Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ahanem

újonc

válasz Multibit #51744 üzenetére

Valószínűleg nehéz lett volna egyből azt válaszolni, hogy "hardverben lényegesen nem különböznek, ezért ajánlott mindkettő, ugyanolyan antennával használva őket pedig nagy mértékben ugyanolyan vezetéknélküli teljesítményre képesek ".

Igen, minden környezetben más és más, de én egy teljesen átlagos panellakásra tettem fel a kérdést (elég valószínű, hogy ilyenekkel kapcsolatban vanank már tapasztalatok), nem pedig Paks 2re.

de nem, nem lett volna egyszerű egy "igazából tökmindegy, ekkora távon nem számít, és amúgy sincs köztük nagy különbség, de ha már asusod van, akkor azzal egyszerűbb lesz, és egyébként ha nem jó a táv valahol, akkor repeaterként használhatod a másikat, ha van rajta ilyen mód", hanem egyből el kell kezdeni sznobkodni.

Szerencsére azért másokon látom, hogy próbálnak segíteni is a kevésbé szakértőkön.

• ahanem

újonc

válasz Multibit #51733 üzenetére

Kb. 800 hozzászólást olvastam vissza (2,5 óra volt), egyik sem taglalta, hogy miben különbözik a kettő, a kérdés pedig ez volt.

A kérdés pedig azért ez, mert fellelhető anyag nincs ami a kettőt összevetné(leginkább olyan teszt érdekelne, ami ugyanolyan környezetben veti össze a kettőt), ilyet pedig még annál is kevésbé látok a hozzászólások között, azt pedig remélem megbocsátod, hogy nem szereték 47K hozzászólást átbogarászni.

Igen, mindkettő ajánlott, de engem nem ez érdekel, hanem hogy vannak-e előnyei az egyiknek a másikhoz képest. "Visszaolvasnék", de teljesen felesleges, mivel ilyenről nincs említés sehol sem, mindenki csak azt mondja, hogy ez is jó meg az is jó.

• ahanem

újonc

Üdv!

Nemsokára (holnapután) váltok 200/100as digiről 1000/200asra. Mivel a mostani routerem (ASUS RT-N14U) eleve 100mbites WAN porttal rendelkezik, úgy gondoltam, ideje váltani.

25k a keret, és így a TP-LINK Archer C5 V2 és az ASUS RT-AC55U jöhet szóba.

Egy gép és 3-4 laptop illetve 4-5 telefon lenne rá csatlakozva maximum egyidőben (bár ez ritka, 1-2 laptop és 3 telefon a megszokott.), 69 m²-es panelban, 10. emeleten (tehát van pár másik hálózat, ezért is kell az 5Ghz, abból egy sincs). A szobák elrendezéséből adódóan 2-3 falat kéne átütnie(~10-12m) a 2,4 Ghz-s jelnek, az 5Ghz-hoz nincs ilyen szükség. Másra egyelőre nem lenne használva. CFW nem kell.

Az igazi kérdésem az lenne, hogy a 2 router közül melyik rendelkezik nagyobb hatótávú(vagy stabilabb) wifivel? Leginkább ez a szempont, későbbi fejelsztés nemigazán várható, szóval hosszú távra lenne ez most.
    Van-e valami, ami nagyon az Archer mellett szól?

Ha mindegy melyik, akkor valszeg az ASUS lesz, mivel a firmware arculata már ismerős.

Copy-paste válaszokkal kíméljetek, ha lehetséges. A választ előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák