- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Szakik, nincs véletlenü valakinél elfekvőben egy olcsó ontopic FM1-es lap?
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #16663 üzenetére
A penen van oprendszer is (linux) nem csak xbmc
-
Mercutio_
félisten
1 db ram, 1 ssd, 1db 3,5"-os vinyó, lap + proci-t elviszi a Feel 202/302 a 95W-os tápjával. Egy filmezés erejéig egy 150W-os táppal szerelt házban az itt leírtakat mértem.
viperabácsi: Hogy-hogy miért?
Mert épp nem volt kéznél üres HDD és nem volt kedvem nekiállni W7-et telepíteni, ez a penről futó XBMC meg kéznél volt és 3 kattintás volt beállítania kimenetet, nyelvet, ilyesmit.
-
Mercutio_
félisten
Egyáltalán nem, fullHD filmezős HTPC-t most raktam össze ezzel a lap+procival, pendrive-ról futó XBMC-vel röhögve visz mindent és nativan tudja a 24p-t is
Az általad linkelt ház annyiban tér el a BT-stől - a méreten kívül persze -, hogy más tápegység van benne, aki ismeri mindkettő azt tudná megmondani, hogy melyik zajosabb.
-
Mercutio_
félisten
Hogy mi?
Kiszednéd a noti kijelzőjét+inverterét és billentyűzetét?
Nem tudom mennyire illeszthető elektronikusan és meghajtás szempontjából egy notikijelző a VGA-kimenethez, de kétlem, hogy egyszerű lenne, pedig tuti kis HTPC lenne mondjuk egy 11,6"-os (tapis)kijelzővel a tetején/oldalán egy kicsi ház
Billentyűnél hasonló a helyzet, amennyit még átalakítóra kellene költeni annyiból egy kisebb wireless bill-t is vehetsz. -
Mercutio_
félisten
válasz
KingBradley #16587 üzenetére
Brazos topicban fejből fújják ott kérdezd meg, itt inkább az erősebb mITX konfig tulajok vannak.
-
Mercutio_
félisten
Közben megláttam a Q03-at, csak picit nagyobb, de mintha kompromisszummentesebb lenne, és nem kell 15k-t kifizetni egy FSP tápért
-
Mercutio_
félisten
Ezek a Tacens házak valamelyik (távol)keleti cég átmárkázott cuccai?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Rypejakten #16456 üzenetére
Elnézve a giga lapot: nincs rajta hdmi csak dvi-i, nincs pci-express 16X vga slot,nincs alaplapon SPDIF kimeneti csati, mindezek megtalálhatóak az Asrockon, a Giga pozitívuma (annak akinek ez számít) a soros/párhuzamos port a hátlapon.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Rypejakten #16456 üzenetére
Az asrockot hétfőn hozom el, de csak egy W7 install erejéig lesz nálam, mire vagy kíváncsi?
-
Mercutio_
félisten
Aki 1155-ös foglalatban gondolkodik ipon-ban úgy látom ban Intel G1610T 35W tdp-s proci 12,3k-ért.
-
Mercutio_
félisten
válasz
SQX_Barto #16422 üzenetére
Attól függ mit raknál bele, van-e valami (HDD, ram, ssd, monitor) már hozzá, vagy totál nulláról kezdenél?
Itt a teszt alján van néhány játékeredmény, de nem tudom milyen minimum értékek voltak, itt a Ph-s Trinity teszt APU-s értékei, 3DMark oldal a játékokról amik futnak/nem futnak rajta.
Saját 65W-os Llano procis eredmények:
3620: 3DMark 2013 és 2006
3820: 3DMark 2006, 2013 -
Mercutio_
félisten
válasz
Arthuro_Adam #16398 üzenetére
Amíg nem indul el a rendszer csak a biosban matatsz, illetve az oprendszer nem kezeli az engergiagazdálkodást, addig bizony maxon teker minden és a feszeket is a gyári maxon kapják a komponensek.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #16378 üzenetére
Nem sürgős az eladás, szerencsére már szinte minden felesleges cucc elment.
ez a játszós konfig annyiból lett volna érdekes, hogy ha kiderül róla, hogy a saját szokásaim mellett nem érzem lassabbnak a mostani gépnél akkor elgondolkodom a '' visszalépésen '' cserébe az erősebb gpu-ért, így viszont túl sokba lenne a kíváncsiság, annyira nem vagyok motivált -
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #16376 üzenetére
Van itthon egy SG05 abban van az '' asztali'' gép (AMD 3820 + SSD + 8GB ram) viszont abból indult az egész, hogy mivel üresen kevés az érdeklődő az MX31 - re osszerakok bele egy olcsó alap játszós gépet, de ez meghiúsulni látszik.
Találtam közben még egy 1 slotos 7750 - et VTX 3D [link] nem mintha ez olcsó lenne... Nvidia esetén gondolom ami olyan erős mint egy 7750 az vagy nem 1 slotos vagy fűt mint a kazán vagy semmivel nem olcsóbb
-
Mercutio_
félisten
Most nézem a 2 powercolort, aszonnya, hogy AX7750 1GBD5-DHE "UEFI Ready" emmeg mire akar talni, hogy a másik UEFI-s bios-ú lap esetén csak win alatt ad ki jelet, vagy...
-
Mercutio_
félisten
Mindenkinek köszönet a tippekért
Ezek az 1 slotosak rettenet drágák
igazi virtuális tökönrúgás, ha valaki kisebb házba szeretne olcsó játszós gépet összerakni, mert amiben elfér a 2 slotos az vagy nem elég kicsi, vagy nem olcsó
amibe meg csak 1 slot fél el...
F34R: Az msi lapo(ka)t elvitték, én is a HookR által linkelt H61MV-ITX-et néztem ki arra az esetre, ha "csonka" mATX lap nem férne bele, de reménykedtem, hogy hátha és van valami jobb csipszetes azok között.
-
Mercutio_
félisten
Szaikik!
MX31 házba milyen 1 slotos HD7750-es kártyát ajánlotok, vagy esetleg van karcsúbb 2 slotos is ami befér?
Másik kérdés: Létezik-e olyan normálnál kisebb 1155-ös mATX alaplap ami gányolás nélkül befér az MX31-be?
-
Mercutio_
félisten
válasz
kisza25 #16322 üzenetére
Jah, így már más, azt hittem a tarajos sül jellegű hűtőbordás.
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #16299 üzenetére
Nekem az asztali gépen a rendszermeghajtón 25GB-t foglal a Win7+full Office+minden szir-szar kisebb program, természetesen virtuális memória és hibernálás tiltva
htpc-nek bőven elég 4GB ram, sose fog elfogyni
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #16297 üzenetére
Kivéve azokat a típusokat, ahol a gyár már alapból rak rá tartalék cellákat amit te nem is látsz, de az SSD maga kezeli, ilyen pl. a Samu 840-es is
-
Mercutio_
félisten
válasz
#25954560 #16288 üzenetére
G2020 helyett G1610 és spórolt 4k-t lényeges teljesítménycsökkenés nélkül. Ha nem dolgozik sokat raw képekkel PS-ben, akkor a dVGA is felesleges, a prociban lévő integrált fullHD filmezni, netezni, youtube-ozni, tökéletesen elég. A megspórolt pénzből vehető nagyobb SSD, vagy kicsivel többért 1TB helyett 2TB-s vinyó. Házból ugyanannyiért inkább Chieftec BT-02B-t, vagy ha kisebb is jó FI-01/02 széria. (Elvileg van belőle fehér is, de itthon nem láttam még)
SSD lényegében bárhol elfér egy házban, valamelyik oldallap belső fele mellé is beállítható, vagy ha nincs VGA a pci-e 16x sloton
Mondanám, hogy vegye meg az MX31-et FSP-táppal amit hirdetek
, de az előlapi takarók nincsenek meg, így ha nem kell neki kártyaolvasó és DVD-RW, akkor számára nem alternatíva
-
Mercutio_
félisten
válasz
csinturi #16216 üzenetére
Ha jól emlékszem azokból a procikból még egy csomó média és webes dolog hardveres támogatása hiányzik, tehát hiába 45W-osak HTPC-s használat alatt esélyes, hogy sokkal jobban pörögnének, mint a mai Llano/Trinity magos 65W-os AMD-k, ráadásul a sebességük is elmarad a mai 2 magosoktól, szóval hacsak nincs valami konkrét indokod inkább egy olcsó FM1/FM2-es 2 magos procin gondolkodnék a helyedben.
-
Mercutio_
félisten
A prodigy-hez hasonló magas és mély, de keskenyebb a fractal design core 1000 és csak 9k, de nem tudom mennyire felelne meg a belső kialakítása, szellőzése, mobilról pedig nem tudok most rákeresni, de biztos van teszt róla.
Ehh, mire bepötyögtem megelőztek
-
Mercutio_
félisten
válasz
#25954560 #16160 üzenetére
Egy s-ata táphosszabbítót én vennék a helyedben, megéri a felszabadult helyet
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #16133 üzenetére
Azt azért meséld már el mi az a roppant HW-igényes alkalmazás amihez kevés az AMD, és csak az - azonos árú - Intel jó hozzá
AMD-nél egyébként ott vannak a 65W-os Trinity (és Llano) verziók azokat érdemes venni, ha lényeges a fogyasztás.
#16137: Nem válaszoltál a kérdésemre
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #15954 üzenetére
Pedig batár sok hely van benne, 2 teljes méretű ODD (5,25") és 3 HDD, 2 slotos VGA, teljes méretű táp fér bele. Poénból beledobtam egy mITX lapot szinte nem is látszott
HookR: Annak a CX-nek a kábeleit elég lehetett elrendezni. Van most nálam egy CX400 de tartok tőle, hogy mennie kell, elszoktam már ekkora kábelhosszaktól
-
Mercutio_
félisten
válasz
ZetorGumi #15803 üzenetére
Ha a szélesség lehet bármennyi én elgondolkodnék egy klasszikus hifi-be rakható méretű házon, Thermaltake Home Theater szériában van az egyszerűtől a 7"-os kijelzősig sokféle.
A Mozart szériából a kijelző nélküli változat használt szép állapotban 8-10k körül szokot itt menni az aprón és a Bach-ok is hasonló árban vannak.
A DH sorozat már húzósabb, de láttam már 30 körül elkelni az alapverziót. -
Mercutio_
félisten
Magicomp-éknál elvileg van még raktáron is, én még nyáron vettem kettőt és egy 80-asat "valamire még jó lehet" alapon
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #15757 üzenetére
Jah, bár ha valakinek számít a fogyasztás, és mondjuk fontosabb a kisebb konfigméret...és ebben a 65W-os tesztben azért már árnyaltabb a kép, kár, hogy az előző teszt G-procis eredményeit nem tették mellé.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #15753 üzenetére
Ott borul az egész, hogy ha már vérpisti, akkor vagy nem oszt nem szoroz, hogy A8/A10 65W-osba rakott IGP vagy a 25%-al "erősebb" G555+6670-nel tolja, vagy spórol még 6k-t és vesz egy jóval erősebb és kevesebbet fogyasztó 7750-et, ugyanakkor egy 4 magos AMD azért univerzálisabb és erősebb proc, mint a 2 magos cerka.
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #15704 üzenetére
Abban a tesztben azért van némi lejtés, mivel úgy lett volna korrekt, ha a 65W-os Trinity procikkal végzik a fogyi-teljesítmény számításokat, vagy ha egy apu nélküli amd procit is betolnak a tesztbe.
Mondjuk azóta elszálltak az amd procik árai, szóval emiatt ma már egyébként is torz lenne az egész. -
Mercutio_
félisten
válasz
Mattanyahu #15677 üzenetére
Hivatalosan mATX, bár csak 2 centivel tér el a mITX-től, én még nem láttam olyan lapot ilyen méretben amin a pci-express 1X lett volna kívül
-
Mercutio_
félisten
válasz
szente #15586 üzenetére
Ja, hogy ilyen fekvő hifi-be illeszkedő jellegű házat keresel csa kisebb mélységgel
-
Mercutio_
félisten
válasz
Grave_444 #15480 üzenetére
Brazossal csak annyi a gond, hogy ha később mégis kellene a szufla, akkor cserélni kell kompletten a lapot, nem sokkal többől - igaz több fogyival - kijön egy mITX lap+amd apu, vagy intel igaz ott gengébb az apu-ban lévő gpu, de az Ivy magosok még a G-széria is bőven jó mozizni, és van azért benne kraft is.
-
Mercutio_
félisten
válasz
canniball #15360 üzenetére
De a konkrét esetben szerencsére nem, csak béna voltam és a másik hdmi kimeneten hagytam a TV-t
Viszont ezzel a tünettel/problémával nem tudok mit kezdeni
-
Mercutio_
félisten
válasz
bekesics #15348 üzenetére
Elindul a rendszer, csak kép nincs, vagy el se indul?
Nálam most MSI H61I-E35-nél az alaplapi külön 4 pólusú táp bedugásáig nem indult el a rendszerMondjuk azóta 2 problémába is bele ütköztem:
1. Csak dsub-on van kép, és biosban (legújabb 6.3-as) nem látok olyat, hogy HDMI-t is be lehetne állítani
2. XBMC Live-ot raktam egy 1GB-s pendrive-ra, és a felületen mozgás mint egy lassított felvétel, a videó lejátszásnál rettentően le van maradva a kép és kb. 10 mp-nként kirak egy képkockát aztán befagy, mintha ilyen 3fps-es játék"élményt" néznék -
Mercutio_
félisten
Szakik!
Aki ismeri mindkettőt meg tudná mondani, hogy 65W-os tdp-jű procival szerelt konfig esetén halkabb-e és ha igen mennyivel egy Be quiet SFX-300 táp az SG05-ben lévő 300W-os FSP-nél?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #15155 üzenetére
Én csak a konkrét hsz-re reagáltam, nem ártanám magam olyan kérdésbe ami számomra idegen, lévén évek óta régi játékokkal és IGP-vel/APU-val jtászom
És ha már APU, az A6- 3620 után a "nagytesó" A8-3820 ilyen eredményeket dobott: 3DMark06, 3DMark 2013
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #15149 üzenetére
Nem ő, hanem Oliverda aki a cikket írta...
-
Mercutio_
félisten
válasz
rigo88 #14967 üzenetére
Bocs, erre majdnem elfelejtettem válaszolni: Anno totál le volt csupaszítva a W7, csak directX-et frissítettem rajta, felraktam egy MPC-HC-t, aztán az XBMC-t, felesleges szolgáltatások letiltva, ja és csak filmezésre használtam a cuccot, netezni csak ha eszembe jutott valami és nem volt kéznél okosteló
-
Mercutio_
félisten
Jut eszembe, ha esetleg valakit ilyen infó érdekel: AMD A6-3620 APU 3DMark06 és 3DMark2013 eredmények
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest