- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
^Clown
addikt
Sziasztok! Egy nagyon alap kérdésem lenne: ha Tomato 1.25-ről 1.27-re frissítek, a beállítások elvesznek, és újra kell konfigolni a routert? Köszi a választ
-
^Clown
addikt
Sziasztok!
Rászántam magam, és fw-t frissítettem, Tomato 1.23 került fel a routerre. Minden oké, kicsit sokáig tartott neki, de semmi gond. A sebesség tovább nőtt, eddig 16-17Mbit volt (25Mbit-es chello-m van), most már 21-22Mbit, szóval jelentős a gyorsulás.
Egy dolgot leszámítva nem vagyok elégedett: nem tudok belépni a router "menüjébe". Ami érdekes még, hogy a beállításaimat minden bizonnyal megjegyezte, mert működik a net frankón.
Van tippetek, hogy milyen felhasználónévvel és jelszóval próbálkozzak? admin-nal már próbáltam, nem ment...
A régi f.név + jelszó sem tetszett neki, szóval fogalmam sincs, mit csináljak. Reseteljem le?
-
^Clown
addikt
válasz
zsolt501 #7629 üzenetére
Az a gond, hogy erre sajnos nincsen lehetőség, mindenképpen a wifi az egyetlen megoldás. A biztonság pedig azért fontos, mert egy tízemeletes panelházban élek, ráadásul a 4. emeleten, szóval alattam-felettem-mellettem elég sok lakás van. A szobámból kb. 15 (időnként többet) hálózatot "látok", szóval ezért sem ártana a biztonság
-
^Clown
addikt
válasz
zsolt501 #7623 üzenetére
Köszi! Ismerem ezt az oldalt, ennek a segítségével bukkantam rá a Tomato oldalára is. Igazából nem attól félek, hogy rosszul sül el a frissítés, hanem attól, hogy utána nem fogom tudni bekonfigolni a routert. Mert gondolom a mostani beállításokat "el fogja felejteni" a frissítés után...
-
^Clown
addikt
válasz
zsolt501 #7621 üzenetére
Szia! Köszönöm a válaszod! A szakadozás szinte biztos, hogy a router miatt van (vagy a Dell laptopom wifi-kártyája miatt), mert teszteltem úgy, ahogyan írtad, és úgy nem csinálta. Szóval Tomato-t javasolsz. Oké, ki fogom probálni, még egy kis bátorságot kell gyűjtenem, hogy feltegyem, nem szeretnék napokig net nélkül maradni, a család letekerné a fejem, ha elszúrok valamit
-
^Clown
addikt
Sziasztok! Nekem is hasonló problémám van. Linksys wrt54gl v1.1 routerem van, gyári firmware-rel, mellé Chello 25Mbit/3Mbit kapcsolatom. Probléma: letöltésnél a maximum sebesség 18Mbit, a feltöltésnél megvan a 3Mbit. Szeretném kihozni a kapcsolatból és a routerből a maximumot (24-26Mbit-et írtatok). Melyik firmware-t javasoljátok? Sajnos elég láma vagyok ezen a téren, szóval valami egyszerűbben kezelhető, bolondbiztos firmware kellene. Amire használnám: torrent elég sok szálon egy, időnként két géppel, csak "wifin" keresztül kapcsolódva.
További probléma még a routerrel az, hogy naponta többször is megszakad a kapcsolat, ez főleg online játékoknál frusztráló (nem kell ecsetelnem), ezt is szeretném kiküszöbölni.
Köszi előre is a segítségeteket!
-
^Clown
addikt
válasz
h_143570 #4954 üzenetére
Szia!
-Bind adress-nél: 192.1..... cím szerepel
-Firewall with manual port forwarding-nál az External/WAN IP-hez azt az ip-t írtam, amit itt megjelenít
-TCP, UDP portokhoz különböző portok vannak megjelölve, és forwardolva is vannak. TLS-nek is csináltam egy különböző portot, amit forwardoltamTovábbi tippem nincs, hogy mi lehet a baj...
De köszi, hogy töröd rajta a fejed!
-
^Clown
addikt
Erre majd esetleg valaki? Köszi előre is!
-
^Clown
addikt
Sziasztok! Tudom, hogy mindenki könyökén jön már ki, de a probléma a következő. WRT54GL v1.1 a vasam, StrongDC 2.2 alatt nem megy a keresés aktívban, de tőlem tudnak tölteni. Portforwarding megvolt. External/WAN IP-hez kell írni valamit? Mert a Portforwardingos oldal nem írta... Ha van valakinek tippe, hogy miért nem mehet, vagy van ötlete, ne fogja vissza, mert már a hajamat tépem, hogy nem működik...
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kuponkunyeráló
- Milyen processzort vegyek?
- PR-Telecom
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Mini PC
- Linux kezdőknek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Hobby rádiós topik
- Nyugaton is megjelent a Persona 5: The Phantom X
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest