- Google Pixel topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
izisz
senior tag
válasz
Fotonhámozó #6035 üzenetére
Tolómérő használatból bukott az illetőke ha jól sejtem.
20-nál 10et mutat... -
Mr.Csizmás
titán
válasz
nem értem a problémát
@layerke ha jól látom ez akkora user error, mint a ház
-
layerke
aktív tag
válasz
Attól függ minden irányban fele akkora-e, ha igen, akkor simán a lépésszám/mm értékek nem jók a firmwareben, meg kell kétszerezni és kész.
Értelmezhetetlen számomra ez a 4 emotikon egymás után... megmagyaráznád? -
fabula
őstag
válasz
Fotonhámozó #5974 üzenetére
Köszönöm a válaszod, valóban így van, kb. 170 C nozzle alatt nem működik az extruder. Meglátszik, hogy én anett a8-on szocializálódtam, abban nincs ilyen "modern" korlátozás
.
-
udimension
csendes tag
válasz
Fotonhámozó #5940 üzenetére
Köszönöm, próbálok itt Szegeden kicsit utánajárni
-
Devil Smile
őstag
válasz
Fotonhámozó #4986 üzenetére
egy kis motor tengelyre megy ra ami bordazott es egy kis letolotalp mechanikat hajt.
regebben modellezo boltban talaltam ilyen kereket de csak csomagban mindenfele mas kerekekkel es ebbol a meretbol csak 2-3db volt benne es 2400ft ert arultak a csomagot de mar az is megszunt. a gyarto meg mar megszuntette a tamogatast igy nincs alkatresz csak motorral egyutt.. -
szaki7
tag
válasz
Fotonhámozó #3572 üzenetére
Nem túl jó, nem túl rossz.
Én használom, ha már megvettem, de inkább a DD-t rendeltem utána. -
szaki7
tag
válasz
Fotonhámozó #3053 üzenetére
Sajnos homokfúvót nem ismerek a közelemben, de megpróbálom a legjobb csiszolóvászonnal felérdesíteni.
Kis daraboknál jónak bizonyult az acetonban oldott ABS, de nagy daraboknál, amint elér egy bizonyos tömeget, leválik.
Amióta Newton kitalálta a II. törvényét, ami szerint állandó gyorsulásnál az erő a tömeggel egyenes arányban nő, azóta nehezebb nagy darabokat nyomtatni. -
Chimpy
tag
válasz
Fotonhámozó #2604 üzenetére
Én eddig csak a teflonos szárat cseréltem le egy saját készítésű full metalra, meg kapott egy kis hűtőbordát. De sajnos ez sem oldotta meg a problémát.
beis-compo: a retract nálad mennyi? Én 1mm--re állítottam és 30-as sebességgel rántja vissza, lehet, hogy még lejebb kéne vegyek az értékekből?
mazso26: ez a sebesség dolog jó ötlet, ki fogom próbálni plusz a váza módot is, azt még úgyse próbáltam.
-
izisz
senior tag
válasz
Fotonhámozó #2597 üzenetére
Alin kapható all-metal heatbreak (V5 és V6-hoz is, pl: [link]), javaslom beinvesztálni a teflonos helyett.
Vagy ha ptfe használtok, jó minőségű ptfe csövet betenni, vannak kínai csövek, amik nem "igazi fehérek", picit átlátszóak (vagy nagyon is akár), azok alkalmatlanok a játékra.
Alin "anycubic" storeból ([link]) eddig jó minőségű cuccok érkeztek (V6 fejek, heatbreakek, nozlik, stb., szóval hardware), érdemes egy próbát tenni. -
Chimpy
tag
válasz
Fotonhámozó #2597 üzenetére
Mire cserélted ha szabad kérdeznem? Csak mert én is szopok a Geeetech fejével. Nálam bedugul nyomtatás közben és egy idő után csak kattog az extruder motorja, mert a továbbító kerék átugrik a szálon. Már nagyon kezd tele lenni a hócipőm vele, pedig ezt leszámítva tök jó kis gép lenne.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Fotonhámozó #2363 üzenetére
sajnalattal hallom
A tarantulákrol mi a velemeny?
-
ProfBako
tag
válasz
Fotonhámozó #1982 üzenetére
A helység ahol a nyomtató van legyen huzatmentes és minél melegebb, én csak ABS-el dolgozom és hősugárzóval szoktam a helyiséget felmelegíteni 30-40°C-ra hidegebb napokon. A kisebb gépek elférnek egy szekrényben is, nekem egy kis gardrób szobában van a nyomtató de a mellette lévő szobában simán lehet aludni nem annyira zajos(nekem gumilábakon van a gép).
Az ABS-nek van szaga, van aki érzékeny rá, én nem, ott mellette állva a 40°C-ban és a műanyagszagban nem túl kellemes hosszan lenni, de a lakás többi részén nem érezni. -
Saccco
nagyúr
válasz
Fotonhámozó #1982 üzenetére
Nekem egy Tevo Tarantulá-m van. Lakásban használom, de már készül hozzá egy zárt doboz külön szellőzővel a külvilág felé, hogy minimálisra csökkenjen az ultrafinom részecskék kibocsátása (UFP).
Eddig csak PLA-val nyomtattam és annál is előfordult, hogy huzat hatására felemelkedett az (üveg) asztalról az anyag és elkezdett összemenni, ez ABS-nél még kritikusabb, az nagyon érzékeny a külső hőmérsékletre, amennyire olvastam leginkább zárt dobozban lehet vele jó eredményeket elérni. Szag szempontból a PLA kb. nulla, ABS elvileg büdös, megerősíteni nem tudom.
Nagyon hideg helyiségben a rétegek tapadás romolhat meg deformálodhat is.
Zavaró lehet, még a gép hangja, szépen zenélnek a léptető motorok. Csak a nevük nema, de nem némák...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Építő/felújító topik
- Google Pixel topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Okos Otthon / Smart Home
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Futás, futópályák
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Macbook White 13" unibody
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest