- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka78
senior tag
válasz
Real_Necro #2506 üzenetére
Ha meg lesz akkor megnézheted
. Majd jelzem.
-
zolka78
senior tag
válasz
Real_Necro #2504 üzenetére
Nekem is ez a bajom a kompaktos állvánnyal, nehéz neki a fej a géppel együtt. Igaz az elmúlt időszakban keveset állványoztam, ezért nem is hajtottam a témát. De most van 1-2 tervem amihez mindenképen kell az állvány, így már nem halogatom tovább.
-
zolka78
senior tag
válasz
Real_Necro #2500 üzenetére
Amit fentebb linkeltem állványt azt a Mikrosatnál 28xxx forintért láttam. Szerintem korrekt ár, egy ilyen teherbírású állványnál. Mégcsak megsem fogom közelíteni a 10kg felét sem. Nocsak, beszereztél egy olyan fejet amit én is vettem a Kinaiaktól? Állványt már jó volna cserélnem, mert amim van az még a kompakt alá volt jó.
-
zolka78
senior tag
Tiszteletem! Valaki találkozott már ezzel az állvánnyal, vagy magával a márkával? Tapasztalatok érdekelnek elsősorban, vagy vélemények. Van még ennek egy másik vááltozata, ami 3 szekciós lábbal van nem néggyel. Ennek van e valami jelentősége azon kívűl, hogy a 4 szekciós kisebbre összecsukható.
-
zolka78
senior tag
válasz
DarknessHope #2398 üzenetére
Erről ez van. Még én is a gyűjtögetési fázisban vagyok a cserét illetően. Sajnos mindig valami más viszi el a pénzt, mint írtam a legkevesebbet használt eszközöm. A Cullmannokat is nézegetem, néha meggyőzőm magam, néha lebeszélem magam róluk. Nem tudom miért, de nekem valamiért rossz a számíze velük kapcsolatban, de lehet csak előítéletes vagyok.
-
zolka78
senior tag
válasz
DarknessHope #2395 üzenetére
Hidd el, nem a 40e -50e állvány lesz a legdrágább ha nem tartja meg a szettedet. Én is úgy voltam, hogy elég az állványom, aztán sokszor belefutottam olyan helyzetbe, hogy már inkább fel sem állítottam mert nem bíztam benne, pedig az állványt használom a legkevesebbet a cuccaim közül. Nem véletlenül kerülnek az átlag normális állványok 40e fölötti forintba. Hogy a te felhasználásodhoz, és az általad nézett oldalhoz igazodjak, ez alá az állvány alá nem mennék, ez még szerintem bírja is azt amit rá írnak.
-
zolka78
senior tag
válasz
DarknessHope #2393 üzenetére
Kezdésnek azt vedd figyelembe, hogy egy 3 Kg-t bíró állványnál nem érdemes 3 Kg-os felszerelést rátenni. Vannak ott még más behatások is amivel folyamatosan találkozni fogsz, és akkor már nem tartja meg a cuccod. 3 Kg-os felszerelésnél én már nem állnék meg csak olyan állványnál ami 8-10 Kg-t bír minimum. Ezt tapasztalatból mondom. Az enyém is 3 Kg-t bír papíron, de ez csak szobai körülmények közt igaz, teljesen vízszintes állásban. Természetben ( Pl.: domboldal ), vagy csak akár a kint a városban egy kisebb szélben, már nem olyan biztonságos. Ráadásul nincs is 3 Kg cuccom, jó ha az 1,2-t eléri. Ilyen oldalt amire gondolsz nem igazán fogsz találni. Nézd meg mely gyártók termékei szimpatikusak, és melyikek a megbízhatóak. A honlapjukon több infót találsz.
-
zolka78
senior tag
Üdv!
Nem rég futtatunk itt egy eszmecserét egy lehetséges hamis, vagy inkább más néven árult gömbfejről ami az ebayen szerezhető be. Na most én beszereztem egyet, és írtam egy bemutatót a Logautra. Akit érdekel az megtekintheti a nevem alatt.
-
zolka78
senior tag
válasz
MegaQxY #2122 üzenetére
Én is most nézelődök gömb fej ügyében. Az már biztos, hogy egy alap DSLR szett esetén sem szabad alá becsülni a súly határt. Én úgy becsültem, hogy egy alap szettnél is legalább 6-8 kg-t számolnék rá, ne nagyon érjen meglepetés. 2-3 kg teherbírású fejet max. kompakt alá raknák. Általában a nevesebb gyártók termékei bírják is azt a súlyt amit rá írnak, még 90 fokba döntött gép esetén is, ez meg már pénzbe is kerül. Alapnak kiindulva, ez biztos bírja is azt a súlyt amit rá írnak, de ára is van. Pár hozzá szólással fentebb linkeltem egy ebay-es cuccot, ami talán egy normális termék "azonosulása", majd meglátom, ez is egy megoldás lehet.
-
zolka78
senior tag
válasz
kiskornel #2116 üzenetére
Nem tudom, már rengetek képet néztem az ebay-es változatok és a benroról összehasonlítás miatt, néhol tényleg csak ezt venni észre különbségnek. Bár azt sem tudom mi értelme pont Kínait hamisítani a Kínaiaknak. Erre értelmesebb lenne a Manfrotto vagy a Giottos vagy a Gitzo termékeit alapul venniük. Mindenesetre ez elég sok néven fut: KS-0, Letu, Keep, iShoot, Gitai, meg még ki tudja hány néven. Lehet majd nem sokára benevezek egyre. Ha csak 8Kg helyett 5-6Kg bír, már jó nekem.
-
zolka78
senior tag
válasz
Real_Necro #2112 üzenetére
Akárhogy bújom a netet egy ideje, nem tudok rájönni mi az igazság. Nem az első eset lenne, hogy egy nagyobb név Kínában gyártott dolgai más névvel és matricával ellátva kikerülnek a piacra olcsóbban. Nem azt mondom, hogy itt ez a szitu, de elég sok hasonló van az ebay-n mint a Benro, csak más néven fut.
-
zolka78
senior tag
Sziasztok, mennyi az esélye, hogy ez az állványfej megegyezik ezzel.
-
zolka78
senior tag
Sziasztok, csatlakoznék ssuti hozzászólásához. Teljesen egyetértek vele, és köszi, hogy legalább hozzáértő emberek használják ezt a topicot, így nem kellet kérdésekkel bombáznom senkit, csak olvasgatnom. Én is egy Soligor mellet döntöttem csak a kissebig AT-151-t választottam a kompaktom alá, többek ajánlására alapozva. Ez is úgyan azt tudja mint a fentebb említett. Nagyon tetszik a variálhatósága, és az, hogy nem egy ultra gagyi műanyag. Szerintem a későbbiekben beszerzek hozzá egy gömb fejet. Ezért az árért (9900 Ft) egy jó mínőségű állványt kaptam kompakt alá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- MOZA Thumb Controller /MOZA-AIR CR W/L /
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged