- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
Benőke #19194 üzenetére
Normális cégnél a céges környezet image minden standard hw környezetre ott figyel az IT-nál és 30 perc alatt felmegy a vasra aztán a korábban lehetett személyes mappákat és file-okat másik 1/2 óra visszatolni, klónozásra az ingyenes és folyamatosan fejlesztett Macrium az ajánlott sw még a fizetős progiknal is jobb [link]
-
Mercutio_
félisten
válasz
Benőke #19175 üzenetére
Ha csak a korábbi SSD helyére megy egy új, vagy HDD-n lévő rendszer helyére, és nincs más HW változás, akkor csak előnye van a klónozásnak.
Kivétel persze, ha egy már "elöregedett" rendszer van a vason egyébként is, ott érdemes egyúttal egy újrarakást is megejteni, de amúgy -
Mercutio_
félisten
válasz
Dave9009 #19097 üzenetére
Már csak a ház kis mérete miatt is a 6700-as procit választanám
Az ISK310-150 manuálja alapján 10A-t tud 12V-on, ez szvsz határeset a 100W-os procival.
-
Mercutio_
félisten
válasz
szabi__memo #19078 üzenetére
Nekem van egy, de az aprón van fent egy komplett rendszer részeként
-
Mercutio_
félisten
Volt egy kis változás a thinITX konfigban, bekerült a V300 helyett egy mSata SSD, így még szellősebb HDD-vel együtt is
-
Mercutio_
félisten
válasz
Enszuke #18927 üzenetére
Azt szerintem te is érzed, hogy az a példa a szituácit próbálta szemléltetni, nem szó szerint értendő
nem az eltéréseken kell rugózni, egy idealizált modellnél se azt nézed miben tér el a valóditól, hanem azt, hogy egy bizonyos helyzetet megfelelően szemléltet-e, azért ahogy nézem a lényeg átment
-
Mercutio_
félisten
Szerintem meg nem
Pista0001 leírta a lényeget, ott bukik Enszuke érvelése, hogy linearitást feltételez, holott pont a rossz hőátadás miatt a magok hőmérséklete nem egyenes arányban nő a környezetével.
A dolog másik oldala, hogy elég unalmas úgy vitázni, ha a másik féln számárafolyamatosan bizonygatni kell egy állítást, ugyanakkor ezt önmagával szemben nem tartja kötelezőnek az illető. -
Mercutio_
félisten
válasz
rover45 #18865 üzenetére
Vagy notebook táp+thinITX alaplap, az mSata SSD-nek nem tudom, hogy a kisebb méreten túl fogyasztásban is van-e előnye a 2,5"-osakhoz képest.
Prociból meg valami T-s végű 35W-os besorolásút.A picit lentebb linkelt most összerakott gépem konnektorból alapjáraton 21,2W-ot eszik, ha írnak a srácok valami tippet mivel lehet megizzasztani lemérem, hogy olyankor mennyit eszik.
-
Mercutio_
félisten
Igen, singleslotos, Sapphire 11202-10-20G igazság szerint nem játszottam és amennyi melóm van pár hónapig nem is fogok szerintem, de megvállni egy ilyentől.....
dobj 1 privit hátha meggyőzöl
-
Mercutio_
félisten
Itt a ház adatlapja GA620 (C-verzió) és ha már szóba jött: Létezik 50x50x10mm-es csendes és viszonylag olcsó házventi?
-
Mercutio_
félisten
Állvány nincs, 4 öntapadós talp van, de azt majd az új tulaj - ha elkel - rakja fel, ahogy neki tetszik.
A házat korábban linkeltem, eredetileg paneltápos, látszanak is a rögzítési pontok, de hozzámmmáraanélkül került, mobilról most nem tudom linkelni.Sata kábel 10cm-es delock a pcx-böl.
-
Mercutio_
félisten
Néhány fotó:
Külső méret, állítva egy 23"-os moncsi mellett és egy Soproni Démon mellett
, rengeteg hely belül, még egy 3,5"-os HDD-vel se zsúfolt, és ha a V300 helyett egy mSata SSD-t raknánk bele még szellősebb lenne
-
Mercutio_
félisten
Bőven jó lesz, dxwebsetup.exe-t lefuttatni, mpc-hc aktuális verziót feldobni, és mennek csont nélkül a fullHD filmek is, meg lehet "ekcelezni", dolgozni, YT és vicces egyéb videókat nézni, flashes mahjongot meg hasonló játékokat játszani.
Ja a 2 legfontosabb dolog:
1. Valami víruskergető ami csendben teszi a dolgát, és frissíti magát jelzés nélkül + Superantispware
2. Ha mindent belőttél Macrium Reflect Free-vel image készítés a rendszerről, hogy ha 1/2 - 1 év alatt telenyomják az ősök mindenféle "szépséggel" 20 perc alatt visszaállítható legyen minden, és csak az outlook állományokat kelljen visszamásolni a megfelelő könyvtárbaPista0001: Anyóséknál egy öreg apple TV van, szidják mint a bokrot, mert szegényke szenved a YT-vel és a webes tartalmakkal, tuti, hogy kihajítanának, ha beállítanék egy iOS-sel
-
Mercutio_
félisten
válasz
#16939776 #18684 üzenetére
Meglátjuk, viszont kezdeményeznék egy kis brainstormingot:
Gondoltam, ha már adott a lehetőség vadászok az aprón a bontott noti alkatrészek között egy wifi+Bt modult. A GA-B75TN lap howto-oldalán azt írják Atheros AR5B22 half height Mini PCI-E modul kell bele, ugyanakkor a wikin azt látom, hogy ez egy adott csippel szerelt modulcsaládot takar, kérdés hogy konkrétan milyen modulokat is kell keresnem, mert az aprón erre a kódra rákeresve persze nincs semmi
ebay-en találtam néhány cuccot (1, 2, 3), de ez így elég lutri
Egyébként a howto-hoz tartozó videóban látottak alapján azon is elgondolkodtam, mi lenne, ha beépíteném egy olyan házba, aminek az oldalába egy ilyen kijelző kerülne, fölé rezisztív panel, de a korábbi elmentett linket nézve nem biztos, hogy ennyit áldoznék rá pénzben és fúrás-faragásban.
-
Mercutio_
félisten
válasz
radi8tor #18674 üzenetére
A 90W-os Dell PA-10-et nézegetem, de tartok tőle, hogy hosszú távon a 19 helyett 19,5V-os fesz nem árt-e a lapnak
(ha garis lenne nem aggódnék, de mivel külföldi beszerzés volt és nincs mellé számla...)
-
Mercutio_
félisten
65W-os (18,5V-os bár ez gondolom részletkérdés, mivel a lap adatlapja szerint 12-19V között bármivel etethető) táp elég lesz a Giga GA-B75TN laphoz, G1620-as proci, 1 SSD, 1 HDD (3,5"-os 7200-as), 1 ODD összeállításhoz, vagy keressek 90W-osat?
-
Mercutio_
félisten
válasz
CactuS #18570 üzenetére
Esetleg az EM350 helyett egy Asrock H61MV-ITX lap + Intel G1610/G1620 vagy ezen procik T-s verziói öszeállításon is elgondolkodhatsz. Elég keveset fogyaszt az Ivy-s Cerka, és procierőben többszöröse az E350-es brazosnak, így időtállóbb, adott esetben teljesértékű desktop Pc-ként is használható
-
Mercutio_
félisten
válasz
shteer #18509 üzenetére
Hm, szóval ha van egy G1620-as procim és egy 60W-os külső kockám, akkor "csak" ram+HDD/SSD kell mellé és már mehet is a gép?
A 4X PCI-exress csak max 25W-ot tud, akkor ez nem bírna el egy HD7750LP DDR5-ös VGA-át igaz?
rbalint88: Magyarul digi hang csak a HDMI-n küldhető ki?
radi: Van rajta 1 msata csati, abba akár mehet egy msata SSD is, vagy érdemesebb bele valami iwi-fi modult keríteni?
-
Mercutio_
félisten
Van valami előnye vagy hátránya ennek a Giga B75TN lapnak egy "sima" B75-ös laphoz képest?
-
Mercutio_
félisten
válasz
superTibcsi #18441 üzenetére
Innen 7 nap alatt megjött
-
Mercutio_
félisten
válasz
superTibcsi #18439 üzenetére
e-bay, én is onnan vettem
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
Barebona-ként még beszerezhető Gigabyte BRIX-ként
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
Antec ISK 310-150-be mITX lap+Cerka mellé Sapphire HD7750 DDR5 LP kártyát téve nem lesz túl meleg a komponenseknek?
Mondjuk most, hogy 21k-ról alattomban felmászott 26-ra az ára már azon töröm a fejem, hogy megválok az LP-s 7750-től és megy a cucc egy SG05-be 2slotos VGA-val inkább.
-
Mercutio_
félisten
A6-3500 (3 mag 65W) procival van valakinek tapasztalata?
Mivel úgy néz ki megnyekkent a médiaplayer-em, és ahogy nézem a jelenlegi felhozatal vagy drága, vagy problémás így gondolkodom, hogy összerakok az itthon lévő cuccokból egy low budget HTPC-t (MX31, A75-ös giga lap, A6-3500, esetleg sok az egyben kártyaolvasó és slim DVD-R(W) ) kell még ram és valami amiről futna a rendszer, utóbbira is jöhet javaslat, pl. tud-e bootolni az usb-s kártyaolvasóba dugott SD-kártyáról a rendszer és arra tudok-e XBMC-t telepíteni valahogy?
-
Mercutio_
félisten
válasz
vandorr #18290 üzenetére
Az SSD-t csak azért írtam, hogy ha valaki később rákeres egyben láthassa arról is az infót.
A 1155-ös foglalatú inteleknél már a prociban van a grafikus vezérlő is, usb3 ha feltétlenül szükséges választhatsz drágább lapot, de ha nem sürgős az áttöltése tetemes file-mennyiségnek, akkor az usb2-n is átcsorog a cucc, 1-1 filmet pedig pendrive-ról/-ra ki lehet várni, 2-3 perc a difi.
-
Mercutio_
félisten
válasz
vandorr #18283 üzenetére
Egy biosban leszabályozott gyári vagy egyéb coolernek sincs hangja már 1 m-röl sem főleg asztal alatt, egy olcsó H61MV - ITX lap + G1610 vagy kicsit drágábban G1610T proci pedig lényegesen erősebb és a táp még elviszi főleg utóbbit ami max 35W TDP-s, de a sima se eszik sokat.
-
Mercutio_
félisten
örömmel látom, hogy sikerült megmozgatni a topictagok fantáziáját
Igen 2 komplett külön rendszer, egyik játszós intel+7750, másik médiás/dolgozós AMD A8-3820+Xonar DGX
-
Mercutio_
félisten
Keressük meg a néhány apró különbséget a 2 képen
-
Mercutio_
félisten
válasz
kisza25 #18230 üzenetére
Ja, max. ami játszik, az a HD7750 GDDR5 LP
-
Mercutio_
félisten
válasz
orbano #18169 üzenetére
Hasonló mint itt a Qbic házon, csak teljesen le van engedve, így - elvileg - a monitor közepe pont szemmagasságban van, vagy nem az az ideális beállítás?
-
Mercutio_
félisten
válasz
kisza25 #18149 üzenetére
Itt egy "normál" SG05 Sapphire HD7790-nel (ha jól látom a tiédben is az van)
-
Mercutio_
félisten
Jól látom, ez a Powercolor HD7750 low profile és 1 slotos?
Bár sok érelme nincs amikor ott a sapphire ami mégis csak jobb név és olcsóbb is. -
Mercutio_
félisten
válasz
storm4 #16726 üzenetére
Sikerült pofára esnem
Egy Corsair HX 520 után most egy Zalman ZM600-HP moduláris landolt nálam, de ez se fér be az MX31-be
Akinek volt már ilyen háza és nem az eredeti tápjával használta leírná mit rakott bele? (SFX tápok evidens, hogy beférnek, de ATX-ből mi és hogyan?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- Android szakmai topik
- Internet problémák
- Háztartási gépek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Apple iPad mini 6. Generáció , 64 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest