- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
outsiheder
tag
a legvalószínűbb hogy 169-el kezdődik, de láttam már 0.0.0.0 értéket is, a hard reset után, és automatikusan dhcp-re kapcsolta magát.
De ha van benne hálózati kártya/interface, akkor biztosan, na jó inkább igen nagy valószínűséggel van hozzá vmilyen gyári beállító program is.
A lease idő egyszerűen letelik, a nálam hozzáértőnnek majd beírják, scipttel is el lehet engedni (csak gépen tudom, hogy kell eldobni és megúlítani a kapott címet), és valószínűleg telnettel is meg lehet csinálni. -
outsiheder
tag
ha a nyomtatót dhcp-re állítod, amig levan választva a hálóról, felveszed a saját beállításait, ki-be kapcsolod, miután újra indult és még mindig le van választva, kinyomtatod a nyomtatód saját teszt és beállítási oldalát
na azon az oldalon milyen ip cím van?
Illetve ki lehet próbálni a nyomtató tipustól függő szoftveres, gomb-kombinációs hard resetjét is. -
outsiheder
tag
-
outsiheder
tag
Igazad van, ezt jól benéztem!
Nincs ilyen beállítási lehetőség a WRT54G2 gyári firmware-ben. De könnyü megszokni az alternatív firmware adta további lehetőségeket.
Megnéztem a virtuális firmware-t a Linksys oldalán, abban csak a wireless kliens eszközökre volt ez a lehetőség.
Akkor első próba minden asztali gép dhcp-re állítva, és megnézni, hogy milyen címeket kapnak. -
outsiheder
tag
A két asztali gépet is állítsd dhcp-re,
nem kell fix ip rájuk, de célszerű a static dhcp beállítás (már mint a router setupjában) ezekre (és természetesen a wifi-n csatlakozó) gépekre, vagyis az összes gép a hálózati kártya mac address címe alapján állandóan u.azt az ip címet kapja meg. -
outsiheder
tag
Ez a most rámértem nagyon bátor/botor dolog,
Egy felelőtlen méréssel elég hamar tönkre lehet tenni egy jól müködő kütyüt.
Lehet olyan kifejezetten SMD mérésre való RC(L) digitális műszert, ami a "normál" analóg és digit multimétereknél jóval kisebb vizsgáló feszültséggel mér, hogy a félvezetők ne károsodjanak, illetve ne zavarjanak bele a mért eredménybe.
Kb 6 eFt-ről indul az áruk, de a normálisabbak már bőven ötjegyű árral bírnak, azok tudnak induktivítást is mérni, és a pontosságuk is jobb. -
outsiheder
tag
válasz
FABRICIUSZ #8406 üzenetére
Eddig rendben van, de már/még kell egy nagyító is.. (na ez a harmadik kéz)
időben meg tudsz majd mindent -
outsiheder
tag
nem értem
a pingelést már írtam
belépni a router beállító oldalára csakk akkor lehet, ha tudod az ip címét (de nem tudod)
működő rendszerbe dugtam át a régi router helyére, és nem megy, ha vissza rakom-állítgatom jó újra, arról netezek ezt nem értem, mit, hova, miért
de most egy másik kábellel próbálod? a ledek mind a 2 végén pislognak? -
outsiheder
tag
amig a 169-es címtartományban van, addig biztosan nem fogja látni,
nézd meg, hogy mind a szgép, mind a routeren pislognak-e a kapcsolat fizikai meglétét jelző ledek
és keress egy másik ethernet kábelt (nem feltétlenül kell újraindítani, elég letíltani, majd egy kisidő múlva újra engedélyezni a kapcsolatot
ha kapna egy nem 169-el kezdődő címet, akkor lehetne tovább lépni. -
outsiheder
tag
aut konfig ip:169.254.29.254 (ezt szerintem a win adja)
de ebből az következik, hogy nincs kapcsolat, a "levegőben" van az ethernet a szgépen, vagy csúnyán beállított értékekkel, és ráadásul ezek az értékek bele vannak fordítva a szolgáltató által feltett firmware-ben
Másik kábellel próbáltad? -
outsiheder
tag
Ha a szgép dhcp-re van állítva és csatlakoztatva van a routerre, akkor kap vmilyen ip címet?
azt ugyanis akkor is kellene kiosztania, ha sincs felcsatlakoztatva a szolgáltatóhoz.
ezt tudod az ipconfig -all kiadásával lekérdezni
próbáld meg a 192.168.1.100 vagy a 192.168.1.254 -t -
outsiheder
tag
válasz
bexinho23 #8351 üzenetére
Sorrenben
Sok utánaolvasás és véleménykérdezés után ???
A GL-t kellett volna választani, a sima G verzióból annyi féle változat van, illetve annyire le akarják csökkenteni a költségeket (pl. fix antenna), illetve korlátozni akarják a firmware csere lehetöségét (flash memória méret csökkentés), és az a rengeteg wireless chipset készlet...
Hogy így olcsóbb volt valamennyivel, gondolom utólag is úgy érzed, hogy mennyivel jobban jártál a sima G verzióval.
Az, hogy két más típusú, máskor gyártott kütyünek azonos hibája legyen néhány hónap múlva, annak kicsi a valószínűsége, ilyen esetben az adott hely és felhasználó körülményiben kell kutakodni.
A melegedést már írta tejeskifly, összefügg ezzel, hogy próbaként lecsökkenteni teljesítményét, esetleg kikapcsolni a wireless-t.
Illetve a 220V (230V) nálad/nálatok mennyi? A router cserénél a tápegységét is cserélték?
Vagy másként kérdezve mind a két esetben gyári csomagolású, befóliázott darabot kaptál?
Azt azért nem értem, hogy mi köze van akár a Linksys/Cisco, vagy akár más gyártónak ahhoz, hogy te költséghatékonyságból egy webboltból vásárolsz (és is szoktam!), és az adott webboltban ebben az esetben alapvetően rosszul intézték a garanciális reklamációt?
Azért azt szintén leírom, az hogy ha egy (ismertebb) boltban vásárolsz, sajnos még nem garantálja, hogy korrekt, gyors legyen a garanciális ügyintézés, illetve van-e csere garancia.
Itt és most, a két hónapos időhúzás felháborító, a felügyeleti szervnél időben kellett volna jelezni, hogy vmi nem stimmel, vmi sumákolás van az adott cégnél, illetve a "levásárlásra kötelezés" is elég érdekes, de ha a vásárlási feltételek garancia részében ez van a bolt honlapján leírva, akkor ezt az első vásárlással automatikusan el is fogadod/fogadtad. -
outsiheder
tag
Mint ott is irtam, túlkavarjátok, nem kicsit, nagyon!
Szörnyen bonyolult, azt irja, hogy gépelj be legalább három betüt (de ha mondjuk azt próbálod: wrt54g)....Hogy kell-e az sp2? A klf firmware verziók , amelyekkel én találkoztam, alapból bekapcsolják a távmenedzselési funkciót, elérhetőséget, amire egy átlag felhasználónak soha nem lesz szüksége.
Ez szvsz durva hiba, ha jóindulatot feltételezek akkor azért, hogy tudjanak bárkinek segíteni, ha kevésbé hiszek a mesékben, akkor inkább azért, hogy bármelyik alapbeállítású routerbe könnyen be lehessen lépni.
Lusta vagyok negnézni, megkeresni a changelogot, a kérdés az lehet, hogy csak ezek a beállítások változtak-e meg az sp2 -ben, vagy esetleg más is, de ha az sp1 van fent önmagában ezért még nem kell lecserélni, elég csak kikapcsolni a távmenedzselési hozzáférést, funkciókat. -
outsiheder
tag
Kicsit (nagyon) túlkavarjátok
DD-WRT a router database-t kellene az egér bal gombjával..
utána már csak a pontos típus és verzió kell. -
outsiheder
tag
Ha tudjuk a választ, és éppen olyanunk van, hogy segíteni próbálunk, akkor beírjuk az általunk jónak gondolt megoldást.
(igaz közben én biztosan szoktam bosszankodni, hogy miért lusták olvasni a kedves kérdezők)
de ezt azért gondolom már megnézted: -
outsiheder
tag
csak néhány kattintással van odébb
port triggering a gyárin -
outsiheder
tag
Minden korábban static dhcp-re felvett gép ott van felsorolva a TOOLS/WOL oldalon (is) fel van sorolva, ha egérrel a felsorolás sorára állsz, azt írja ki, hogy click to wakeup
(tomato család) -
outsiheder
tag
Józan paraszti ész, a WAN port csatlakozik drótosan a kábelmodembe, ennek a csatlakozásnak kell úgy látszódnia, mintha a PC lenne bedugva, akkor vajon melyikre kell beállítani?
Csak tudnám miért nem olvasod el a hivatkozási lánc végén levő eredeti hozzászólást, abban már uez le volt írva, és a környékén ott a többi szükséges beállítás túlnyomó része. -
outsiheder
tag
a WAN portnál
-
outsiheder
tag
Ja igen, a kábelmodemet is újra kellene indítani, és arra is igaz lehet, hogy túlmelegszik, vagy döglődik.
Ezt a router kihagyásával tudod kipróbálni, azzal a géppel közvetlenül a kábelmodemra csatlakozva, amelynek a mac-címét klónoztad. -
outsiheder
tag
Közbekérdeztek, bocs.
Amikor lassú, nem megy, megnézni, hogy a kábelmodem ledjei a gyors/működő állapothoz képest nem másképpen pislognak-e.
Szóval az összes létező kábel kihúzni, leeelenőrizni, az adsl szűrő megvan-e?
Kikapcsolt állapotban leellenőrizni, hogy az antennák meg vannak-e húzva rendesen.
Ha minden jónak tűnik, (azért a beállító gépről a routerbe menő kábelt kicserélném egy másikra), akkor mindent visszadugni,
és a 8120-as hozzászólásban leirtakat megcsinálni, és utána mindent előről újra beállítani,
Egyébként van újabb gyári verzió: FW_WRT54GL_4.30.12.3_US_EN_code.zip -
outsiheder
tag
Erre még dd.wrt sincs, nem hogy tomato!
Ez nem minősítés, a dd-wrt mini több olyan wrt54g verzióra még feltehető, amiben kicsi a flash memória, a linksysinfo.org fórumon már többen kérdezték, hogy miért nincs mini tomato verzió
A dd-wrt kompatibilitási lista hivatkozás itt van feljebb néhány hozzászólással,
és itt a tomato tapasztalati lista. -
outsiheder
tag
A Linksysnél csak ezt találtam:
csak V1.0 van, csak azt lehet kiválasztani
Ha müxik, akkor inkább hagyd békén, A WRT54GC és WRT54GX egy teljesen más sorozat, mint a WRT54G(L,S) sorozat.
(egy kicsit becsapós a tipus neve, könnyen megtéveszti(k) a kedves vevőket) -
outsiheder
tag
-
outsiheder
tag
Egyszerre sok, és kevés az információ!
Mindkét helyen ua a szolgáltató, és ua a díjcsomag van/volt?
A díjcsomag nem forgalom korlátos-e? (ez pl az én előfizetési szerződésemben benne van, hogy bizonyos forgalom elérése után korlátozhatják a sávszélességet, de szerencsére még soha sem alkalmazták)
Miről mire frissítettétek?
A frissítés után fel lett-e véve a működő beállítás, vagy legalább fel lett-e írva egy lapra, hogy hol és mit állítottatok be?
Azt hiszem a UPC sem szereti, szűri, tíltja az eszközök cseréjét, ergo egy konkrét gépnek a mac-address címének klónozását biztosan be kell állítani, annak a gépnek a hálózati kártya mac-adressét, amivel eredetileg becsatlakoztál!
Lehet, hogy túlmelegszik, esetleg egy tápegység cserét is meg lehet próbálni, ha van a közelben/kölcsönbe egy másik.
Kellene egy teljes 3x30 mp-es reset, és újra beállítani, ezért kellene a felvett beállítások cfg állománya. -
outsiheder
tag
válasz
eastsider #8215 üzenetére
Ez is port forward, vagy a port-forward.com, vagy a gmail help oldalra hivatkozás:
korábbi hozzászólás -
outsiheder
tag
válasz
eastsider #8213 üzenetére
Ezt javasoltam (többször) néhány hozzászólással korábban.
Alap hibakeresési szabály, hogy egyszerre csak egy valamit mósosítunk (kütyü csere, beállítás, paraméter) és utána ha jónak tűnik (tartósan, azaz nem néhány perc múlva), csak akkor csináljuk a következő nagyobb módosítást. Természetesen én sem mindig tartom be ezt a szabályt, de utána nem fogom az adott firmware verzió hibájára, fogyatékosságára, ha vmiért nem stabil.
A torrenthez csak a torrent kliens által használt port számát kell forwardolni:
itt a link hozzá (gyári firmware) -
outsiheder
tag
Bocs nem figyeltem, A fenti link a III sorozat eleje!
itt a friss vége -
outsiheder
tag
válasz
eastsider #8209 üzenetére
Ha az időd engedi, olvass el minnél többet részben ebből a fórumból, vagy akár a HWSW hasonló fórumát, bár ott (is) belefutottak egy hitvitába, valamint a Linksysinfo.org fórumait, és ne feledd, mind a két fő firmware változatnak van saját Wikipédia oldala.
Linksys WRT54G III. (sorozat)
ja igen a stabilitást már megbeszéltük, mindegyik stabil, tehát csak az áramszünet, vagy a verzió váltás korlátozza az uplink időtartamát. -
outsiheder
tag
Lusta vagyok utána számolni, biztosan több mint 5 tomato elterjedt mod van, esetenként ND, esetenként USB, esetenként SD kezeléssel.
Van KFT, van LTD, van AG, van SRO, és most több nem jut eszembe, pedig a spanyolt is kellene tudnom. Van-e különbség?
Van a közelemben 2 dd-wrt verzió, két tomato verzió, és egy gyári is. Nem favorizálom egyiket sem, az olyan lenne, mintha azt mondanám, hogy X.Y. hp a világ legszebb nője.
Visszatérve az alap kérdéshez, amig csak alap használat van, addig nem érdemes/célszerű módosítani a gyári firmware-t.
más
Azt mindenkinek ajánlom, hogy olvassa (elfogultság nélkül) a korábban említett Linksysinfo.org fórumot (is)! -
outsiheder
tag
-
outsiheder
tag
Na ne már, nem rudja, nem ismeri, és nem érti. (nem megsértődni, mi is igy kezdtük)
Akkor nehogy már firmware cserével, sőt cserékkel kezdje, aminek még a legalaposabb, leggondosabb esetben (is) van kockázata!
Előbb tanulja meg a gyárit beállítani, arra hogy megtanulja, hogy mit és miért kell állítani, arra az pont jó/elég!
Ha már a nagyját érti, akkor már meg tudja nézni, utána tud olvasni, hogy melyik fő változat mit tud, illetve melyikben van olyan szolgáltatás, ami tök jó hogy van benne, de az éltben nem fogja használni (pl. hotspot),
Stabilitásban nincs különbség, ja igen, ha bárki a Tomatot írja, az írja hozzá hogy melyik tomotora, vagy annak melyik modjára hivatkozik, mert kezd a modok halmaza igen nagyra nőni. -
outsiheder
tag
A Windows 3.11 még nem tudta!
Ki kell fizettetni a villanyszámlát vele! -
outsiheder
tag
Az nagyon fontos, hogy nem minden firmware kezeli az SD-modot, alapos utánolvasást követel, hogy melyik miben tér el a másiktól, és kinek-kinek saját magának kell eldöntenie, hogy melyik szolgáltatás a fontosabb!
(linksysinfo.org) -
outsiheder
tag
Ezt be kellene tenni a témaindító hozzászólásba:
Az ebook címe: (ebből másoltam ki a fenti képeket), formátum pdf
Linksys WRT54G Ultimate Hacking
(aki keres, az talál) -
outsiheder
tag
válasz
smirdex #8168 üzenetére
Lehet, hogy össze kevertem, két csatlakozósor (helye) van a nyák lemezen.
de akkor:
Table 7.1 SD Card Pin to WRT54GL Board Assignments
SD Card Pin and Function Connects to…
Pin 1, CS (Chip Select) GPIO 7
Pin 2, DI (Data In) GPIO 2 (With most other models, this
will connect to GPIO 5.)
Pin 3, VSS (Negative Power) Ground
Pin 4, VDD (Positive Power) 3.3V Power
Pin 5, CLK (Clock) GPIO 3
Pin 6, VSS2 (Secondary Negative Power) Ground
Pin 7, DO (Data Out) GPIO 4SD Card Pin to WRT54GL Board Approximations
A GS korai verzióban bár a kapcsoló nincs beépítve, de a helye megvan a (és hiányzik néhány RC smd alkatrész is, talán zavarszűrés, vagy prell csökkentés, vagy felhúzó áramkör, kéne egy részletes rajz, amit nyílván nem adnak ki) de nem találtam ilyen hosszú gombos nyomógombot.
-
outsiheder
tag
válasz
smirdex #8166 üzenetére
Ez az én saját, eredeti nick nevem, bár a múltkor találtam vkit, aki ellopta.
off Az elég sötét primitiv állat, aki nem tud magának kitalálni egy egyedi nevet! on
Szóval néztem az egyik sd bővítés képét, ott a foglalat vezetékeinek többsége a jtag csatlakozó helyére volt beforrasztva, az az összes verzióban azonosan van bekötve, akkor a maradék 2 vagy 3 láb konkrét csatlakozási pontja kellene? -
outsiheder
tag
Esetleg az lehet még, hogy olyan portot használna a wifis gép, ami legalacsonyabb priorításra van állítva, nem csak at ip-cím számít.
-
outsiheder
tag
Nem ip cím klónozás, hanem mac address cím klónozás, kifelé a szolgáltató felé úgy nlátszodjék, mintha a számítógép lenne bedugva, t.i. a szolgáltatok nem szeretik, (én sem szeretném), hogy a kedves felhasználók mindenféle kontroll nélkül csere-beréljék a csatlakoztatott eszközöket, végberendézeseket.
ADVANCED -> MAC Address menűpont alatt.
Nem csak vmilyen kábelhibád volt eredetileg? Bőven elég, ha a gurulós székkel átmennek rajta, vagy egy tűsarkúval sikerül a matematikailag nulla valószínűséggel pont ráállni.
Az új hálókártyával pedig azért nem ment közvetlenül elsőre, mert a szolgáltatónál még a régi alaplapi hálókártya mac címe volt beregisztrálva, amely csak valamennyi idő után resetelődik. Ez szolgáltató függő, hogy mennyi idő, ha indokolt akkor fel lehet hivni az ügyfélszolgálatot, de sokkal praktikusabb a routert korrekten beállítani.
A frissen installált hálózati eszköz default módban dhcp-s tcp/ip kapcsolatot feltételez/van beállítva. -
outsiheder
tag
újraindítások után mennie kell!
tehát ha törölted alaplapi hálókártya mac-ip hozzárendelését és felvetted a pci hálókártya mac adatát újként, (elég lett volna a mac címet egyszerűen csak átírni),
aztán save,
azért írtam, hogy hagyok tartalékot a címtartományban, mert probléma esetén egy másik (új) címet tudok adni egy másik(új) eszköznek, akár egy másik gép, akár csak egy másik hálókártyáról van szó
aztán újraindítani a routert (reboot a router menűjében)
most arról a gépről írtad a választ, mert ha nem, akkor javasolnám a kábel cseréjét, illetve megnézni, hogy a linkelés meglétét jelző ledek pislognak-e?
és alaposan végig kellene nézni az asztali gép hálózati és tűzfal beállításait, és biztosan átdugtad az ethernet kábelt a pci kártyába?
természetesen az új pci kártyánál újból be kell állítani a dhcp-t (hálózati eszközönként külön-külön, önnálóan)
sorrendben írtam az előző hozzászólást, sorrendben kell csinálni! -
outsiheder
tag
Kicsit össze lett keverve, azt hiszem.
a szgépet DHCP-re van/kell állítani, függetlenül attól, hogy a kábelmodemre akár a routerre van dugva.
A router a WAN connectoin type szintén DHCP, és klónozni kell a szgép MAC address címét, hogy a szolgáltató elfogadja/beengedje a routert a szgép helyett.
LAN IP címe 192.168.1.1
szubnet 255.255.255.0
(ha az utolsó érték nem 0, azzal szintán korátozni lehet a csatlakoztatható eszközök számát, de összhangban kell lennie a kiosztható címtartománnyal)
DHCP bekapcsolva
Static DNS sorok üresen
címtartomány 1.2 től ahány eszköznek kell, de mindig hagyok rá tartalékot, illetve a 1.255 tíltott, mert az üzenet szórásra van használva.
bérleti idő, ezt speciel lecsökkentettem, hogy jobban tudjam követni, hogy ki mikor van bent a rendszerben.
WINS nem kell.STATIC DHCP
(vagy a csatlakoztatott eszközök listájából kiválasztani, mint korábban már leírtam)
begépelni a szgép MAC address címét és begépelni a hozzárendelt IP címet, természetesen bele kell esnie a fenti címtartományba.
A nevét nem kell beírni, azt a csatlakozás után a router átveszi a szgéptől.
(Dorka számítógépe, konyhai számítógép)
természetesen minden oldalon SAVE, ezt olyan könnyű kifelejteni
újraindítások után mennie kell!
Ha minden rendben van, akkor felvenni a beállításokat, legalább két eszközre, (nem egy gép két könyvtárába!) -
outsiheder
tag
Ne dobj ki semmit, nem tomato hiba, de az egy kissé valószínűtlen, hogy egy olyan gép, amin nem megy (általad ismert) program, az elzabálná a sávszélességet.
próba: rádugva az ethernet kábel a routerre, de az asztali gépen letiltani az óra melletti kis kapcsolat ikonon a hozzáférést. (vagy kinyitni a kapcsolat ablakot, és nézni az adatforgalmat)
És nézd át még egyszer a QOS beállítását. -
outsiheder
tag
A wifi kapcsolat ikonján jobb egér tulajdonságok, Wireless Networks fül (középső), és ott az oldal közepén a Prefered networks alatt hozzáadni, felvenni a wifi kapcsolatot.
(Automatically connect to available networks in the order listed below)
vagyis automatikusan csatlakozzon az alábbi listában beállított sorrendben, amennyiben az(ok) rendelkezésre áll(anak)
Az SSID-t sugárzod, vagy ki van kapcsolva?
A kapcsolatnál van még két checkbox (négyzetes bejelőlő, amit ki kell pipálni)
Association fül:
Connect even if this network is not broadcasting (csatlakozzon, még akkor is, ha nem sugárzod az SSID-t)
Connection fül:
Connect when this network is in range (csatlakozzon, amikor a hálózat elérhető) -
outsiheder
tag
Azért írtam a script megismerését, mert aki ért hozzá (én sajnos nem), az könnyen tud írni egy olyat, ami vagy konkrét időpontban, vagy a megadott elérési út elérhetőség függvényében megcsinálja a forgalmi adatok mentését.
Az mindig segíti a segítségadást, ha a kevésnél egy kicsit több információt adtok meg a kérdésben.
Mondjuk így: Van egy router, amivel több eszközre megosztod az internet kapcsolatot, és ezek közül az egyik gép nincs egész nap bekapcsolva, és szeretnéd azt/úgy beállítani, hogy a forgalmi adatokat erre a gépre mentse, amikor be van kapcsolva.
Ha megnézed az eredeti és azt a hozzászólást amire most válaszoltam, és az előző mondatot, akkor látod, hogy bár kevesebb konkrét adat van benne, de mégis egyértelműbben adja meg az igény/feladat leírását.
Ha itt esetleg nem tudnak konkrét megoldást ajánlani, akkor a Linksysinfo.org Tomato szekcióban valószínűleg találsz konkrét scrip forráskódot, csak ahhoz elég sokat kell kutakodni. Sajnos én nem értek a scriptekhez, csak csodáltam, hogy mi mindent meg lehet csinálni vele/benne.Áramkimaradásra vagy szünetmentes, vagy inkább akkumulátor 12V-os, de már láttam vhol napelemes, akkus kültéri megoldást is.
-
outsiheder
tag
Nálam folyamatosan megy, gondolom nálam korábban kevesek tanulták meg itt a fórumon, hogy a gyakori ki-bekapcsolás erősen csökkenti a berendezések élettartamát.
Bár a kor nem érdem, csak egy állapot, amit nem mindenki ér el. -
outsiheder
tag
A static IP az alap még az otthoni rendszeren is, akár drótos, akár wifi a kapcsolat, mert a (könnyen kezelhető, elérhető) naplózás IP alapon megy.
A wifin pedig legyen beállítva, hogy csak az általad felvett gépek tudjanak csatlakozni.
(Permit Only The Following Clients) a MAC address alapján.
A device listben a rácsatlakozott eszköz MAC címe alatt ott van a [static] és a [wfilter] gomb/link/felírat, amelyekről azonnal a kívánt menűre ugrik. -
outsiheder
tag
válasz
bikkamokka #8122 üzenetére
Ha jól emlékszem a linksysinfo-org-on mintha azt írták volna, hogy az 1.25-ből mintha kimaradt volna a wifi jelző led automatikus ki-be kapcsolása, de scripttel pótolható, esetleg a SES gomb valahány másodperces megnyomásához hozzárendelhető.
A jelerősséget kellene nézni, és a logokat, és megnézni, hogy nem önkiszolgálóként működik-e a wifi rész, vagyis tényleg csak te használod.
Az ssid sugárzás nélkül is hibátlanul megy, ha jól van (minden) beállítva. -
outsiheder
tag
Ja ha beállítjuk (rendesen) akkor nekünk is megy!
Ha engedélyezve van a wireless (az engedélyezve <> beállítva), akkor vmi alap SSID-t sugároz, ?Linksys? (Tomato), már nem emlékszem, ekkor az alap windows szoftver környezettel, ha a driverek fel lettek telepítve, akkor néhány kattintás után rá lehet csatlakozni, lehet használni.
Ezért lehet sokszor azzal találkozni, hogy a kedves felhasználó azt hiszi, hogy jól van beállítva a cucca, hiszen működik.
Non plus ultra: ha próbálsz segíteni nekik a beállításban, akkor kiderül, hogy wireless kapcsolaton keresztül próbálják beállítani, és nem értik meg, hogy miért erőltetnéd velük, hogy vegyék már végre elő a routerrel kapott/szállított ethernet kábelt, és azzal csatlakozzanak a routerhez.
(<> az nem egyenlő) -
outsiheder
tag
válasz
Hókusz Pók #8057 üzenetére
A gmail sugó oldala:
SSL portszámok -
outsiheder
tag
válasz
Hókusz Pók #8057 üzenetére
T. Hókuszpók!
[A port beállítás ill. ellenőrzés az utolsó kép, a lap alján]
De lehet, hogy prg verziótól függően a kapcsolatok fülön kell megnézni.
És nézd meg, hogy a szolgáltatód hivatalosan melyik portot használja.A másodikra már válaszolt más.
-
outsiheder
tag
válasz
Hókusz Pók #8052 üzenetére
Azt megnézted a működő levelezésnél, hogy a kimenő smtp kapcsolat melyik portot használja, illetve a routeren be van-e állítva, hogy át/kiengedje?
(A biztonsági kapcsolat portja nem engedélyezett default értéken) -
outsiheder
tag
válasz
ChromeX #8039 üzenetére
Visszatöltöd az állítgatás/kisérletezés elötti cfg állományt, amit óvatosságból előtte elmentettél.
vagy megkérdezed azt, aki elállította, hogy mit is állított el, és visszaállítod,
vagy nvram törlés, a firnware default beállítása, és újra beállítod a további értékeket, és végre felveszed a kész/jónak tűnő beállításokat. -
outsiheder
tag
A kályha (innen indulunk):
bejövő jel -> kábelmodem -> számítógép drótosan csatlakoztatva ?ez hogyan müxik, hibátlan?
addig ne változtass firmwaret, amig nem tudod, hogy mi okozza az instabilitást.Ha szolgáltató lennék, és sem szeretném, hogy az ügyfelek kényük-kedvük szerint cserélgessék a kábelmodeme(i)ket.
-
outsiheder
tag
Túlmelegedés? Esetleg vedd le a wifi teljesítményt, illetve előtte nézd meg, ellenőrizd le, esetleg cseréld ki a tápot.
Illetve megint elolvasva, más tipusú routerrel is ezt csinálja, akkor más lesz, azt nem írtad, hogy milyen neted van, akkor a következő nem változtatott/cserélt eszköz, vagy a kábelmodem, vagy a számítógép beállítása, illetve írod a titkosítást. akkor ez wifi lenne?
A kedvenc kérdésem: és drótos kapcsolaton mit csinál? -
outsiheder
tag
Ha ddwrt, akkor itt lehet tájékozódni, hogy melyik verzió milyen, mennyi ram, mit lehet rátenni:
illetve az alap Wikipédia oldal(unk):
Linksys WRT54G series -
outsiheder
tag
A #7892 alatt hivatkozott portforward.com-on kellene olvasni, ott a gyári firmwarre van több műveletre, programra a beállítás leírva.
Az érdekes, hogy többeknél drótosan müxik valami, wifin meg nem. A drótos, és a wireless ip-cím eltér-e egymástól, illetve azonos szabályok vannak mind a kettőre beállítva?
szvsz közömbös, hogy milyen közegen/módon megy a kapcsolat.
Az azonban fontos, hogy minden tűzfalfunkciót betőltő hardver és szoftver komponenst alaposan végig kell nézni. (A kikapcsolást nem javaslom!) -
outsiheder
tag
válasz
neduddki #7909 üzenetére
50+ kliens az már nem a SOHO kategória (WRT54 G család)
Attól még müxik, illetve Tomato verzió váltáskor én is örültem már, hogy nem kell gépelnem, de azért igy is végignéztem a beállításokat.
Ha azonban más-más firmware-t tesz fel/cserél valaki, akkor mindenképpen törölje az NVRAM tartalmát! -
outsiheder
tag
Azért az érdekes, hogy az XT billentyűzeten is ugyanolyan sorrendben vannak a betűk, mint a legújabb ma kapható csili-vili drótnélküli billentyűzeten.
Vagy a bios ugyanolyan memória címen tárolja mondjuk a dátum és idő adatot.
Fogadni merek, hogy még mindig a régi 286 procik vannak a P4 tokba berakva, és azért ilyen drága, mert már kevés működő van belőle!A programok(programozók) nem szokták (pontosabban rendkívül ritkán) a rendszerváltozó területet belső sorrendjét módosítani, az új fejlesztés módosítás által igényent/használt új azonosítók általában a végére kerülnek, vagy ugrócímek láncolt használatával számolódnak ki.
A lustaság fél egészség, de nyomatékosan felhívják minden firmware leírásában a figyelmünket a 3x30 másodperces reset gomb használatra, illetve arra, hogy a korábbi verzió config állományát ne töltsük be egy újabb verzióra.
-
outsiheder
tag
Tulképpen csak megszoktam a hordozható gépek alap dhcp-s beállítását, mindig az adott hálózatról kapjon ip címet, ha nem fix a cím, akkor az, hogy kap-e (illetve a korábban beállított, elvárt címet kapja) önmagában alkalmas a kapcsolat meglétének ellenőrzésére.
Úgyis hozzá kell nyúlni, hogy az illetéktelen wireless csatlakozások le legyenek (valamennyire) korlátozva. (bár a MAC address szűrés...hm.) -
outsiheder
tag
válasz
Endruboy007 #7894 üzenetére
Enable után save settings, azaz fel kell venni, a kezdő és vég port ugyanaz, amit a utorrentben van megadva portszám.
Azért (inkább) célszerű static ip-címet beállítani az adott gép hálókártya MAC-address címére, hogy állandó legyen az IP-címe a gépnek, vagy esetleg fix IP-címet beállítani a torrentező gépen. (kevésbé) -
outsiheder
tag
válasz
Endruboy007 #7890 üzenetére
A portforward.com a gyári firmware-re ad megoldást, azt nem írtad, hogy nálad melyik firmware van. A Tomato-ra a linsysinfo.org fóruma, illetve a FAQ-ja leírja a beállításokat.
-
outsiheder
tag
persze, én értem, ezért másoltam be a proci terhelés értéket, láthatod, 1% alatt van a közel teljes drótos forgalom mellett.
Ha ráengednék néhány wifi gépet, mindenféle szűréssel, védelemmel, titkosított móddal, minden bigyó és izé beállításával, ki lehetne akasztani a procit. -
outsiheder
tag
Elméletileg (azt hiszem) nem kell semmi mást állítani, és a fordított sorrend/beállítás, azaz a WRT54 van a pirelli klónozására beállítva, és annak a DMZ-jáben van beállítva a pirelli átengedése?
Az egyik torrent oldalon kérdezte az egyik tag, hogy miért passzív, próbáltam neki segíteni, akkor kerestem meg a pirelli leírását, személyes véleményem: csúnyán logikátlan a menük kiosztása, a műveletek megnevezése, elérése, értelmezhetősége, de még egyszer, ez csak az én személyes véleményem. -
outsiheder
tag
válasz
zsolt501 #7379 üzenetére
Én a Victek féle modot használom, Tomato RAF 1.23.8010 van ezen a routeren, a 8025-ös az utolsó mod, abban minden korábbi kiegészítés (QOS is) benne van, csak nekem nem kellett, ezért még nem frissítettem, ebben meg van növelve/kétszerezve a kapcsolatok száma. Nem a naplózás kell, (pontosabban próbáld meg kikapcsolni a külső helyre menő naplózást), hanem a sávszélesség adatok grafikonos ábrázolása, mondjuk a last 24 hour, azon azonnal látszik "minden"
-
outsiheder
tag
válasz
zsolt501 #7372 üzenetére
Melyik tomato verzió van fent nálad? Mennyi a kapcsolatok száma (8192 a default), illetve nincs túl sok naplózás, logolás beállítva.
Nézd ét a sávszélesség grafikonokat, hátha történik valami olyan folyamat a háttérben, amiről te nem tudsz, ott meg látszik, melyik hordozó közegen mennyi a forgalom.nálam most 33 napja megy folyamatos torrentezés mellett.
Azt is megpróbálhatod, ha tudod a beállításokat (fejből), hogy csinálsz egy normális NVRAM törlést, 3x30 sec, és újra beállítod, majd felveszed a konfigot.
(az elég tipikus hiba, hogy az NVRAM törlés kimarad a firmware upgrade előtt/után) -
outsiheder
tag
A port forwarding, ha a pirelli egyedül van, az alábbi linken.
szvsz ezzel a kütyüvel sokan fognak szívni, főleg ha a T-kupac az eddigi hozzáállásával, ás az alvállalkozók trehányságával segíti, supportálja a cuccost.
Nem lesz könnyü beállítani, érdekes kütyü, bonyolultabb annál, hogy távvezérléssel menne.Pirelli DRG A225G itt leírják angolul, hogy mit és hol kell csinálni
http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Pirelli/DRG-A225G/Utorrent.htmde ha láncban van, akkor a WRT54G-N is be kell a szokott módon a port-forwardot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged