- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
AXisBOLD #38967 üzenetére
Igen, az SX930-nál pár boltban megkapod az 5 évet, pl. ipon, az SP 920-nál pedig jár az 5 év gyártói garancia.
Warranty: Warranty coverage for the SP920 has been extended to 5 years effective January 1, 2016. This applies to all products sold after October 1, 2015.(#38965) jejike: Még annyit, hogy én a hasonló paraméterekkel rendelkező kisöccsét tettem bele egy gépbe nemrég, és gyakorlatilag nem tapasztaltam olyan gyorsaságbeli különbséget, amiért lecserélném a saját SATA3-as SSD-met. Arról nem beszélve, hogy sokkal drágább és nem éri meg, csak annak aki naponta többször, 5-10 GB-os fájlokat másolgat rendszer SSD-re, egy megfelelően gyors forrásról, ami ki is tudja szolgálni, de szerintem ez a felhasználás elég ritka.
-
Emperor_
addikt
válasz
AXisBOLD #32578 üzenetére
A csíkszélesség, ahogy Iscariah kolléga írta volt.
Mivel relatív magas keretet adtál, picit komolyabb SSD-ket is felsoroltam.
A keret notikba kellhet, ahol 9,5 mm magas hely van.
Az SSD-ken van rögzítő furat, a linkelt képeden jobb oldalon látható HDD helyett/helyére rögzíthető bármelyik SSD.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
AXisBOLD #32587 üzenetére
Minél kisebb a csíkszélesség, annál kevesebbszer lehet újraírni a cellákat. Itt is írja:
▪ Cells wear out. Consumer MLC cells at mature 50nm processes can handle 10000 writes each; 35nm generally handles 5000 writes, and 25nm 3000 (smaller being higher density and cheaper).
Az 530-ban még 20nm van, azaz biztos hogy többször írható újra egy cella mint a már újabb, 16nm-esekben. Persze a technológia egyre jobban fejlődik és valszeg ez lesz a kisebbik gond a jövőben, de szerintem nem véletlenül drágább még az 530 az 535-tel szemben.
Az hogy megéri-e az árkülönbözetet, neked kell eldöntened. Én 120GB-osat vettem, az 530 23K volt, az 535 meg 20K lett volna. 5 év garival persze. Így az 530 mellett döntöttem.
Aztán majd meglátjuk a jövő mit hoz. -
Apollyon
Korrektor
válasz
AXisBOLD #32578 üzenetére
"a 2 intel között mi a különbség (a 7 ezer Ft-n kívül
)? garancia, kapacitás, gyorsaság ugyan az."
Az intel 530 még 20nm-en készült, az 535-ös már egy generációval újabb, és 16nm-en. Én is a kettő közül vacilláltam, de végül az 530-at vettem, bár nekem csak 2 ezer forint volt végül a különbség.
Azt mondják, hogy mivel az újabbik (535) kisebb csíkszélességgel készült, kevésbé lesz tartósabb mint az eggyel korábbi generáció (530).
-
Emperor_
addikt
válasz
AXisBOLD #32562 üzenetére
3 év garival
32 e Ft5 év garival
32 e Ft
33 e Ft
36 e Ft Én ezt venném.
40 e Ft
41 e Ft Vagy ezt venném
42 e Ft Ezt is jó darab, de erre 10 év gyári gari van...(#32573) artiny
Nem változott az álláspont. A belső memókat cserélték lassabbra, másra.(#32563) eriklambing
Töltsd ki kérlek az összefoglalóban lévő kérdéssort, hogy korrekt választ adhassunk. -
AXisBOLD
addikt
válasz
AXisBOLD #32554 üzenetére
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
45k2. Mekkora SSD-re van szükség?
240 - 260GB3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
asztali --> 4 x SATA 3Gb/s connectors (SATAII0, SATAII1, SATAII2, SATAII3) supporting up to 4 SATA 3Gb/s devices4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
GA-MA770-DS3 (rev. 1.0)5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
5 év de ha a fent említett árból nem jön ki az 5 év+240GB akkor 3 év6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
átlagosköszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- SzoftverPremium.hu
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest