- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic V2 - origami
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #12892 üzenetére
Olyan coax csatim nekem is van, csak abban nem voltam/vagyok biztos, hogy alaplapi tüskesor a kis méret miatt mITX esetén van/lesz-e hozzá minden esetben.
A mostani A75M-ITX lapomnál gondolom ez lenne az "- 1 x HDMI_SPDIF header"
Azért merült egyébként fel bennem a dolog, mert a Brazos-os lapok ára (talán az Asrockot kivéve) miatt elgondolkodtam egy FM1-re cserén, bár az meg lehet, hogy ágyúra verébbel?
Esetleg 20k körül/alatt lesz/van már brazos 2.0-ás procikkal szerelt mITX alaplap?
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
Létezik olyan FM1-es mITX alaplap (esetleg intel 1155-ös) amin van digitális coax hangkimenet?
-
Mercutio_
félisten
Nincs lényegi különbség szolgáltatások és sebesség terén a G540 és a 620 és társai között, szvsz nem ér meg 1,5X annyit az a +100MHz
-
Mercutio_
félisten
A petrol és a 60GB-s agility3 tekintetében a szaktopicban írnak problémákról...
-
Mercutio_
félisten
válasz
Grave_444 #12682 üzenetére
Passz, itt lentebb scroll-ozva látsz játékokban mért eredményeket.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Samanbacsii #12613 üzenetére
Méretre a 3 dimenzióból kettő azonos az ATX tápokkal, csak a kiterjedésnél van egy L-alak a gyári tápjában.
Úgy tervezem, hogy egy SFX tápot rakok bele adapterlemezzel, vaaaagy a régi táp helyére rakok egy 12cm-es halk ventit és az SFX tápot megpróbálom beforgatva a 2 VGA-slot helyére elhelyezni, még nem tudom. -
Mercutio_
félisten
válasz
Samanbacsii #12611 üzenetére
Szerinted mihez kevés az 500W-os minőségi táp?
-
Mercutio_
félisten
válasz
zotyesz66 #12330 üzenetére
Van egy Voltcraft BSC-500-as fogyasztásmérőm, ismeri valaki, mit kell nyomni rajta, hogy a pillanatnyi fogyasztást mutassa, vagy újra mérje az értéket?
Van itt egy Intel G530-as konfig és egy AMD A6 3620-as procis, ha leírjátok mit futtassak és mérjek lehet megnézem. (Bár a G530-nél egy vinyón van a rendszer, az amd-nél pedig SSD-n.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Core2duo6600 #12239 üzenetére
5k-ért már N-es routert lehet venni ami sokkal evesebbet fogyaszt és kisebb hleyen elfér, ha nincsenek extra szolgáltatás igényeid, akkor nem látom értelmét 3-6X ennyit rákölteni a dologra
-
Mercutio_
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #12154 üzenetére
A lapodat elég jó árban el tudod adni szerintem, abból + némi kp-ból kijön egy mITX 1155-ös lap+Intel G630T proci, vagy olcsó G530 és gondolom azt is lehet alulfeszelni, kisebb frekin járatni, és ez erőben az atom+ION vagy brazos fölött van jóval.
-
Mercutio_
félisten
Most fedeztem fel, hogy az SG05-nél a slimODD-nál csak egy takarólemez, nem lenyíló fedél
További tapasztalat, hogy az AC F12 Pro PWM venti nem fér be a spéci tartója miatt, maradt a swif2
-
Mercutio_
félisten
Ha linux alapú fullHD filmezést akarsz, akkor a Brazos nem a barátod
, legalább is amit a Brazos Klub topicban olvasok, az alapján úgy tűnik az AMD linux oldali támogatása elég gyenge.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #11746 üzenetére
Ez igaz, de a szaktopicban - milyen dvd-írót vegyek - azt írják, hogy érezhetően gyengébb írási képességekkel bírnak ezek az usb-sített (általában noti) ODD-k, mint pl. az optiarc-ok, vagy más ajánlott típusok.
A másik, hogy elég sok lemez van itthon még, és hiába kicsi a htpc ha mindenféle külső perifériát kell még ráaggatni használat során a végén oda jutok, hogy kicsit nagyobb ház ami mindent elnyel.Persze végül lehet ennek ellenére egy külső ODD lesz beszerezve, még meglátom.
andersen10: Kösz, ez nem jobb mint gondoltam, de már közel határeset nekem.
-
Mercutio_
félisten
válasz
andersen10 #11739 üzenetére
Néhány óra használat után hány fokos a vinyó?
Ja és mindenkit kérdeznék: Milyen slim sata ODD-t érdemes tenni egy mai konfigba?
-
Mercutio_
félisten
Uhh, elnézve a hőfokokat nekem ez már kicsit meleg
Ha már házalunk, Morexék is összedobtak ezt-azt:
ITX Chassis No. 557 (Universal/Compact Wall Mount Solution)
De a honlapon van még 1-2 régebbi(?) ház is.
-
Mercutio_
félisten
Wááá, nagyon jó arányokkal készülnek ezek az Abee házak, és ötletes megoldásaik vannak, de áruk is van
-
Mercutio_
félisten
Szakik, az SG05 burkolata/tetőlemeze tényleg ennyire vékonka/gyengécske anyagminőségileg?
Félek rátenni egy 22"-os IPS paneles monitort nehogy megroggyanjon, pedig maga a ház kerete amire rámegy a burkolat masszív. -
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #11606 üzenetére
Volt egy rövid ideig Feel 202-m.
Nekem az volt a bajom vele, hogy nagyon zárt, légmozgástól mentes helyen van benne a vinyó, nyáron simán felment 50 fokra a hőmérséklete úgy, hogy ODD nem is volt fölötte
Ha nem akartam, hogy a mobo által termelt meleg még erre rátegyen kellett egy slim 120-as venti a lapra, akkor viszont a rácsozat által gerjesztett szélzaj volt elég erős
Ja és valamiért felerősítette az akkori vinyó rezgéseit, de ez gondolom hdd függő.Valami kicsi kocka vagy tégla kellene minél kisebb mélységgel pl. a CFI házakkal mi a tapasztalat? (affene, most látom ezek nem paneltáposak
)
Ahogy nézem valamelyik Silverstone Sugo-t ügyesen le is koppinttotákINWIN BM639-et is megtaláltam, de az már drága nekem és ott is csak opcionális lehetőség a paneltáp, alapból egy sivítógép IN-WIN IP-AD120-2 ventis táppal szerelik, akkor már inkább egy GIGABYTE MIB T5140 bár árban ez is határeset, és túl széles is, de a házimozis cuccok közé illeszkedik.
Ami még megoldás, bár energiatakarékosság szempontjából nem az igazi, az az, hogy keresek a mostani mellé mégegy Soltek qbic házat, és belerakom a korábban írt FSC tápot.
Nah, jól el monologizáltam itt, aztán nem jutottam semmire
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #11604 üzenetére
Ha már tápok:
VGA nélkül egy sima alaplap+A6 3620 gépet használnék kis házban, mennyire lenne halk egy
FSP300-60GLS sfx táp illetve az újabb 60GHS és ehhez képest miben lehet gyengébb/elavultabb a GLS?
Ha jól olvastam az újabb GHS-t árulják be quiet néven is más ventivel.Ja és megér-e +3k-t, az újabb ha garis?
Ház témában is kérdezek: Milyen olcsó paneltápos házat javasoltok brazos alá amibe belefér mitx lap, slim vagy normál ODD és legalább 1 3,5"-os HDD?
-
Mercutio_
félisten
Nem tudom volt-e már, de hátha....Lian Li Q09-1A VESA Mount
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mattanyahu #11413 üzenetére
Nyújt ez a Giga bármi pluszt az ~5k-val olcsóbb Asrock A75M ITX-hez képest?
-
Mercutio_
félisten
válasz
radi8tor #11385 üzenetére
Itt az utolsó grafikont ha jól értelmezem kb. 10%-os különbséget jelent az 1600-as helyett 1333-as ram használata
és ha jól értelmezem ez annak ellenére így van, hogy az 1333-asnak jobb volt az időzítése.
-
Mercutio_
félisten
Tetszene, de még csak hasonlót se láttam itthon, főleg emberi árban
Eredetileg ezt akartam venni, de ahogy elnézem az LP az itt csak a Vengeance magas tüskéihez képest low, egyébként saccra u. akkora lehet, mint a HyperX
Pista0001: Azt hiszem ha ilyenre lesz szükségem keresek valakit akinek van, megvenni csak ezért drága mulatság lenne
-
Mercutio_
félisten
VGA nem lesz benne, így ez nem gond, de sajnos japóék jól dolgoztak, próbáltam elforgatni, és úgy is szinte hozzáér, de majd ha meglesz bele a proci, akkor dől el véglegesen a dolog.
Pista0001: Egyébként a lamellákat mivel lehet ilyen szépen levágni, hogy ne tűnjön kókányolásnak?
-
Mercutio_
félisten
mITX méret első következményével szembesültem:
Asrock A75M-ITX + Scythe Shuriken Rev.B, proci még nincs így a hűtő néhány milivel talán magasabbra kerül majd (a rögzítő karokat behúztam mint amikor ráfeszítjük a procira)Első stáció: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz, a proci-foglalattól távolabbi slotban egy darab memória
Második stáció: Kingston HyperX DDR3 1600MHz, a proci-foglalathoz közelebbi slotban egy darab memóriaTehát a tervezett 2x4GB csak normál magasságú memókkal valósítható meg, és ahogy a második képen látszik a hűtő heatpipe-ja még így is ~hozzá ér a memóriabordához.
Kérdés: Okozhat ez a heatpipe-memó közelség/hozzáérés problémát? Esetleg mire lenne érdemes le- vagy elcserélni a Shurikent? (nem szeretnék rákölteni)
-
Mercutio_
félisten
Holnap megyek az A75M ITX-ért
apró baki, hogy nincs még bele proci
-
Mercutio_
félisten
válasz
rigo88 #11204 üzenetére
Ha megnézted a linkelt képet láthatod, hogy egy elég méretes borda van a proci+ION csip pároson, ilyen 6 csavaros rögzítéssel az ellenoldalon.
Újrapasztázás nem az én asztalom, azt meg, hogy kell-e szakértelem hogy megfelelően rakd vissza a bordát pláne nem tudom (megfelelő rugónyomás, túlhúzás esetleges veszélye, mittomén) -
Mercutio_
félisten
válasz
rigo88 #11202 üzenetére
Bezony, ennyi az egész.
További plusz, hogy az alaplap 3 ventit tud vezérelni (cpu, ház, táp) persze, azt, hogy te melyikre mit dugsz (vagy dugsz-e) már a te dolgod.
Mivel én kímélni szoktam a cuccaimat be van rakva egy 120mm-es swif2 venti a házba, biosban leszabályoztam minimális fordulatszámra így 550-en pörög, ami nulla hanggal jár, cserébe a keletkező meleg egy részét kitolja a házból, de teljesen passzívan minden hűtés nélkül sincs vele gond, legalább is amikor kipróbáltam passzívban 2 1080p-s filmet egymás után simán bírt, bár a bordákon már tojást lehetett volna sütni -
Mercutio_
félisten
válasz
rigo88 #11195 üzenetére
Szerintem az a Zotac nem nyerő, mégpedig a benne lévő Intel GMA3150 miatt.
Itt írnak róla, ami lényeges az - ha esetleg az angol nem a kedvenced - hogy max. 720p-s videókat játszik le problémamentesen és a Flash-es HD tartalmak se lesznek folyamatosak.Ezzel szemben az ION+atom párossal szerelt cuccokon az 1080p-s filmek is gond nélkül mennek, nemrég néztük Adele - Carnegie Hall koncertet aztán meg a 300-at, elég zsír volt
-
Mercutio_
félisten
válasz
Dr. Akula #11194 üzenetére
Alapból HTPC, de most, hogy a "fő"-PC alaplapja gariztatáson van, bekerült napi használatba, és szokatlan a nagy csend
rigo88: Használtan azért olcsóbban ki lehet fogni, és ne felejtsd el, hogy a hozzá gyárilag adott táp külön megvéve maga 10k körül lenne, és akkor még a távirányító+vevő, beépített BT-t nem is számoltuk. És a bazinagy kék passzív borda mellett a Kingston Hyper-X-ek is jobban néznek ki
-
Mercutio_
félisten
válasz
Benőke #11056 üzenetére
Az az Asus - nekem is van - nem sima atom
ott van mellette az ION ami a grafikus dolgokat intézi, 1080p-s Bluray rip-ek rendes lejátszó sw-vel mennek gond nélkül HW-s támogatással, azaz nem tekeri 100%-on a procit se
Persze, amire neked kell - ha a brazos kevés volt - arra ez is kevés, csak a félreértések és az utókor végett írtam le
Kicsi mATX ház tipp: Használtan Antec NSK1300 vagy 1380 leánykori nevén Antec Aria, simán elfér benne még egy duplaslotos VGA is, vagy mivel esetedben nem lesz ilyen: 3 vinyó + ODD/SSD
Azt viszont nem tudom mire írtad, hogy kezdenek normalizálódni a HDD árak, ahogy nézem pont duplájába kerül egy 2TB-s WD green mint tavaly tavasszal
-
Mercutio_
félisten
Csak szólok, hátha valakit érdekel: Végre van ipponyéknál Asrock A75M-ITX lap
-
Mercutio_
félisten
Ez nem PS?
Fura az átmenet a ház és a lamellák találkozásánálHopp, most látom a részletesebb képekkel illusztrált cikket, tényleg nem PS
Goose-T: A 7750 max. fogyasztása csak 43W?
toldy: A VTX3D 7750 által termelt meleg nem lesz sok egy kis ház belsejében? Ez az apró venti nem hangos/erőtlen rajta?
Szakik az lehetséges, hogy alulfeszelt A6-3650-es gép (1 SSD, 1 Hitachi 2TB-s 5K3000 vinyó azt a gép ha nincs használva "altatja") Furmarkot futtatva se eszik 45W-nál többet?
-
Mercutio_
félisten
Ha ugyanaz a bios-a, mint a mATX A75M-nek, akkor alulfeszelhető, de ha bios szinten nem is lehet, akkor is ott a K10STAT nevű program én azt használom W7 alatt, és szépen frekinként megadható, hogy mennyi feszt kapjon a proci
Van most nálam egy Voltrcarft SBC-500 fogyasztásmérő, ha leírjátok mivel, hogy teszteljem megmérem a konnektorból felvett fogyit egy A6-3650 esetén alulfeszelve
-
Mercutio_
félisten
Ahogy előttem is írták: Nagyon szűk a piaci sávba esik az a réteg aki ilyet szeretne, meg is fizetné, de valamiért nem jó neki a gamer-noti.
Egyébként szvsz egy alulfeszelt esetleg még némileg max. órajel-csökkentett A6-3650, vagy A8-3850 közel van a 65W max. fogyasztáshoz, lévén az A6-3600, A8-3800-ak kb. gyárilag ilyenekből válogatott darabok.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #10855 üzenetére
Izé, a jelenlegi kütyü háza PC-szerű, míg az említett Giga ház hi-fi-szerű, így az asszony szemében az már - bármi is legyen benne - nem számítógép
A másik előny a jelenlegi rendszerrel szemben, hogy pl. ebbe a gigába (bár nekem picit drága) már mATX lapot is tehetek, ami általában 4-8k-val olcsóbb mint a mITX. Valamint, ha elmenne egyben a mostani ház + Asus ION-os lap, akkor a helyére kerülő cucc már garis lenne, ami tudom, hogy sokakat nem érdekel, de nekem számít
Kérdés csak az, hogy pl. ebbe a Giga T5140-be normál ODD és 1 vinyó elfér-e, mATX lap belemegy-e, van-e valami korlátja (a táp kapacitásán kívül) nomeg, hogy a bele kerülő Brazos, vagy A55-ös lap + A4-3300 procira épülő rendszer távirányíthatósága, wifivel elérhetővé tétele mennyibe fájna?
(Ez a rész már lehet gari nélküli megoldás, ha lényegesen olcsóbb, mint az új bolti nettó ár)
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #10853 üzenetére
Arra gondoltam, hogy veszek saját paneltápos házat, pl. GIGABYTE MIB T5140, vagy hasonlót (van még hasonló hifi-be illeszthető olcsó viszonylag tágas megoldás, 1 odd, 1 vinyó és nem fő meg benne a cucc?)
De az is lehet, hogy eladom az egészet egyben (most összeraktam próbaként és dobtam pendire-ra egy XBMC Live-ot) és veszek egy asztali BD-lejátszót ami viszi a külső feliratokat és a H.264 MKV-kat is, mert a házipénztárosom szerint már így is túl sok a kütyü a lakásban
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #10849 üzenetére
Brazos-ból van hasonló lap? (távirányító, saját táp, a wifi gondolom egy usb-s wifi vevővel is megoldható, ezért az annyira nem érdekes, a beépített BT pedig nem tudom miben jobb, mint mondjuk egy Logitech MK220 bill-egér páros vevője
<--- azért írom, mert valami hasonló egyébként is lesz)
Van a linkelt tápom, és egy mITX Qbic házam is
A G530 azért merült fel, mert mégis csak erősebb, és ha jó árban elmenne a mostani lap akkor csupa garis alkatrészből állna a rendszer, persze a fogyasztás és a 23,976 hiánya és a nem passzív táp a serpenyő másik oldala
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #10842 üzenetére
Filmezésre azért az ION+atom nem rossz, és legalább keveset eszik
A lapon (Asus AT3IONT-I Deluxe) gyárilag van BT, digi hangkimenet, wifi, távirányító+vevő jár hozzá, sajáttápos és passzív (bár egy Swif2 hasznos a bordán és még hangja sincs) A BT annyira nem érdekel, de a wifi és a távirányítás HTPC-kénti használatnál azért alap szerintem és amíg nincs HDMI-s erősítőm a digi hang is jó ha van.
HTPC+letöltőgép funkciót látna el, ezért gondoltam a H67M-ITX/HT-ra és a G530-ra, viszont most olvasom, hogy Asrock-ot nem lehet alulfeszelni
(és eszerint Intelhez K10STAT-szerű alulfeszelő progi sincs?)
Asztali/"játékos" gépnek ott a Llano, de mivel úgy is ki szeretném váltani a mostani DVD-lejátszót valami fullHD-képes megoldással így jött az ötlet, hogy HTPC, a lap már megvan, de elgondolkodtam, hogy inkább eladom és egy keveset hozzárakva veszek egy másra is jó konfigot.
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
Ez a tápom elbír stabilan egy G530 + alaplap + 1 ODD + 2 HDD konfigot?
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
Van egy Samu 2243-as monitorom, nem akarja esetleg valaki elcserélni mITX H61-es lapra és egy G530-ra, vagy a lapba való memóra?
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
Van most bárhol raktáron Asrock A75M-ITX lap?
Vagy legalább max. 1 hetes szállítással, rendes garival? -
Mercutio_
félisten
válasz
SQX_Barto #10523 üzenetére
Itt találsz infókat a hybrid CF-ről, Radeon 6670 a legerősebb VGA ami együtt dolgozik az APU-val.
-
Mercutio_
félisten
Persze, nem is azért írtam, csak ha esetleg más is hasonló helyzetben van, hogy csak az egyiket ismeri, legyen viszonyítási alapja.
Egyébként a 3DM06 elsősorban a prociba integrált VGA teljesítményét méri nem? Tehát lehetne egy jóval gyengébb CPU-val egybetokozott hasonló sebességű intVGA-s olcsóbb AMD proci is nem? (Elvileg persze) -
Mercutio_
félisten
Procierőre sajnos nem találtam infót, Ringman által linkelt tesztben csak az AMD X2 250 szerepel, az meg azért harmatgyenge a a 3650-hez képest, ami emlékeim szerint CPU téren egy AMD X4 640-nek felel meg kb.kzkz: Felraktam a 3DMakit, alapbeállításokkal 4645 pontot hozott a 3650 APU
, de azt írja az oldal, hogy az ilyen rendszerekhez képest ez alacsony pontszám, WTF?
HookR: Kösz neked is az infót, a Clear Videó az lejátszáskori funkció, vagy az is decode mint a Quick Sync?
-
Mercutio_
félisten
válasz
SQX_Barto #10421 üzenetére
Azért a lapért nem hiszem, hogy komoly pénzeket kapsz, a táp is csak azt érdekli, akinek ilyen háza van és meghalt benne - elég szűk réteg - nem lenne egyszerűbb egy olyan házat+tápot venni ami már alapból olyan amilyet szeretnél és nem kell farigcsálni?
mintAdarab: OK, akkor tényleg félreértettem valamit
Azért ha valakinek van összehasonlítási alapja az eredeti kérdésemre írhatna néhány sort
Ha jól látom a G-sorozatban még csak nem is Intel HD2000/HD3000 van, csak a sima HD Graphics, az mennyivel/miben gyengébb?
-
Mercutio_
félisten
válasz
#22145024 #10406 üzenetére
OK kösz, rákeresek, az Antec Aria tápját gondoltam, hogy átnézetem, meg cseréltetek benne ventit (van egy PWM-es 120mm-es Swif2-m itthon, hátha az jó bele
) én régebben ilyen 4-5k-t olvastam ilyen melóra, 10k azért már sok lenne, annyiért talán már valami befaragható SFX-et is kapnék a helyére
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
Van az itthon is, csak trükközni kell a keresési szöveggel, különben eltűnik a mATX verziók között.
-
Mercutio_
félisten
válasz
user137 #10361 üzenetére
Semmiben nem érzem kevésnek a jelenlegi gépet, ezért kérdeztem, hogy a G530 miben lenne gyengébb nála.
Viszont most nézem, hogy durván elszálltak a H61-es ITX lapok árai, és alig valamivel olcsóbbak (nettóban), mint az Asrock A75M-ITX, így már nem biztos, hogy a megspórolt pénz (kb. 10-15k-t saccolok) kárpótol az esetleges teljesítménybeli (intVGA, talán a proci is) gyengülésért -
Mercutio_
félisten
Szakik kellene egy kis segítség!
Jelenleg Antec Aria (későbbi nevén NSK1300 csak van benne egy kártyaolvasó is gyárilag, a tápja 300W-os, egyedi formájú) házban van egy FM1-es mATX rendszerem (Asrock A75M alaplap, AMD A6 3650 proci szépen alulfeszelve, 2x4GB 1600-as HyperX memó, rendszernek 96GB-s Kinston V+ 100 SSD, egy Hitachi 5K3000 2TB-s vinyó háttérnek)
Azon gondolkodom, hogy 2 lépésben váltanék:
1. Lap+proci+memó eladás, árából Intel G530 (megéri a G840 a majd dupla árat?) + alá valami ITX lap (mit ajánlotok?) + 2x4GB memó (Ugyanilyen memók jók, vagy van most ami ennyiért vagy olcsóbban jobban megéri?)
2. Antec ház helyett valami praktikusabb (mélységben kisebb) jól szellőző nem túl drága ház+táp vétel amibe esetleg később valami külön tápot nem igénylő VGA is kerülhet.Kérdések az ajánlott lap+proci+ház-on túl
:
1. Mit veszítnék az Intelre váltással? (Proci erő, szolgáltatások, integráltVGA erő, stb.?)
2. Van-e valami buktató az elképzelésben?
3. Mit nyerek?Amire a rendszert eddig használtam, és esetleg később fogom:
Netezés, torrent, office dolgok (word, esetenként excelben nagyobb táblák access állományok kezelése) nagyon ritkán régebbi játékok (Starcraft (lassan a második részt is megnézném) Warcraft, NFS, Hellgate London az eddigi legerősebb game amit toltam
) elképzelhető, hogy VMWare vagy más virtuális szerver megoldással, cisco-s dolgokkal, PHP-val, SQL-lel is kell majd a gépen foglalkozni, esetleg DVD/BD rip készítés is felmerülhet
A lényeg, hogy vagy spórolni szeretnék (olcsób lap és proci), vagy valami érezhetően jobb konfignál kikötni ugyanannyi keretből.Várom az ötleteket, véleményeket
Ringman: Abban a spile-ben van táp is ennyiért?
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
mrbig25 #10125 üzenetére
Jah, úgy is lehet mondani
Antec NSK1300/NSK1380/Aria házaim voltak/vannak, az elég zárt, a hangszigetelés miatt (cserébe viszonylag csendes) így a szellőzése se túl intenzív.
Csak a táp ventije nyomja ki a levegőt, illetve a VGA, ha olyat rakunk bele, ami ilyen kialakítású, ezért volt nálam HIS IceQ kártya amikor épp volt (bár mióta alig, vagy csak régi játékokkal játszom elég a Llano APU) és az is csak max. Radeon 5750
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest