-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Nem, ez azt jelenti, hogy ha a lap saját tápja + külső notitáp megoldást választod, akkor 2 sata eszközöd lehet. (próbálkozhatsz a 2 sata táp tovább osztására, de nem garantált a hibátlan működés)
Vagy "rendes" tapegységet használsz és 4 sata lesz használva (ez esetben felesleges a lapra integrált tápos deszkát venni, olcsóbb az anélküli verzió.MX-1 amúgy nem rossz ház, ha aprón találsz olcsón érdemes megvenni mert esztétikus van benne hely slim odd-nek 3,5"-os hdd-nek, de akár kártya olvasót is tehetsz bele.
-
Mercutio_
félisten
Amd-ből 4 magost, de Intel ből is inkább a 4 magos J1900-at.
Az, hogy mekkora frekin mennek önmagában még kevés az összehasonlításhoz mivel eltérő architektúrájúak a procik, egy és több szálas összehasonlító teszteket érdemes nézni.Codegen táp ahogy már írták felejtős, a házba jól nézd meg fizikailag belefér - e a kinézett táp nekem sikerült 2 olyanba is belefutnom ami nem fért el, végül egy sfx Chieftec került bele.
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
Létezik, hogy a H77-es ThinITX lapom csak ilyen kevés procit támogat, vagy ez csak amivel kitesztelték?
Most nézem, a korábbi GA-B75TN-nél is csak pár procit listáznak, közben G1620-szal gond nélkül elpöfögött. -
Mercutio_
félisten
válasz
A Gázos #24838 üzenetére
Ha ventit raksz a házba, akkor már olcsóbb és hatékonyabb megoldás egy AM1-es 5350+ Asrock AM1H-ITX lap amihez 4-5k-ért kapsz aprón notitápot, a gyári ventije pedig biosban halkabbra leszabályozható, mint ami zajt egy 4cm-es venti kelt, ráadásul megvan a lehetőség, hogy később még erősebb procit rakj bele.
Egyébként itt egy teszt a J2900-ról, többek között J1900 és 5350/5150 is szerepel benne. -
Mercutio_
félisten
válasz
A Gázos #24799 üzenetére
Ha nem túl gyakran használod a DVD-RW-t elég egy külső usb-s, azt ráadásul arra a gépre dugod ahol éppen szükség van rá.
Ivy kevesebbet fogyaszt mint a Haswell, amúgy áltagos fogyasztásuk jóval alacsonyabb, mint a max tdp, de alul is feszelheted, illetve beállíthatod, hogy a gyárinál alacsonyabb maximális frekvencián fussanak, azzal is korlátozod a fogyasztást.
A 25W-os AMD-k valós tesztekben mintha többet ennének.
Ja, és ha 5 percen belül jut eszedbe valami ne írj új hsz-t, az eredeti elején lévő "szerkesztés"-re kattintva kiegészítheted!!!!!!
-
Mercutio_
félisten
válasz
flashpointer #24791 üzenetére
Régi vinyó zörejekkel keverve minimál teknó
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #24683 üzenetére
A sima GTX 750-től is 30%-kal elmarad a HD7750 DDR5 és az a legnagyobb amin nincs tápcsati. Ebben a fogyasztási osztályban most durván lelépte az Nvidia az ATI-t.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
Cickánykoma #24642 üzenetére
Jó az az msata
már nagyon várom, hogy legyen végre időm összerakni az új gépet.
-
-
Mercutio_
félisten
Nem tudom milyen lappal és milyen egyéb komponensekkel számoltál, hogy 100k-t veri az összeálítás
7k-ért vettem aprón Dell PA-10-es tápot, lap+proci 32k-ból megáll, msata SSD nem sokkal drágább mint a simák 120GB-s legyen 17k, 2x4GB DDR3 notiram kb. 17k, marad 27k, de annyit nem költenék házra, amikor egy Chieftec IX03B 7,5k
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz
patomi #24376 üzenetére
Egyedül a tetején lévő usb csati pozicionáló /rögzítő elem ami nem mindig pontosan illeszkedik ahogy itt-ott olvastam, egyébként a minőség rendben van.
Volt egy Realan - om azt lapra szerelve kaptam, jó móka volt az erősen vázlatos összeszerelési rajz alapján összerakni, most van itthon egy fekete és egy ezüst Sharkoon azokkal sincs gond. A fekete majd megy a háztól, mert látszik rajta az ujjlenyomat én meg háklis vagyok az ilyenre.A ventit nem fogom bekötni, mivel a Realannál rájöttem, hogy még egy AC F12,vagy swif2 pwm esetén is amint felteszem a ház lyukacsos tetejét az addig néma konfig zajos lesz a lyukakon átáramló levegő keltette szélzajtól.
-
Mercutio_
félisten
Az a ház feleslegesen nagy, ha már CM akkor elite 110, esetleg Silverstone SG05 Lite, vagy Sharkoon CA-I
Ispy:Bizony, rá lehet kattanni, én most próbálom üríteni a készleteket, mert van 1-2 cucc amit nem volt szívem otthagyni, de fogy az asszony türelme
és igazság szerint nekem sincs időm rá
-
Mercutio_
félisten
válasz
fogtunder #24316 üzenetére
Ha érintős a kijelző, akkor szerintem egyértelmű, HTPC amit akkor is tudsz használni ha nem filmezel, VAGY valami multimédiás hirdető cucc.
Ha nem érintő akkor is a fenti első verzióra tippelnék wireless egér+bill kombóvalÉn is törtem a fejem ilyesmin, csak nem tudom a felbontása elég lenne-e, illetve mi kell még hozzá a linkelt panelon kívül akár kiegészítő, akár alaplapi támogatás oldalról.
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
55-65W - os Intel procira Realan E-D3-ba milyen lapos /halk coolert javasoltok 5-8k max összegig (olcsóbb is jó G3220-ra nem költenék majd procinyi összeget) -
Mercutio_
félisten
Szakik!
Jól tudom, hogy a GTX 760 mini még a régi architektúra nem az amire a GTX 750-ek épülnek? -
Mercutio_
félisten
válasz
hszilard666 #24116 üzenetére
Esetleg keress rá a VGA-ra amit bele raknál, hátha kidob olyan összeállításokat amit ahhoz javasoltak.
-
Mercutio_
félisten
válasz
lazydog #24091 üzenetére
Ha nálad a zöldség már kiveri a biztit, akkor asszem velem van a hiba
Egyrészt te magad írod, hogy nem a gyári paneltápot használtad, másrészt én az AMD apuk áramfelvételében sejtem a problémát. Nem véletlen, hogy anno az fm2-es Asrock lapok 65w tdp-s X4 740-ekkel gond nélkül üzemeltek az apuktól meg elfüstöltek.
-
Mercutio_
félisten
válasz
lazydog #24088 üzenetére
Megtörtént, eredetileg csúnyábbat írtam.
Szvsz nincs rosszabb, mint egy szaktopicban határozottan állítani valamit ami nem igaz.Ezt egyébként megismételted, ugyanis több oldal tesztje és az itt leirt "65w - os proci val szerelt Intel konfigot gond nélkül viszi " ellenére te kijelented, hogy cserélni kell a paneltápot picopsu-ra. Ezzel szükségtelen kiadásba verné magát aki készpénznek veszi amit írsz.
-
Mercutio_
félisten
válasz
flashpointer #24032 üzenetére
Basszus most, hogy mondod, szerintem elnéztem az egyik dimenzió méretét
ez tényleg böhöm.
-
Mercutio_
félisten
Cooltek W2 volt már? (Igaz m-atx lapot is fogad, de a méretek terén a nagyobb mITX házakkal kb egy kategória.)
-
Mercutio_
félisten
válasz
flashpointer #23906 üzenetére
Akkor túlárazott, ráadásul a táp pont belelóg az esetleges LP VGA ventijének útjába.
-
Mercutio_
félisten
válasz
flashpointer #23903 üzenetére
Mennyire lehet gáz a benne lévő táp?
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
1150-es G3220-ra a gyári cooler helyett érdemes felrakni a TT SlimX3-at, halkabb/hatékonyabb? Vagy fel se rakható, csak 1155/1156-ra?
-
Mercutio_
félisten
Inkább lemondok arról a +10/15% pluszról és megúszom 35-ből.
-
Mercutio_
félisten
válasz
flashpointer #23645 üzenetére
ATX táp
bár ebbe csak modulárist lesz érdemes tenni, különben szűkösebb lesz, mint az SG05.
-
Mercutio_
félisten
válasz
hypno skate #23558 üzenetére
Azt, hogy sok sikert
én tartanékttőle, hogy megfő a cucc olyan kis helyen.
-
Mercutio_
félisten
válasz
hypno skate #23556 üzenetére
Kellően erős dVGA-t hová raksz abban a házban?
-
Mercutio_
félisten
válasz
AxBattler #23550 üzenetére
Beza, AMD-nél sajnos számít a ramok sebessége és időzítése, ha nincs diszkrét VGA. Korábban írtam 3DMark értékeket (az előzményre kattintva a többi érték) azonos proci különböző ramok esetén.
Ezen a Corsair-féle "Low Profile"-on meg mindig jót mosolygok, nemrég vettem Crucial Ballistix Sport VLP kitet, na AZ valóban LP és ráadásul 1.35V-on is tökéletesen üzemel
-
Mercutio_
félisten
válasz
zsolt320i #23541 üzenetére
+2k-ért 120Gb-s kapsz Crucial M500 SSD-t.
i3 helyett G3220 is bőven elég SSD esetén, így ott spórolhatsz 19,5k-t amiből vagy vehetsz +4GB ramot és valami Low profile VGA-t játékhoz, vagy melléraksz még és veszel egy GTX750-es VGA-t és egy Silverstone SG05 Lite házat bele apróról SFX tápot.
És persze ha nem akarsz külön VGA-t, de erősebb prociban lévő igp-t szeretnél akkor a lentebb javasolt AMD-s lap és bele valami 4 magos proci, de ide valami jobb hűtés is kell, mert a gyári hátő hangos állítólag.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Autószerelők, autószerelés
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PlayStation 4
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged