- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
jozsi252 #25870 üzenetére
Hőtől, ez egyértelmű, azaz csúszott/csúszik. Hiba, hogy szabadon gurulok? Kifejtenéd? Mert ha szó szerint értelmezem akkor nem hiba, csak a nagy fordulatszám miatt nekem 7k körül húz, illetve több gáz kell még a lassú haladáshoz is mint általában, különben nincs hajtás. ha 20-al megyek akkor is olyan a hangja mint ha 50-el mennék. Újabban amúgy már élvezem a dolgot, nem tudom miért.
zsendi! Nem hiszem.
-
zsendi
csendes tag
válasz
jozsi252 #25844 üzenetére
Én meg nem veszem csak belinkeltem
Ezé megyek -
runner 125
nagyúr
válasz
jozsi252 #24348 üzenetére
Biztosan nem annyi van benne. A műszerfal már teljesen hajszálkarcos a sok törölgetéstől.
De, attól még nem elvetendő, meg kell nézni élőben.g@bo
Ha, teheted első sorban SR-t, vagy Aerox-ot keress. Az NRG első futóműve nagyon kényes és hamar annyi lesz neki. Délelőtt nézelődtem, már nem egy 5-6 évesnek volt zsíros a becsúszószár.
Sárga SR továbbra is jó vétel lehet. Csak, ha tehetitek tényleg ne szarozzatok annyit.
Fel kell hívni, meg kell nézni és ha jó, el kell hozni.Criton
..persze, a vizesek is szenvednek hát a levegősök. Városban ilyen melegekben nekem is fel szokott szökni a víz egyszerre.
-
runner 125
nagyúr
válasz
jozsi252 #24222 üzenetére
Van 250-es is belőle, de sajnos mindkettő már klasszikus robogó formával rendelkezik.
Nem néznek ki rosszul, de azok is akkor ütöttek volna, ha ugyanúgy előre helyezett blokkal, lánchajtással jönnek ki.Visszakanyarodva még az 50-esre. elvileg a taposót kell csak leszedni, és akkor gyakorlatilag teljesen hozzáférni mindenhez.
mod.
Nah egy ilyenben el tudnám képzelni az 500-as Nexus blokkot. Úh mit művelne.
Persze másik első futóművel, elől dupla tárcsával.
Nem kicsit néznék, ha ótópályán elzúgna egy ilyen mellettem. -
-
runner 125
nagyúr
válasz
jozsi252 #24169 üzenetére
2004-ben már kiárulták az utolsó 180-asokat is, így a legfiatalabb is már 8 éves.
340-360k-ig, kb. itthon ez a piaci ára, és általában ennyiért el is mennek a _patika_ állapotúak. Csak meg kell várni, amíg valaki nem 150-ért akar 180-assal robogni.
.. nyilván tudja mindenki rólam, h fan (fun=móka) vagyok, így nekem simán megérne annyit egy 180-as.
Egy részből ismerem, mint a tenyerem, más részből tudom h mit nyújt, és azt is, h ha szervizelve van, az életben nem hagy cserben.
Andrew-nak is ezt javasoltam, megkérdezhetetiek tőle, h megbánta-e. -
runner 125
nagyúr
válasz
jozsi252 #24129 üzenetére
Jaja, a Repsol olajos flakonok olyanok, tényleg jó megoldás.
vtechun
Miért nem csinálod meg? Sima mutatós óra van az Agility-ben is, nem? Valószínű szimplán a spirál tört el.
Nem csak azért, mert úgy fair, hanem magad is tudod, h egyes szervizperiódust mikor éred el, noh meg jó érzés szvsz, ha az ember ránéz, h már 35k-nál jár és a robogó csak megy. -
Criton
veterán
válasz
jozsi252 #24124 üzenetére
Ahol vettem a robogot ott vettem az olajat is.
Elvileg Repsol Moto Scooter 2T olaj volt benne elsonek is.
Vegyem le neki az elso sztendert?Nincs osszekotve elektronikaval?
Mert ha jar a motor es azt kihajtod akkor leallitja ugye.mod: tolcser gondolom kell ha nem akarom melle onteni
-
golyani
őstag
válasz
jozsi252 #23777 üzenetére
hát az aeroxnál is úgy van berakva, csak van rajta egy o gyűrű és nem lesz tiszta olaj minden tőle. pedig nem egyszer töltöttem peremig
Aeroxra valami épkézláb megoldást kéne kitalálni világításra, gyári lámpába. az a baj, hogy izzókból se nagyon lehet válogatni, mert ugyan van halogénes BA20D foglalatú, de még nem sikerült beszereznem.
-
Criton
veterán
válasz
jozsi252 #23591 üzenetére
Ezzel így vagyok én is, nagyon nem éri meg a B125 ha a jövőre is gondol az ember.
Pld nem 30ezer lenne a B125 most nekem, hanem az is egy 80ezer legalább ha figyelembe vesszük, hogy ezek a felszerelések kötelezőek a vizsgára a NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG szerint és nekem csak bukóm van még jelenleg :Öltözék a forgalmi vezetés vizsga során: vizsgázó: bukósisak, szemüveg (a bukósisak kialakításától függően), protektoros hosz-szúnadrág (nadrágba vagy nadrágra illeszthető térdprotektorral) és protektoros dzseki (dzsekibe vagy dzsekire illeszthető könyök- és gerincprotektorral), protektoros kesz-tyű, motoros magas szárú zárt cipő vagy csizma.
Holnap lehet beszélek egy sulival. Csak így idén nem lesz meg a 125ccm motor, vagy meglehet de nem vezethetem, a jogsit meg jövőre fogom megcsinálni szerintem.
Szóval akkor most lehet szenvedhetek ezzel az 50es robogóval...
-
-
Criton
veterán
válasz
jozsi252 #23550 üzenetére
"Többet vártam tőle, de kegyetlenül pofára estem" ezzel most én is ugyan így vagyok
Hiába az igazi 60-70es tempó ha jön egy kis emelkedős út és már is elveszíti az erejét.
Én még nyúzom egy kicsit, de szerintem ebben a szezonban még én is eladom, és ősz felé beruházok egy jobb 50ccm be vagy 125. És ha találok egy jót, akkor teszem is le a jogsit.SZERK: most nézve a hasznaltauto pont hut, a motowell magnet sport elég érdekesen van hirdetve, de nem csak itt. hanem a boltok oldalán is. Hol 5LE hol meg 7LE a motor, most akkor mi van
Egyébként ha van egy kiszemelt példány, van itt olyan kedves fórumtárs, aki esetleg ha úgy alakul és ért is hozzá eljön velem megnézni?
Ősz felé lesz aktuális, mert akkor van éves prémium fizetés a cégnél
-
runner 125
nagyúr
válasz
jozsi252 #23550 üzenetére
Az hát, de érted, a piszkosul fejlődő és sok ágú^^ magyar gazdaságot valahogy illik nagyítani, h azért a Tokjain kívül legalább legyen már valami "saját" robogónk is.
Gondolom adóügyekből kifolyólag a hazai Gilera-Piaggio gyakorlatilag minden évben más néven fut, most épp Tutto Moto, de 1 napon belül mindig jön válasz az e-mail-ekre.
A majd 10 éves robogóm színkódját szó nélkül elárulták. Ez support.
-
Criton
veterán
válasz
jozsi252 #23449 üzenetére
Az időnek köszönhetően meg hogy reggelre lebetegedtem nem tudok elmenni a mociért
De a mai nap folyamán Babóék elhozzák nekem
Délután ha egy kicsit jobban leszek megfogom nézni a motort, és írok majd.
Egy pár méter erejéig ha kellően bemelegedett, lehet neki húzni? Kivételesen egy egyenes szakaszon.Remélem olajat is cseréltek... -
vaksi8
senior tag
válasz
jozsi252 #23039 üzenetére
Szerintem inkább adja el,mert ez már vicc számba megy ami ezzel a fojtás témával kapcsolatban itt megy több száz hsz.-en keresztűl..
Én már rég felmentem volna vele a dombra az egyik oldalon,de a másikon már repült volna lefele...
De tényleg ez a szenvedés már fááááááj -
Criton
veterán
válasz
jozsi252 #22939 üzenetére
Ha megoldhato akkor benne vagyok.
Csutortoktol szabin vagyok,akkor a delelott lenne jo,vagy jovoheten valamikor.
Lehet erre mar valaszoltatok,de az mitol van,hogy ma mondhatni nagyon sok kilometert 45el mentem(dadogas),felfele is maxon ami kifert es mikor hazaertem megalltam csak ugy jott a fust a mocibo(feher fust)l,menet kozben nem lattam semmit sem.
Ha dadogassal megyek hosszan,avval csak a benya fogy jobban igaz,semmi sem serulhet?
Mert tobb emberrel beszelve a fojtas pont a tulporgest akadalyozza meg,na meg a megengedett sebesseget az 50ccmel.Lehet erre mar valaszoltatok,sry akkor.
Tobbet igerem nem kerdezem -
-
-
runner 125
nagyúr
válasz
jozsi252 #22788 üzenetére
Abból sok sajnos nem látszik, ráaádsul ott még a karbi redvás volt, mert az úszóháznál szivárgott belőle a benzin, így minden retek ráült.
A pucolásról, tűszelep, illetve szívócsonk cseréről dobtam fel talán annó képeket.
De, itt van pár: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07Persze, h próbáltam, sőt, nem egyszer fordul elő, h 5-6km-eket lenyomok vele csőgázon.
125-öt megy most, a szíj viszont már cserés lesz, mivel elérte a kopáshatárt (szélességet tekintve), így nem tud teljesen felfutni. Új szíjjal 130 fölött tud a gyári 180-as.
100-as utazót kényelmeseb bírja. -
runner 125
nagyúr
válasz
jozsi252 #22777 üzenetére
Áh, robogókra ilyet nem terveznek, elve akkor kisebb lenne a fül, más részből szimmetrikusan lenne a másik felén is.
SR-eken is van ilyen váznyúlván a lezáráshoz.
..a franc adna annyi pénzt érte. Ezért célszerű 4-5 évesen megvenni majd harmad áron.
A fentebbi kérdésedre még, nyilván van olyan pénz amiért megválnék tőle, de ez nem a piaci ára. Egy részből patika Runner, más részből piszkosul ritka a full full gyári, rendszámos 180-as 2t, harmadrészből az enyém.
Nagyképű, tudom, de ez le van (és le is lesz) szervizelve, nem csak rá van kamuzva. Eleve minden szervizről, cseréről több fotóból álló dokumentációm van a kezdetek óta, így minden bizonyítható, illetve az összes eddig cserélt alkatrészből megvan a régi. Plusz nem spórolok az alkatrészeken sem. RMS-t és hasonló kókány utángyártott cuccokat nem látott. Csak gyárit vettem/veszek mindenből. Olajos dobozokat sem dobom ki, és ez családtagként van kezelve. Hidegen soha nincs tépve, mindig bemelegített motorral indulok el, folyamatosan tisztán van tartva, stb.
400k környékén már elgondolkodnék, de szerintem nem adnám oda. -
runner 125
nagyúr
válasz
jozsi252 #22752 üzenetére
Jaja, nekem is nagy kedvenc ez a kombó.
KösziNem nagyon, talán a Piaggio Skipper - de, ebből meg ismét ritka a normális állapotú, rendszámos.
mod.
AndrewTdi
..most őszintén, jobb megfakulva, foltosan a hátsó sárvédő, minthogy megcsiszolnád és raknál arra is fóliát?
A másikat nem nagyon értem. Amit bontottan vettél rá, már annak is kilyukadt a közepe?
-
-
runner 125
nagyúr
válasz
jozsi252 #22747 üzenetére
Bizony, ráadásul ez egy gyári, utolsó szériás kiadás.
Már majd 10 éve is tudták az olaszok karbont ízlésesen használni.mod.
Ez egyértelmű, olajfolyás, olajfolt nem jó előjel. Pláne 2t robogónál, mivel akkor nem lesz tökéletes a kenés, ami a motor gyorsabb kopását fogja eredményezni.
-
Criton
veterán
válasz
jozsi252 #22709 üzenetére
Félreértettetek, nem büntettek meg, csak figyelmeztettek.
2 nálam fiatalabb rendőrsrác volt egyébként
Én őket a követési távolság be nem tartása miatt figyelmeztettemA mostani gyári gumik szerintem az idei évet bírják ki, vagy lehet a köv évet is, milyen márkájú gumit érdemes venni?
-
AndrewTdi
addikt
válasz
jozsi252 #22709 üzenetére
Látásra vagy másik autó kilóméterórájához viszonyítani nem szabad sebességtúllépést. Hülyeség, nincs ilyen.
csak unatkoztak szerintem. majmok.
#22711) SirKero : pár héttel ezelött én is írtam ezt, de le lettem oltva sokak által.
Sebességhatár: Meg éppen mikor hogy. Pl autópályán van amikor 154 a tűréshatár. ez most mennyi is százalékban? majdnem 20.
-
Criton
veterán
válasz
jozsi252 #22666 üzenetére
Ezt találtam:
(I)125 ccm A1 kategória B kategóriás jogosítvánnyal(/I)
(I)2011. dec. 1-től lehetőség van érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel az A1 kategóriás jogosítvány (max. 125 cm3 és 11 KW motorteljesítményt meg nem haladó kétkerekű motorkerékpár) megszerzésére egyszerűsített formában.
Óraszámok: 3 elméleti óra, 2 gyakorlati óra (1 alap-, 1 főoktatás).
Vizsgák: KRESZ vizsga, forgalmi vizsga.
Ennél a kategóriánál a gyakorlati oktatáson az elméleti képzés után, még a sikeres KRESZ vizsga előtt is részt lehet venni.(/I)(I)Ár: 14.000 Ft tandíj + 15.600 Ft vizsgadíjak = 29.600 Ft(/I)
(I)Közvetetten ide is tartozik, így jó tudni:
1. Két (bármilyen) vizsga között a jogszabály szerint min. 3 munkanapnak kell eltelnie. (A gyakorlatban ez általában 6 nap a központi számítógépes vizsgarendezés miatt.)
2. A jogszabály szerint ha automata motorral vizsgázol, akkor CSAK AUTOMATA motort vezethetsz a megszerzett jogosítványoddal. (Bejegyzés kerül a vezetői engedélybe.)(/I)A kresz vizsga meg forgalmi vizsga itt gondolom nem annyira kemény mint kocsinál.
Bár mondjuk nem árt frissítenem, 2000 előtti a jogosítványom
Na ezért jó nekem még az 50ccm, egy kis gyakorlat nem árt, és akkor a forgalmi vizsga nem lenne olyan "kemény" -
runner 125
nagyúr
válasz
jozsi252 #22620 üzenetére
Ha, van céges tankolókártyád, vegyél 70-es Aerox-ot, ha nincs, én nem ajánlom.
Egy rendszámos 125-össel sokkal jobban jársz, még a 2 ütemű sem fog annyit zabálni, mint egy 70-es nyúzva.
Azért egy ilyen testtömeg még nem extrém egy 50-esnek. Én 187 vagyok és 98kg, a Jog simán röpített.
De, persze egy 125-ös már más kategória.Criton
Ha, nem értesz hozzá, azért kell előtte kérdezni. 1-1 hirdetésből már nagyon jól leszűrhető, h a motor rendben volt-e tartva, korrekt vétel lehet-e. Mellesleg biztos van olyan ismerős, aki régóta motorozik, így használtnál tudott volna segíteni.
Nem beszélve arról, h 300k környékén nagyon nagyon jó állapotú, gyakorlatilag újszerű olasz és japán 50-est lehet venni.
(De, pl. az én 2003-as 180-asom is csont annyiban van átírással együtt. 4,2-t eszik 100-on, 8 másodperc körül megvan a 0-100-as sprint, - itt érzed az erőt, ami 'icsán ver, nem kérdés, h cserélném-e egy új keletire. Persze ebben van elfogultság is, noh meg 10 év tapasztalat.)
-
Criton
veterán
válasz
jozsi252 #22419 üzenetére
Annyit mondtak nekem,hogy ha min 200km van benne,de ez sem fontos a fojtást ki tudják venni.Nem adtak nekem semmit sem,csak annyit mondtak beviszem,egy fél órára otthagyom a robogót és megcsinálják.Nekem valami 10-13ezer rémlik és még a garancia sem ugrik.
Ezt akkor mondták nekem,hogy akkor is megcsinálják 0km-el,mert itt Budapesten néha a biztonság fontosabb és nem vicc a 45-50kmnèl a fojtás,csak akkor még nem érdekelt.
Ma neztem egyébkent es 30al tudtam feljonni a hegyre...és már dadogott -
vaksi8
senior tag
válasz
jozsi252 #19360 üzenetére
Ha már 50-esként volt itthon regisztrálva,nem értem hogy csinálsz belölle 125-öst?
Tehát úgy néz ki a dolog,hogy csak úgy tudod a külföldi motort itthon forg.-ba helyezni ha nálad vannak a külföldi papirjai és egy két nyelvű adásvételi,ami a Te illetve a külföldi eladó között irodott.Ha nem igy van akkor te már a második vevő vagy itthon és kétszer kell az átirási költséget átvállalni,mert gondolom az itthoni magyar elado nem fizeti ki azt!
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- OLED TV topic
- Xbox Series X|S
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged