-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blans
csendes tag
"Tehát azt mondod, hogy a szomszéd gépéről (?) lekérve az elérhető hálózatok listáját, azon rajta van a te hálózatod neve is (vagyis az SSID-d)? Mert a számítógépek nem lehetnek ám rajta, fogalmilag sem. Ha ez a helyzet, akkor tiltsd le az SSID-broadcast funkciót, és ne felejtsd el elmenteni utána a beállításokat a router webfelületén."
Innen indultunk csak jól össze kutyultam amit kérdezni akartam
Az SSID-broadcast funkció le van tiltva és el is lett mentve.
Amikor mind a 3 gép be van kapcsolva az én gépemen az elérhető hálózatok listájában nem szerepel az SSID. Ez így normális, mert le van tiltva.
De! a másik két gépen miért látható ott az SSID az elérhető hálózatok listájában, amikor le lett tiltva?
-
Blans
csendes tag
"Mod. #8900-ra:"
Most már kezdem tisztán látni a dolgokat, abból amit utólag hozzáfűztél.
Nekem a WPA-PSK van beállítva hálózat hitelesítésnek és TKIP adattitkosításnak.
Ezt pár napja csináltam meg, és azóta még nem volt gond a sebességgel.
Nagyon köszönöm a segítséged, sok minden most vált világossá elöttem
-
Blans
csendes tag
A szomszédomnak is wi-fi hálózata van.
Erről van szó itt jelenik meg az SSID név pedig le van tiltva."Az SSID-szórás tiltása mellesleg egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem lehet kapcsolódni, hiszen rejtett SSID-jű routerre vagy AP-re is fel lehet csatlakozni, ha egyébként tudjuk az SSID-t"
De ha csak én tudom akkor más biztos nem fog kapcsolódni.
-
Blans
csendes tag
válasz
menthor #8895 üzenetére
A saját hálózatunkat szeretném levédeni, mert az utóbbi időben azt tapasztaltam, hogy időnként belassul szaggatott a net. Jött egy szerelő, azt mondta szerinte valaki lopja a sávszélünket és drága pénzért újra konfigurálta a routert. Láss csodát újra repesztet a le és feltöltés.
Aztán pár nap elteltével kezdődött minden előlről, lassulás , szerelő...stb.
Ördögi kör, de most már magam is újra tudom konfigurálnia routert (ellestem a szerelőtől) új SSID, új jelszó és egy ideig minden rendben megy. Aztán kezdődik elölről, valószínű, hogy valaki ránk akaszkodik.
Ezt szeretném megoldani.
Mindenkinek köszönöm aki megpróbált segíteni!!!
-
Blans
csendes tag
Köszönöm a választ, de közben lázas beteg lettem, ezért nem jelentkeztem előbb.
"Ha kikapcsolod az SSID-szórást a routeren, akkor a wifi-kliensek egyszerű lekéréssel nem fogják látni az AP-t vagy wireless routert az elérhető vezetéknélküli hálózatok listájában."
Ez a dolog lényege, lehet rosszul fogalmaztam, (egyébként kezdő vagyok a témában ).
Ki van kapcsolva az SSID szórás és a wifi-kliensek lekéréssel még is látnak a 3 közül két gépet. Azt szeretném elérni, hogy mind a három gép rejtve legyen a többi wifi-kliens elött.
Laikus nyelvre lefordítva: átmentem a szomszédhoz és ott a saját gépem nem volt látható, viszont a két öcsémé igen, tehát a szomszéd némi rosszindulattal akár kapcsolódni is tudott volna.
A MAC szűrés pedig úgy jön ide, hogy valaki azt tanácsolta, ha bekapcsolom akkor a gépek rejtetté válnak a többi wifi-kliens elött. Persze erre már magamtól is rájöttem, hogy ez nem így van
-
Blans
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Adott 3 gép vezeték nélküli hálózati kapcsolattal, és routerrel megosztva.
Routerben a Wireless SSID Broadcast Disable beállításon van, ennek ellenére a 3 routerrel megosztott gép közül csak az egyik nem látszik a vezeték nélküli hálózati listában, másik két gép látható.
Hogyan oldható meg, hogy egyik gép se legyen látható?Wireless MAC Filter szűréssel is próbálkoztam, de eddig eredménytelenül.
Blans
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged