- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. július
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
macikos
addikt
Sziasztok!
Van egy TP-Link TL-WDR4300-as routerem, ami már jó ideje gyakran fagy. Ugye ez egy 2012-es router.
Van rajta: TV, laptop, iPad, nyomtató, 4 mobilBarátnőm videotelefonál, én elkezdem telefonon böngészni a GoogleMaps-t, erre elkezd szakadozni a videohívás...
Ennyire leterhelné az adatforgalom? Anno jónak számított. Ennyit változott volna a világ?
Milyen routert lenne érdemes venni, ami a jövőbe tekintve is jó vétel, hogy ne kelljen 2 év múlva újat venni? Tudom ez úgyse lehetséges, de mégis?! Wifi 6, stb. dolgokra gondolok, meg megfelelő teljesítményre.
-
macikos
addikt
válasz
redragon #4713 üzenetére
A hotspotban és a te routeredben meg kell keresnie egymást a két routernek MAC cím alapján és bepipálni, hogy együttműködjenek WDS-ben. De mivel te a hotspothoz nem férsz hozzá, így ez nem lehetséges.
Hogy mivel lehetséges, azt nem tudom. Engem is érdekelne egy működő megoldás.
Szerintem itt is kérdezd meg: [link] vagy itt: [link], ezt a topikot sokan látogatják, hátha van valakinek ötlete.
-
macikos
addikt
válasz
Szerintem... #4379 üzenetére
Jah, azt hittem, hogy ez N-es
Akkor viszont nem tudom hogy jött össze a 16Mbit... :S
-
macikos
addikt
válasz
Szerintem... #4377 üzenetére
Wifin már ez is nagyon jó sebesség! Másik routerrel sem biztos, hogy gyorsabb lesz.
-
macikos
addikt
Én is ilyet keresek
A gond ott van, hogy konkrét tapasztalata és minőségi tesztek ilyen témában nincsenek.
A WRT300N-ben ha 1.0-ás, akkor 300Mhz-es CPU és 32MB RAM van, ha 2.0-ás változat, akkor 266Mhz és 16MB RAM és azért ez nem olyan rossz...
Netgear WNDR3700 lesz most elméletileg a leggyorsabb router, ha megjelenik.
Legjobban akkor járnál, ha vennél viszonylag olcsón, használtan egy kisebb vállalati routert meg esetleg mellé egy Access Pointot.
-
macikos
addikt
-
macikos
addikt
2. Csak 1 port gigabites?
Az milyen? Ilyen nem létezik, ha létezne is mi értelme lenne
Komolyra fordítva a szót, mind a 4 LAN port + a WAN is gigabites
#4280-at olvastad?
Netgear WNR3500? 500Mhz-es processor. Bár a memória lehetne több, abban a Linksys elveri.
A listádból a Linksys WRT610N-t venném, én is azzal szemezek, csak senkinek nincs még vele tapasztalata. Vagy a másik lehetőség, hogy vársz egy keveset, hogy megjelenjen a Netgear WNDR3700. Ha a Linksys-nél nem lesz drágább, akkor inkább azt veszem majd meg. 680Mhz+64MB RAM. Torrenthez ez lesz a legjobb. -
macikos
addikt
1. CAT5e már tud gigabites átvitelt. [link] Nekem most is csak ilyenek vannak, sima CAT5 kábeleket kicseréltem.
Azért is érdemes gigabites routert venni és nem is a legolcsóbbat, mert egyre gyorsabb netcsomagokat kínálnak a szolgáltatók. A legtöbb mai router már 10-15Mbitnél sem tud többet a WAN porton! Digi-nél meg már 30Mbit-es net van. Sőt! UPC-ék Hollandiában 120Mbit-es netet kínálnak. 1-2 év és nálunk is lesz már 50-60Mbit vagy még több. Én meg nem akarok évente új routert venni.
A másik meg, hogy tegyük fel veszek egy külső vinyót, amin van hálózati csatlakozó is. Oda is kell a gigabites átvitel...
2. Pedig de. Elég elolvasni a tapasztalatokat. Nem azt mondom, hogy egy 10e forintoson nem lehet torrentezni. Nekem egy SMC WBR14T-G routerem van. Ez is jó, egy ideig, ha nincs nagy terhelés ez is elmegy. Csak amikor megy egyszerre 10-12 torrent, pár száz seeder+leecher, jó sok kapcsolat + mellette emule, ott is jó sok kapcsolat + netezek is + wifin valamelyik családtagom szintén netezik + töltöget, akkor 10 percenként megadja magát.
Egy P3-as gép is jó. Csak az nem éri be 10W-os fogyasztással, meg a hangja se annyi, mint egy routernek...
Tehát itt nem az a kérdés, hogy melyikkel lehet torrentezni, hanem hogy melyikkel lehet úgy, hogy tölthetsz fullon millió kapcsolattal, akkor sem adja meg magát.
Azt ne mond, hogy egy alap router, amiben van mondjuk egy 66MHz-es CPU, annyit tud, mint amiben van egy 500MHz-es vagy még erősebb. És még ezek se elég jók! Ami jó lenne, azok a vállalati Cisco routerek, csak nincs annyi pénzem. Ezek se olcsók...qqtska: Bocs, de én nem ismerem ezeket a routereket. Nem is tudom, hogy USB-s nyomtatásnál mire kell figyelni. Nekem UTP kábelen van rákötve a nyomtató a routerre
-
macikos
addikt
Aki Torrentezésre venne routert!
Először is: ilyen routert 10 ezer forintért nem fogsz kapni! Áldozni kell rá, esetleg nem is keveset. Minél erősebb proci és nagyobb memória van benne, annál jobban bírja a torrentezést (elméletileg
)
Néhány router (Mindegyik vezeték nélküli, de nem mind 802.11n-es, USB port mindegyiken van, hogy lehet-e róla nyomtatni, stb., nem néztem utána, bocs):
Asus WL500G Premium
240Mhz-es processzor, 32MB RAM, 22 ezer forintért már kapható
Elég jól bírja, sokan írják, hogy 2 naponta ez is le tud fagyni, bár azért ez nem olyan vészes, nem tudja 802.11n-et, nem gigabites, nem is mai darab, viszont ez a legolcsóbb, jó "letöltő gépet" lehet belőle csinálni az egyéni firmwarekkel.D-Link DIR-655
275Mhz-es processzor, ? RAM, Gigabites WAN port + 4 Gigabites LAN, 802.11n, 24 ezer forintD-Link DIR-855
350Mhz-es processzor, ? RAM, Gigabites WAN port + 4 Gigabites LAN, 802.11n, LCD kijelző60 ezer forint (nagyon drága, ennyit biztos nem ér)
Linksys WRT610N
300Mhz-es processzor, 64MB RAM, Gigabites WAN port + 4 Gigabites LAN, 802.11n, belső antennák, 48 ezer forinttól kaphatóNetgear WNR3500
A WNR854T olcsóbb változata, 500Mhz-es processzor, 16MB RAM, Gigabites WAN port + 4 Gigabites LAN, 802.11n, 41 ezer forinttólNetgear WNR854T
500MHz-es processzor, 32MB RAM, Gigabites WAN port + 4 Gigabites LAN, 802.11n, találtam egy helyen 34e forintért, de lehet, hogy már kifutó modellNetgear WNDR3700
Még nem jelent meg, de elméletileg ez lesz a leggyorsabb! 680Mhz-es processzor, 64MB RAM, Gigabites WAN port + 4 Gigabites LAN, 802.11n, belső antennák, árról még nem tudni, remélhetőleg megáll 40-50e környékénVannak még különbségek bőven a routerek között. Lehet-e USB-n nyomtatni, ha a wifi kártya miniPCI-os, akkor cserélhető, stb.
-
macikos
addikt
válasz
Papesz01 #4077 üzenetére
Szerintem itt folytassuk a témát: [link]
Egyébként próbáld meg azt, hogy a vezetéknélküli kapcsolat tulajdonságainál írod be a hálózati kulcsot. Nem emlékszem, hogy van a notebookon, de talán ott is be lehet.
Titkosításnál TKIP+AES-t választottad vagy csak az AES-t? Mert ha csak AES van, akkor az csak WPA2-vel működik. Előfordulhat, hogy a hálókártya nem tud WPA2-vel kapcsolódni.
Akkor marad a WPA és TKIP+AES. -
macikos
addikt
válasz
Papesz01 #4074 üzenetére
Ezt nem programmal kell állítani.
Lépj be a router admin felületére a böngésződből. 192.168.x.x címet kell beírni. Ez ott van a felhasználói kézikönyvben.
Könnyebb lenne, ha leírnád milyen routered van.
A lényeg: Belépsz, megkeresed a titkosítás részt, beállítod WPA2-re (TKIP+AES), megadod a hálózati kulcsot (elég egy 8 karakteres is), utána beállítod, hogy csak a WPA/WPA2-es klienseket engedje fel.
Utána persze a számítógépen, amivel csatlakozni szeretnél majd kéri hogy add meg a hálózati kulcsot. Beírod, megjegyzi, kész.
-
macikos
addikt
Sziasztok!
15-20 körül szeretnék egy routert az SMC WBR14T-G helyett, mert megdöglik a torrentezéstől.
Tehát amit szeretnék:
-atomstabil, atomgyors, bírja a torrentet
-Wifi, lehetőleg erősSzóval 20 ezerig mi a legbikább router?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest