valami
.
-
goreckij
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. 1 hónapot töltök Kambodzsában és Vietnamban. Ha lenne ötletetek, hogy mobilnet ügyileg mit válasszak az nagy segítség lenne mert elengedhetetlen a net a munkámhoz, és a free wifikre nem merek alapozni.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Indy1
tag
Ha valakinek megvan (link) a nemet O2 prepaid APN beallitasait kerem.
A telefon Nexus 4 vagy iPhone 4s (ha szamit).
Legjobb ha van valamilyen ingyen SMS kuldes ami valaszkeppen elkuldi.
ma este erek oda, SIM kartya mar van , de at teszem mas telefonba. -
ngabor2
nagyúr
külföldről is?
club1: köszi az infókat. a külföldön vásárolt számmal az a baj, hogy nem egy állandó helyen dolgozik, tehát lehet, hogy 2 hónap elteltével másik országba megy. meg több számot, több telefont nem akar fenntartani, többkártyás készüléket se szeretne. tehát az eddig felsorolt olcsósítási lehetőségek kényelmi okokból kiesnek, mi is ajánlottunk neki hasonlót. A felsorolt tarifacsomagoknak utánajárunk.
-
club1
veterán
Alapvetően ott a gond, hogy magyar előfizetéssel akar kint lenni. Ha ehhez ragaszkodik, akkor minimálisan az EU roaming díjakat fizetni kell, vagy valamilyen Travelsure (nyomor), Európa napijegy (vízfon), Travel&Talk (tré) látszólag olcsóbb, ámde 5 perc beszélgetésnél rövidebb idő alatt gyakorlatilag drágább roaming "költségcsökkentő" csomagokkal tud operálni. Ha röviden be tudja fejezni a mondókáját, talál ott netet és sms-ben is többet kommunikál, akkor nem ajánlom ezeknek a "költségcsökkentő" roaming csomagoknak a bekapcsolását (sőt ki kell kapcsolni őket, mert egy csomó szolgáltató egy csomó díjcsomagjához alapból ezeket bekapcsolja). Az alap EU-s roaming az egész EU-ban nagyon egyszerű: Roamingolva ha az adott vagy honos, vagy EU-s országban hív fel valakit, az 91-92 Ft körül van percenként. Ha roamingolva az EU-ban hívást fogad, akkor pedig 27 Ft-ot kell fizetnie percenként (a hívástovábbításért). Ha sms-t küld az EU-ban roamingolva, akkor pedig 30-31 Ft-ba kerül egy sms. Ezeket a díjakat akkor lehet olcsósítani, ha egy-egy bejövő-kimenő hívásra legalább 5-8 percet beszél (gondolom most ilyet használ ha kapcsolási díjról írtál), de azokkal az a baj, hogy sok bejövő-kimenő hívás nem tart minimum 5-8 percig, így meggondolandó ilyesféle roaming csomagokra előfizetni.
A legolcsóbb megoldás mindig a tartózkodás helye szerinti országban megvenni egy olyan prepaid kártyát, amivel olcsón hívhatóak az európai számok és olcsó rajta a net. Tény az, hogy ezek használatához független telefon kell, illetve ezeket Magyarországról nemzetközi hívásdíjjal lehet elérni. -
ngabor2
nagyúr
ismerősöm hollandiában és németországban dolgozik (2 hónapig kint, 2 hétig itthon van), viszont itthon szeretne előfizetést, vagy feltöltőkártyás számot venni. viszont azt nem tudjuk, hogy melyik szolgáltató melyik csomagját válassza. jelenleg valami flottában van, aminek a kapcsolási díja 280Ft körül van, a számlájának 70%-át ez teszi ki... no ennél kellene olcsóbb.
tudnátok ajánlani valamit?
-
alvina
újonc
Sziasztok!Ne haragudjatok,ha nem jó topicban teszem fel kérdést!Engem is a drei internet érdekelne.Laptopot használnék és korlátlan internetet szeretnék,de nem előfizetésest.Ebben az esetben hogy működik?Csak az üzleteikben tudom megvenni a kezdőcsomagot illetve a feltöltőkártyákat vagy esetleg máshol is?Kell,hogy legyen ausztriai bankszámlám illetve lakcímem hozzá?
Válaszaitokat előre is köszönöm! -
myke01
senior tag
Melyik angliai prepaid szolgáltatót érdemes választani az Egyesült Királyságban (a sok közül ),amelyik ad mobilnetet is (baráti áron),és aránylag olcsón lehet vele Magyarországra telefonálni?
-
club1
veterán
válasz
szimla65 #473 üzenetére
A te oldalad lényegtelen. Az ő oldalán legyen feltöltött egyenlege és kb. ennyi.
http://www.telenor.hu/roaming/roaming-hasznalata -
szimla65
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
A gyerekem megy pár napra Ausztriába mit kell tennem hogy tudjon hívni és tudjon sms-t küldeni,ill én is tudjam hívni és tudjak neki sms-t küldeni.
Az Ö kártyája Telenor Praktikum az én előfizetésem Telenoros.
Előre is Köszönöm a segítséget. -
club1
veterán
válasz
Tomimeister #471 üzenetére
Első körben arra gondolnék, hogy roaming tiltás van az előfizetéseden.
-
Tomimeister
újonc
Sziasztok!
Úgy gondolom, hogy a problémám ide is tartozhat. Németországban próbálom használni a Magyarországon vett telefonomat (HTC Desire) és nem tudom egyszerűen rábírni egy tetszőleges hálózatra csatlakozásra.
A következők a tünetek:
- Folyamatosan keres, de nem dob ki egy elérhető hálózatot sem.
- Ha kikapcsolom és kiveszem-beteszem a SIM kártyát, majd újraindítom akkor az első 5 percben van hálózatom de utána ismét azt írja ki h nincs szolgáltató és nem is talál...
- az automatikus hálózatkiválasztásra van állítva - úgy tudom h ilyenkor a szolgáltatómmal (Telenor) szerződésben álló német szolgáltatók egyikéhez csatlakoznia kellene.
- Adatroaming opciót kipipálása mellett is ua. a helyzet. Keres de nem talál elérhető hálózatot.
Kártyafüggetlen telefonról van szó. Ja, és Magyarországon még minden rendben volt. Rendesen tudtam telefonálni, SMS-t írni, netezni. Igazából nem értem, hogy mi lehet a probléma, kipróbáltam német SIM kártyával is és azzal is ua-t produkálta. Attól tartok, hogy készülékhiba lehet.
Remélem tudtok segíteni! Előre is köszönöm a segítségedet! -
Sztbeni
őstag
válasz
Batis1966 #468 üzenetére
Az USA mobilkommunikációja nagyon kesze-kusza. Országos GSM hálózatot az AT&T és a T-Mobile nyújt. Az AT&T GSM-et 850 és 1900 MHz-n szolgátat, 3G-t ugyanezeken a frekvenciákon. Nem minden telefon ismeri, érdemes utánanézni. A T-Mobile 1900-on szolgáltat mindent. Az AT&T egyértelműen jobb lefedettségű elvileg. De egyik se közelíti meg az európai minőséget.
Jobbak a CDMA szolgáltatók, mint pl. a Verizon. Ehhez viszont nem jók az európai telefonok. 800/1900 MHz-n mennek tudtommal, ilyen hálózat pedig Európában nem jellemző, egyedül Ukrajnában van.
-
club1
veterán
-
Batis1966
újonc
Sziasztok. USÁba utazunk 2hétre. Tudtok segíteni, hogy milyen kártyát vegyek ott. Hazatelefonálni és kicsit netezni is jó lenne..
Előre is köszi -
havenday
tag
Egy gyors kérdés, a német aldis neten megy a skype/ VOIP?
-
havenday
tag
Értem, köszönöm mindkettőtöknek
-
havenday
tag
Stick lesz. Illetve mobile Wi-Fi hot-spot lesz használva. Már vettem egy független készüléket hozzá. Csak az a kérdés, hogy melyik szolgáltató a legmegfelelõbb számomra. Hosszú távra tervezek és inkább fizetek többet, csak legyen gyors és korlátlan adat mennyiség. Vagy legalább is ûjra tölthetõ. Gondolom frissen kimentként nem tudok kábeles netet venni..
-
Sztbeni
őstag
Nekem ezzel nem volt probléma, automatikus váltáson nem ment rá másikra. Az A1 egy részén érzékelte a mobilom a szlovén cégeket, nem nem akart magától váltani. Dalmáciában ilyen veszély egyáltalán nem állt fenn. Viszont a dél-dalmát hegyekben érzékelt albán, olasz, montenegrói és bosnyák hálózatokat is a teló, de rácsatlakozni nem lehetett. Eddig ahol én tartósan használtam Tele2-őt, vagyis Hvaron és Korčulán, ott nem volt vele semmi baj. Főleg Hvar szigeten voltam elégedett, olyan helyeken jött kiválóan a 3G, ahol papíron GSM sincs. Korčulán voltak helyek, ahol képes volt behalni, de alapból ott is jó volt.
-
club1
veterán
Megy is, csak alapból a droidok beállításainál az nincs engedélyezve. Horvátországban elég hosszú a határ, annak mentén elég sok helyen, sőt még az A1-es autópályán is van egy olyan szakasz, ahol lehet a szomszéd országban roamingolni. Az pedig 170 Ft-nyi kuna megabájtonként. Már ha mégis engedélyezve van a készülék beállításainál az adatroaming.
-
milestone
tag
Visszaigazolom, hogy a Tele2 nem tiltja a VOIP-ot (SIP/Skype), azonban a lefedettség nem túl jó, ahol én jártam (közép Dalmácia). Többnyire EDGE, néhol 3G, ritkán HSPA. Nemzeti roaming van, de akkor nincs net.
Érdekességképpen nem megy a Google Navi sem, csak útvonaltervezés van (Android 4.2.1, régi és új G Navival sem). -
Sztbeni
őstag
Drei kártyás internet. Van korlátlan csomag 18 ajróért, és 10 megabittel megy. Hogy tényleg korlátlan-e, azt nem tudom de szerintem igen, mert elég jól tudok németül, de az oldalon semmi infót nem találtam arról, hogy korlátozzák.
T-Mobile internet csomagjai. 10 Gigás a legnagyobb.
A1. Ők max. 3 gigás csomagot kínálnak.
Szóval én a Drei-t ajánlom, a hálózatuk is nekik a legjobb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- Xbox tulajok OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- EAFC 25
- Windows 10
- Politika
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- Enermax Maxtytan 750W Titanium Moduláris Tápegység
- Cooler Master MWE Gold V2 1250W Moduláris Tápegység
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest